TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398485 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 10:26:39 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pocetak za pocetnika  (Pročitano 22722 puta)
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: April 08, 2010, 09:56:35 pre podne »

natural uslovima do 3 gr poteina je sasvim dovoljno ako si u trenaznom procesu,sve prko toga zahteva AAS.Kao sto sam ti vec napisao ishrana ti je sasvim ok,uz te male korekcije i jak trening osetices pomak.

hvala puno za savete. znam da sam milioniti koji postavlja ovakva pitanja, cudo da uopste imate volje da procitate ovakve postove, a kamoli da odgovarate. sto se tice ovoga oko grama proteina po kg tezine mislim da sam i ja nesto permutovao od stotine informacija sa stotine mesta. Hvala jos jedared, poslusacu savet... pozdrav~  :)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #42 poslato: April 08, 2010, 09:03:11 pre podne »

natural uslovima do 3 gr poteina je sasvim dovoljno ako si u trenaznom procesu,sve prko toga zahteva AAS.Kao sto sam ti vec napisao ishrana ti je sasvim ok,uz te male korekcije i jak trening osetices pomak.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: April 08, 2010, 07:23:52 pre podne »

Hvala na odgovorima ljudi...
@Marko
Pauza izmedju 15h i 20h je tolika posto obicno spavam sat-dva, kad nema spavanja popodne onda jedem  ;D probacu ovo sa variranjem UH  :)

@quaresma

ne vidim u cemu je problem sa 3g i u tome sto tako ljudi pisu na forumu?
sta znaci tvoj quote uopste?

vidim da se ova polemika stalno vodi, ti si zastupnik teorije da je sve preko 2g bacanje para (''bar 20 istrazivanja'' itd.), neki (mnogi) drugi misle da treba vise -- uostalom zar nismo svi individualni i svako treba da pronadje sta je za njega optimalna kolicina?

ja sam samo postavio pitanje, jer stvari nisu svaki put bas najjasnije, nisam ovde da bih se napucavao sa tobom ili sa bilo kim o tome sta je NAJBOLJE i NAJIDEALNIJE za bilo koga. Tek sam poceo da istrazujem sta i kako mi u ishrani odgovara. Postoji gomila postova na forumu o ovoj temi, od 2007. god. pa naovamo.
Ovde sam da saslusam savete dobrih ljudi i skontam sta mi najvise odgovara u skladu sa mojim treninzima i nacinom zivota. Ovaj post svakako nije poziv na diskusiju o tome koliko 'se valja' proteina uzimati, jer ja u ovome nemam ni trunke znanja ni iskustva kao ti ili neki iskusniji sportista. Samo bih te molio da obrazlozis svoje odgovore i da ako korisitis reply/quote to bude sa nekim smislom, bez ironije/podsmevanja. U suprotnom svaki ovakav tvoj odgovor je cist SPAM.  NHF ~Pozdrav~  :)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: April 07, 2010, 10:17:46 posle podne »

Na forumu pise da treba da se unosi najmanje 3g proteina na kg tezine

Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #39 poslato: April 07, 2010, 09:04:20 posle podne »

Taj odnos 60,25,15...zaboravi...Ishrana ti nije losa,stim sto nakon treninga pobaj sto pre da jedes i to belo meso ili ribu i ubaci jos jedan manji obrok izmedju 15 i 20h...Ne opterecuj se procentima i brojkama i pokusaj da variras hidrate iz dana u dan i jednom nedeljno kada ne treniras pojacaj drasticno hidrate,smanji proteine,a vec narednog dana uradi suprotno na minimumu hidrata.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: April 07, 2010, 09:18:45 pre podne »

Moje trenutno stanje je 175cm/77kg... Krenuo sam od nekih 86-87kg pre oko 2 meseca...

BMR je 1800kcal
Preracunao sam hranu koju unosim dnevno i to iznosi 1720kcal, sa rasporedom PROTEIN: 220g, UH:155g, MAST:30g.

evo ovo mi je na primer danasnji meni:
06:30: 40g ovsene, merica wheya
10:00: 100g int.pirinac, 230g pilece belo
15:00: 200g brokoli, 300g pilece belo
20:00: Posle treninga: merica wheya,suvo grozdje
22:00: 50g int.pirinac i 200g ella sir

Deficit racunam kao 15-20% kalorija manje od BMR. I ne shvatam ovo kao neku dijetu sa koje treba da se 'skinem' kad smrsam, vec nekako da to uklopim da mi bude redovna hrana tj. odnos protein/mast/uh... Ne treba mi low carb dijeta, vec samo da skinem jos malo pojasa i stomaka...

E sad, posto moji odnosi gore nemaju veze sa 60%UH, 25%mast i 15%prot, vec nesto potpuno obrnuto, pitam se kakav jelovnik da sastavim da bih se uklopio u 60/25/15? i ovaj pirinac sam ubudzio sa pilecim belim i ellom da bi imao UH, pa sad krsim i ono pravilo da ne mesam u obroku UH i Protein-- to sam ovde negde citao da ne valja...
Na forumu pise da treba da se unosi najmanje 3g proteina na kg tezine, sto bi kod mene bilo 231g, i tu sam malo podbacio...  e sad realno vise ne znam ni sta je dobro ni sta ne valja ni sta da racunam  :-\ ??? ::) ako neko ima predlog sta da menjam u ovom jelovniku nek konkretno napise... hvala  :-X
Sačuvana
Arbeit macht frei.
nickey
Gost
« Odgovor #37 poslato: April 06, 2010, 04:08:19 posle podne »

Radi low carb, nadji negde na forumu ima sve o toj dijeti.
Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: April 06, 2010, 03:40:02 posle podne »

bez obzira kad je spavanje, posle treninga jedes uobicajeno, bez obzira kad je on bio, pa makar i u 2h. 2 sata pre treninga slozene UH, posle odmah proste i protein, uprosceno. Uzmes lepo tablicu nutritivnih vrednosti, imas je u pansportu (trebalo bi), i sam kontrolises svoj unos, ne mogu ti ja reci koliko ti treba. Na bazalni metabolizam dodajes kalorijsku potrosnju tokom aktivnosti preko dana i vidis koliko ti je potrebno. Zatim rasporedis namirnice tako da izgledaju u odnosu 60% UH, 25% masti, 15% proteini, i ukoliko zelis da skines potkozno masno tkivu unosis 250-500 kalorija manje nego sto si potrosio taj dan. To je najzdraviji i najefikasniji nacin mrshavljenja. Ako ne zelis tako, mozes i da gladujes kako te neki savetuju, pa da vidis sta dugorocno ima vise efetka.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: April 06, 2010, 03:33:24 posle podne »

Ok. Dajte onda vi neki link ili predlog kako bi trebalo da izgleda unos UH i masti  ::) znam da je ovo vec hiljadu puta vec napisano na 100 mesta, ali jbg kad moras prema sebi da prilagodis onda se stvari malo zakomplikuju  :-\

mislim prvenstveno na to sta od hidrata jesti sat vremena posle treninga ako se trening zavrsi u 21, a spavanje je u 23?  ???
Sačuvana
Arbeit macht frei.
nickey
Gost
« Odgovor #34 poslato: April 06, 2010, 03:00:03 posle podne »

Jel tako nekako?

Nije tako, premalo UH, premalo masti, pola prot ode na energiju.

Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: April 06, 2010, 02:41:31 posle podne »

sa 0 hidrata  ::)  ::)  ::) katastrofa.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: April 06, 2010, 10:53:34 pre podne »

Ako si na definiciji, onda samo proteinska hrana sa 0 hidrata.  Surovo ali tako je najbolje :)

Ako nisi, onda može i malo UH nakon treninga :)

O hvala Monika! Onda udaram samo po proteinu!

Stalno imam tone pitanja i kontam da bi sa iscitavanjem foruma trebalo da bude manje pitanja -- ali upravo je obrnuto  ::)

SAmo da probam da zakljucim za sad: jedem UH samo ujutru za dorucak ovsene 50g sa wlite whey, ponekad uletim sa sacicom badema ili bra. oraha do podne, posle toga sibam samo protein. Ovako se hranim sve dok ne budem zadovoljan definicijom, a kad se ovo dogodi onda nesto menjam tj. dodajem - rotiram - smanjujem - povecavam i ostalo.

Jel tako nekako?
Sačuvana
Arbeit macht frei.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #31 poslato: April 06, 2010, 10:38:46 pre podne »

Ako si na definiciji, onda samo proteinska hrana sa 0 hidrata.  Surovo ali tako je najbolje :)

Ako nisi, onda može i malo UH nakon treninga :)
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: April 06, 2010, 09:31:44 pre podne »

tu opet imam pitanja. Posto mi je trening zbog posla uvek negde izmedju 19h i 21h onda ne znam koje i koliko UH da unesem hranom? Jel bi trebalo da pijem i dextrozu odmah posle treninga jedno 50g pa da se napunim glikogenom?
Citao sam ovde da se metabolizam usporava kako dan odmice, a ja ako trening zavrsim u 21 ili u 22h onda se pitam koji UH da jedem? Pirinac, hleb, med, cokoladu?
Uvek pise prost secer posle treninga, al sad ste me zbunili sa ovim obrokom sat vremena posle treninga, sto u mom slucaju dodje pred spavanje  ??? nekako mi nelogicno da se nakrljam pirinca pred spavanje.. ili mozda gresim ???
Sačuvana
Arbeit macht frei.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: April 03, 2010, 11:23:16 pre podne »

Moj problem sa ovakvim treninzima je što su preteški i vrlo lako uvode u anaerobiju.. a gde je anaerobija tu nema koristi za tebe - gubi se mišić, gomila mlečna kiselina a masti se troše mnogo manje nego kod umerenog kardija..
Gubitkom mišića smanjuješ ukupnu potrošnju kalorija tokom dana...
mada moram priznati da trening izgleda izazovno :)
Poslusacu te :) uveo sam nekih 10 minuta skakutanja u koje ulaze vijaca i random vezbe sa raznoraznih cardio programa sa utubea. TO mi ide kao neko zagrevanje, a od sad jednom nedeljno cu napraviti jedan duzi kardio od pola sata, na dan kad radim noge.

Interesuje me jos jedna stvar. To je cuveni PWM. Do sad sam uglavnom pio jednu do jednu i po mericu elite wheya, a hranu sam unosio sat do sat i po posle treninga, posto i nisam nesto gladan odmah posle treninga. E sad, citao sam u nekoj od knjiga sto sam skinuo s neta (mozda je Tom Venuto, ali nisam siguran) da bi PWM trebalo da sadrzi UH-Protein u odnosu 2:1 ili 3:1, ponekad i 4:1. Jel poglresno sto uopste ne unosim UH posle treninga?

Pošto popiješ proteinski šejk treba za oko 1h za pojedeš obrok SA UH inače će proteini iz tog obroka da budu iskorišteni za stvaranje UH i popunu glikogena
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.107 sekundi sa 17 upita.