Pansport Forum

Suplementacija => Za početnike => Osnove ishrane i suplementacije => Temu započeo: MightyMO Jun 22, 2009, 03:28:06 posle podne

Naslov: KREATIN
Poruka od: MightyMO Jun 22, 2009, 03:28:06 posle podne
U ljudskom organizmu kreatin se sintetiše u jetri i sastoji se od tri aminokiseline: arginina, glicina i metionina. Kreatin unosimo putem ishrane i dodataka ishrani, namirnice bogate kreatinom su crveno meso i riba. Uneti kreatin se do 98% deponuje u mišićima, dok se preostali deo deponuje u mozgu, srcu i testisima. Višak kreatina se izluči preko bubrega u obliku kreatinina.

Kako kreatin deluje?
Kreatin u mišićnom tkivu ima ulogu kao energetska rezerva, pošto potpomaže obnavljanje molekula ATP-a koji se koristi prilikom rada mišića.
Tokom treninga od kreatina naše telo ima mnogostruke koristi. Kreatin sprečava upalu mišića neutrališući mlečnu kiselinu koja se nagomilava tokom rada mišića. TakoĂ°e, podstiče sintezu proteina i mišićni rast, odnosno, ima anabolički efekat.
Kreatin povlači vodu u mišiće, povećavajući tako njihov obim.
Tokom upotrebe preparata na bazi kreatina potrebno je unositi dovoljnu količinu tečnosti da ne bi efekat povlačenja vode u mišiće, naporan trening i preznojavanje doveli do dehidratacije.
S obzirom na dugogodišnju prisutnost na tržištu i iskustvo, preporuka je da se kreatin uzima NAKON treninga ili ujutru na prazan stomak u danima kada se ne trenira da bi se popunile rezerve kreatina.
Insulinski potencijatori, kao što je šećer (dekstroza) ili alfa-lipoinska kiselina povećavaju transport i difuziju kreatina u mišićno tkivo. Ostali insulinu slični modifikatori kao što su 4-hidroksiizoleucin i D-pinitol povećavaju transport i retenciju kreatina bez  unosa šećera.
Novije studije su pokazale da uzimanje kreatina u kombinaciji sa proteinima i  veoma malom količinom ugljenih hidrata, takoĂ°e, povećava ulaz i retenciju kreatina u mišićno tkivo.
Istraživanja sprovedena u Sidneju (Australija) pokazuju da suplementacija kreatinom ima i značajan uticaj na pamćenje i inteligenciju-veći i pametniji!!!

Magnezijum-kreatin helat je  oblik kreatina koji značajno povećava snagu i apsorpciju kreatina u mišićne ćelije. Povećanje hidratacije ćelija uzrokovano magnezijum-kreatin helatom povećava biosintezu proteina (više proteina, više mišićne mase bez masti).
Kreatin etilestar je novi oblik kreatina. Esterifikovana forma omogućava bolju apsorpciju i rastvorljivost u mišićnom tkivu. Kreatin etilestar prolazi kroz ćelijsku membranu bez prenosioca, što znači bolju apsorpciju!!! Ova forma ne izaziva nadimanje i nelagodnost u stomaku, brzo se apsorbuje u mišićno tkivo podržavajući sintezu ATP-a, snažnu unutarćelijsku volumizaciju, rast mišića, snagu  i izdržljivost.
Jabučna kiselina učestvuje u Krebsovom ciklusu kao posredujuća supstanca, takoĂ°e, učestvuje u pružanju neophodne energije za naše telo. Kombinovanjem jabučne kiseline i kreatin monohidrata dobija se trikreatin malat koji se mnogo bolje rastvara u vodi od običnog kreatina, eliminiše mogućnost javljanja stomačnih tegoba i mnogo efikasnije utiče na regeneraciju molekula ATP-a.Tekst o kreatinu iz biltena mart april 2009.

MeĂ°u onima koji čitate ovaj tekst sigurno ima onih koji već godinama koriste kreatin kao jedan od osnovnih suplemenata i prosto se ne odvajaju od njega, onih koji ga povremeno koriste jer znaju za njegove prednosti, ima i onih koji su tek počeli da ga koriste i još uvek zapravo ne znaju šta da očekuju od njega i kakvo je zapravo njegovo dejstvo, sigurno ima i onih koji su sto puta čuli u teretani za taj čuveni termin „kreatin“, neki od vas se verovatno pitaju kakva je to moćna čudotvorna stvar i da li je neka opasna „hemija“... Zbog toga smo rešili da vam pojasnimo o čemu se tu zapravo radi i da vam navedemo razloge zbog kojih se kreatin nalazi na top lestvici najprodavanijih i najkorišćenijih suplemenata kako profesionalcima, tako i početnicima, a za vas koji ste godinama „odani“ kreatin monohidratu – daćemo alternativu za jednu unapreĂ°enu verziju kreatin monohidrata, takoĂ°e za one koji misle da je kreatin preskup i da ne mogu da ga priušte, Pansport pruža akciju za jedan fantastičan proizvod, proverite zašto!

Kreatin je supstanca koju prirodno proizvodi naše telo kao izvor energije za naše mišiće.i sintetiše se u jetri, ali i u pankreasu i bubrezima.  Kreatin se formira u telu od aminokiselina Arginin, Metionin i Glicin i produkuje hemijsku energiju - ATP (adenozin trifosfat). Organizam prosečne osobe proizvede dnevno oko 2 g  kreatina. Dakle, ono što je za nas najbitnije, kreatin pospešuje obnovu ATP-a koji se koristi prilikom rada mišića, što bi značilo da njegovom suplementacijom ostvarujete i „produženi rad“ tj. veću snagu i bolju izdržljivost.  Za one bojažljive – korisna informacija – kreatin unosimo i putem ishrane i najviše ga ima u crvenom mesu i ribi. Uneti kreatin se 98% deponuje u mišićima, dok se preostali deo deponuje u mozgu, srcu i drugim organima, a višak kreatina se izluči preko bubrega u obliku kreatinina.
Kreatin je jedan od najispitanijih preparata na tržištu i svakako jedan od najviše korišćenih suplemenata kako kod rekreativaca, tako i kod ozbiljnih sportista.
Studije su tokom više godina ispitivale dejstvo ovog prirodnog preparata i dokazano je i višestruko potvrĂ°eno da suplementacija kreatinom može povećati snagu, izdržljivost, takoĂ°e može značajno doprineti rastu mišićne mase, otkloniti zamor i poboljšati oporavak mišića nakon napornog treninga.
Kreatin takoĂ°e može da super-hidrira mišićnu ćeliju, doprinoseći pritom njenom volumenu, stimuliše sintezu proteina, sprečava razgradnju proteina.
Uvrštavanjem kreatina u Vašu suplementaciju se stvara izuzetno pogodna sredina za mišićni rast, naravno uz pretpostavku da su i ishrana i trening pod kontrolom.
Nema sumnje, kreatin je svakako jedan od najpopularnijih preparata kod svih sportista, bilo da su u pitanju brzinski sportovi, sportovi izdržljivosti ili bodibilding – gde je osnovni cilj povećanje snage i čiste mišićne mase.
Koristeći se dugogodišnjim iskustvom, utvrdili smo da je najbolja preporuka za uzimanje kreatina nakon treninga ili ujutru na prazan stomak u danima bez treninga da bi se popunile rezerve kreatina.
Nove studije pokazuju da se uzimanjem kreatina u kombinaciji sa proteinima i insulinskim potencijatorima kao što su prost šećer dekstroza ili alfa lipoična kiselina – povećava njegov transport i iskorišćenost u organizmu.

Jedna stvar koja se često vezuje za upotrebu kreatina jeste brzo dobijanje na težini. To je normalna pojava koja se dešava zbog prirodne osobine kreatina da povlači vodu u mišić što doprinosi njegovom volumenu i snazi, ali je zabluda da je dobijena težina čista mišićna masa za koju je potreban kontinuiran rad, što podrazumeva izbalansiranu ishranu, trening i suplementaciju.
TakoĂ°e jedno od čestih pitanja je da li početnici mogu da koriste kreatin kako bi dobili mišićnu masu. Odgovor je da mogu, ali da ne zaobiĂ°u i ostale suplemente koji se nalaze na listi prioriteta – protein, esencijalne aminokiseline i vitamini i minerali. Potreban je materijal za izgradnju mišića kao i pune rezerve energetskog goriva – tj. ugljenih hidrata i dobrih masti. Kreatin je svakako dobrodošao, ali najpre krenuti od onoga što je primarno.
Postavlja se i pitanje da li kreatin mogu da koriste one osobe koje rade na smanjenju masnih naslaga, takoĂ°e je odgovor pozitivan, pod pretpostavkom da je unos ugljenih hidrata sveden na manju meru i povlačenje vode će biti manje, ali je za nijansu bolja preporuka za neke od forma kreatina koje ne izazivaju „kreatinsku nadutost“ a to je preparat koji ćemo vam predstaviti u daljem tekstu, kao i jedan od najnovijih na tržištu, popularni kre alkalyn.

Kad smo već kod toga, postoje razne forme kreatina – kreatin monohidrat, kreatin etil ester, magnezijum kreatin helat, a u ovom izdanju ćemo vam predstaviti kreatin etil estar i izneti više detalja o istom.

Kreatin etil estar je esterifikovani kreatin monohidrat. Estri, kao organske supstance, se dobijaju reakcijom karboksilnih kiselina i alkohola i neka od istraživanja ukazuju na veću efikasnost esterifikovanog kreatina.
Šta se zapravo dobija dodavanjem estra?
Sam molekul kreatina će dobiti sposobnost za lakši prolazak kroz membranu ćelija creva i samim tim njegova absorpcija će biti povećana, što se ujedno odnosi i na mišićnu ćeliju.
Dakle jedna od velikih prednosti kreatin etil estra je upravo to što se direktno absorbuje i ne zavisi od insulina, te se smatra da čak i prosti šećeri kao što je dekstroza uz njega nisu neophodni. Još jedna pogodnost je što nema viškova i zadržavanja van mišićne ćelije što znači da neće doći do zadržavanja vode i nadutosti koju neki vežbači nastoje da izbegnu. TakoĂ°e, ukoliko imate stomačnih problema – ovo je jedan od dobrih predloga!
Ono što je još veoma praktično je da nema faze punjenja i doze koje se uzimaju su dosta manje nego kod kreatin monohidrata, upravo zbog visokog stepena iskoristljivosti u organizmu, dakle uzimanje se svodi na svega 2g pre i 2g nakon treninga.
Jedna od njegovih mana je lošiji ukus u poreĂ°enju sa drugim preparatima, meĂ°utim doze koje se koriste su veoma male te je lako zaobići tu činjenicu, imajući u vidu i odličnu cenu ovog suplementa.
Preporučuje se kombinacija kreatina sa čistim proteinom iz surutke, bez obzira na kom cilju radite, a ukoliko je vaš cilj i dobitak na težini tj. mišićnoj masi – veći nivo ugljenih  hidrata – dodatna količina dekstroze i maltodekstrina, neki od gejnera ili pf carb slam ...
Napomena:  uzimati veću količinu vode, minimum 2-3l dnevno prilikom uzimanja bilo kog oblika kreatina.

Kreatin novije generacije
Kre alkalyn
Klinička ispitivanja Kre-Alkalyn
U Medicinskom centru Greenberg, Sofija, Bugarska tokom 2006., 2007. i 2008. godine vršena su klinička testiranja u kojima je ispitivan efekat suplementacije kreatinom na ćelijski metabolizam proteina; uporeĂ°ivan efekat Kre-Alkalyna i kreatin monohidrata na snagu i telesnu kompoziciju profesionalnih dizača tegova; i ispitivana bezbednost Kre-Alkalyna za ljudsku upotrebu.
Tokom istraživanja korišćene su najsavremenije naučne metode.Anabolički efekti suplementacije kreatinom su već dobro poznati, pokušano je ustanoviti kakav uticaj ima stabilizacijski proces (korišćen tokom proizvodnje KRE-Alkalyna) na ove metaboličke efekte.
U svim eksperimentima Kre-Alkalyn je uzrokovao izraženije povećanje proteinske sinteze u poreĂ°enju sa kreatin monohidratom, tako da je Kre-Alkalyn izazvao veći anabolički efekat u poreĂ°enju sa kreatin monohidratom. Stoga, imajući u vidu jednake, kontrolisane uslove eksperimenta, uočeni veći anabolički efekti Kre-Alkalyna mogu biti pripisani njegovoj većoj stabilnosti, koja je postignuta specifičnim procesom proizvodnje ove komponente.
UporeĂ°ivanjem efekta Kre-Alkalyna i kreatin monohidrata na snagu i telesnu kompoziciju profesionalnih dizača tegova došlo se do sledećeg zaključka: Grupa koja je koristila Kre-Alkalyn pokazala je prosečno povećanje sportskih performansi od 28,25% u odnosu na grupu koja je koristila kreatin monohidrat, kod grupe koja je koristila Kre-Alkalyn nisu primećeni nikakvi sporedni efekti.
Stručni tim lekara koji se sastojao od specijalista sportske medicine, interne medicine, nefrologa, kardiologa i traumatologa ispitivao je bezbednost Kre-Alkalyna za ljudsku upotrebu. Praćeni su svi merodavni parametri (krvna slika, urin, hormonski status, ehokardiografski i ergometrijski nalazi, EKG). Rezultati su pokazali da su svi ispitivani parametri u normalnim granicama, stoga se zaključuje da je Kre-Alkalyn potpuno bezbedan za ljudsku upotrebu.


Kreatin monohidrat

Dymatize
http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=DY306

Muscletech
http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=MT368

Kreatin etil ester

Primaforce
http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=PF554

SNI
http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=SI474

kre alkalyn

kapsule
http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=AA493

tečni
http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=AA494
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: senkovic Oktobar 24, 2010, 07:09:48 pre podne
znači u šejkeru sa proteinom mogu da ubacim i 5grama kreatina, sa ili bez dekstroze?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 24, 2010, 12:52:16 posle podne
znači u šejkeru sa proteinom mogu da ubacim i 5grama kreatina, sa ili bez dekstroze?

Slobodno stavi i dekstrozu.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: PANSPORT BEOGRAD Oktobar 27, 2010, 01:18:54 posle podne
znači u šejkeru sa proteinom mogu da ubacim i 5grama kreatina, sa ili bez dekstroze?

Sa dekstrozom
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: bato Novembar 16, 2010, 01:42:38 pre podne
Jel potrebna faza punjenja da se radi sa creatinom monohydr. ili moze bez nje i koliko g se uzima za odrzavanje koliko po kg tjesene mase?Poz
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Novembar 16, 2010, 09:14:07 pre podne
Neko radi fazu punjenja, neko ne. Kako vreme odmiče, sve je više onih koji je ne rade. Potpuno individualna stvar. Uzimaj 5g pre i 5g posle treninga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Novembar 16, 2010, 12:32:31 posle podne
Jel potrebna faza punjenja da se radi sa creatinom monohydr. ili moze bez nje i koliko g se uzima za odrzavanje koliko po kg tjesene mase?Poz

Meni je dalo bolje rezultate kada sam radio fazu punjenja.Ali kao sto rece Robert ima mnogo onih koji praktikuju standardan nain uzimanja monohidrata a to je 5gr pre i 5gr posle treninga sa dextrozom.Moj ti je savet da probas i jedan i drugi nacin pa se opredeli za onaj koji tebi daje bolje rezultate.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: bato Novembar 16, 2010, 09:43:28 posle podne
Jel potrebna faza punjenja da se radi sa creatinom monohydr. ili moze bez nje i koliko g se uzima za odrzavanje koliko po kg tjesene mase?Poz

Meni je dalo bolje rezultate kada sam radio fazu punjenja.Ali kao sto rece Robert ima mnogo onih koji praktikuju standardan nain uzimanja monohidrata a to je 5gr pre i 5gr posle treninga sa dextrozom.Moj ti je savet da probas i jedan i drugi nacin pa se opredeli za onaj koji tebi daje bolje rezultate.
Zar nije puno 10g kreatina na dan?Jel to standardna doza ili ,,punjenje",pa kasnije smanijti unos,ja imam 88-90kg,jel to da radim po 10 g na dan creatina 5 g prije i 5 kasnije poslije treninga,stalno?
p.s Koliko traje ciklus koriscenja kreatina,koliko ga vremena uzimati
Inace ja trniram 4 godine ali nikad nista nisam uzimao od suplementacije mada i nemam neke potrebe za tim ali osjecam zasicenost od tegova..Pozz
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MARKO DIMITRIJEVIC Novembar 16, 2010, 10:36:27 posle podne
Koristi ga 2 meseca pa kratka pauza pa mozes opet,5g pe treninga i 5 g posle treninga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: urke5541 Novembar 17, 2010, 01:17:36 pre podne
Braco, Srbi ako moze mala pomoc....U dilemi sam oko 2 proteina !!! Koj da uzmem ??? High protein mega geiner od DYM-a ili Gain fast od UN-a !!
Za GAIN FAST pise da ima 150 g proteina na 275 grama gejnera, sto znaci da na 150 grama gejnera ima oko 75 grama proteina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meni to zvuci mnogo jbt...... Sta vi mislite ???? hvala
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Novembar 17, 2010, 08:39:36 pre podne
Dobićeš kratak odgovor jer je ovo tema o kreatinu, a ne o gejnerima.

Oba pomenuta preparata spadaju u gejnere. DYM Mega Gainer je mnogo kvalitetnija varijanta. Greska je u podacima da Gain Fast ima toliko proteina. To je gejner sa 15-16% proteina.

Ostala pitanja vezana za gejnere postavljaj ovde http://forum.pansport.rs/index.php?topic=80815.15
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Wolfy Novembar 29, 2010, 01:34:33 posle podne
ako dobijem grip ili nnesto jel ima utacaj kreatin na lekove?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Novembar 29, 2010, 04:52:14 posle podne
Ne. Ne zaboravi da se radi o prirodnom sastojku npr mesa. Jedeš meso dok si bolestan zar ne :)
Ono na šta treba da obratiš pažnju jeste da unosiš više tečnosti jer svaka prehlada, o gripu da i ne govorim, dovodi do dehidratacije. TakoĂ°e ako dolučiš da nastaviš da vežbaš ne zaboravi da uzimaš multivitamin.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Wolfy Novembar 30, 2010, 12:14:30 pre podne
mulitvitamin?! kako mislis multivitamin? kao sumeca tableta ili?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Novembar 30, 2010, 02:17:31 pre podne
mulitvitamin?! kako mislis multivitamin? kao sumeca tableta ili?

Kao oligovit ill centravit iz apoteke ili neki od onih fancy multivitaminerala iz pansporta.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Novembar 30, 2010, 03:58:05 posle podne
mulitvitamin?! kako mislis multivitamin? kao sumeca tableta ili?

Kao oligovit ill centravit iz apoteke ili neki od onih fancy multivitaminerala iz pansporta.

Što se tiče fancy multivitaminerala iz Pansporta, ima ih puno...

Za one koji žele da uštede Daily Formula Universal je vrlo povoljna varijanta  100 tableta 940 din

Natrol Take One koji pored kompleksa vit min uključuje i prirodne biljne ekstrakte za jačanje imuniteta košta 1550

Scitec Daily vita min - jedna fina doza za svaki dan za nekoga ko trenira - 75 tableta 1540

i još puno toga... ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Novembar 30, 2010, 07:33:05 posle podne
mulitvitamin?! kako mislis multivitamin? kao sumeca tableta ili?

Kao oligovit ill centravit iz apoteke ili neki od onih fancy multivitaminerala iz pansporta.

:) nisu fancy nego kvalitetni.. isti kvalitet se može naći i u apotekama po još većoj ceni nego u Pansportu
Oligovit je jeftin sa razlogom....
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Decembar 01, 2010, 01:24:31 pre podne
mulitvitamin?! kako mislis multivitamin? kao sumeca tableta ili?

Kao oligovit ill centravit iz apoteke ili neki od onih fancy multivitaminerala iz pansporta.

:) nisu fancy nego kvalitetni.. isti kvalitet se može naći i u apotekama po još većoj ceni nego u Pansportu
Oligovit je jeftin sa razlogom....

Nisam ja ni mislio fancy kao loše. Samo da su klasa za ove iz apoteke. :)
Iskreno meni i oligovit (nekada) završava posao, ali teško da postoji šansa da će da pogreši ako uzme bilo koji od multivitamin tu kod vas. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Wolfy Decembar 01, 2010, 02:12:46 pre podne
nisam znao da je to toliko vazno :) multivitamin :D jedem ja mandarine i to xD znam da zvucim kao jebeni seljak ahhahaha...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Decembar 01, 2010, 02:21:14 pre podne
nisam znao da je to toliko vazno :) multivitamin :D jedem ja mandarine i to xD znam da zvucim kao jebeni seljak ahhahaha...

Naprotiv! Realno, ako nemaš preko 90kg i po dva intenzivna treninga dnevno - pojedi tri različite voćke tokom dana kao + na svoja 3-5 obroka i u fulu si. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Decembar 01, 2010, 10:02:10 posle podne
mulitvitamin?! kako mislis multivitamin? kao sumeca tableta ili?

Kao oligovit ill centravit iz apoteke ili neki od onih fancy multivitaminerala iz pansporta.

:) nisu fancy nego kvalitetni.. isti kvalitet se može naći i u apotekama po još većoj ceni nego u Pansportu
Oligovit je jeftin sa razlogom....

Nisam ja ni mislio fancy kao loše. Samo da su klasa za ove iz apoteke. :)
Iskreno meni i oligovit (nekada) završava posao, ali teško da postoji šansa da će da pogreši ako uzme bilo koji od multivitamin tu kod vas. ;)

Pazi ima i kvalitetnih u apoteci, samo su skuplji nego u Pansportu, to je sve što sam htela da kažem :)

Multivitaminskomineralni kompleksi su osnova suplementacije - to je kao da te neko pita da li jedeš meso da ti porastu mišići ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Decembar 01, 2010, 11:47:01 posle podne
Khm! Khm! Tema je o kreatinu. :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Decembar 02, 2010, 01:22:34 posle podne
Izvinjavam se...

evo da malo obnovim temu...

Kreatin je suplement čije je dejstvo verovatno zvanično najdetaljnije isptivano i za ovaj suplement zaista nisu dokazani neželjeni efekti kod zdravih osoba. Prema tome - ne dajte da vam neko kaže drugačije.
Porast kreatinina u serumu ne znači automatski i oštećenje bubrega. Ovaj marker može biti povišen zbog povećanog unosa mesa i ribe kao i zbog suplemenatcije kreatinom, kao i zbog intenzivnog treninga i povećane mišićne mase.
Ipak, da nešto ne bi promašili, ja svakome ko ima povišen kreatinin (od sportista) predložim da da običan urin na kontrolu. Ako se nešto zaista dešava u bubrezima ovaj nalaz će to definitivno pokazati.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Beli93 Decembar 02, 2010, 07:39:27 posle podne
e ovako,imam 17 god,krenuo sam u teretanu pre dva meseca,posto sam jako mrsav uzeo sam hypermass 5000 BT u cilju dobijanja na masi...e sad me zanima da li je dovoljna kolicina kreatina sto se nalazi u hypermassu (5g kreatina na 100 g hypermassa) ili treba i pored toga da uzmem zasebno kreatin da pijem...?...i da,da li hypermass da pijem sa vodom ili sa mlekom,posto u sebi ima kreatina a kreatin ne ide sa mlekom...? u napred hvala!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Decembar 02, 2010, 07:56:14 posle podne
5g kreatina ti je dosta. Posle treninga se pije sa vodom zbog brze apsorpcije, u toku dana izmedju obroka ili bilokad mozes s mlekom
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Decembar 02, 2010, 10:33:36 posle podne
Slazem se da je 5gr dosta i mislim da u tvom slucaju je vaznije da se ishrana maksimalno pojaca i sredi.Tu mislim na kvalitetne namirnice iz proteina ,kvalitetne UH kao i vlaknaste materije.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Decembar 03, 2010, 01:09:35 posle podne
Potpuno se slažems a Zoltanom - ishrana prvo, suplementacija samo kao dodatak. Nemoj molim te da misliš da ćeš samo od preparata dobiti kg - ne zaboravi da imaš ukupno 5-6 obroka na dan i da svaki obrok bude što bogatiji kvalitenim namirnicama.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Beli93 Decembar 03, 2010, 05:01:32 posle podne
ok...naravno ishrana na prvom mestu...hvala svima!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Decembar 03, 2010, 10:04:37 posle podne
ok...naravno ishrana na prvom mestu...hvala svima!

Kada ishranu sredis posle je sve lakse.
Nema na cemu kad god nesto ustreba samo se javi tu smo da pomognemo ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: dejan132 Decembar 05, 2010, 05:19:57 posle podne
Uzeo sam kreatin,i nisam ga koristo sigurno vise od godinu dana..sada sam uzeo kreatin-etil ester (Sni),u kapsulama,pa me interesuje,koliko vremenski mogu da zaredjam sa njegovim uzimanjem,i koliko se pravi pauza,ako je uopste potrebno praviti je!?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Decembar 05, 2010, 05:31:41 posle podne
Uzeo sam kreatin,i nisam ga koristo sigurno vise od godinu dana..sada sam uzeo kreatin-etil ester (Sni),u kapsulama,pa me interesuje,koliko vremenski mogu da zaredjam sa njegovim uzimanjem,i koliko se pravi pauza,ako je uopste potrebno praviti je!?

Mnogi ne prave pauzu vec kreatin uzimaju konstantno.Ne kazem da je to greska ali ja je pravim po par nedelja pa opet uzmem.Mada kada se spremamza takmicenja onda je ta pauza duza.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: dejan132 Decembar 05, 2010, 05:34:12 posle podne
kako ti se cini,da 3 meseca uzimam,pa mesec dana pauzu da napravim?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Decembar 05, 2010, 05:37:18 posle podne
kako ti se cini,da 3 meseca uzimam,pa mesec dana pauzu da napravim?

Moze i tako mada pauza od dve nedelje je sasvim ok.Toliko se pravi i od NO reaktora kao i od jacih sagorevaca.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: dejan132 Decembar 05, 2010, 05:40:40 posle podne
Hvala Zoltane..:).Kratko sam na ovom sajtu,ali ste mi puno pomogli,oko ishrane i suplementacije.Nadam se da cu sa ovim vasim upustvima,tek sada doci do pravih rezultata,mada i ovo do sada na moju ruku,nije bilo lose...:)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Decembar 05, 2010, 05:46:11 posle podne
Nema na cemu,drago mi je ako smo ti pomogli i znaj da smo uvek tu ako nesto zatreba ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MARKO DIMITRIJEVIC Decembar 05, 2010, 07:26:15 posle podne
Pauza zavisi i od nacina ishrane,tako da u periodu na pauzi nije na odmet pojacati unos crvenog mesa.Takodje kreatin moze da se koristi i predtakmicarskom periodu,jedino poslednjih par dana i u fazi punjenja glikogenskih depoa se izbegava.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: galex Decembar 28, 2010, 01:49:04 posle podne
Poz, nov sam na forumu, mene lično interesuje koji kreatin da uzmem pošto mi nije važna masa nego snaga i brži opravak. Momak iz vaše radnje u Nišu mi je preporučio alkalisani pošto smatra da je to ono što meni treba. Unapred zahvalan, pa samo me interesuje dali neću pogrešiti.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Decembar 28, 2010, 01:52:38 posle podne
U ime Pansport tima zelim ti dobrodoslicu na nas forum!

Dobro ti je predlozio.Ako ti je cilj oporavak,energija i snaga  onda je kre alkalyn za tebe pravi izbor,uzmi ga neces pogresiti.Naravno ishrana uvek treba da je sredjena i prilagodjea cilju kojem tezimo bez obzira uzimamo suplemente ili ne.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Decembar 28, 2010, 03:37:32 posle podne
Poz, nov sam na forumu, mene lično interesuje koji kreatin da uzmem pošto mi nije važna masa nego snaga i brži opravak. Momak iz vaše radnje u Nišu mi je preporučio alkalisani pošto smatra da je to ono što meni treba. Unapred zahvalan, pa samo me interesuje dali neću pogrešiti.

Dobrodošlica na forum...
Odlično ti je preporučio, ja bih uz to dodala i preparate na bazi aminokiselina ili čist whey protein (protein surutke)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: kalča Decembar 29, 2010, 09:53:16 pre podne
Pošto si iz Niša,dobro nam došo!Obavezno svrati do radnje i prenesi svoje utiske posle nekog vremena.Pošto ti je cilj oporavak,preporučujem neki whey ili amino zajedno sa kreatinom posle treninga.Ako te nešto zanima vezano za Niške radnje pitaj slobodno.
Pozdrav!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: bato Januar 06, 2011, 12:03:57 pre podne

Porast kreatinina u serumu ne znači automatski i oštećenje bubrega. Ovaj marker može biti povišen zbog povećanog unosa mesa i ribe kao i zbog suplemenatcije kreatinom, kao i zbog intenzivnog treninga i povećane mišićne mase.
Ipak, da nešto ne bi promašili, ja svakome ko ima povišen kreatinin (od sportista) predložim da da običan urin na kontrolu. Ako se nešto zaista dešava u bubrezima ovaj nalaz će to definitivno pokazati.
E sad jedno malo pojasnjenje?jel taj povisen kreatin u organizmu covjek osjeca,ili jednostavno svak ko redovno uzima kreatin ima povisen kreatinin?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Januar 06, 2011, 03:41:09 posle podne
Povišen kreatinin čovek ne oseća. Čovek oseća ako mu ne rade bubrezi kako treba, što je u laboratorijskim nalazima praćeno povišenjem kreatinina ali i uree, ac. uricum, poremećajem elektrolita i slično.
Većina ljudi koji uzimaju kreatin ima povišen kreatinin ali ne mora biti obavezan nalaz
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: GoggY Februar 08, 2011, 12:21:49 posle podne
Da li bi mi stetilo ako bi krealkalin uzimao 2 tablete pre treninga i 1 posle?  ??? Mislio sam da malo pojacam!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Ctrl Februar 08, 2011, 12:35:46 posle podne
Intresuje me kako covek moze da oseti da mu bubrezi nerade kako treba, ima li neki simptom?

Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 08, 2011, 12:41:19 posle podne
Da li bi mi stetilo ako bi krealkalin uzimao 2 tablete pre treninga i 1 posle?  ??? Mislio sam da malo pojacam!

Nema šta da šteti. Većina korisnika KreAlkalyna složili su se da mnogo bolji efekat ima sa duplom dozom, tj. 2 pre i 2 posle treninga. Tako da slobodno možeš tako.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Februar 08, 2011, 01:00:58 posle podne
Da li bi mi stetilo ako bi krealkalin uzimao 2 tablete pre treninga i 1 posle?  ??? Mislio sam da malo pojacam!

nece stetiti,cak naprotiv i treba pojacati doze ako slabije radi.Mozes slobodno dve pre i dve posle treninga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: GoggY Februar 08, 2011, 05:13:45 posle podne
Hvala puno na savetu! Pitao sam tog lika sto prodaje u Pansportu, i on mi kaze kao nemoj, moze da imas nezeljene efetke!  :-\ pa sam zato pitao!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Februar 08, 2011, 05:31:38 posle podne
Intresuje me kako covek moze da oseti da mu bubrezi nerade kako treba, ima li neki simptom?


Ako mjisliš u smislu oštećenja bubrega, a ne u smislu upale onda kao prvo mokriš manje, drugo pojavljuju se otpoci na nogama, ponekad povišen krvni pritisak... A u nalazima povišeni ura, kreatinin, acidum uricum
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Ctrl Februar 08, 2011, 05:38:20 posle podne
Hvala za informacije.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Februar 08, 2011, 07:52:25 posle podne
Mozda se pogresno izrazio ili ga nisi shvatio.Verujem da je mislio pod time da krenes sa manjim dozama pa da posle povecas.Tako svima savetujemo iz razloga sto i manje doze mogu nekog raditi u pocetku dobro,a kasnije se lako poveca.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: loco lobo Februar 08, 2011, 09:36:56 posle podne
Da li bi se kreatin bolje rastvorio u mlakoj vodi(zagrejanoj na rigli,ne vrucoj  nego MLAKOJ) i da li bi na toj temperaturi zadrzao svoje karakteristike,posto kad ga rastvaram u normalnoj ostane malo praha a i negde sam procitao da taj prah sto se ne rastvori ne apsorbuje se kako treba.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 08, 2011, 10:48:22 posle podne
Pa, i preporučuje se da se muti u mlakoj vodi. Meni je to pod obavezno.

Tačno tako - prah koji ostane nerastvoren, napravi ti džumbus u stomaku(dijareja, mučnina).
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Februar 08, 2011, 11:01:49 posle podne
Probaj u soku od pomorandže ili bilo čemu tako šećerastom. Pravi razliku da ne poveruješ. Osim ako nisi na dijeti.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 08, 2011, 11:06:42 posle podne
Kad god žurim i ostane mi malo nerazmućenog kreatina u časi a ja to sjurim onako u sebe, nastane mi džumbus u stomaku. Onda zaglavim u wc-u i presedne mi trening. :D Zato se uvek trudim da natenane razmutim kreatin u čaši mlake vode i onda uporno mešam 3-4 min dok se totalno ne rastvori i poslednja granulica. Onda bude sve ok.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Februar 09, 2011, 09:51:52 pre podne
Sve zavisi od osobe do osobe.I kada mi se desavalo da ostane kreatina koji se nije razmutio samo sam sipao jos malo vode i popio.Nekome taj nacin ne prija,ali meni licno nije pravio problem.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Onlnat Februar 12, 2011, 06:28:37 posle podne
Meni je jednom kad sam vadio krv i davao mokracu bio povisen kreatinin i urea,i digla se frka a nisam tad ni koristio suplemente ,dza bu levo desno aaa sta sad ,keva ,cale,sam ti rekla da ne jedes itd....a ja jeo oko 2 neku junetinu oko 300 gr i oko 6 na vadjenje,prodje dosta meseci ja trenirao levo desno,krenuo sa suplementacijom,i koa ajde opet da vadis krv ,ja odem vadim al itaj dan nista nisam jeo znaci predvece sam vadio krv i mokracu a od 7 budan ,urea normalna kreatinin nesto povecan ne astronomski nesto da kazu eee WTF,pitam doktora kaze to moze da se digne i od inekcije,ili to je misicni odpad kao normalno je to kod sportista...itd....
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Februar 13, 2011, 10:22:05 posle podne
Kreatinin može biti povećan zbog toga što jedeš dosta mesa ili jednostavno zato što puno vežbaš
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Onlnat Februar 13, 2011, 11:38:20 posle podne
Kreatinin može biti povećan zbog toga što jedeš dosta mesa ili jednostavno zato što puno vežbaš
neke posledice povecanog kreatinina na duze staze  .Jedan sto radi u bolnici isto trenira i kaaze da i njmu stalno povisen i da nije to nista...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Februar 14, 2011, 01:49:51 posle podne
Izvini, da li si to postavio pitanje da li postoje dugotrajne posledice povišenog kreatinina?
Ne postoje ako je povišen rkeatinin uzrokovan suplementacijom, mišićima ili ishranom
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Onlnat Februar 14, 2011, 04:37:57 posle podne
Izvini, da li si to postavio pitanje da li postoje dugotrajne posledice povišenog kreatinina?
Ne postoje ako je povišen rkeatinin uzrokovan suplementacijom, mišićima ili ishranom
Da,ali otkud mogu da znam da li je uzrokovan treningom ili ishranom ??
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 14, 2011, 04:55:21 posle podne
Pa, rekla ti je Daniela - nebitno je koji je od da 3 faktora. Može biti kombinacija sva tri jer, ako treniraš, onda i imaš dosta mesa u ishrani i može biti da koristiš neki kreatinski proizvod. :)

Može biti problematično ako ne ispunjavaš nijedan od tih faktora, a kreatinin je povišen. To već može biti signal da bubrezi "zabušavaju" iz nekog razloga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quaresma Februar 15, 2011, 04:23:23 pre podne
Osobe sa velikim procentom misicne mase imaju normalno povisen kreatinin.
Merenje urinarne ekskrecije kreatinina je zapravo jedna od metoda za procenu misicne mase u telu, i znatno je preciznija od vecine "prihvacenih" metoda. Velika kolicina misicne mase i brz metabolizan normalno rezultuju povisenim vrednostima kreatinina.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: GoggY Februar 15, 2011, 04:57:52 posle podne
Drugar je tek zavrsio fazu "punjenja" sa kreatinom, i dobije neku stomacnu virozu, ne moze da ide u teretanu... Ne pije kreatin dok ne krene u teretanu... Kad krene da li treba o5 faza punjenja ili normalo da pije 2x na dan? Nece trenirati jedno 7 dana!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Onlnat Februar 15, 2011, 08:09:17 posle podne
Drugar je tek zavrsio fazu "punjenja" sa kreatinom, i dobije neku stomacnu virozu, ne moze da ide u teretanu... Ne pije kreatin dok ne krene u teretanu... Kad krene da li treba o5 faza punjenja ili normalo da pije 2x na dan? Nece trenirati jedno 7 dana!
u sustini to punejnje niko vise i ne radi 5 gr 5 posle :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Februar 16, 2011, 12:09:01 pre podne
Drugar je tek zavrsio fazu "punjenja" sa kreatinom, i dobije neku stomacnu virozu, ne moze da ide u teretanu... Ne pije kreatin dok ne krene u teretanu... Kad krene da li treba o5 faza punjenja ili normalo da pije 2x na dan? Nece trenirati jedno 7 dana!
u sustini to punejnje niko vise i ne radi 5 gr 5 posle :)


Ima ljudi koji tako rade i dalje jer su im efekti tako bolji,ali u sustini 5gr pre i 5gr posle je neka klasik varijanta sada.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: vasko Februar 17, 2011, 06:08:10 posle podne
danas sam prvi put uzeo kreatin monohidrat (scitec nutrition)

i dobio sam proliv i kuvanje po stomaku,iako sam uzeo vrlo malu dozu (3 grama) jer prvi put uzimam

mislim da necu vise ovo da koristim
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 17, 2011, 06:12:25 posle podne
Nisi jedini kome se to dešava, naročito na početku korišćenja. Bitno je da se potpuno rastvori u vodi, pa možeš koristiti mlaku vodu za tu svrhu. Ono što se ne rastvori može napraviti simptome koje si ovde izneo.

Probaj još koji put pa, ako si baš toliko osetljiv na kreatin, ostavi.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: vasko Februar 17, 2011, 06:16:54 posle podne
mutio sam u mlakoj vodi uporno 3-4 minuta jer sam video da se malo teze rastvara

kad sam pio osetio sam medju zubima da ima vrlo malo zrnaca,iako sam ga bas uporno mutio

a ne svidja mi se ideja da isprobavam praskove na sebi i da cekam ceo dan da li cu dobiti proliv ili ne
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 17, 2011, 06:28:15 posle podne
Ne treba čekati ceo dan - ako si osetljiv, dobićeš proliv u roku od 5 min nakon ispijanja. Možeš uzeti KreAlkalyn ili neki mikronizovan monohidrat.
U svakom slučaju, tvoj je izbor pa kako god odlučiš. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: vasko Februar 17, 2011, 06:31:41 posle podne
u mom slucaju nije bilo 5 minuta nego posle 3-4 sata
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 17, 2011, 06:33:48 posle podne
Hmmm... Kako si onda siguran da je od kreatina? U najmanju ruku treba da probaš još jednom i budeš siguran da ti je od toga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: nickey Februar 17, 2011, 08:35:40 posle podne
danas sam prvi put uzeo kreatin monohidrat (scitec nutrition)

i dobio sam proliv i kuvanje po stomaku,iako sam uzeo vrlo malu dozu (3 grama) jer prvi put uzimam

mislim da necu vise ovo da koristim

Nekima se to desava, obicno dan dva i posle sve normalno.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: ФИКИ Februar 17, 2011, 11:11:37 posle podne
Jasno pise na prazan stomak. . .
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: acamatic Februar 18, 2011, 11:16:42 pre podne
Prvo veliki pozdrav za sve!!!
Imam jedno pitanje sta mislite o ovom kreatinu
pricao sam sa drugarima o ovom kreatinu i zeleo bih da znam vasa misljenja..
Ovaj link sto sam dao nije nikakva reklama samo zelim da znam vase misljenje o ovom kreatinu posto ga dosta hvale..
Hvala unapred!!!

Zabranjeno je ostavljanje linkova ka drugim forumima. Mogao si samo okačiti sliku proizvoda ili, jednostavno, pitati za proizvod bez ikakvog linka.

Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: ФИКИ Februar 18, 2011, 12:30:04 posle podne
HP NIJE KREATIN! Ima kreatine u sastavu al to je NAZ jbte. . .
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: vasko Februar 18, 2011, 12:44:47 posle podne
danas sam prvi put uzeo kreatin monohidrat (scitec nutrition)

i dobio sam proliv i kuvanje po stomaku,iako sam uzeo vrlo malu dozu (3 grama) jer prvi put uzimam

mislim da necu vise ovo da koristim

Nekima se to desava, obicno dan dva i posle sve normalno.


kako god nemam nameru da isprobavam dalje

ako neko zeli da kupi scitec kreatin pola kila upola cene samo sto je otvoren neka mi se javi na pp,ionako cu ga baciti
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 18, 2011, 02:50:07 posle podne
Bolje ga pokloni nekom, umesto da ga baciš(kad si već planirao da ga baciš). :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Februar 18, 2011, 03:11:45 posle podne
Vasko,imas deo Mali oglasi,tu stavi oglas da prodajes i to je to. :) ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Onlnat Februar 18, 2011, 04:04:32 posle podne
Prvo veliki pozdrav za sve!!!
Imam jedno pitanje sta mislite o ovom kreatinu
pricao sam sa drugarima o ovom kreatinu i zeleo bih da znam vasa misljenja..
Ovaj link sto sam dao nije nikakva reklama samo zelim da znam vase misljenje o ovom kreatinu posto ga dosta hvale..
Hvala unapred!!!

Zabranjeno je ostavljanje linkova ka drugim forumima. Mogao si samo okačiti sliku proizvoda ili, jednostavno, pitati za proizvod bez ikakvog linka.


nece ti posluziti nesto posebno posto pretpostavljam da ne znas cemu sluzi to,ako znas samo cepaj...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: ФИКИ Februar 18, 2011, 04:30:34 posle podne
vasko, zrvanj i avan i mikronizuj ga
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: acamatic Februar 18, 2011, 05:13:48 posle podne
Pre pocetka ovog posta zelim da se izvinim administratorima sto sam ono uradio..sorry  :-\

HORSE POWER je kombinacija 20 sastojaka koji deluju združeno – sinergistički na principu „1+1+1=5“. Ova „družina” radi zajedno na povećanju snage, izdržljivosti, ubrzanju oporovka i prokrvljenosti mišića. „Družina” Horse Power-a povećava produkciju NO u organizmu i tako stvara zapanjujuće rezultate. NO je azotni oksid koji stvara anaboličko okruženje u našem telu povećavajući protok krvi u treniranom mišiću, te tako omogućava da mišići putem krvi dobiju više kiseonika, više hormona i više hrane. Koristeći Horse Power primetiće te:

• neverovatnu i dugotrajnu napumpanost mišića

• povećanje snage

• veću izdržljivost

• povećanje ČISTE mišićne mase

• brži oporavak

Samo jedan od razloga zašto Horse Power izaziva toliku pažnju javnosti je taj da su čak i oni koji ne reaguju na klasičan kreatin ostvarili jako dobre rezultate koristeći naprednije forme kreatina koje se nalaze združene u ovom suplementu. Horse Power drastično povećava zalihe glikogena, kreatina, povećava produkciju ATP-a i retenciju nitrogena.

Združeni sastav Horse Power-a: krealkalin - creatine ethyl ester - tri creatine malate, betaine hydrochloride, taurine, n-acetil l-glutamine, NO – arginine alpha ketoglutarate, arginine ethyl ester dihydroachloride, beta alanine, glycerol monosterate, MCT, Citrulline ethyl ester malate, l-norvaline, guanidinopropionic acid, gynostemma pentaphyllum, ornithine alpha ketoglutarate, arginine ketoisocaproate, r-alpha lipoic acid, rutaecarpine i glycocyamine. Još ima sukralozu i prirodne i veštačke ukuse.
Horse Power se uzima maksimalno 12 nedelja a posle toga se pravi pauza od 4 nedelje.

Tekst je preuzet iz jednog casopisa!!!  8)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Februar 18, 2011, 05:51:02 posle podne
Jel koristio neko Horse Power,kakav je,koliko je razlicit od ostalih Kreatina,ukratko,jel valja?!Pise da daje cistu misicnu masu,sto znaci da nema "navlacnenja vode",sto mi se svidja... :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BBBbbb Februar 18, 2011, 07:19:48 posle podne
...Pise da daje cistu misicnu masu,...
Sad ide ona cuvena: "I na busu pise Lasta pa ne leti"
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Februar 18, 2011, 08:01:29 posle podne
Pa dobro,nisam mislio bukvalno,ali nema veze. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quaresma Februar 18, 2011, 08:45:36 posle podne
Jel koristio neko Horse Power,kakav je,koliko je razlicit od ostalih Kreatina,ukratko,jel valja?!Pise da daje cistu misicnu masu,sto znaci da nema "navlacnenja vode",sto mi se svidja... :)

Ne postoji kreatin koji "ne navlaci" vodu. Svaki od oblika kreatina u misic dospe u obliku fosfata ili kao slobodan kreatin. U svakom slucaju hidrofilan. Pitanje je samo da li postoje manje varijacije u kolicini vode.

Uglavnom povecava bezmasnu masu tela (lean body mass) za oko 1-2 kg, zavisno od kolicine misica.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Februar 18, 2011, 09:14:59 posle podne
Kre-alkalin ne navlaci vodu,na to sam mislio,posto mi se svidela kombinacija,tj. to sto ima vise vrsta Kreatina,a u tekstu je stajala recenica koja bi mogla da se protumaci kao to da ne navlaci vodu,sto bi bilo odlicno,jer dobijes proizvod koji ima vise izvora Kreatina a nema efekta navlacenja vode,koji se meni inace ne svidja i zbog cega pijem vec 6 kutiju Kre-alkalina.Nisam ni ja bio konkretan...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Februar 19, 2011, 03:34:19 pre podne
Jel koristio neko Horse Power,kakav je,koliko je razlicit od ostalih Kreatina,ukratko,jel valja?!Pise da daje cistu misicnu masu,sto znaci da nema "navlacnenja vode",sto mi se svidja... :)

Ne postoji kreatin koji "ne navlaci" vodu. Svaki od oblika kreatina u misic dospe u obliku fosfata ili kao slobodan kreatin. U svakom slucaju hidrofilan. Pitanje je samo da li postoje manje varijacije u kolicini vode.

Uglavnom povecava bezmasnu masu tela (lean body mass) za oko 1-2 kg, zavisno od kolicine misica.

Dospeva samo u obliku kreatina. Fosfat ne može ući ni izaći iz ćelije ako se ne varam.
A i to za navlačenje vode, tačno je da svaki kreatin navlači vodu, samo monohidrat oće malo da se zadržava u vanćelijskom matrixu pa navlači vodu u vezivu. Otuda onaj bloat kreatinski. Dok recimo kre-alikalin navuče vodu, ali fino doda na volumenu same ćelije - nema bloata.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Februar 19, 2011, 01:17:45 posle podne
Hvala na odgovorima,samo rezime,jel bolji od Kre-alkalina ili je isto?! :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: GoggY Februar 28, 2011, 10:21:57 posle podne
Da li moze da bude nekih ne zeljnih efekata ili nesto slicno ako pijes kre-alkalyn i popijes koje pivo za vikend u gradu? :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Februar 28, 2011, 10:24:26 posle podne
Može, ali samo ako se napiješ pa počneš da lumpuješ. :D :D :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: GoggY Mart 01, 2011, 12:08:13 pre podne
Ne bih se napio... samo koje bi popio!  ;D ;D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Mart 01, 2011, 12:09:54 pre podne
Onda nema neželjenih efekata. :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: GoggY Mart 01, 2011, 12:24:26 pre podne
Onda nema neželjenih efekata. :)
;) ne ozbiljno, jel moze da steti nesto?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Mart 01, 2011, 01:27:07 pre podne
Ne moze,ja sam probao,tako reci,napio sam se dobro a imao sam trening jedno 5-6 sati pre toga...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Arlovski Mart 01, 2011, 11:18:50 pre podne
Jel koristio neko Horse Power,kakav je,koliko je razlicit od ostalih Kreatina,ukratko,jel valja?!Pise da daje cistu misicnu masu,sto znaci da nema "navlacnenja vode",sto mi se svidja... :)

Ja sam koristio, trebalo je navodno da da odredjenu kolicinu snage i energije za trening, medjutim mene nije radio. Dok recimo drugovi koji se bave profesionalno kosarkom pre treninga prave bokal i piju u svlacionici...ja sam se vratio na monohidrat, oni i dalje peglaju Horse Power...nema pravila...najbolje sam da testiras.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Mart 01, 2011, 04:18:26 posle podne
Tako ce i biti,ali cu prvo tecni Kre-alkalin i Kre-alkalin Pro,pa onda... ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Mart 02, 2011, 06:56:33 posle podne
Imam druga koji se već počeo profesionalno bavit košarkom,ima 17 god.Šta mislite koji suplement bi mu bio najbolji tj. od kojeg bi imao više snage,povećavanje performansi itd ?
Po mom nekom iskustvu stečenom do sad,mislim da mu je najbolje da uzme kreatin ? Šta vi mislite o tome ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Mart 02, 2011, 07:02:41 posle podne
Mislim da su beta alanin i/ili kreatin odličan izbor.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quaresma Mart 02, 2011, 08:31:57 posle podne
Imam druga koji se već počeo profesionalno bavit košarkom,ima 17 god.Šta mislite koji suplement bi mu bio najbolji tj. od kojeg bi imao više snage,povećavanje performansi itd ?
Po mom nekom iskustvu stečenom do sad,mislim da mu je najbolje da uzme kreatin ? Šta vi mislite o tome ?

kreatin 3g/dan
kofein 5mg/kg Telesne mase na dan
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Mart 02, 2011, 08:44:08 posle podne
Da nije malo 3gr dnevno kreatina ? Obično se uzima dva puta po 5 gr...?
A ovo za kofein ne razumijem ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Mart 02, 2011, 08:55:19 posle podne
5mg/kg - Ako ima 70kg, unosiće 70 x 5mg kofeina.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Mart 02, 2011, 08:58:00 posle podne
Razumijem to za količinu unosa,nego me buni na koji način da pije kofein,preko cafe ili postoje neke tablete ili nešto slično ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Mart 02, 2011, 09:01:24 posle podne
Kofein kao suplement. Imaš od Natrola kofein u našoj ponudi. Tableta nosi 200mg.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Mart 02, 2011, 09:18:39 posle podne
Quaresma,ta 3 g Kreatina sto si preporucio ovom momku,kad bi bilo najbolje da ih uzme,pre ili posle treninga,ili pak ujutru?!I jesi mislio na obican Monohidrat,pa ta kolicina zbog vode ili bilo koji Kreatin?! :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quaresma Mart 02, 2011, 09:52:23 posle podne
Quaresma,ta 3 g Kreatina sto si preporucio ovom momku,kad bi bilo najbolje da ih uzme,pre ili posle treninga,ili pak ujutru?!I jesi mislio na obican Monohidrat,pa ta kolicina zbog vode ili bilo koji Kreatin?! :)

Monohidrat, 3g posle treninga sa prostim UH
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quaresma Mart 02, 2011, 09:55:01 posle podne
Da nije malo 3gr dnevno kreatina ? Obično se uzima dva puta po 5 gr...?
A ovo za kofein ne razumijem ?


nije malo.
npr na 80kg uzima 400mg
30min pre treninga/utakmice
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Mart 02, 2011, 10:14:46 posle podne
Aaaaa, ala se igramo gluvih telefona. :D :D Dr. Alex je mislio na kreatin da nije malo. :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Mart 02, 2011, 11:00:41 posle podne
Aa,hvala. :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Ćime Mart 02, 2011, 11:06:02 posle podne
danas sam prvi put uzeo kreatin monohidrat (scitec nutrition)

i dobio sam proliv i kuvanje po stomaku,iako sam uzeo vrlo malu dozu (3 grama) jer prvi put uzimam

Jest da je odavno post ali juce sam imao istu situaciju sa Dymatize kreatinom i isto sam razmisljao dal da nastavim da uzimam, mada danas sam ga vec dosta bolje podneo tako da nastavljam sa koriscenjem :)

E sad jedno pitanje posto je ovaj kreatin mikronizovan i citao sam da se dobro rastvara u vodi, kod mene to nikako nije slucaj sa dozom pre treninga. Imam osecaj kao da pesak u vodi pijem, a kod one doze posle treninga sa wheyom i  dekstrozom ga ni neosecam verovatno zato sto ostane u peni od wheya.

jel normalno da se tako lose rastvara?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BBBbbb Mart 02, 2011, 11:12:55 posle podne
Da
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Mart 02, 2011, 11:14:47 posle podne
Nijedan se ne može potpuno rastvoriti ali bi Dymatize-ov trebao dobrim delom da to odradi, s obzirom da je mikronizovan. Sipaj ga u čašu sa mlakom vodom i uporno mešaj par minuta, pa nam javi. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quaresma Mart 02, 2011, 11:15:47 posle podne
Aaaaa, ala se igramo gluvih telefona. :D :D Dr. Alex je mislio na kreatin da nije malo. :D

znam, odgovarao sam redom kojim je postavljao pitanja
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Ćime Mart 03, 2011, 12:10:26 pre podne
Nijedan se ne može potpuno rastvoriti ali bi Dymatize-ov trebao dobrim delom da to odradi, s obzirom da je mikronizovan. Sipaj ga u čašu sa mlakom vodom i uporno mešaj par minuta, pa nam javi. ;)

U mlakoj ga i mesam oko 1-2 min. :) Rastvori se jedan deo ali odprilike pola ostane. Ma mogu ga ja i ovako piti nesmeta mi samo sam pomislio da nesto nije u redu sa njim jer sam cuo da se ovaj rastvara dosta dobro ;) Bitno je da danas nemam problema sa stomakom.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: GoggY Mart 03, 2011, 12:35:50 pre podne
Nijedan se ne može potpuno rastvoriti ali bi Dymatize-ov trebao dobrim delom da to odradi, s obzirom da je mikronizovan. Sipaj ga u čašu sa mlakom vodom i uporno mešaj par minuta, pa nam javi. ;)

U mlakoj ga i mesam oko 1-2 min. :) Rastvori se jedan deo ali odprilike pola ostane. Ma mogu ga ja i ovako piti nesmeta mi samo sam pomislio da nesto nije u redu sa njim jer sam cuo da se ovaj rastvara dosta dobro ;) Bitno je da danas nemam problema sa stomakom.
mesaj 3-4 minuta i sve ce se rastvoriti! :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: PANSPORT BEOGRAD Mart 05, 2011, 12:30:54 posle podne
danas sam prvi put uzeo kreatin monohidrat (scitec nutrition)

i dobio sam proliv i kuvanje po stomaku,iako sam uzeo vrlo malu dozu (3 grama) jer prvi put uzimam

Jest da je odavno post ali juce sam imao istu situaciju sa Dymatize kreatinom i isto sam razmisljao dal da nastavim da uzimam, mada danas sam ga vec dosta bolje podneo tako da nastavljam sa koriscenjem :)

E sad jedno pitanje posto je ovaj kreatin mikronizovan i citao sam da se dobro rastvara u vodi, kod mene to nikako nije slucaj sa dozom pre treninga. Imam osecaj kao da pesak u vodi pijem, a kod one doze posle treninga sa wheyom i  dekstrozom ga ni neosecam verovatno zato sto ostane u peni od wheya.

jel normalno da se tako lose rastvara?

To je normalno za svaki monohidrat.
Možeš ga pre treninga uzeti sa nekim gustim sokom....nece se bolje rastvoriti..ali ces
imati utisak da jeste,kao i kada ga pijes sa proteinom posle treninga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: petar95 Mart 05, 2011, 02:06:49 posle podne
sve vise ljudi mi kazu da kreatin nema svrhe i da mu nije pomogao . . . koliko treba vremena da bi kreatin uradio svoje ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Mart 05, 2011, 02:08:09 posle podne
Znaju ljudi nema sta
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: petar95 Mart 05, 2011, 02:31:50 posle podne
jel tebi pomogao ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Arlovski Mart 05, 2011, 02:37:46 posle podne
sve vise ljudi mi kazu da kreatin nema svrhe i da mu nije pomogao . . . koliko treba vremena da bi kreatin uradio svoje ?

Kreatin ne moze da pomogne za jedan dan, a druga stvar je zavisi sta zelis od njega. Ako si zamislio da se od njega "nagruvas" bez dobrog treninga i pristojne ishrane sigurno ti nece pomoci.

Kreatin je izvanredna stvar i vrlo vredan suplement, ali samo za ono cemu sluzi:).
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: petar95 Mart 05, 2011, 03:08:26 posle podne
ok, ne kazem da nije ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quaresma Mart 05, 2011, 03:59:26 posle podne
pa kreatin ne radi kod 25-30% ljudi, dakle moguce je i da radi i da ne radi

ako ne radi, to samo znaci da ta osoba vec ima prirodno koncentracije kreatina u misicu blizu maksimalnih, odnosno kao da je "prirodno suplementiran"  ;D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Ćime Mart 06, 2011, 12:25:23 pre podne
Ja evo posle 7 dana vec osetim da deluje, imam vise snage i jaci su mi treninzi. Ali zato usta uvek suva pijem skoro 5l dnevno vode :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Mart 06, 2011, 04:34:48 pre podne
Moj drug je mislio da ga "ne radi" Kreatin,pa sam mu rekao da sutra i prekosutra odradi treninge bez Kreatina i uporedi,tek je tad video koliko ga ustvari "radi". :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Mart 06, 2011, 03:05:21 posle podne
Ja evo posle 7 dana vec osetim da deluje, imam vise snage i jaci su mi treninzi. Ali zato usta uvek suva pijem skoro 5l dnevno vode :)

Eto još jednog povoljnog dejstva kreatina :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Mart 12, 2011, 01:31:20 posle podne
Uzeo sam kreatin Fuel Powder od Twinlaba,rekli su mi da je dobar,jel ga ko koristio od vas i kakvi su utisci ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Xenia Mart 16, 2011, 06:46:07 posle podne
a Kreatin sumece tablete? s'obzirom da sam zensko, kakve rezultate mogu ochekivati od njih? zelim bolju definiciju. uzimala bih ga sa whey-om
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Mart 19, 2011, 10:37:42 pre podne
Kreatin je kreatin i delovaće tako što će povećavati neposrednu energiju neophodnu za rad mišića. Ukratko - dobar je za definiciju jer ćeš moći naporenije da radiš u teretani.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quellilo Mart 22, 2011, 08:41:05 posle podne
Jel problem ako pijem dobro ne rastvoren kreatin?Probao sam i da ga mesam kasikom u vodi sa dexom po minut-dva ali opet nemogu da ga rastvorim..?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quaresma Mart 22, 2011, 09:58:55 posle podne
nije problem
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Mart 23, 2011, 10:02:00 posle podne
Ništa nije problem sa kreatinom :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: aleksandar_021 Maj 03, 2011, 07:40:09 pre podne
Hocu sutra da uzmem neki monohidrat...e sad,razmisljao sam o sci trans-x,ali meni je primarna stvar kreatin i njegovi efekti.Da li beta alanin i arginin itd. koji se nalaze u trans-x prave bitnu razliku uz kreatin koji se nalazi unutra? da li ce efekti biti kao kod obicnih monohidrata ili je bolje da uzmem trans-x zbog tih dodataka?hvala :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 11, 2011, 05:49:53 posle podne
(http://www.sapirshop.com/uploads/com_article/gallery/thumbs/180x180_6f6db34d412097f9c63ccf66845ef2e5d3f9598a.jpg) ja sve sto treba mesam sa ovim... nije losa stvar...  :)
nego hteo sam da pitam... iscitao sam celu temu i malo sam zbunjen... :P ovaj kreatin Kre alkalyn sta on tacno radi? navlaci vodu daje snagu? sta tacno? I koliko se izgubi na obimu ili masi nzm, kad se prestane sa treninzima... ako se uzimao neki kreatin tokom treniranja.... pozzz
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 11, 2011, 05:54:10 posle podne
KreAlkalyn radi isto što i običan kreatin, samo što ne izaziva mučninu(kao što kod nekih to radi običan) i zahteva manje doze.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: petar95 Maj 11, 2011, 07:12:54 posle podne
KreAlkalyn radi isto što i običan kreatin, samo što ne izaziva mučninu(kao što kod nekih to radi običan) i zahteva manje doze.
a jel navlaci vodu , ja sam cuo da obican kreatin navlaci vise vode ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 11, 2011, 07:42:30 posle podne
A, zbog čega je to bitno kod kreatina? :) Valjda je bitno da odradi svoju osnovnu funkciju, a to je da ti da malo na snazi i možda na oporavku mišića, a retencija vode zavisi već od tvog načina ishrane.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Maj 11, 2011, 08:27:07 posle podne
Vodite racuna o unosu hidrata i nece biti nikakvih problema oko navlacenja vode bilo koji kreatin da je u pitanju.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: petar95 Maj 11, 2011, 08:27:49 posle podne
pa potrebno mi je sad ce leto pa moram malo da " nadodjem " :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Maj 11, 2011, 11:29:12 posle podne
Kre-alkalin ne navlaci vodu,tj. mozda malko,ali ni 20% od obicnog Monohidrata. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 11, 2011, 11:59:00 posle podne
pa jel to sigurno da ne navlaci vodu mnogo? sta pisete cas navlaci cas ne :P :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Maj 12, 2011, 12:04:03 pre podne
pa jel to sigurno da ne navlaci vodu mnogo? sta pisete cas navlaci cas ne :P :D

Ne navlaci vodu ni jedan kreatin ako se hranite kako treba.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 12, 2011, 12:10:36 pre podne
pa ja sad pijem gainer... kad zavrsim nameravam da uznem 1 protein od 2+kg i jednu kutiju ovog kreatina... kakva treba ishrana da bude, sto vise proteinska predpostavljam???
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Maj 12, 2011, 12:14:45 pre podne
pa ja sad pijem gainer... kad zavrsim nameravam da uznem 1 protein od 2+kg i jednu kutiju ovog kreatina... kakva treba ishrana da bude, sto vise proteinska predpostavljam???

Jeste..pretezno proteinska ishrana.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 12, 2011, 12:21:24 pre podne
hvala na pomoci! :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Maj 12, 2011, 12:21:57 pre podne
hvala na pomoci! :)


Nema na cemu ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Maj 12, 2011, 10:09:47 pre podne
kreatin je suplement čiji cilj NIJE "navlačenje vode"  kako to rekreativci popularno umeju da nazivaju :)

kreatin je odličan suplement za oporavak, povećanje snage i izdržljivosti... volumizira mišićnu ćeliju a ukoliko se unosi dosta velika količina ugljenih hidrata može doći do potkožnog zadržavanja vode, što je normalno i bez kreatina, dakle to je samo prateći efekat...

nije cilj da se "naduvate" kao balon ;)

drugo, ja pila Kre alkalyn, nisam se "naduvala" od vode, naravno ;)   imala sam više snage na treninzima, veće težine sam radila i imam utisak da mi je pomogao u oporavku, toliko... zadovoljna sam!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: petar95 Maj 12, 2011, 06:17:35 posle podne
posto sad o5 krecem sa kreatin hocu da ga pijem 2 meseca aktivno ( 500g- trajace 1 ipo ) i posle trans X 15 dana da vidim kako deluje :D. Koliko da uzimam kreatina ako ga pijem na duge staze ( 2 meseca )
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 12, 2011, 06:21:19 posle podne
To se ne može nazvati "dugim stazama". Piješ standardno - 2 x 5g dnevno.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: petar95 Maj 12, 2011, 06:22:50 posle podne
ok , znaci punjenje 20 g ? u danmina pauze da uzimam 5g ujutru ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Maj 12, 2011, 06:41:03 posle podne
Kako si uspeo da protumacis iz Robertovog posta 2x5g dnevno da treba punjenje ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 12, 2011, 06:41:40 posle podne
Ostao sam bez komentara. :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: petar95 Maj 12, 2011, 06:49:55 posle podne
nisam ali , kazem da cu da odradi punjenje
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Maj 12, 2011, 08:19:08 posle podne
Mozes Petre odraditi punjenje ali i ne moras.Pokusaj oba nacina pa vidi sta ti odgovara.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Maj 12, 2011, 08:59:07 posle podne
Kreatin možeš da piješ i duže od dva meseca...
nisam sigurna čemu punjenje al ajd....
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 12, 2011, 09:31:07 posle podne
danas sam pricao sa nekim ljudima i rekli su mi da je bolje da pijem nesto drugo a ne KreAlkalyn jer ne valja za srce... jel to tacno ili?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 12, 2011, 09:37:16 posle podne
Kad mi neko nešto tako kaže, ja tražim objašnjenje. Jesi li ga ti dobio?

Auh, šta sve neću da pročitam... :D  Baš me zanima kako je to objasnio. :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 12, 2011, 09:40:13 posle podne
hahhha pa znas kako... objasnjenje je bilo da ovaj obican kreatin ide u bubrege... i moze da se izbaci a ovaj iz srca ne moze :P
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Maj 12, 2011, 09:47:09 posle podne
Taj sto ti je to rekao je pobedio :D Ja bi od njega stalno trazio savete
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 12, 2011, 10:10:30 posle podne
I ja. :D :D Izjave su neprocenjive. :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Maj 12, 2011, 10:19:20 posle podne
Da, pa logićno je - praškić ide kroz bubrege, a tablete ostaju u srcu! ;D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Maj 12, 2011, 11:25:30 posle podne
Prosto je tragicno kakvi sve ljudi dele savete,nekad se prosto zabezeknem i ostanem bez teksta.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Maj 13, 2011, 08:40:15 pre podne
možda je pomešao Kre alkalyn sa nekim NO reaktorom, oni mogu da povise krvni pritisak i mogu biti opasni za srce... ali Kre alk. nije NO reaktor...

a za savete, ne samo za suplementaciju nego i za sve u životu, jedna lepa fraza -  Pazi koga slušaš ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Maj 13, 2011, 04:38:33 posle podne
hahhha pa znas kako... objasnjenje je bilo da ovaj obican kreatin ide u bubrege... i moze da se izbaci a ovaj iz srca ne moze :P
Ja sam popio 7 kutija Kre-alkalina zaredom,a sad sam uzeo i 8 kutiju od ponedeljka pocinjem opet da ga pijem posle pauze od mesec dana uzimanja,odmorio sam cisto da vidim kako ide bez njega i da probam sumeci. ;) A sto se tice tog sto je dao savet...joj da mi je da ga upoznam i da ga pitam isto za savet oko Kre-alkalina a onda da mu kazem koliko sam ga popio,samo da mu vidim izraz lica. :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Maj 13, 2011, 04:39:45 posle podne
Da, pa logićno je - praškić ide kroz bubrege, a tablete ostaju u srcu! ;D
:D A to se onda zove kapsulasto srce,jer je od Kre-alkalina. :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 13, 2011, 05:16:00 posle podne
si izgubio malo snagu za tih mesec dana pauze?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Maj 13, 2011, 07:03:27 posle podne
si izgubio malo snagu za tih mesec dana pauze?
Pa onako,i nisam posto sam pre teretane pio sumeci Kreatin,ali samo pre treninga i fino je "radio". :) Ali na trcanju sam osetio razliku,teze je bilo odraditi isto kao sa Kre-alkalinom a nisam nista pio pre trcanja.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Miraa Maj 14, 2011, 09:34:19 pre podne
hahhha pa znas kako... objasnjenje je bilo da ovaj obican kreatin ide u bubrege... i moze da se izbaci a ovaj iz srca ne moze :P
Ja sam popio 7 kutija Kre-alkalina zaredom,a sad sam uzeo i 8 kutiju od ponedeljka pocinjem opet da ga pijem posle pauze od mesec dana uzimanja,odmorio sam cisto da vidim kako ide bez njega i da probam sumeci. ;) A sto se tice tog sto je dao savet...joj da mi je da ga upoznam i da ga pitam isto za savet oko Kre-alkalina a onda da mu kazem koliko sam ga popio,samo da mu vidim izraz lica. :D

uvek treba biti umeren u svemu ,zato ti je bolje da na svaka dva meseca pravis pauzu i zamenis nekim drugim proiizvodom.osam kutija zaredom je bas mnooogo.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Stefan L. Maj 14, 2011, 03:15:27 posle podne
hahhha pa znas kako... objasnjenje je bilo da ovaj obican kreatin ide u bubrege... i moze da se izbaci a ovaj iz srca ne moze :P
Ja sam popio 7 kutija Kre-alkalina zaredom,a sad sam uzeo i 8 kutiju od ponedeljka pocinjem opet da ga pijem posle pauze od mesec dana uzimanja,odmorio sam cisto da vidim kako ide bez njega i da probam sumeci. ;) A sto se tice tog sto je dao savet...joj da mi je da ga upoznam i da ga pitam isto za savet oko Kre-alkalina a onda da mu kazem koliko sam ga popio,samo da mu vidim izraz lica. :D

uvek treba biti umeren u svemu ,zato ti je bolje da na svaka dva meseca pravis pauzu i zamenis nekim drugim proiizvodom.osam kutija zaredom je bas mnooogo.
Da,ali to sam popio za nekih godinu dana,popio sam najvise tri zaredom,ostalo je bilo pauza bar 10 dana,a imam i pauzu u sezoni i polusezoni kad ne treniram i nemam utakmice i tad ne pijem mesec dana uopste. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 15, 2011, 06:59:04 posle podne
sta je bolje uzeti uz kreatin neki gainer ili protein... cilj masa snaga... :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Miraa Maj 15, 2011, 07:04:23 posle podne
sta je bolje uzeti uz kreatin neki gainer ili protein... cilj masa snaga... :)

gainer
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 15, 2011, 07:19:53 posle podne
hahhaha stavio sam ovo na 2 razlicite teme :D na jednoj je odgovor gainer a na drugoj protein :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Maj 15, 2011, 07:21:11 posle podne
Manje vise svejedno, ako uzmes whey obican onda dodaj hidrate po potrebi. Ja bi tako uradio
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 15, 2011, 08:02:44 posle podne
lej le dobra ova kombinacija? http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html (http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html)
http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-fosfat-/-monohidrat/UN099-Creatine-Monohydrate-100-creapure.html (http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-fosfat-/-monohidrat/UN099-Creatine-Monohydrate-100-creapure.html) ovu su linkovi sa pansport prodavnice... valjda sme to da se kaci ili? o.O :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 15, 2011, 09:14:52 posle podne
Dobra je kombinacija.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: insidious Maj 18, 2011, 03:49:11 posle podne
Definitivno whey,hidrate je lako ubaciti u organizam!
Protein gradi misisc
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 20, 2011, 09:31:38 pre podne
uzeo sam
- Creatine Monohydrate 100 % creapure Universal Nutrition
- Elite Whey Pro Dymatize Nutrition

treniram 2x dnevno 1 plivanje 1 teretanu.... protein pijem posle treninga pre spavanja i ujutru.. a kreatin trebam da pijem  pre proteina ili posle?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 20, 2011, 10:06:00 pre podne
Kreatin piješ pre i posle treninga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 20, 2011, 10:13:57 pre podne
ok to... nego.. imam u jednom sejkeru kreatin u drugom protein... kad mi se zavrsi trening... sta prvo da uznem od ta dva?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 20, 2011, 10:16:26 pre podne
Uzmeš zajedno, šta će ti dva šejkera. :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Maj 20, 2011, 10:20:38 pre podne
haha :D oke :P
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: insidious Maj 20, 2011, 05:49:19 posle podne
sve zajedno smuckas jos ubacis dex i gotov posao :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: insidious Maj 20, 2011, 05:51:30 posle podne
Roberte da li si pio Universalov monohidrat?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 20, 2011, 06:17:51 posle podne
Nisam. Što pitaš?

Pio sam dymtize, all max i, čini mi se, scitec monohidrat.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: insidious Maj 21, 2011, 08:27:04 pre podne
pa pitam,posto ja pijem Universal i mnogo se tesko rastvara!i jos stavim mlaku vodu i mesam 3-4 min!tek se tad malo rastvori :)
dym.cu uzeti sl put definitivno
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 21, 2011, 08:34:56 pre podne
U mlakoj vodi je i bolje da ga rastvaraš. Sve što se rastvara, ja rastvaram u mlakoj. Em se bolje rastvori, em mi više prija grlu(ne volim ništa hladno).

To je normalna stvar za kreatin. Neće ni dymatize skroz da se rastvori. Taj deo koji se ne rastvori ja ne ispijam(stvara mi mučninu i proliv), ali mnogi savetuju ovde da se ispije sve. Ako ti ne smeta, smućkaj i ispij sve što je ostalo u čaši. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Maj 21, 2011, 11:09:42 pre podne
pa pitam,posto ja pijem Universal i mnogo se tesko rastvara!i jos stavim mlaku vodu i mesam 3-4 min!tek se tad malo rastvori :)
dym.cu uzeti sl put definitivno

Pio sam ga i ja prije,teško se rastvara.Sad pijem kreatin od Twinbala on je mnogo bolji,rastvori se skoro čitav !
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: insidious Maj 21, 2011, 03:31:28 posle podne
Ja hvala Bogu nemam nikakve mucnice ni bolove u stomaku!uvek ispijam sve do kraja :)
mada me je mozda malo u pocetku boluckao stomak!
alex da li si bio zadovoljan sa Universalom???
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Maj 21, 2011, 03:36:14 posle podne
To mi je bio prvi kreatin.Iskren da budem nisam zadovoljan.
Sad pijem od Twinlaba i odličan je.

Ni ja nemam nikakve stomačne tegobe ni od jednog suplementa,čak pijem BCAA u prahu i ne smeta mi.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: insidious Maj 21, 2011, 04:01:26 posle podne
ja sad zavrsavam fazu punjenja sa Universal-om,mada videcemo kako ce mene raditi...ali ipak ja uz to koristim i Xpand +bcaa+whey+...bas cu ti javiti kakvi ce rezultati biti
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Maj 21, 2011, 04:10:54 posle podne
Znaš kako to mi je bio prvi kreatin i onda ne znam jeli to neki moj trip da nije valjao ili stvarno ne radi kao ovaj Twinlab,njega sad uzimam i osećam mnogu veću napunpanost tokom treninga i imam više snage i mnogo se bolje rastvara.
Ti kad piješ xpand teško da ćeš znat kako on radi pošto u NO isto ima kreatin.
Ne vjerujem da ima tu neke bitne razlike,kreatin je kreatin i mislim da će svaki odradit posao jedino ima možda izražene razlike u rastvaranju i sličnim stvarima.

A reci mi kakvi su ti utisci sa xpand kad bi ga uporedio sa običnim monohidratom (pošto ja nikad nisam korstio nijedan NO) ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: insidious Maj 21, 2011, 04:38:33 posle podne
Sto se Xpand-a tice ima vec 5 gr kreatin miksa,ima beta alanina,arginina,kompleks aminokiselina itd....Ali pre svega,daje energiju,snagu,jednostavno imas bas veliki nalet snage,plus misicna pumpa o kojoj ne zelim da pricam :)
daje ogromnu volju za treningom,plus mnogo brz napredak!Probaj ga,neces se pokajati!naravno pije se 15-30 min pre tren.off dani preporucuju pola dozera!Naravno moras imati whey,bcaa ako hoces na najbolji nacin da ga iskoristis!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Maj 21, 2011, 04:47:00 posle podne
Znaš kako imam svega 17 god. i onda neću pretjerano da se zalijećem sa suplementima.Modžda uzmem to sad na ljeto,ako dobijem podršku stručnih ljudi.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: insidious Maj 21, 2011, 05:15:50 posle podne
jos si mlad...pitaj mada da sam na tvom mestu ne bih jos uzimao!ima vremena za sve
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Maj 21, 2011, 05:17:41 posle podne
Upravo tako,zato neću da žurim.Ima vremena :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Maj 24, 2011, 08:32:00 pre podne
Universal je malo "peskast" u odnosu na Dymatize ali je dobar :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Maj 24, 2011, 09:05:17 pre podne
Znaš kako imam svega 17 god. i onda neću pretjerano da se zalijećem sa suplementima.Modžda uzmem to sad na ljeto,ako dobijem podršku stručnih ljudi.

Ako ne piješ gazirano, ne pušiš, ne konzumiraš alkohol, vodiš računa o ishrani, onda nekako i da se složim sa tim da ti još ne trebaju suplementi. :) Ljudi obično ne razmišljaju koliku štetu svom telu prave uobičajenim životnim navikama(navikama koje se smatraju normalnim u društvu), ali su zato jako zabrinuti kada se pomenu suplementi. :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Maj 24, 2011, 09:08:19 pre podne
ja u jednu grupu svrstavam suplemente koje koriste samo sportisti a u drugu antioksidante, vitamine, zdrave masnoće, biljne ekstrakte... oni su potrebni SVIMA 
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Maj 25, 2011, 08:25:31 posle podne
Znaš kako imam svega 17 god. i onda neću pretjerano da se zalijećem sa suplementima.Modžda uzmem to sad na ljeto,ako dobijem podršku stručnih ljudi.

Ako ne piješ gazirano, ne pušiš, ne konzumiraš alkohol, vodiš računa o ishrani, onda nekako i da se složim sa tim da ti još ne trebaju suplementi. :) Ljudi obično ne razmišljaju koliku štetu svom telu prave uobičajenim životnim navikama(navikama koje se smatraju normalnim u društvu), ali su zato jako zabrinuti kada se pomenu suplementi. :D

zapravo najveća "šteta" se pravi tokom treninga.. em se troše hrannjive materije, minerali i vitamini, em posle treninga ostaje koješta da se "počisti", zameni i dopravi...
e zato svi koji treniraju bar i malo ozbiljnije treba da uzimaju suplemente... jer se niko ne hrani toliko savršeno da bi mogao da nadoknadi sve što izgubi
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: quellilo Maj 26, 2011, 09:45:36 pre podne
imam 1 pitanje, uzeo sam kreatin opet nisam ga pio mesec dana pa me zanima da li opet treba faza punjenja ( 4x dnevno) ili 2 ????
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Maj 26, 2011, 09:50:30 pre podne
Kako god hoces, moze a ne mora
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Maj 26, 2011, 12:02:15 posle podne
imam 1 pitanje, uzeo sam kreatin opet nisam ga pio mesec dana pa me zanima da li opet treba faza punjenja ( 4x dnevno) ili 2 ????

Ima vise varijanti ali ona najzastupljenija je da ne treba faza punjenja uopste.Vec se uzima 5gr pre i 5gr posle treninga.u danima pauze 5gr ujutru.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Maj 26, 2011, 12:14:06 posle podne
imam 1 pitanje, uzeo sam kreatin opet nisam ga pio mesec dana pa me zanima da li opet treba faza punjenja ( 4x dnevno) ili 2 ????

nije neophodno :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stexxx Jun 16, 2011, 08:16:38 pre podne
A ako bi radio punjenje prvih 7 dana, kako da pijem u danima pauze? koliko puta i kada?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Jun 16, 2011, 09:46:14 pre podne
Prvi 7 dana pjes 4x dnevno.Kad zavrsis fazu punjenja onda u danima kad treniras uzimaj 5gr prije treninga i 5gr poslije treninga stim sto poslije treninga pi sa dextrozom.U danima kad ne treniras uzimas samo ujutro cim ustanes na prazan stomak 5gr.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Jun 16, 2011, 10:04:23 pre podne
Ovo jeste malo zastarela dhema ali može da proĂ°e.
Zapravo realno nema većeg efekta kreatina ako ga piješ samo danima kad treniraš i to jednu dozu - a uz to i štediš malo pare ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stexxx Jun 16, 2011, 10:45:01 pre podne
da, nego znam da kad se radi punjenje pije se 4x ali kada se radi punjenje a dan je pauze, kako onda?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Dr.Alex Jun 16, 2011, 12:33:02 posle podne
Koji je tebi ? Sve ti je napisano po 100 puta.

Ne treba ti punjenje nista,to malo ko vise radi.Pijes u danima pauze ujutro na prazan stomak 5gr.Kad treneris 5gr prije i 5 gr poslije treninga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stexxx Jun 16, 2011, 12:51:03 posle podne
jbt znam ja sve to ali eto ja bih hteo da odradim punjenje prvi i poslednji put, ali pitao sam nesto sto do sada nisam video nigde da pise: u fazi punjenja a ako je dan pauze kako se pije? ne moze 4x logicno, jel treba onda ujutru i uvece ili kako..? :S
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Miraa Jun 16, 2011, 12:58:53 posle podne
jbt znam ja sve to ali eto ja bih hteo da odradim punjenje prvi i poslednji put, ali pitao sam nesto sto do sada nisam video nigde da pise: u fazi punjenja a ako je dan pauze kako se pije? ne moze 4x logicno, jel treba onda ujutru i uvece ili kako..? :S


Ne moras odraditi bas sve kako pise. Uzmi na dan pauze samo ujutru 5 gr i to je to... :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Jun 16, 2011, 10:17:53 posle podne
jbt znam ja sve to ali eto ja bih hteo da odradim punjenje prvi i poslednji put, ali pitao sam nesto sto do sada nisam video nigde da pise: u fazi punjenja a ako je dan pauze kako se pije? ne moze 4x logicno, jel treba onda ujutru i uvece ili kako..? :S

Ako kaže "u fazi punjenja prvih 5-7 dana piti 4 x 5g dnevno...", onda naravno da je napisano kako se radi punjenje. Punjenje ne poznaje dane odmora. Kad počneš sa punjenjem, odradiš ga 5,6 ili 7 dana, a posle piješ 2 x 5g ili 1 x 5g dnevno.  ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: igi87 Jun 21, 2011, 10:04:31 pre podne
Zapravo realno nema većeg efekta kreatina ako ga piješ samo danima kad treniraš i to jednu dozu - a uz to i štediš malo pare Wink

Koliko je ovo pouzdana informacija ? :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Jun 21, 2011, 10:24:28 pre podne
niko ti ne može reći koliko je u gram potrebno kreatina tvom telu... u proseku 5-10grama kreatin monohidrata - suplementa - sasvim dovoljno, a trebalo bi da se pije svaodnevno u kontinuitetu
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Jun 21, 2011, 12:43:17 posle podne
5g dnevno je dosta svakome
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: bato Jun 21, 2011, 02:18:08 posle podne
Prije treninga i naravno poslije treninga je najbolje uzimanje ,ja u danima kad ne treniram ne uzimam crea...A sto se tice gramaze nista nece biti iako zahvatis kasicom malo vise od 5 g cak i da uzmes 7,8 g moze imati bolji efekat nego 5 g posebno ako je jak trening i ako posedujes zescu misicnu masu,mada to ne mora da znaci ali nece skoditi
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Jun 22, 2011, 03:35:02 posle podne
Zapravo realno nema većeg efekta kreatina ako ga piješ samo danima kad treniraš i to jednu dozu - a uz to i štediš malo pare Wink

Koliko je ovo pouzdana informacija ? :)

Što?
Dokazala nauka, ako ti nemaš bolje reference evo mojih.

Benzi G, Ceci A. Creatine as nutritional supplementation and medicinal product.J Sports Med Phys Fitness. 2001 Mar;41(1):1-10.

Terjung RL, Clarkson P, Eichner ER, Greenhaff PL, Hespel PJ, Israel RG, Kraemer WJ, Meyer RA, Spriet LL, Tarnopolsky MA, Wagenmakers AJ, Williams MH. American College of Sports Medicine roundtable. The physiological and health effects of oral creatine supplementation. Med Sci Sports Exerc. 2000 Mar;32(3):706-17.

Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: cofi nbgd Jun 22, 2011, 04:15:37 posle podne
da li je bolje da posle faze punjenja kreatin koznumiram 5g ujutro na prazan stomak i 5g posle treninga ili 5g pre treninga i 5g posle treninga?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Jun 22, 2011, 08:09:20 posle podne
Čisto sumnjam da postoji neka razlika, ili barem nije značajna. Uostalom, ništa te ne košta da sam testiraš i vidiš da li možeš da uočiš bilo kakvu razliku.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Jun 23, 2011, 03:43:33 posle podne
Nema razlike osim ako u periodu pre treninga nemaš neke veće fizičke napore u kom slučaju 5g pre treba da uzmeš odmah pre treninga
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Jun 28, 2011, 10:31:48 pre podne
zna li neko koliko treba kreatinu da se rastvori u stomaku kad se popije?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: N3N4D Jun 28, 2011, 10:35:19 pre podne
zna li neko koliko treba kreatinu da se rastvori u stomaku kad se popije? i da pitam... da li je pogresno ako radim sledece... idem u teretanu i vezbam npr grudi i posle treninga odredjenog dela tela ja obicno uradim malo trbusnjaka... nije greska ako pijem kreatin dok radim trbusnjake?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Jun 28, 2011, 11:01:31 pre podne
popij kreatin posle treninga (kompletnog treninga) sa vodom i dekstrozom i naravno whey-om ako imaš, sačekaj pola sata i posle možeš da jedeš normalno i ne opterećuj se nebitnim stvarima ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: ФИКИ Jun 28, 2011, 11:13:17 pre podne
Ne vidim korist od toga da pijes kreatin u toku treninga. Sta vise, bilo bi smesno da ga razmutis na pocetku treninga. . .
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: GreenBoy Jun 28, 2011, 04:15:13 posle podne
Uzeo sam pre pet dana kreatin monohidrat od scitec-a (500gr),iako prvi put pijem kreatin mogu reci da sam solidno zadovoljan za ovaj kratak period(vec osecam snagu na treninzima) ...Radio sam fazu punjenja,tj danas mi je zadnji dan , 5 dana po 4x5gr dnevno...jos predvece da popijem i to je to...pio sam oko 4-6 litra vode dnevno...zanima me da li sad moze da se smanji malo unos vode?npr. oko 3 l dnevno...
i evo malog saveta od mene,fazon koji sam slucajno provalio i uvideo da je dosta dobar:Ako se kreatin tesko muti tj. ostaju zrnca na dnu i u vodi,sipite u onu veliku mericu 500-600 ml vode,sipite kreatin po volji (5gr.) i razmutite koliko mozete,tj ovaj fazon vazi u slucaju ako se kreatin ne muti dobro,dalje,uzmite neku flasu od 1 l najbolje i sipite sve unutra,par puta presipajte po malo vode iz flase u mericu da onaj ,,talog'' ne ostane u merici,promuckajte to u flasi i ispijte.Dobra stvar je kad se pije iz flase i kad se nagne lepo sve ide direktno,ne ostaje ni malo taloga i nema problema sa onim zrncima medju zubima,niti imate osecaj kao da pijete pesak...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Jun 28, 2011, 09:40:35 posle podne
Slobodno se opusti sa uzimanjem vode - 3l je više nego dovoljno...

A fazon ti je dobar samo ako neko može da saspe u sebe toliku količinu vode ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: bato Jun 29, 2011, 12:55:06 pre podne
Citat
i evo malog saveta od mene,fazon koji sam slucajno provalio i uvideo da je dosta dobar:Ako se kreatin tesko muti tj. ostaju zrnca na dnu i u vodi,sipite u onu veliku mericu 500-600 ml vode,sipite kreatin po volji (5gr.) i razmutite koliko mozete,tj ovaj fazon vazi u slucaju ako se kreatin ne muti dobro,dalje,uzmite neku flasu od 1 l najbolje i sipite sve unutra,par puta presipajte po malo vode iz flase u mericu da onaj ,,talog'' ne ostane u merici,promuckajte to u flasi i ispijte.Dobra stvar je kad se pije iz flase i kad se nagne lepo sve ide direktno,ne ostaje ni malo taloga i nema problema sa onim zrncima medju zubima,niti imate osecaj kao da pijete pesak...

Tacno samo imaces osjecaj kao da si samo vodu popio,ja ne mjerim koliko sam vode sipao otprilike dvije case i promuckam i sve se rastvori tj ne ostaje na dnu nista e sad mozda je taj scitec kojeg koristis krupan za razliku od kreatine kojeg ja pijem od  drugog proiz.Ja vise volim kad prije treninga vise osjetim ukus  monoh. :D,dok u pwm zajedno sa wheyom i dex i ne osjetim da sam ga popio
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Jun 29, 2011, 05:05:20 posle podne
U šejk posle treninga staviš whey, bcaa,glutamin, deksotrozu, kreatin, malo više vode - oko 0,5 minimum, popiješ....  i
 no more complications :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Damek Jul 15, 2011, 12:33:47 posle podne
Skoro sam pitao nije bilo odgovora tako da moram isto pitanje da postavim ponovo ,pio sam kreatin pre 3-4 meseca ,sad sam uzeo ponovo (ULT Creatine Monohydrate) ,da li moram ponovo da pijem punjenje ili ne ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Jul 15, 2011, 12:44:27 posle podne
ne
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Damek Jul 15, 2011, 12:48:49 posle podne
ne

Ako je ne za mene ok ,samo mi reci jos kako je najbolje da ga unosim ,5 gr ujutru na prazan stomak i 5 gr posle treninga jel da ? I reci mi kako je najbolje da ga pijem danima kad ne vezbam
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Jul 15, 2011, 12:56:42 posle podne
Jesi li pogledao ovu temu? ;)  http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=130281.0 (http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=130281.0)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Jul 15, 2011, 12:58:43 posle podne
U toj temi ima sve
Ja koristim samo 5g posle treninga ili 5g ujutro kad ne treniram :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Damek Jul 15, 2011, 01:05:19 posle podne
Nema sve ,ne pise kad da ga pijem kad ne vezbam
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Jul 15, 2011, 01:07:10 posle podne
samo ujutro 5g
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Damek Jul 15, 2011, 03:12:26 posle podne
samo ujutro 5g

Hvala
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: bato Jul 15, 2011, 06:08:32 posle podne
Kad ne treniras ne treba ti nista creatin posebno ako se uzima stalno,nego samo prije i poslije treninga,u sustini ne treba ti nijedan preparat u danima kad ne treniras mozes samo whey ,omega3,vitamine u off danima ne treniranja
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Djole ;) Jul 24, 2011, 12:01:25 pre podne
ljudi moze jedno pitanje za iskusne... :)
Ako, na primer, pocnem da uzimam kreatin od Novembra,da li cu dobiti neke rezultate do juna?msm da li ce mi se obim misica povecati i da li ce mi se telo izdefinisati???naravno uz dobru ishranu :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: ФИКИ Jul 24, 2011, 12:17:57 pre podne
Precenjujes kreatin. . .
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Djole ;) Jul 24, 2011, 12:19:29 pre podne
izvini..moze odgovor,ako znas??? :o
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Arlovski Jul 24, 2011, 03:19:41 pre podne
Da, bice rezultata ali ne od kreatina:) nego od jakih treninga i dobre ishrane a kreatin je tu samo da ti eventualno da malo snage pre treninga/ oporavi misic nakon treninga...znaci upri u tegove da te sve boli, malo povedi racuna o ishrani, ubaci neki suplement (tu spada i kreatin) i rezultat dolazi 101%
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Jul 24, 2011, 09:17:14 pre podne
ljudi moze jedno pitanje za iskusne... :)
Ako, na primer, pocnem da uzimam kreatin od Novembra,da li cu dobiti neke rezultate do juna?msm da li ce mi se obim misica povecati i da li ce mi se telo izdefinisati???naravno uz dobru ishranu :)

Period novembar-jun je dovoljno dug da se napravi solidna transformacija, nevezano za to da li koristiš kreatin ili ne. Ako imaš dobru dijetu, pametno treniraš - biće dobrih rezultata. Ako dodaš tome i kvalitetnu suplementaciju, biće još boljih rezultata.
No, ne očekuj neke magične rezultate samo uz pomoć kreatina ili bilo kog suplementa. Inače, ako se odlučiš za suplementaciju, uvek kreni prvo od osnove - whey protein, pa sve ostalo. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Jul 24, 2011, 01:43:38 posle podne
Samo rad na duge staze je jedini nacin ka sigurnom uspehu.A ako uskladite sve one neophodne stvari koje je i Robert napomenuo tada ce oni biti jos veci sigurno.Na prvome mestu je naravno ishrana a ostalo je sekundarno.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Jul 24, 2011, 03:12:40 posle podne
Slažem se...
period koji anvodiš je dovoljno dug, samo je pitanje tvoje volje i istrajnosti
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Djole ;) Jul 25, 2011, 11:25:56 pre podne
Hvala svima na odgovoru :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Jul 25, 2011, 02:30:31 posle podne
ishrana 70%, trening 20-25%  suplementacija 5-10%

grubo rečeno :)
 

čisto da imaš sliku da jedno bez drugog i trećeg ne ide :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Jul 25, 2011, 02:38:42 posle podne
Hvala svima na odgovoru :)

Jesi zadovoljan odgovorima, tj. jesu li u skladu sa tvojim očekivanjima? :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Jul 25, 2011, 02:45:47 posle podne
ishrana 70%, trening 20-25%  suplementacija 5-10%

grubo rečeno :)
...

50% genetika i raznorazni genetički boostovi, 30% ishrana, 20% trening.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Jul 25, 2011, 02:49:36 posle podne
Slažem se. Genetika je nekom majka, a nekom maćeha. ;D Kako si ti zadovoljan svojom genetikom, kad smo već kod toga?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Jul 25, 2011, 03:09:24 posle podne
Nmgu da ne volim sebe. ;D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Jul 25, 2011, 03:30:31 posle podne
Mislim da si precenio genetiku.. i ja mislim da ima uticaja ali da nije nešto što se ne može prevazići promenom navika u ishrani i istrajnim treningom... pa nek i ostane nešto al nije više od 15-20% u najgorem slučaju (odokativno)....

U prilog ovome ide i istraživanje koje govori da je gojaznost dece gojaznih roditelja posledica loših navika u ishrani a ne genetike itd.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Miraa Jul 25, 2011, 03:42:29 posle podne
Mislim da si precenio genetiku.. i ja mislim da ima uticaja ali da nije nešto što se ne može prevazići promenom navika u ishrani i istrajnim treningom... pa nek i ostane nešto al nije više od 15-20% u najgorem slučaju (odokativno)....

U prilog ovome ide i istraživanje koje govori da je gojaznost dece gojaznih roditelja posledica loših navika u ishrani a ne genetike itd.


Potpuno se slazem sa tobom Daniela...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Jul 26, 2011, 05:43:50 posle podne
genetiku sam u ovom slučaju podrazumevala kao neminovnost, nešto na šta ne možemo da utičemo...

bitniji mi je onaj deo gde možemo sami da utičemo :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Jul 27, 2011, 12:17:47 pre podne
Mislim da si precenio genetiku.. i ja mislim da ima uticaja ali da nije nešto što se ne može prevazići promenom navika u ishrani i istrajnim treningom... pa nek i ostane nešto al nije više od 15-20% u najgorem slučaju (odokativno)....

U prilog ovome ide i istraživanje koje govori da je gojaznost dece gojaznih roditelja posledica loših navika u ishrani a ne genetike itd.


I ja se potpuno slazem sa tobom.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Opsenark@ Jul 27, 2011, 12:59:00 pre podne
Mislim da si precenio genetiku.. i ja mislim da ima uticaja ali da nije nešto što se ne može prevazići promenom navika u ishrani i istrajnim treningom... pa nek i ostane nešto al nije više od 15-20% u najgorem slučaju (odokativno)....

U prilog ovome ide i istraživanje koje govori da je gojaznost dece gojaznih roditelja posledica loših navika u ishrani a ne genetike itd.


I ja se potpuno slazem sa tobom.

Zoltane, asocirala me prethodna pricha...ti si ektomorf genetski? Testiram sopstvenu sposobnost procene....
Oblik mishica, testenina u ishrani....
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Jul 27, 2011, 03:35:00 posle podne
Pa ne bas,ja sam vise ona zlatna sredina :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Jul 27, 2011, 11:34:08 posle podne
...mada kapiram da je za mene testenina zabranjeno voce...

ali testenina nije voće :P
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: aleksandar@ Jul 28, 2011, 12:10:53 posle podne
Koliko vidim Dymatize kreatin od 1kg nema mericu u pakovanju?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Jul 28, 2011, 12:29:54 posle podne
Koliko vidim Dymatize kreatin od 1kg nema mericu u pakovanju?

uglavnom kreatin nema mericu.... jedna ravna kafena kasicica je oko 5 g
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Jul 28, 2011, 01:14:40 posle podne
Dobro je da si precizirala da je ravna, inače bi bilo pitanja da li treba biti sa ili bez brdašca. :D ;D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Jul 29, 2011, 08:51:32 pre podne
 ;D  ;D  ;D

navikli smo mi na razna pitanja, nije problem  ::)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: misae Jul 30, 2011, 12:14:38 pre podne
Mislim da si precenio genetiku.. i ja mislim da ima uticaja ali da nije nešto što se ne može prevazići promenom navika u ishrani i istrajnim treningom... pa nek i ostane nešto al nije više od 15-20% u najgorem slučaju (odokativno)....

U prilog ovome ide i istraživanje koje govori da je gojaznost dece gojaznih roditelja posledica loših navika u ishrani a ne genetike itd.

Danijela dali se to svodi i na bebe ili  za odraslu decu?
Naime moji su roditelji bili vise manje normanog izgled otac cak i mrsaviji...po slikama kad sam se rodio bio sam krupana beba ishrana relativno zdrava...Danas imam sina 15meseci ljudi misle da ima 3-4god.. 85-86cm 17k-18kg...ishana bukvalno makrobioticka,nemasna kuvana puno voca povrca mesa mleka....
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: vickons Avgust 01, 2011, 12:03:00 pre podne
Interesuje me kad je faza punjenja i sad ima ono jedna kafena kasikica na prazan stomak,da li ja mogu da ustanem popijem tu mericu i ponovo nastavim sa spavanjem i da posle jedno 2 sata ustanem? :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Miraa Avgust 01, 2011, 12:14:05 pre podne
Interesuje me kad je faza punjenja i sad ima ono jedna kafena kasikica na prazan stomak,da li ja mogu da ustanem popijem tu mericu i ponovo nastavim sa spavanjem i da posle jedno 2 sata ustanem? :D
Pa ne znam zasto bi prekidao spavanje pa se vracao da nastavis? Jednostavno kad ustanes kad god to bilo popi tu mericu..
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Avgust 01, 2011, 09:24:07 pre podne
Ne vredi prekidati san - više štete nego koristi. Kad konačno odlučiš da ustaneš, odmah uzmeš tu jednu kašičicu i posle 15-20 min doručkuješ.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Avgust 02, 2011, 09:04:32 posle podne
Interesuje me kad je faza punjenja i sad ima ono jedna kafena kasikica na prazan stomak,da li ja mogu da ustanem popijem tu mericu i ponovo nastavim sa spavanjem i da posle jedno 2 sata ustanem? :D

A šta ti ustaješ u podne? :)
čini mi se da je u tome problem ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: vemicinjo Avgust 03, 2011, 01:46:06 posle podne
imam jedno pitanje,profesionalno se bavim fudbalom, i zanima me sta bi mogao od preparata da uzmem za oporavak posle treninga,utakmice? i neki preparat pre jacih treninga i utakmica ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Avgust 03, 2011, 04:17:23 posle podne
Whey protein, kreatin i Beta Alanin.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: deni12 Avgust 04, 2011, 09:23:37 posle podne
Da li iko zna koliko je 5 cc jer mi toliko pise na merici.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Avgust 04, 2011, 10:13:54 posle podne
Zavisi šta bi stavljao u tu mericu. CC je zapremina(kubni centimetri) i nije tako jednostavno preko nje tačno izračunati masu(grame).

Pošto je reč o maloj merici, rekao bih da meriš nešto poput kreatina. Tu bi gruba računica bila da ta merica nosi oko 2-2.5g.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: deni12 Avgust 05, 2011, 08:58:52 pre podne
Haha! Znao sam da je oko 2.5 grama. Pa da, merim kreatin znaci dve su 5 grama.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: deni12 Avgust 05, 2011, 09:31:45 pre podne
Ali kad konvertujem preko neta pise da je 5 cc isto sto je 5 gr?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Avgust 05, 2011, 09:51:07 pre podne
Mislim da jedna kafena kašičica meri 5cc. A, pošto njome obično merimo kreatin i znamo da nosi oko 5g kreatina, dolazimo do te računice koju si ti naveo(5cc = 5g). Ali, to ne može da važi za bilo koju vrstu praha. Recimo, dozeri od 70ak cc nose 30ak grama wheya.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: deni12 Avgust 05, 2011, 10:32:06 pre podne
Da, ali tamo gde sam konvertovao pise 1 cc je 1 ml ako merim vodu, tako da mi treba za prah. Mada mi je merica koju imam mala za 5 gr. 
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Avgust 05, 2011, 10:46:18 pre podne
Uf, previše se komplikuje oko sitnice. :D

Uzmi kašičicu i zahvati njome taj kreatin, pa vidi da li može ista ta količina da stane u dozer koji imaš. Uostalom, zar ne piše na proizvodu koju količinu kreatina zahvata taj dozer od 5cc?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: BojanLeet Avgust 05, 2011, 10:52:50 pre podne
Znaci kasicicu na breg pa izmeris ;)))
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: deni12 Avgust 05, 2011, 03:19:09 posle podne
Mericu sam sipao na kascicu i ima jos mesta za bar dve merice da se napravi breg na njoj :D a breg na kascici ne bi ceo stao u mericu.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: aleksandar@ Avgust 05, 2011, 05:22:29 posle podne
Ajde ako neko slucajno ima mericu od labradinog glutamina(5gr) i ako ima digitalnu vagu pri ruci i malko kreatina,nek izmeri koliko grama kreatina staje u nju,tj,da li im je masa slicna ili ista!?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Avgust 05, 2011, 05:23:44 posle podne
opterećujete se bespotrebno :)   
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Avgust 05, 2011, 07:31:42 posle podne
Kažem ja da se previše iskomplikovalo. :D Na pakovanju sigurno piše koliko grama nosi dozer koji je u njemu.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: deni12 Avgust 05, 2011, 08:08:53 posle podne
Na pakovanju koje imam pise full teaspone, ne pise koliko je merica.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Avgust 05, 2011, 08:21:31 posle podne
Onda i koristiš tako, nebitno koliko je to grama. Znači, puna kašičica  i nema komplikacija. :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: misae Avgust 06, 2011, 09:56:33 posle podne
Posle ovolike price ja bi sve pobacao...:)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Avgust 07, 2011, 07:30:48 posle podne
Da se prisetimo.
Getting The Most From Creatine (http://www.youtube.com/watch?v=SqY_JtJazyw#ws)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Avgust 07, 2011, 09:38:47 posle podne
E sad kome nije jasno nek ne kupuje kreatin nego ginko ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: misae Avgust 07, 2011, 11:54:59 posle podne
hehehe
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Opsenark@ Avgust 08, 2011, 08:55:07 pre podne
E sad kome nije jasno nek ne kupuje kreatin nego ginko ;)

;D ;D ;D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Avgust 09, 2011, 08:48:39 posle podne
btw ginko je odličan i za mišićnu snagu.. to vam je prirodni NO reaktor ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Opsenark@ Avgust 09, 2011, 10:27:42 posle podne
btw ginko je odličan i za mišićnu snagu.. to vam je prirodni NO reaktor ;)

Definitivno poboljshava mentalni fokus i dotok kiseonika u tkivo, smanjuje viskozitet krvi, deluje protiv upale i dobar je antioxidans, sjajan u svakom pogledu! Jedino ga ne treba kombinovati sa anti koagulansima jer u sluchaju krvarenja usled povrede bi bilo jako teshko zaustaviti krvarenje (tipa acetilsalicilne kiseline i sl.)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Avgust 11, 2011, 10:43:50 pre podne
Znaci kad ljudi imaju temperaturu a piju ginko da ne uzimaju Aspirin!
npr ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Opsenark@ Avgust 11, 2011, 05:03:15 posle podne
Znaci kad ljudi imaju temperaturu a piju ginko da ne uzimaju Aspirin!
npr ;)

Uvek postoji paracetamol kao opcija, i chitava paleta NSAIL ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Biochemo Avgust 11, 2011, 08:36:34 posle podne
mmmm... paracetamol. ;D :P
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Opsenark@ Avgust 11, 2011, 09:47:01 posle podne
mmmm... paracetamol. ;D :P

Mmmm sa kodeinom, uz kafu :P

Alkaloid ubija svaki dan sa tom formulom ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: daniela svarc Avgust 13, 2011, 09:56:48 posle podne
nego da se vratimo mi kreatinu.... kao temi i suštini itd :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: cofi lavce Oktobar 02, 2011, 12:23:45 pre podne
Treniram plivanje, i idem u teretanu 3 puta nedeljno, da li mogu da pijem kreatin i kada ne idem u teretanu ? npr 5 grama pre treninga plivanja, i 5 grama + dextroza posle treninga ? i koliko grama dextroze? i sta radim danima kojim nemam treninge uopste..?? i koliko treba vode dnevno da se unese ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 02, 2011, 01:42:53 pre podne
Možeš da ga piješ svakog dana. U dane odmora ga piješ na prazan stomak, kao i u bilo koji drugi dan. Sam naĂ°eš termin(e). Gledaj da piješ dosta vode nevezano za to da li koristiš kreatin ili ne i ona nećeš morati da teraš sebe da se nalivaš. :) Pošto imaš dosta treninga, rekao bih da je barem 3 litara vode dnevno minimum za optimalnu hidrataciju.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 02, 2011, 12:38:25 posle podne
Treniram plivanje, i idem u teretanu 3 puta nedeljno, da li mogu da pijem kreatin i kada ne idem u teretanu ? npr 5 grama pre treninga plivanja, i 5 grama + dextroza posle treninga ? i koliko grama dextroze? i sta radim danima kojim nemam treninge uopste..?? i koliko treba vode dnevno da se unese ?

Vode treba unositi uvek bez obzira jesi na kreatinu ili ne.Ja licno pijem dosta vode kada sam na kreatinu i to savetujem i tebi.Doze od 5gr pre i posle sa 5-10gr dextroze su sasvim ok i toliko kombinuj.Kada nemas treninge mozes tu dozu podeliti u dva dana ujutru i uvece.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: cofi lavce Oktobar 02, 2011, 01:47:32 posle podne
E hvala Robertu i Zoltanu, sad bih jos nesto pitao, juce me je uhvatila neka prehlada, danas mi se skroz zacepio nos, i boli me grlo, sad par dana necu moci da idem na treninge, da li da prestanem da pijem kreatin dok se ne vratim ili ? Tek sam u cevrtak poceo da pijem monohidrat.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 02, 2011, 02:13:30 posle podne
Imao sam takav slučaj. I ja sam pre 3 nedelje počeo sa kreatinom, a 3 dana kasnije me uhvatila prehlada. Prekinuo sam korišćenje jer sam pravio 3 dana odmora, pa još 3 dana dok sam se vratio punim treninzima i tek onda nastavio sa kreatinom.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 02, 2011, 02:39:40 posle podne
Ja licno ne bih prekinuo vec uzimao kreatin redovno.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 02, 2011, 02:44:32 posle podne
Ne bih ni ja prekidao da sam bio u nekoj poodmakloj fazi, ali tek sam bio počeo, pa nisam hteo da trošim kreatin bezveze a nije mi bilo ni do čega.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Opsenark@ Oktobar 04, 2011, 04:02:04 posle podne
Ne bih ni ja prekidao da sam bio u nekoj poodmakloj fazi, ali tek sam bio počeo, pa nisam hteo da trošim kreatin bezveze a nije mi bilo ni do čega.

Bolje da unosish technost i izbacish tu vodu i sa njom moguce prisutan virus, i ja bih bila za opciju bez kreatina...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: cofi lavce Oktobar 04, 2011, 09:51:20 posle podne
Juce sam postenim treningom u teretani izbacio to negativno iz sebe, i danas sam kao nov :) Kreatin sam znaci samo u nedelju pauzirao, nadam se da nisam nista pogresio, samo mi recite jel kreatin u sejker sipate ? koliko treba da muckam ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 04, 2011, 10:03:10 posle podne
Kad ga piješ u PWM-u, pomešaš sa svim što imaš. Kada ga piješ van toga, razmutiš kašičicom u čaši vode.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: setac Oktobar 11, 2011, 03:49:25 posle podne
danas sam cuo u teretani od jednog decka da pije 200gr kreatina dnevno jel to zdravo?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 11, 2011, 03:58:18 posle podne
danas sam cuo u teretani od jednog decka da pije 200gr kreatina dnevno jel to zdravo?

To se zove bacanje kreatina ili bolje rečeno novca.Nema potrebe za tolikim razbacivanjima.Neće mu ništa biti ali šteta za kreatin.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: setac Oktobar 11, 2011, 04:06:26 posle podne
danas sam cuo u teretani od jednog decka da pije 200gr kreatina dnevno jel to zdravo?

To se zove bacanje kreatina ili bolje rečeno novca.Nema potrebe za tolikim razbacivanjima.Neće mu ništa biti ali šteta za kreatin.
koliko dnevno je preporuceno?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 11, 2011, 04:23:36 posle podne
danas sam cuo u teretani od jednog decka da pije 200gr kreatina dnevno jel to zdravo?

To se zove bacanje kreatina ili bolje rečeno novca.Nema potrebe za tolikim razbacivanjima.Neće mu ništa biti ali šteta za kreatin.
koliko dnevno je preporuceno?

Oko 10gr.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 11, 2011, 04:28:18 posle podne
Ja ne verujem... Sve mislim da nisi dobro razumeo tog dečka. Možda je rekao da pije 20g dnevno. Ništa osim gejnera mi ne pada na pamet za ispijanje u toj količini dnevno.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 11, 2011, 04:38:17 posle podne
Ja ne verujem... Sve mislim da nisi dobro razumeo tog dečka. Možda je rekao da pije 20g dnevno. Ništa osim gejnera mi ne pada na pamet za ispijanje u toj količini dnevno.

Mozda i jeste greska a moze biti i zezanje da se ispadne faca pred drugovima.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: setac Oktobar 11, 2011, 05:05:31 posle podne
dobro sam cuo, jer sam ga nekoliko puta pitao dal je zdravo toliko.on mi je odgovorio da su mu tako rekli u prodavnici
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 11, 2011, 05:07:56 posle podne
Onda on nije razumeo lepo u prodavnici. Verovatno su mu rekli 20g dnevno(i to u fazi punjenja). Ali, i pored toga, ima uputstvo na kutiji.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: setac Oktobar 11, 2011, 06:47:55 posle podne
plus kaze tako pise na kutiji
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 11, 2011, 07:00:52 posle podne
E, tu onda zasigurno ne govori istinu.

p.s. Jedino ako ne misli na proizvode slične CellTechu, ali njihov sastav nije 100% kreatin. Recimo, CellTech se koristi u fazi punjenja  2 x 100g dnevno, ali u njegovom sastavu je svega 10% kreatina, a ne 100%. Znači, možda pije 200g ovog proizvoda dnevno, i to je po uputstvu, ali unosi svega 20g kreatina.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 12, 2011, 01:21:09 pre podne

Robert je u pravu.Moguce da je na to mislio jer cell se stvarno uzima u toj meri 100gr po dozi, iako nema ni priblizno toliko kreatina koliko je on mislio.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 12, 2011, 09:01:43 pre podne
Dečko mi bio zadao domaći zadatak za razmišljanje, kad je rekao da i na kutiji tako piše. :D Pomislih: pa, nije valjda toliki krele da ne ume ni sa kutije da pročita kako valja. ;D I onda se setih CellTecha.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 12, 2011, 11:09:54 pre podne
Dečko mi bio zadao domaći zadatak za razmišljanje, kad je rekao da i na kutiji tako piše. :D Pomislih: pa, nije valjda toliki krele da ne ume ni sa kutije da pročita kako valja. ;D I onda se setih CellTecha.

Eh taj cudotvorni CellTech :)   
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: setac Oktobar 12, 2011, 11:11:50 pre podne
bas cu ga pitati koji je kreatin, pa cu to podeliti sa vama.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Oktobar 14, 2011, 10:20:05 pre podne
što se tiče kreatina sada u Pansportu ima zaista ogroman izbor, najrazličitija pakovanja, gramaže, oblik (prah, tablete, kapsule...tečni)  pa možete da birate ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Oktobar 14, 2011, 10:58:47 pre podne
Tj. za svačiji ukus po nešto. :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Oktobar 15, 2011, 10:11:59 pre podne
i ukus i džep...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Djole ;) Januar 09, 2012, 11:20:48 posle podne
e ovako da pitam...raspitivao sam se za kreatin i rekli su mi da se u fazi punjenja uzima 4* dnevno...a u fazi odrzavanja 2* dnevno...e sad kad je faza odrzavanja uzimam pre i posle treninga...a kako uzimam u fazi punjenja?pre,posle treninga...o ostae 2 merice?
iii da...da li se uz svaki monohidrat dobije merica?ili se uzima obicnom kasikom (tj meri se kasikom)??? :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Miraa Januar 09, 2012, 11:24:47 posle podne
Popijes ujutru pre dorucka, zatim jos jednom izmedju obroka, recimo dorucka i rucka i zatim pre i posle treninga,,,ne dobija se merica uz svaki..mera ti je jedna kafena kasicica..
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Djole ;) Januar 09, 2012, 11:28:50 posle podne
OK..Hvala na odgovoru :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Miraa Januar 09, 2012, 11:30:53 posle podne
OK..Hvala na odgovoru :D

Nema na cemu :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Januar 10, 2012, 12:02:33 pre podne
ĂDole, ovde su već napisane sve nedoumice oko kreatina ;) http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=130281.0 (http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=130281.0)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MARKO DIMITRIJEVIC Januar 10, 2012, 02:19:08 posle podne
Mozes i bez punjenja 5 gr pre i 5gr posle treniga,5 gr danima kada ne treniras ujutru.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stevan89 Januar 18, 2012, 10:25:35 posle podne
89-to sam godiste, 178visina, 77kg. 5godina sam trenirao na svoju ruku (3 puta nedeljno po 3km, treninzi skinuti sa neta). poslednjih godinu dana treniram u klubu 3-5 puta nedeljno. Treninzi su 2.5-3.5km (bilo bi i vise, ali je termin ogranicen na sat vremena). Treninzi su uvek posle 20h
Pre nekoliko dana sam isao kod sportskog lekara oko nekog bola u ledjima i iskoristio sam priliku da ga pitam za suplemente. On mi je preporucio sledece:
1.2gr/kg Whey posle treninga sa 2 Bonzite
20gr 100% kreatina u toku dana
500mg Ca
250mg Mg
2-1.5 sata pre treninga testenine (ili neki drugi vid slozenih secera)

Koji kreatin i Whey mi preporucujete i sta uopste mislite o ovoj "listi" ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Januar 18, 2012, 10:53:48 posle podne
Preporučio ti je 1.2g/kg wheya posle treninga? Znači, da uzmeš odjednom 92g wheya? Samo proveravam. :)

Inače, nećeš pogrešiti bilo koji whey da uzmeš. Ako baš hoćeš neke konkretne preporuke, neka bude to Dymatize Elite whey ili Scitec 100% whey(običan ili professional) ili Twinlab whey...
Što se tiče kreatina, meni je bitno samo da je mikronizovan. Sve preporuke za Labrada CreaLean i Dymatize kreatin.

Kada je reč o preporučenoj kombinaciji suplemenata i doziranja, neću da se mešam u mišljenje sportskog lekara.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stevan89 Januar 18, 2012, 11:06:36 posle podne
Da, tako mi je rekao za whey.
Hvala na brzom odgovoru !!

I slobodno reci svoje misljenje, bas bih vole da cujem jer ne mora da znaci da je on skroz u pravu
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Galleryst Januar 19, 2012, 09:22:04 pre podne
Preporučio ti je 1.2g/kg wheya posle treninga? Znači, da uzmeš odjednom 92g wheya? Samo proveravam. :)


Ne verujem da je posle treninga a opet deluje mi malo u odnosu na ceo dan :)

Bash je bitno naci dobrog sportskog lekara, ova moja me tera stalno da vadim krv i smara me shto pijem protein i amino hahaha al jbga, shta cesh :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Januar 19, 2012, 09:59:31 pre podne
Da, tako mi je rekao za whey.
Hvala na brzom odgovoru !!

I slobodno reci svoje misljenje, bas bih vole da cujem jer ne mora da znaci da je on skroz u pravu

Imamo i mi na forumu sportskog lekara, pa će ti on dati mišljenje. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Januar 19, 2012, 06:34:50 posle podne
89-to sam godiste, 178visina, 77kg. 5godina sam trenirao na svoju ruku (3 puta nedeljno po 3km, treninzi skinuti sa neta). poslednjih godinu dana treniram u klubu 3-5 puta nedeljno. Treninzi su 2.5-3.5km (bilo bi i vise, ali je termin ogranicen na sat vremena). Treninzi su uvek posle 20h
Pre nekoliko dana sam isao kod sportskog lekara oko nekog bola u ledjima i iskoristio sam priliku da ga pitam za suplemente. On mi je preporucio sledece:
1.2gr/kg Whey posle treninga sa 2 Bonzite
20gr 100% kreatina u toku dana
500mg Ca
250mg Mg
2-1.5 sata pre treninga testenine (ili neki drugi vid slozenih secera)

Koji kreatin i Whey mi preporucujete i sta uopste mislite o ovoj "listi" ?

odgovorila sam ti i ja na drugom mestu... molim te samo da ne postavljaš pitanja na više mesta :)

Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zoltan Kozma Januar 19, 2012, 09:04:22 posle podne
Dymatize kreatin i elite whey.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stevan89 Januar 19, 2012, 09:26:06 posle podne
rekao mi je 1.2gr/kg, sto je oko 92gr, posle treninga sa vodom i 2 bonzite.
naravno sve ono sto sam napisao kao DODATAK ishrani, ne kao obrok
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Januar 19, 2012, 09:37:56 posle podne
Suplementi i jesu dodaci ishrani, tako da nema potrebe dodatno da naglašavaš. :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Ćime Januar 19, 2012, 09:41:57 posle podne
Meni je nekako logicnije da je rekao 0,2 gr/kg, sto je oko 16gr za nekoga ko je tezak 80kg. Jeste malo ali je dosta normalnije zvuci od 92 gr. :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Januar 20, 2012, 05:15:59 posle podne
16 g,  jao... pa to je jedna omanja šniclica belog mesa :)  to je ništa...

jedan gram proteina sadrži 4 kcal, znači 64 kcal misliš da je dovoljno da se dnevno unese iz proteina? :)  mislim da ne :)

zapamti, 1 g hidrata ili proteina nosi 4 kcal,   1 g masti 9 kcal
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Ćime Januar 20, 2012, 05:26:00 posle podne
Pa koliko proteina sadrži jedna merica wheya koja se pije posle treninga?
20-25 gr. e sad njemu je doktor rekao da u sejker posle treninga ubaci 1,2 gr/kg proteina sto izadje 92gr proteina iz praha, i to samo posle treninga.

Ja sam rekao da mi normalnije zvuci da mu je rekao 0,2 gr/kg proteina iz praha posle treninga, sto izadje tih 16gr proteina koje sam gore naveo. Izgleda da me nisi razumela. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Januar 20, 2012, 05:45:58 posle podne
Posle treninga, ok, to već zvuči bolje.  Ali opet te je zbunio sa tim brojkama. Samo gledaj da unosiš u svakom obroku protein, nećeš računati precizno svaki dan... sračunaj otprilike da vidiš koliko ti je potrebno na dnevnom nivou, pa to podeliš na 5-6 obroka u toku dana, i onda znaš okvirno koliko je to mesa, jaja, sira itd.
A posle treninga, optimum je jedna merica proteina, neki piju čak i mericu ipo.  Ja pijem 20 g posle treninga, ti možeš i više :)

p.s. a sad da se vratimo na kreatin, da ostale ne odvraćamo od teme


Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Ćime Januar 20, 2012, 05:51:44 posle podne
Opet me nisi razumela, ja nigde nisam pominjao mene i kako ja radim, vec samo samo prokomentarisao ono sta je doktor rekao stevanu89. Ali nema veze da nekvarimo temu  :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Zordan89 Januar 20, 2012, 06:00:38 posle podne
Moja preporuka ti je izolat proteina (iso 100 npr)...posle treninga ga gruvas i nema problema :Dnajbrze se vari...0.50 puta tezina toliko posle treninga tad ti najvise proteina prima organizam...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Januar 20, 2012, 06:07:13 posle podne
Nemoj da pišeš jedan za drugim postom. Imaš dugme "Modify", gde menjaš postojeći post ako želiš još nešto da dodaš. ;)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stevan89 Januar 20, 2012, 07:12:25 posle podne
Hvala svima puno na odgovorima !
Odlucio sam se za Dymatize mikronizovan.
E sad imam jos nesto da pitam :
Posto mi je rekao da uzimam u fazi punjenja 20gr dnevno, kolika treba da bude pauza izmedju 2 faze punjenja i da li se i za vreme te pauze uzima i koliko? I da li uzimam danima kada nemam trening ?? Isto pitanje i za whey..
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Januar 20, 2012, 07:27:13 posle podne
Nakon faze punjenja(4 x 5g dnevno), prelaziš na fazu održavanja(2 x 5g dnevno). Kreatin unosiš redovno, kako u dane treninga, tako i u dane odmora. Što se tiče wheya, u dane odmora ga možeš ubaciti ako i kada za to imaš potrebe(uz nekih izvor uglj. hidrata za doručak, možda uz kašiku maslinovog ulja ako nekada nemaš vremena da jedeš i sl.). U dane odmora, ja ga koristim samo uz ovsene za doručak.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stevan89 Januar 20, 2012, 11:02:14 posle podne
hvala!
posle 5 dana punjenja koliko ide dana odrzavanja ?? i koliko se vremenski uzima pa se pravi pauza bez uzimanja ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Januar 20, 2012, 11:37:25 posle podne
Tu ima i previše teorija. :S Jedni kreatin koriste baš dugo i bez pauza(kao ja, npr), drugi prave pauze nakon mesec dana, treći nakon 2-3 meseca, četvrti popiju kutiju pa prave pauzu... Kao što se vidi, ja podržavam stav da je dovoljno unositi nekih 5g kreatina dnevno i onda se i ne razmišlja o pauzama(napraviš je slučajno - nestane ti kreatina, odeš na odmor i sl.).

Pošto ti ideš po, moglo bi se reći sada, old time metodi sa punjenjem, onda i napravi pauzu kad završiš kutiju. Šta drugo da ti kažem... :D
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stevan89 Januar 21, 2012, 12:52:35 pre podne
Ok, ali koliko dana odrzavanja ide izmedju 2 faze punjenja u mojoj situaciji ?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Januar 21, 2012, 12:56:20 pre podne
Pa, napisao sam ti - održavanje je dok ne potrošiš kutiju(ili 2-3 meseca, koliko god se odlučiš). Onda praviš pauzu, pa kreneš iznova kada se odlučiš.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: stevan89 Januar 21, 2012, 01:01:08 pre podne
Ok, hvala puno, mnogo si mi pomogao !!!
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: pekac65 Novembar 26, 2012, 07:29:50 posle podne
Poceo sam da koristim od SCITEC NUTRITION kreatin ali ne osecam da nesto deluje,dok pre kad sam koristio BIOTECH osecao sam da mi daje snagu i izdrzljivost,da li je jos neko imao ovako iskustvo sa SCI ili se mozda ja tripujem,i da napomenem da sam sa biotech radio punjenje a sa SCI nisam i oba su monohidrat
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: ronaldo9 Novembar 26, 2012, 07:48:37 posle podne
Kupio sam ovaj kreatin  http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-malat-/-etil-ester/SN389-Creatim.html
Jel je najbolje piti neposredno pre jela ili mora da prodje odrejeno vreme (20-tak minuta recimo) pa da tek onda jedem??
Inace planiram ovako da uzimam - 5 grama ujutru nakon treninga, a pre obroka + protein  i 5 grama 4-5 sati kasnije uz neki obrok bogat ugljenim hidratima...

PS Mogu li istog trenutka da popijem kreatin cim ga sipam u vodu ili je bolje da se saceka malo Huh I jel normalno da potone na dno kao pesak nakon stavljanja u vodu i pri tom ima malo grudvica Huh
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Novembar 26, 2012, 08:52:51 posle podne
Piješ ga 15-20 min pre obroka. Dakle, ako uzimaš dve doze dnevno, jednu odmah nakon treninga(sa proteinom), a jednu u neko doba dana, 15ak min pre obroka.

Ako ga ne popiješ odmah, normalno je da se taloži na dnu čaše. Promešaš i ispiješ.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MARKO DIMITRIJEVIC Novembar 26, 2012, 11:29:18 posle podne
Kupio sam ovaj kreatin  http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-malat-/-etil-ester/SN389-Creatim.html
Jel je najbolje piti neposredno pre jela ili mora da prodje odrejeno vreme (20-tak minuta recimo) pa da tek onda jedem??
Inace planiram ovako da uzimam - 5 grama ujutru nakon treninga, a pre obroka + protein  i 5 grama 4-5 sati kasnije uz neki obrok bogat ugljenim hidratima...

PS Mogu li istog trenutka da popijem kreatin cim ga sipam u vodu ili je bolje da se saceka malo Huh I jel normalno da potone na dno kao pesak nakon stavljanja u vodu i pri tom ima malo grudvica Huh
5 g pre treniga stavis u usta i zalijes sa vodom,nakon treniga 5g isto ili sa whey proteinom.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: ronaldo9 Novembar 26, 2012, 11:44:56 posle podne
Prvi put koristim pa nisam znao bas sve....hvala
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MARKO DIMITRIJEVIC Novembar 27, 2012, 10:50:16 pre podne
Slobodno pitaj,nemoj da se previse opterecujes sa nebitnim stvarima,obrati paznju na ishranu,trening i kontinuitet u svemu.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Novembar 27, 2012, 12:02:10 posle podne
Poceo sam da koristim od SCITEC NUTRITION kreatin ali ne osecam da nesto deluje,dok pre kad sam koristio BIOTECH osecao sam da mi daje snagu i izdrzljivost,da li je jos neko imao ovako iskustvo sa SCI ili se mozda ja tripujem,i da napomenem da sam sa biotech radio punjenje a sa SCI nisam i oba su monohidrat

mislim da nije samo u pitanju vrsta odnosno proizvoĂ°ač kreatina, zavisi i od toga kakva ti je ishrana u tom periodu bila, odnosno kakva je sad... možda je došlo do stagnacije, jer je telo naviknuto na jedan tip treninga, jedan tip ishrane...
ne optužujem te samo želim da pratiš i sve ostalo, jer ne mora biti samo do suplemenata
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: pekac65 Novembar 27, 2012, 01:40:41 posle podne
ima tu svakakvih faktora,recimo kada sam pio biotech imao sam 71 kg i bas sam zestoko trenirao i jeo i nabacio 10 kg,sad imam 83 kg i zadovoljan sam sa tezinom i manje malo jedem nego pre posto ne bi vise da se gojim a pravio sam pauzu izmedju ova dva kreatina,nisam jedno vreme trenirao pa sam ponovo poceo,ali sad kao da nije to to
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: semi-pro Decembar 01, 2014, 10:57:38 posle podne
Jel moze monohidrat sat vremena posle jela?
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Slavisa Stojic Decembar 02, 2014, 12:52:38 pre podne
Jel moze monohidrat sat vremena posle jela?

Bar 2, 2 ipo sata posle jela, zbog minimalizovanja svih mogućih interakcija na relaciji kreatin-želudačni sadržaj( tranzitno vreme hrane kroz želudac)...
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: semi-pro Decembar 02, 2014, 01:36:02 pre podne
Ok i samo provere radi jel ok uzimati 5g pre i 5g posle treninga a u danima odmora samo 5g. Bez faze punjenja i praviti pauzu posle 2 meseca koriscenja ? Ili je ipak bolje odraditi i punjenje
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Miletić Dušan Decembar 02, 2014, 01:51:10 pre podne
Da, u redu je uzimati tako kako si opisao. Ja sam lično da se uradi i faza punjenja ali ne moraš, sam odluči oko toga :)
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MARKO DIMITRIJEVIC Decembar 02, 2014, 08:03:29 pre podne
Jel moze monohidrat sat vremena posle jela?
Pre treninga 3 do 5 g i nakon treninga 3 do 5 g uz dobru hidrataciju .
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: MightyMO Decembar 02, 2014, 03:19:55 posle podne
Ok i samo provere radi jel ok uzimati 5g pre i 5g posle treninga a u danima odmora samo 5g. Bez faze punjenja i praviti pauzu posle 2 meseca koriscenja ? Ili je ipak bolje odraditi i punjenje

nije neophodno, postiže se isti efekat i na način na koji ti uzimaš.  Sve je ok.  Hrani se kvalitetno, treniraj jako i pij dosta tečnosti (vode)  u toku dana, a i pre i u toku i posle treninga.
Naslov: Odg: KREATIN
Poruka od: Robert Decembar 02, 2014, 05:13:46 posle podne
Evo i jednog teksta u vezi sa načinima korišćenja kreatina, pa može biti od pomoći.
http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=204585.0