TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 05:56:29 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Za Dan zaljubljenih pokloni crnu čokoladu  (Pročitano 2181 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #4 poslato: Februar 09, 2010, 04:19:39 posle podne »

Nadam se i da su ljubav i zaljubljenost svaki dan esencijalni, pored cokolade :D

mislim, u skladu sam sa temom :)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #3 poslato: Februar 08, 2010, 07:26:57 posle podne »

Crna cokolada je svadnevno esencijalna  :D
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #2 poslato: Februar 08, 2010, 04:53:58 posle podne »

ja se ipak ne bih bunila za ovakve cokolade za dan zaljubljenih :) mmmm........

Pedja pada mi šećer kada postaviš ovakve slike.... mislim stvarno, zar na ovakvom forumu  ;D
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #1 poslato: Februar 07, 2010, 04:47:42 posle podne »

Za Dan zaljubljenih pokloni crnu čokoladu

Za Dan zaljubljenih 14. februar, samo u Americi se za poklon kupi više od 36
                                                                     miliona kutija čokolade! "Sladak" ali opasan gest.

Čokolada sadrži dosta masnoća, a preterivanje u ovoj poslastici može da izazove gojaznost, povišen holesterol i krvni pritisak.

Najnovija istraživanja pokazuju da je za zdravlje dobra samo crna čokolada, ona koju poznajemo kao čokoladu za kuvanje, ali da to ne važi i za mlečnu, belu i crnu čokoladu.

Istraživači su ustanovili da crna čokolada može da snizi krvni pritisak kod osoba koje pate od blage hipertenzije, da povećava nivo HDL, takozvanog "dobrog" holesterola i smanjuje rizik od srčanih bolesti.

To je zato što ova vrsta čokolade sadrži antioksidante po imenu flavinoidi koji navode organizam da proizvodi više azotnog oksida. On, pak, širi krvne sudove i sprečava nagomilavanje naslaga u krvnim sudovima.

Flavinoidi se mogu naći i u drugim vrstama hrane, uključujući čaj, crni luk, brokoli, soju i vino, ali je kakao, od kojeg se pravi tamna čokolada, izuzetno bogat antioksidantima.

Istraživanje dejstva antioksidanata je još uvek na početku i potrebno je proučiti još mnogo detalja, pa stručnjaci kažu da je previše rano da komad čokolade uključite u svoju svakodnevnu ishranu, posebno ako vodite računa o kilogramima.

izvor:Fonet
Sačuvana

Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.097 sekundi sa 18 upita.