TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398492 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 12:47:35 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pocetak za pocetnika  (Pročitano 22734 puta)
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: April 01, 2010, 04:32:10 posle podne »

Moj problem sa ovakvim treninzima je što su preteški i vrlo lako uvode u anaerobiju.. a gde je anaerobija tu nema koristi za tebe - gubi se mišić, gomila mlečna kiselina a masti se troše mnogo manje nego kod umerenog kardija..
Gubitkom mišića smanjuješ ukupnu potrošnju kalorija tokom dana...
mada moram priznati da trening izgleda izazovno :)
Poslusacu te :) uveo sam nekih 10 minuta skakutanja u koje ulaze vijaca i random vezbe sa raznoraznih cardio programa sa utubea. TO mi ide kao neko zagrevanje, a od sad jednom nedeljno cu napraviti jedan duzi kardio od pola sata, na dan kad radim noge.

Interesuje me jos jedna stvar. To je cuveni PWM. Do sad sam uglavnom pio jednu do jednu i po mericu elite wheya, a hranu sam unosio sat do sat i po posle treninga, posto i nisam nesto gladan odmah posle treninga. E sad, citao sam u nekoj od knjiga sto sam skinuo s neta (mozda je Tom Venuto, ali nisam siguran) da bi PWM trebalo da sadrzi UH-Protein u odnosu 2:1 ili 3:1, ponekad i 4:1. Jel poglresno sto uopste ne unosim UH posle treninga?

jedes dva sata pre treninga, hranu bogatu slozenim UH, posle treninga samo jedan dozer proteina, ne vise, zajedno sa prostim UH, i to neposredno posle treninga, kako pwm tako i obrok.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: April 01, 2010, 09:30:41 pre podne »

Moj problem sa ovakvim treninzima je što su preteški i vrlo lako uvode u anaerobiju.. a gde je anaerobija tu nema koristi za tebe - gubi se mišić, gomila mlečna kiselina a masti se troše mnogo manje nego kod umerenog kardija..
Poslusacu te :) uveo sam nekih 10 minuta skakutanja u koje ulaze vijaca i random vezbe sa raznoraznih cardio programa sa utubea. TO mi ide kao neko zagrevanje, a od sad jednom nedeljno cu napraviti jedan duzi kardio od pola sata, na dan kad radim noge.

Interesuje me jos jedna stvar. To je cuveni PWM. Do sad sam uglavnom pio jednu do jednu i po mericu elite wheya, a hranu sam unosio sat do sat i po posle treninga, posto i nisam nesto gladan odmah posle treninga. E sad, citao sam u nekoj od knjiga sto sam skinuo s neta (mozda je Tom Venuto, ali nisam siguran) da bi PWM trebalo da sadrzi UH-Protein u odnosu 2:1 ili 3:1, ponekad i 4:1. Jel poglresno sto uopste ne unosim UH posle treninga?
Sačuvana
Arbeit macht frei.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Mart 31, 2010, 05:52:22 posle podne »

Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Mart 30, 2010, 08:29:26 pre podne »

Jesi siguran da dobro racunas, vrlo lako se nakupi kcal  ;)

Mozda ce ti biti lakse da ostavis naravno uh pre podne u uvece se skoncentrises na proteine. nece ti faliti energije a imaces i dovoljan unos proteina.
Grubo sam ti naveo, ali razumeces poentu

Jasno mi je o čemu pričaš. Uveče sam potpuno na proteinima, a pošto je u toku post onda mi je izbor sužen na ribu, a najjednostavnija opcija mi je tuna u salamuri - zato sam pitao koliko je zdravo gutati tuce konzervi dnevno (hvala na odgovoru Danijela).

Dnevni unos UH mi varira izmeĂ°u 40g/dan (samo 50g ovsene ujutru)  i 150g/dnevno (ovde staje 50g ovsenih ujutru, 100g bra. oraha u dve uzine, 350g fitness/brocoli zaleĂ°enog mixa od Horgoša ili nekog svežeg povrća). Maximum kilokalorija koje unesem je oko 2200, ali to je najvise 1 nedeljno = 50g ovsene, 100g bra. orah, 450g brokoli mix, 3 tune u salamuri, 1kg lignje. U proseku oko 1800 kalorija dnevno (nisam racunao elitewhey u ovo).

Uglavnom, skontao sam da mi treba kardio definitivno i našao sam ovo http://www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8 . Ima 3 dvd-a sve objašnjeno, tablice za praćene, traje 60 dana program. Jel neko probao ovo i šta uopšte mislite o ovom tipu kardia? Ja realno nisam siguran da li bih ovo izdržao da krenem od sutra...  ::)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #24 poslato: Mart 29, 2010, 08:53:49 posle podne »

Jesi siguran da dobro racunas, vrlo lako se nakupi kcal  ;)

Mozda ce ti biti lakse da ostavis naravno uh pre podne u uvece se skoncentrises na proteine. nece ti faliti energije a imaces i dovoljan unos proteina.
Grubo sam ti naveo, ali razumeces poentu
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Mart 29, 2010, 05:46:54 posle podne »

smanji voće i količine pirinča i ovsenih.. biče to sve ok..

ja sam pre za oslić filete nego za tunjevinu, baš zbog tih konzervi
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Mart 26, 2010, 08:55:14 pre podne »

Hvala na odgovoru daniela. Svaka čast svim moderatorima Pansporta kad odgovore na desetine ovakkvih postova kao što je moj!

Znam da ne može mast da se skida lokalno, ali me interesuje da li postoji neki trigger koji može da podstakne mast da nastavi da se topi na ovim delovima, da nema stagnacije- to sam hteo reći. Izgubio sam 10 kila nečeg drugog, a ne onoga što žarko želim da skinem. No, nastaviću ovim tempom, uvešću i neki kardio ujutru pa će doći na red valjda i bokovi ffs  ;D

Ne znam kud više da smanjujem ugljene hidrate, ako to uradim ostajem na čistom proteinu -- trebaće mi 15 konzervi tune da bi napravio preko 2000kcal dnevno.. U suprotnom neću imati energije da izdržim treninge.  (opet pitanje za ove konzerve: da li ima istine u tim tvrdnjama da ima previše teških metala u tuni i da ne valja više od nekoliko konzervi nedeljno? ???
Jedini UH koji unosim trenutno je ovsene/voćke, bra. orah, integralni pirinač i povrće. I to se sve završava oko 15:30. Bitno je da sam lakši 10 kg, a da osećam da sam duplo jači :) najbolje kad mi kažu - 'pa ti si oslabio!'  :D ma de oslabio čoveče  ;)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Mart 25, 2010, 08:30:53 posle podne »

Na žalost NEMA načina da skidamo salo sa odeĂ°enih mesta na telu već salo silazi nekim redom koji je za specifičan za svaku osobu (mada postoje i neka pravila u smislu polnih razlika).. moj savet je da nastaviš dalje, budeš uporan i da možda smanjiš UH ako primetiš da ti kilaža više ne ide na dole
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Mart 25, 2010, 12:49:24 posle podne »

Evo i mene nisam se javljao nekih 20 dana pa čisto da podelim nekoliko stvari sa vama :)
Prehlada je prošla, krv iz nosa je definitivno posledica zime i suvog vazduha, nemam više nikakvih problema i zdrav sam ko dren :) Čak sam našao i brazilski orah i jedem nekih 100g dnevno u 2-3 obroka. Ishrana je sledeća:

Doručak 06:45 = 50g ovsene+Whey jedna merica ili 2-3 voćke sa malo raženog lebca
Užina 09:00 = konzerva tune mistral u salamuri cca. 150g mesa i 50g nečeg orašastog
Užina 13:00 = indijski orah/bademi/brazilski orah/lešnik oko 50-60 grama
Ručak 15:30 = integralni pirinač/kuvani krompir/blitva/spanać...sve što je zeleno što mi padne šake... sa pečenom ili dinstanom ribom na maslinovom ulju/ulju od koštice grožĂ°a
16:00 = Spavanje
18:00 = Trening sat vremena: pre treninga uzimam 2xKrelkalyn i posle treninga uzimam 2xKrealkalyn + merica wheya
20:00 = Ostatak ručka, ali samo meso (ne jedem UH više posle ručka)
22:00 = Konzerva tune sa brokolijem, šargarepom ili karfiolom
22:30-23:00 = Spavanje
Od suplemenata šibam još OmegaTRIx3, TakeOnex1, Glucosaminx3, VitaminCx1.

Trening se ustalio ovako nekako:
Utorak: LeĂ°a i ramena
Sreda: Triceps
Četvrtak: Grudi
Petak: Odmor
Subota: Biceps
Nedelja: Noge
Ponedeljak: Odmor

Cilj mi je da snizim BF maximalno moguće, a da ne izgubim mišić -- to valjda zovete defka? :)

E sad šta mi se sve izdešavalo: sa ovim programom sam počeo 15. februara kada sam se merio i imao 86.7kg. Juče sam imao 77.6kg i sve ono bla,bla,bla osećam se bolje, jače, entuzijazam, pola stvari opet mogu da obučem i ostalo. Ovo je odlično, ali ja idem dalje i ne stajem dok ne budem skroz zadovoljan.

Osećam da se mast istopila na mnogim mestima, ali i dalje imam problem da skinem sa bokova i jedan deo sa grudi :/ jel ima neka formula za ovo? Kardio nikakav ne radim, jel jedini način da ovo skinem-trčanje ujutru? Na koliko će početi pojas za spasavanje da se topi? Na 70kg? Imaću mišića koliko ima i maratonac na 50 km...

Još čitam da je stalno dilema da li jesti toliko konzervi tune zbog nekakvih metala i čuda. Ajde rešite ovu dilemu? Samo da ne oslepim, da mi ne izvade bubrege i pola mozga ako jedem 2 konzerve dnevno?
Okačio bih i te slike ali kontam da se šlaufi nisu pomerili s mesta, izgleda ko da sam izgubio 200 grama, transformacija dvojka na skali od 1-10 :/
Sačuvana
Arbeit macht frei.
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Mart 08, 2010, 09:24:57 posle podne »

ja sam nedavno bio jako bolestan, citava 3 meseca, gotovo nepokretan, jedna mala jeftina stvarcica mi je dosta pomogla da se vratim u normalu, naravno ehinacea kapi, jeftine su i popravices svoj imunitet, uz ostale proizvode koje koristis.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #18 poslato: Mart 08, 2010, 08:38:44 posle podne »

Propolis obavezno nakapaj u nos ako zeli da zaboravis krv u najmanje narednih 1/4 godine, veruj mi :) ali da ce peci, pece i to jako. ali vredi i te kako
To ti barem "fizicki" resava problem curenja, a ti naravno pokusaj iz korena da odradis: odmor, jacanje imuniteta
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Mart 08, 2010, 08:32:16 posle podne »

kao sto rekoste probacu vise da se odmaram, puno tecnosti i vit C. nema treninga za sad...  :-\
Sačuvana
Arbeit macht frei.
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Mart 08, 2010, 08:06:43 posle podne »

za nutritivnu tablicu nutrtiondata.com

što se krvi iz nos tiče to nije neobično u prehladama... virusi napadaju kad je i doabr imunitet tako da se nemoj čuditi, samo daj organizmu vremena da se izbori sa prehladom da se ne iskomplikuje nekom bakterijom...
Nastavi da piješ C vitamin i obavezno uzmimaj dosta tečnosti
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #15 poslato: Mart 08, 2010, 10:51:29 pre podne »

Sto se tice krvi iz nosa, stavi propolis u nozdrvu. Bolece neverovatno, pucace ti mozak, ali narednih par meseci nema sanse da ce curiti, garantujem...

A razlog toga moze biti premorenost. Probaj da spavas vise u narednih par dana i malo odmoris od treninga... Takodje ako je neko osetljivi mogu biti ove promene vremena, pritiska i slicno...

Sto se tice misicne mase verovatno si izgubio deo ako si toliko smrsao, mada ne vereujem da je tolika razlika za toliko kratko vreme, i nije tako kao sto mislis sigurno, da ti se posle nedelju dana cini da si izgubio masti i misica :) to je kratak period...

A da bi zastitio misice, jednostavno pojacaj malo ishranu, t.j. povecaj broj obroka i proteina... I dalje ces ti moci masti da sagoris ali u vecem procentu da zastitis misice, ako se vec pribojavas...
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 08, 2010, 09:45:12 pre podne »

Hvala svima na odgovorima. Opet imam nekoliko pitanja...

Sve manje-više uzimam kako ste napisali ovde, osim što recimo C vitamin uzmem svaki drugi dan. Promenio sam još i uzimanje kre alkalyina na 2 pre i 2 posle treninga (ovo sam čitao u nekoj drugoj temi da je po 1 kaps bez efekta). Ova dva posle najčešće pojedem sa jednom mericom wheya 5-10 minuta posle zadnje vežbe. Izbacio sam med ili čokoladu posle treninga jer mi whey doĂ°e kao slatkiš. Treninram 3 dana, a onda jedan dan odmaram, ili 4 dana, pa 1 dan odmaram i trening traje max 50 min.

Uglavnom, od nekog 15. februara kada sam promenio način ishrane do danas pao sam sa 86.7 na 81.5kg. Nekako me se čini da mi je mišićna masa znatno opala u poslednjih nedelju dana (na ogledalu mi se čini da sam izgubio mast). Valjda je to normalno? Inače, mislim da je nemoguće da ovako gubim kilograme a da mi mišićna masa ne opadne isto? ili grešim? svi bi mi i jare i pare, ali kontam da čim počneš da mršaviš malo i mišići gube masu?

Mislim da nije do hrane pošto dnevno pojedem u proseku mericu i po wheya (ujutru i posle treninga), 4 konzerve tune u salamuri (to je ukupno oko 600g), pirinač, krompir, sve što pliva u moru, jezeru i reci za ručak i za večeru (oko 500g ukupno), raznorazni zeleniš da ne nabrajam, bademe, lešnike, orahe... Računao sam da ovako (whey 50g, tuna oko 120g, riba i ostalo oko 80g) unosim najmanje 3g proteina po 1kg telesne težine i sve ovo ne radim na silu, nego mi organizam traži... Jel mi dobra ova računica?

Konačno, u poslednja dva dana sam se prehladio, ne znam ni sam kako sam to uspeo od ovoliko vitamina koliko gutam dnevno. Juče i danas sam pojačao C vitamin na svaki dan, nos mi curi ko česma, skoro sam ubeĂ°en da me tegovi danas neće videti. Ono što me brine najviše jeste da je počela da mi curi krv iz nosa  :-\-- ovo mi se ranije nije dešavalo, msm jeste ali, retko -- toliko koliko i drugima curi krv -- 1 u 5-6 meseci ili više. Ali ovaj put imam nose bleed drugačije od svih puta pre: curi mi nos od prehlade i onda sporadično kad duvam nos pojavi se i krv. Ne duvam nos krvnički da mi pucaju kapilari, ali eto tu je i - krv. :-\ Pošto je sve uglavnom neki vitamin što pijem, interesuje me da li je moguće da je ovo možda od kre alkalyna? koja je minimalna količina vode koju treba uneti u organizam dnevno kad pijem 4 kaps kre alkalyna? (pijem u proseku 3l/dnevno).., Uglavnom, mislim da je sve ovo od isušenog vazduha radijatora, ali eto čisto da proverim, možda je već bilo iskustava u kombinaciji kreatin i krv iz nosa...

Pozdrav svima   ;)

p.s. ako neko ima kvalitetnu tablicu nutritivnih vrednosti hrane na netu nek okači link  ::)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.218 sekundi sa 18 upita.