TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403929 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 30, 2025, 05:37:12 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: blendovi  (Pročitano 4206 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: Februar 23, 2012, 10:49:44 pre podne »

ako uzimaš whey izmeðu obroka, dodaj bademe npr.  to su zdrave masnoće i malo će usporiti apsorpciju...

za blendove ti je Alen sve lepo objasnio.  Ja sam pila Labradin ProV60, oduševila sam se, duže me drži sitom, ukus, rastvorljivost, sve... probala sam i na degustaciji SNI Pro whey... za zamenu obroka su definitivno bolji nego čist whey.  Čist whey bih uzela samo posle treninga (i to najbolje izolat) i eventualno jednu mericu ujutru, sa ovsenim npr
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #4 poslato: Februar 23, 2012, 08:54:17 pre podne »

Pa prvo zato što je whey najjeftiniji od svih. Većina raje nema para da kupi i whey i blend ili odvojeno kazein ili albumin, pa onda samo uzimaju whey, a ti baš i ne bi trebao da slušaš baš svakoga na forumu jer 90% ljudi po forumima ni ne vežba u teretani nego samo troluju, a kad ih i vidiš meðu tegovima obično zevaju i to da ne stave ruku na usta ;)

Generalno, mnogo je bitnije pogoditi količinu proteina koju unosiš tokom dana, tek kada uspostaviš tu konstantu onda ima smisla razmišljati o tajmingu nutrienata koji je ionako zanemarljivog uticaja, ako nigde drugde onda bar kod rekreativaca.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
mabaus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 23, 2012, 08:25:13 pre podne »

Jasno mi je i sve to znam, samo mi nije jasno zasto evo bas na ovom forumu a i na mnogim drugim ljudi pricaju kako uzimaju whey protein 3-4 puta na dan pa i vise, kad je vec njegovo dejstvo tako brzo sto ne uzimaju whey posle treninga a u toku ostalog dela dana blendove ili kazein
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #2 poslato: Februar 22, 2012, 11:03:18 posle podne »

Pa kao prvo whey je mlaði od ostalih vrsta proteinskih prahova, tako da ako si čitao samo o surutci onda samo nisi čitao dovoljno.

Drugo, whey je kao i svaki drugi protein na svetu i ako si stvarno čitao samo o whey - u onda i sam znaš da se whey mnogo brže vari od ostalih vrsta proteina i ne smao, vari se u potpunosti, što ga stavlja kao najveću biološku vrednost izmeðu ostalog, ali telu su potrebne aminokiseline tokom celog dana ili što duže tokom dana kako bi se obezbedila adekvatna okolina za izgradnju mišića, tako da se u trenutcima kao što je posle ustajanja i posle treninga najbolje nahraniti sa brzo varećim proteinom, a recimo pred spavanje kada neće biti hrane jedno 7 - 8 sati treba telu dati nešto što će i davati aminokiseline tokom tog vremena. To je jedan od razlog zašto jedemo meso, jer se i to meso vari po par sati, pa onda još otpušta aminokiseline u krvotok itd...

Tako da blendovi nisu iskočili, nego se pored kazeina i albumina, pojavio i whey protein, a kada se pomeša sva ta 3 ima se blend (što na engleskom  znači smeša) a u ovom slučaju to je smeša proteina.

Nadam se da ti je sada malo jasnije kako sve ovo funkcioniše.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
mabaus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 22, 2012, 10:02:26 posle podne »

Ja se stvarno izvinjavam ako je o ovome vec bilo reci ali u pretrazivacu nisam mogao nista da nadjem. Jedno pitanje me interesuje, sve vise pocinjem u zadnje vreme da slusam o proteinskim blendovima kako su veoma dobri. Zadnjih godina po forumima se citalo kako whey protein treba da se pije 2, 3 pa i vise puta dnevno, sada sve vise slusam da whey treba piti samo posle treninga a blendove u toku dana, ujutru, pre spavanja itd. Moje pitanje odakle sada iskocise blendovi kada su se  godinama u nazad pricale price o whey-u. Ako ima vec pisano o ovome izvilnjavam se prosledite mi samo link gde da procitam o tome. HVALA
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.044 sekundi sa 14 upita.