TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 11:48:13 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: HELP!!! Hipertrofija (rast) misica- trening za noge+gluteus? Za devojke :)  (Pročitano 3166 puta)
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #6 poslato: Decembar 03, 2014, 10:08:41 posle podne »

Zdravo svima :) Potrebna mi je pomoc oko treninga. Treniram 6x nedeljno, oko 1h dnevno, medjutim tokom svakog treninga radim stomak, noge i gluteus, ne znam koliko je to dobro ili ne, ali ne znam za bolje. Trening pocinjem istezanjem, potom radim noge i zadnjicu. To otprilike izgleda ovako: 60 cucnjeva, 100 donkey kick-ova, naravno po sto za svaku nogu :P 50 ,,plitkih cucnjeva iliti squat pulses", po 50- bocno podizanje nogu, 20- skok cucanj (cilj mi je 30-40), 30x odizanje karlice od poda, i jos jednu vezbu za koju nemam pojma kako se zove. Izmedju svake vezbe imam odmor 10 sek, izmedju svake druge 30sek. Nakon svih vezbi, odmorim 5min i nastavljam da radim vezbe za stomak. Njih necu navoditi jer mislim da trenutno nisu vazne. Dakle, tu sam da pitam za savet, kako da podesim svoje treninge da pomocu njih ,,pojacam noge", odnosno htela bih da budu srazmerne mom struku i gornjem delu tela. Da napomenem da se trudim koliko mogu da se zdravo hranim i unosim proteine. Unapred hvala :)
I stomak radis previse. 4 puta nedeljno ti je dovoljno...
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 03, 2014, 09:15:20 posle podne »

Smanji treninge na 1-2 nedeljno kao sto vec napisase, radi sporijim pokretima, da misic bude sto duze pod tenzijom, pauze 60-90sek, 10-12 ponavljanja u seriji, ako mozes vise normalno dodas tezinu.
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #4 poslato: Decembar 03, 2014, 05:12:01 posle podne »

Zdravo svima :) Potrebna mi je pomoc oko treninga. Treniram 6x nedeljno, oko 1h dnevno, medjutim tokom svakog treninga radim stomak, noge i gluteus, ne znam koliko je to dobro ili ne, ali ne znam za bolje. Trening pocinjem istezanjem, potom radim noge i zadnjicu. To otprilike izgleda ovako: 60 cucnjeva, 100 donkey kick-ova, naravno po sto za svaku nogu :P 50 ,,plitkih cucnjeva iliti squat pulses", po 50- bocno podizanje nogu, 20- skok cucanj (cilj mi je 30-40), 30x odizanje karlice od poda, i jos jednu vezbu za koju nemam pojma kako se zove. Izmedju svake vezbe imam odmor 10 sek, izmedju svake druge 30sek. Nakon svih vezbi, odmorim 5min i nastavljam da radim vezbe za stomak. Njih necu navoditi jer mislim da trenutno nisu vazne. Dakle, tu sam da pitam za savet, kako da podesim svoje treninge da pomocu njih ,,pojacam noge", odnosno htela bih da budu srazmerne mom struku i gornjem delu tela. Da napomenem da se trudim koliko mogu da se zdravo hranim i unosim proteine. Unapred hvala :)

Potpuno si promasila trening za hipertrofiju. Zato i ne rastes.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 03, 2014, 04:54:30 posle podne »

6 treninga nedeljno i još na svakom trening nogu je peviše i vodi u suprotnom smeru od cilja koji želiš da postigneš. Mišići rastu u toku odmora, a trening je samo stimulacija za rast. Ja bih ti predložio da počneš da radiš sve mišićne grupe jednom nedlejno i nemaš potrebe 6 treninga jer možeš sve lepo uraditi i sa 4.
Akcenat stavi na osnovne vežbe sa tegovima kao što su čučanj,iskorak i rumunsko mrtvo dizanje. Radi po 4 serija i 10-12 poavljanja po vežbi sa odgovarajućom kilažom.
Sačuvana
Maja Pavlovic
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 03, 2014, 04:07:41 posle podne »

Pozdrav.  Prvo dva treninga nedeljno za noge su i vise nego dovoljna,a nekad i jedan kada se dobro odradi. Nemoj trenirati noge na svakom treningu ,treniraj i ostale misicne partije ,a noge kao sto sam vec rekla 1 ili 2 puta nedeljno jer nijedan misic ne moze napredovati bez dovoljnog odmora. Ako zelis da napredujes povecavaj opterecenje,a smanji ponavljanja. Radi po seriji sa tezinom kojom ne mozes uraditi vise od 10 ponavljanja.Dosta bespotrebnih vezbi,fokusiraj se na cucanj,leg press i iskorak ali kao sto rekoh sa opterecenjem jer nista neces napraviti sa tolikim brojem ponavljanja.Preporuka za nedeljni plan treninga
Noge
ledja biceps
pauza
gluteusi i zadnja loza
ramena,triceps

Sačuvana
maja Pavlovic
MissSelterToBe
Gost
« Odgovor #1 poslato: Avgust 02, 2014, 12:29:03 posle podne »

Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.043 sekundi sa 14 upita.