TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399819 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 02:40:39 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Biceps u sobnom okruzenju  (Pročitano 5293 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #19 poslato: Septembar 04, 2010, 09:51:04 pre podne »

Mislim da razumem. Vidi ako ti je trening tako osmisljen onda mozes da peglas svaki dan i zgibove i propadanja, jer fakat jedina progresija koju ces jos neko vreme raditi je progresija u ponavljanjima, sto je dobra ideja jer najbolji nacin da savladas svoju kilazu je da radis svaki dan sa upravo te vezbe. Cak verovatno i po nekoliko puta dnevno.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
tarantula
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Septembar 03, 2010, 05:04:07 posle podne »

pa tek sam poceo ima 25 dana radim po 7 komada inace nisam mogao ni 1.da te pitam jel mogu da radim danas zgibove a sutra propadanja ili da uradim prvo zgibove pa propadanja za ceo trening ili da pravim pauze 1 dan.ako me razumes :D
« Poslednja izmena: Septembar 03, 2010, 06:23:56 posle podne od strane tarantula » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #17 poslato: Septembar 03, 2010, 01:05:28 posle podne »

Pa to zavisi od gomile faktora i od toga koliko se već zgibova može uraditi. Nije teško doći do otkaza kada možeš da uradiš samo tri ponavljanja.
Sačuvana
tarantula
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Septembar 03, 2010, 11:44:33 pre podne »

a koliko treba uradi zgibova za jedan trening ako samo radis na vratilu?ili radis do otkaza kad ne mozes vise ni jednom da se dignes?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #15 poslato: Septembar 02, 2010, 10:24:18 pre podne »

Pa vidi ovako. Negativna ponavljanja znači da se izvode samo negativni deo pokreta. Kod podizanja na vratilu bi to bilo da izvodiš samo spuštanje na dole iz gornje pozicije. To možeš recimo da izvedeš tako što ćeš se popeti na neku stolicu dovoljno visoku da se podesiš u gornju poziciju i onda se što sporije spuštaš na dole i ponovo sve u krug.

Kod sporih ekcentričnih se izvodi i podizanje i spuštanje, samo što se negativni deo ponavljanja izvodi sporije.

Razlika je u tome što na negativnim ponavljanjima možeš da trpiš više kilaže i zato se nikad ne preporučuje da se negativna ponavljanja rade previše često jer umeju baš da opterete CNS, baš zbog tih nad maksimalnih kilaža koje se koriste. Negativna ponavljanja su recimo veoma korisna na vratilu kada vežbač ne može da radi ni jedno ponavljanje ili samo par komada pa se onda koriste negativna kako bi se telo nateralo da ojača dovoljno da mogu da se rade puna ponavljanja.

Moraš zapamtiti da su egativna ponavljanja nešto što se koristi kao dodatna taktika da se mišić tzv. šokira, a spora ekcnetrična ponavljanja se mogu koristiti redovno i to je ono što su u Americi definisali kao tempo trening (tj spora ekcnetrična su samo jedan deo priče tempo treninga)
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Septembar 02, 2010, 03:52:26 pre podne »

Samo peglaj nema greške, ali postoji razlika izmeĂ°u negativnih ponavljanja i sporih ekcentričnih ponavljanja. Negativna su samo negativni deo, a spora ekcentrična se rade zajedno sa koncentričnim tako da je to skroz druga priča.

ako te ne mrzi elaboriraj mi i to malo...
Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #13 poslato: Avgust 31, 2010, 10:48:56 pre podne »

Samo peglaj nema greške, ali postoji razlika izmeĂ°u negativnih ponavljanja i sporih ekcentričnih ponavljanja. Negativna su samo negativni deo, a spora ekcentrična se rade zajedno sa koncentričnim tako da je to skroz druga priča.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #12 poslato: Avgust 31, 2010, 07:27:41 pre podne »

probacu pa javljam, u svakom slucaju postao sam veliki fan negativnih ponavljanja:) sto se sporije i koncentrisanije radi to ruka vise "bridi"

I treba da probas mnoge hvatove kao i vezbe jer veruj mi kako god nam se nekada cinila neka vezba mozda nebitna ona u stvari moze igrati veoma znacajnu ulogu u razvoju naseg misica.
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Avgust 31, 2010, 04:35:15 pre podne »

probacu pa javljam, u svakom slucaju postao sam veliki fan negativnih ponavljanja:) sto se sporije i koncentrisanije radi to ruka vise "bridi"
Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #10 poslato: Avgust 30, 2010, 07:29:51 pre podne »

Raznovrsnost vežbi ljudi hoće samo zato što veruju da će im to dati veće mišiće, osim ako nisu žene u pitanju, one se samo smore previše brzo LOL, ali ako je već povećanje mišića u pitanju onda je vratilo i dalje samo po sebi dovoljno, a uostalom šta ćeš više raznovrsnosti od svih mogućih hvatova na vratilu, a ako uključiš i vratilo sa peškirima onda imaš neograničene kombinacije ;)

aj pojasni mi malo ako te ne mrzi...?

Nisam siguran šta ti tačno nije jasno?

Vidi ovako vratilo je odlično za biceps i za leĂ°a jer fakat su ta dva mišića povezana. Postoji jedno pravilo koje kaže da mišići otkazuju od najslabijeg ka najjačem. Dakle kod dizanja na vratilu bi to bilo da prvo otkazuje šaka, onda podlaktica onda biceps i tek na kraju leĂ°a. Tako da ukoliko nemaš dovoljno jak stisak nećeš ni odraditi leĂ°a jer ćeš izgubiti snagu pre nego uspeš da iscrpiš leša na vratilu. Zato je recimo dboro povremeno raditi vežbe kao što je podizanje na vratilu sa peškirma

Kako bi pojačao svoj stisak. U ovom procesu ćeš sigurno odraditi dosta bicepsa jer upravo biceps je sprega izmeĂ°u podlaktice i leĂ°a. Kao što Biochemo i kaže negativni deo ponavljanja je odlična stvar ako se rade sporo i kontrolisano što većina mase zanemaruje jer je previše teško, a ljudi ne vole kad je nešto teško ;)

Tako da probaj ovu teoriju koju sam ti izložio i radi samo vratilo za biceps narednih mesec dana pa vidi kakav si napredak ostvario. Jedno samo mora da bude ispoštovano, a to je forma izvoĂ°enja vežbi na vratilu, jer ako se grbaviš i bacaš gore dole onda zaboravi na bilo kakav napredak.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Avgust 29, 2010, 10:10:01 posle podne »

Meni od vratila samo leĂ°a rastu. (Ako ne računam negativce na vratilu - tu ruka bukne samo tako.) Ipak su tegovi za biceps keva.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #8 poslato: Avgust 29, 2010, 09:47:43 posle podne »

Neznam meni je skot.klupa majka za biceps tu nema mrdanja, po meni čista snaga bicepsa.

Skot klupa kao meni treca vezba koju gledam da radim sto pravilnije je extra! Maksimalna koncentracija za izvodjnje svakog pokreta do otkaza je nesto sto preferiram a i osetm misic jako dobro.
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 29, 2010, 03:27:56 posle podne »

Raznovrsnost vežbi ljudi hoće samo zato što veruju da će im to dati veće mišiće, osim ako nisu žene u pitanju, one se samo smore previše brzo LOL, ali ako je već povećanje mišića u pitanju onda je vratilo i dalje samo po sebi dovoljno, a uostalom šta ćeš više raznovrsnosti od svih mogućih hvatova na vratilu, a ako uključiš i vratilo sa peškirima onda imaš neograničene kombinacije ;)

aj pojasni mi malo ako te ne mrzi...?
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #6 poslato: Avgust 29, 2010, 03:17:00 posle podne »

Neznam meni je skot.klupa majka za biceps tu nema mrdanja, po meni čista snaga bicepsa.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #5 poslato: Avgust 29, 2010, 12:31:39 posle podne »

Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.274 sekundi sa 18 upita.