TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 12:35:16 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Trener i nutricionista  (Pročitano 5816 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 25, 2010, 05:26:04 posle podne »

I isključi caps lock .. velika slova znače da vičeš.

Što se ishrane i treninga tiče... budi uporan!
Ništa ne može da zameni čvrstu volju a sad imaš i prave savete da postigneš željeni uspeh!
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #10 poslato: Jun 25, 2010, 04:00:34 posle podne »

UH - ugljeni hidrati.  ;)

Moj prijateljski savet ti je da probaš da ne koristiš to "W" u srpskom jeziku. :)
Sačuvana
MARKO.VASILJEVIC
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jun 25, 2010, 02:47:33 posle podne »

SKRACENICA "UH" JE ZA ???? :)
Sačuvana
MARKO.VASILJEVIC
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 25, 2010, 01:46:35 posle podne »

LJUDI HWALA WAM!!!SAD MI JE LAKSE,BACICU SE NA BOBRO VEZBANJE UZ JAJA I MESO,PROBACU DA UNESEM DOVOLJNO PROTEINA DNEVNO PA WAM JAWLJAM KAKO NAPREDUJEM :) HWALA!!!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #7 poslato: Jun 25, 2010, 12:06:43 posle podne »

Suplementacija ce sigurno da pomogne, ali nece resiti tvoj problem. Nisu ti stvari u ovom sportu toliko komplikovane, ako hoces da povecas misicnu masu uzmes i jedes ono sto su bilderi u poslednjih 100 godina jeli meso i jaja. Koliko ces da jedes opet zavisi od nekoliko jednostavnih faktora, recimo tvog basalnog metabolizma. Ako si osoba koja teze dobija kilazu moras malo vise da jedes proteina i da dodas kvalitetnih UH i masti. Onda uzmes i razvalis trening u teretani, ali obicno raja trenira jace nego sto se pravilno hrani.

E sad whey protein je dobra fora kada nemas jak apetit ili ne stizes da jedes dovoljno cesto zbog obaveza, onda uzmes i nosas sejker gde god da ides.

Kazes da si pokusao da povecas kolicinu hrane, ali da si poceo da dobijas salo na stomaku. Ne mogu biti siguran, ali to obicno zna da se desi kada neko unosi previse hrane koja ne koristi misicima, kao sto su testenine, hleb i peciva i slicno, ali retko kadneko jede toliko mesa i jaja da mu se stvara bas mnogo sala. Ja licno znam jednog rekreativca koji cak nije toliko ozbiljan sa tegovima koji jede 2 kile mesa dnevno, a cak ni on ne dobija mnogo sala, samo ga ne gubi.

Dakle Daniela ti je dala osnove, cesti obroci, dosta proteina, recimo da bi ja na tvom mestu krenuo sa 200gr dnevno i kao sto ona rece ako ne stizes da jedes ili ako jednostavno patis od smanjenog apetita onda muckaj protein i gutaj umesto dva obroka i dodaj na to 3 cvrsta obroka.

Kreatin ce dodatno da pomogne ako ispunis ove prethodne uslove, ali glavni uslov koji moras da ispunis je da uzmes jedan plan ishrane, jedan plan treninga i jednu grupu preparata (opciono) i da tako furas (goli)minimum 3 meseca. Imam gomilu raje u ovoj teretani gde sada treniram koji su u fazonu rade jednu nedelju ovaj program i kao ne radi im pa onda menjaju na drugi i tako u krug, pa se cude sto im ne napreduje misic. ja licno kada nekom dam program treninga teram ih da rade godinu dana, pa tek onda razmisljamo o nekoj promeni.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MARKO.VASILJEVIC
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 25, 2010, 09:05:29 pre podne »

Nisam pocetnik,treniram 2 god,pokusawao sam da povecam ishranu,ali mi je swe islo u stomak MA KOLIKO WEZBAO :)))....onda sam se wratio strozijoj ishrani koja je pocela da stwara owaj problem,da li da pocnem da koristim PROTEIN i KREATIN?
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 24, 2010, 08:59:51 posle podne »

Pretpostavljam da si hteo da kažeš da treniraš svaki drugi dan... možda je to početak problema jer iako inače teško dobijaš na težini onda ti je 4 treninga nedeljno puno jer svaki trening zahteva dodatnu ishranu.
Za čistu mišićnu masu treba ti puuuuno proteina za tebe minimum 160g.. znači u svakom obroku meso i ili sir, jaja, riba.. ne zaboravi da uzimaš dovoljno kvalitetnih kompleksnih UH kao što su ovsene, krompir, integralna testenina takoĂ°e u svakom obroku (ako teže dobijaš na težini)...
Moraš jesti na svaka 2,5-3h i svaki obrk ti mora biti kvalitetan.. dva obroka može da zameni proteinski šejk ili zamena za obrok (MRP) ili jača (veća) proteinska čokoladica...
Eto to su osnove, bez ovoga ništa... kreni od ovoga pa onda filozofiraj o detaljima
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #4 poslato: Jun 24, 2010, 01:25:59 posle podne »

Savetujem da malo prelistas forum.Ima bas detaljno opisano sve i posebno je otvoren taj deo bas za pocetnike.Pogledaj samo malo naslove tema i bice ti sve mnogo lakse veruj mi  ;)
Sačuvana
MARKO.VASILJEVIC
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 24, 2010, 12:04:57 posle podne »

BAS SE NADAM DA CE TE MI DATI ODGOVOR JER OSTALI NISU A TREBA MI POMOC!!!!IMAM 22 GOD, VISOK 179, TEZINE 74 KG...TRENIRAM SWAKI 2 DAN,ALI IMAM PROBLEM,,,,KOJU HRANU DA KONZUMIRAM DA BI POVECAO MISICNU MASU,JER MI MISICI SLABO RASTU,IMAM DEFINICIJU,ALI NIJE TO TO...MOLIM WAS ZA POMOC!!!!
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 08, 2010, 08:09:01 posle podne »

Bez veze je da preporučim sebe, ali svako možeĂ° doći u Pansport u Dunavskoj sutra da vidimo u čemu je problem i kako da ga prevaziĂ°eš. TOm prilikom možemo da vidimo i kakv bi ti trener odgovarao jer ih poznajem dosta
Sačuvana
sale77
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 08, 2010, 08:04:06 posle podne »

Cao, imam 32 godine, nikada nisam redovno vezbao, a moj glavni problem je nedostatak telesne mase. Da li mozete da mi preporucite kvalitetne strucnjake iz Novog Sada, nutricionistu i trenera, koji bi mi pomogli da ostvarim svoj cilj-poboljsam svoj fizicki izgled na zdrav nacin, tj, nabacim misicnu masu. Hvala! Sale, Novi Sad
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.565 sekundi sa 18 upita.