TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398457 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 09:52:38 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POMOC POD HITNO!!!!  (Pročitano 7191 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #17 poslato: Jun 21, 2010, 12:27:36 posle podne »

mislim,nek piju i ta 4 dozera,ali buduci da znam da je vecina u fazonu e sad cu naredna 3 meseca koristiti PROTEIN da se nabildujem,pa onda narednih 6 necu imati para,onda je mislim bolje da to bar koriste duzi period da im ima efekta...ne govorim o stednji,nego efikasnosti.

apsolutno :)

Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #16 poslato: Jun 20, 2010, 04:14:32 posle podne »

mislim,nek piju i ta 4 dozera,ali buduci da znam da je vecina u fazonu e sad cu naredna 3 meseca koristiti PROTEIN da se nabildujem,pa onda narednih 6 necu imati para,onda je mislim bolje da to bar koriste duzi period da im ima efekta...ne govorim o stednji,nego efikasnosti.
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #15 poslato: Jun 20, 2010, 07:22:43 pre podne »

Ne lepo nego odlicno receno... Ali nema smisla uvek se vracati na populaciju ljudi koja je ne edukovana...

Po meni je najveca greska, i pocetnika, to sto uzimaju raznorazne price zdravo za gotovo. Pa uvek je i najlakse, i najdelotvornije i najsigurnije na sebi uvideti nesto. Znaci probati 5 varijnati i videti koja najbolje "radi". Ali valjda je to prirodno da kada je neko napredniji, da se njemu beskrajno veruje
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #14 poslato: Jun 20, 2010, 04:34:47 pre podne »

Istrazivanjima smo i dosli dotle da se whey koristi kao navodno najbolji protein posle treninga,pa izgleda da neka istrazivanja prihvatamo rado a druga odbacujemo jer nam se ne svidjaju :) Ovde se prihvataju istrazivanja da je glutamin,IAKO NEESENCIJALNA AK,jedna od najesencijalnih,dok se one koje kazu da vecina oralno unetog gluta ode u creva zanemaruje :) Ili se prihvata da je kre alkalin nesto mnogo bolji od monohidrata,a u stavri sve to dodje na isto pred ulazak u misic ali ko to jos gleda ;D bitna su samo istrazivanja koja zelimo ;) itd itd

Whey apsolutno moze da se svari,i 300grama,nije problem u varenju nego iskoriscavanju :)

sto se tice wheya i apsorpcije,nema tu istrazivanja,nego cista medicina pobogu,covek od 70-80kg nema sanse da iskoristi vise od 10grama wheya po satu.Ako racunamo da whey ima sanse da se apsorbuje mozda dva sata pre nego sto ak iz njega oksidisu,to nam daje nekih 20ak grama koje moze iskorisiti neki naturalac koji nema 90kg cistih misica( a i ovo je malo suludo reci naturalac i 90kg cistih misica u jednoj recenici :D :)

i opet nije to sve egzaktna nauka kao i sve oko bodibildinga,nema svako isto kila,misica,metabolizam,hemiju,ins odziv posle treninga blabla,ali je ovo nesto okvirno

ako neko ima 70-80-90kg i unosi razne druge dzidza bidze,ta granica kojom je moguce apsorbovati bilo koje ak se povecava,bolja sinteza i iskoristljivost proteina itd itd.

i koliko god se ovo pricalo,po teretanama ce pocetnici i dalje piti 2-3-4 dozera wheya jer umesto da veruju u svoje sposobnmosti i simbiozu hrana-supsi-odmor-trening,uvek ce smatrati supse za nesto natprirodno i jedino sto daje napredak.

Vrlo lepo receno!!!
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #13 poslato: Jun 20, 2010, 12:49:42 pre podne »

Istrazivanjima smo i dosli dotle da se whey koristi kao navodno najbolji protein posle treninga,pa izgleda da neka istrazivanja prihvatamo rado a druga odbacujemo jer nam se ne svidjaju :) Ovde se prihvataju istrazivanja da je glutamin,IAKO NEESENCIJALNA AK,jedna od najesencijalnih,dok se one koje kazu da vecina oralno unetog gluta ode u creva zanemaruje :) Ili se prihvata da je kre alkalin nesto mnogo bolji od monohidrata,a u stavri sve to dodje na isto pred ulazak u misic ali ko to jos gleda ;D bitna su samo istrazivanja koja zelimo ;) itd itd

Whey apsolutno moze da se svari,i 300grama,nije problem u varenju nego iskoriscavanju :)

sto se tice wheya i apsorpcije,nema tu istrazivanja,nego cista medicina pobogu,covek od 70-80kg nema sanse da iskoristi vise od 10grama wheya po satu.Ako racunamo da whey ima sanse da se apsorbuje mozda dva sata pre nego sto ak iz njega oksidisu,to nam daje nekih 20ak grama koje moze iskorisiti neki naturalac koji nema 90kg cistih misica( a i ovo je malo suludo reci naturalac i 90kg cistih misica u jednoj recenici :D :)

i opet nije to sve egzaktna nauka kao i sve oko bodibildinga,nema svako isto kila,misica,metabolizam,hemiju,ins odziv posle treninga blabla,ali je ovo nesto okvirno

ako neko ima 70-80-90kg i unosi razne druge dzidza bidze,ta granica kojom je moguce apsorbovati bilo koje ak se povecava,bolja sinteza i iskoristljivost proteina itd itd.

i koliko god se ovo pricalo,po teretanama ce pocetnici i dalje piti 2-3-4 dozera wheya jer umesto da veruju u svoje sposobnmosti i simbiozu hrana-supsi-odmor-trening,uvek ce smatrati supse za nesto natprirodno i jedino sto daje napredak.

Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #12 poslato: Jun 19, 2010, 09:57:17 posle podne »

Postoje i istrazivanja da je whey stetan ;D
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 19, 2010, 09:47:28 posle podne »

To sa količinom proteina koje telo može odjednom da iskoristi jako je diskutabilno pitanje i ne bih se ograničavao nekom brojkom. Naročito se ne bih ograničavao kada je reč o PWM-u. ČAK i da je tačno tvoje razmišljanje, ako postoji period dana kada je telo sposobno da iskoristi više proteina, onda je to period posle odmah nakon treninga.

Ne kažem da treba razbacivati whey za pwm(ja lično koristim dozer - dozer i po, a u zavisnosti od obima i intenziteta treninga), ali me zanima da li se tvoja konstatacija odnosila samo na apsorpciju wheya ili na apsorpciju bilo kog oblika proteina iz čvrstog ili tečnog obroka?
Procitao sam istrazivanje u vezi toga i u pitanju je bio whey,
receno je da je neka granica oko 20g, koje telo tj organizam moze iskoristiti posle treninga.
Sačuvana
Explorer
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jun 15, 2010, 11:17:59 posle podne »

Najvise mi se svidja ta recenica....finansijski je nebitno :)
Sačuvana
HARDCORE IS THE ONLY WAY...
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #9 poslato: Jun 15, 2010, 06:07:37 posle podne »

To sa količinom proteina koje telo može odjednom da iskoristi jako je diskutabilno pitanje i ne bih se ograničavao nekom brojkom. Naročito se ne bih ograničavao kada je reč o PWM-u. ČAK i da je tačno tvoje razmišljanje, ako postoji period dana kada je telo sposobno da iskoristi više proteina, onda je to period posle odmah nakon treninga.

Ne kažem da treba razbacivati whey za pwm(ja lično koristim dozer - dozer i po, a u zavisnosti od obima i intenziteta treninga), ali me zanima da li se tvoja konstatacija odnosila samo na apsorpciju wheya ili na apsorpciju bilo kog oblika proteina iz čvrstog ili tečnog obroka?
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 15, 2010, 05:09:23 posle podne »

eo kako bi ja...

pre treninga

20 BCAA
15 Glut
5 krea
3g beta alanina

trening

tecne 30
10 bcaa
10 glut

posle

izolat 1,5 merica
casein ili blend 1 merica
20 bcaa
15 glut
3g beta
5g krea
Male su to kol glutamina, min 20-30g odjednom, a najbolje samo posle treninga i to u velikoj kol,
dok za vreme treninga isti moze da oksidira u jetri.
Merica wheya je sasvim dovoljna posle treninga jer vise od cca 20g proteina organizam nije u mogucnosti da svari.
A inace mislim da je to dobra kombinacija.
Pa i ono sto je napisao "Deskecar" je dobitna kombinacija.
Samo udri! :)
Sačuvana
Gurke1992
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 15, 2010, 04:21:58 posle podne »

eo kako bi ja...

pre treninga

20 BCAA
15 Glut
5 krea
3g beta alanina

trening

tecne 30
10 bcaa
10 glut

posle

izolat 1,5 merica
casein ili blend 1 merica
20 bcaa
15 glut
3g beta
5g krea
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 15, 2010, 04:09:42 posle podne »

kupi i bcaa,glutamin i iso 100,sve to pola sata pre treninga,za vreme treninga dym tecne i bcaa i glutamin,posle treninga bcaa,glutamin i iso 100,ubaci i m-stack,animal pump,omega3 i multivitamin
eto od prilike kad nije finansiski problem ;D
Sačuvana
ktorvisick
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 15, 2010, 02:12:12 posle podne »

znam ja da je ishrana vazna a pitanje je bilo sta da uzimam a ne da mi govorite o ishrani jer to dobro znam i nisam rekao da nema napredka nego sta da uzimam,jer ako samo jedem ko sto vi kazete sta cu dobiti??moram i da treniram a ishrana mi nije problem nego pitam za preparate a ne balade o ishrani da je jasno...procitajte post :P
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 15, 2010, 09:04:31 pre podne »

Suplementi nisu ni steroidi ni tablete koje će od tebe napraviti Supermena za nedelju dana. Čak i da počneš sa aas nećeš dobiti masu od hemije već od sinteze ogromnih količina proteina koje tih dana budeš unosio u organizam (ako si iole nešto pročitao)

Koliko ovi ljudi treba da se ubijaju i pišu da bi ovde neko shvatio da je PRAVILNA ISHRANA JEDINI ODGOVOR na milione ovakvih pitanja poput tvog. Ne postoji 'jaka kombinacija preparata' koja će ti dati mišićnu masu.

Valjda naš narod misli da su suplementi zapravo underground lekovi, poluilegalni preparati koji se ispod pulta valjaju sa bugarskom vijagrom, a kad popiješ jednu tabletu postaješ heroj ulice i lokalnog bazena.

Bleh...
EVO TI ODGOVORA, PROCITAJ GA DOBRO!!!
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 15, 2010, 08:08:13 pre podne »

uzmi ti lepo jedi posle 8 uvece cajne,majoneza,piva,milka 300 gr,ceo porodicni sladoled 400g,hleb beli pola vekne ,przenice ,sve ovo sto vise mozes ali sto kasnije i za 2 nedelje ima da vidis tvoje rezultate,bolje od gaiinera 100 puta.A ako hoces kvalitetnu masu moraces nesto drugo da radis.ako te znaima kazi.samo da znas moraces da se potrudis dobro i rezultati za par mrseci...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.105 sekundi sa 18 upita.