TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398485 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 10:41:52 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pocetak za pocetnika  (Pročitano 22725 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #73 poslato: Jul 09, 2010, 12:41:42 posle podne »

Nije poenta samo u parketu već i u konstantnom ponavljanju jednog te istog pokreta (skoka, udarca)

Od suplemenata Natrol Msm glukozamin, Dymatize Joint repair - za pocetak

Slazem se,a posle ako ni to ne pomogne pokusaj sa Animal Flex preparatom.Meni je jako mnogo pomogao..slobodno uzmi dve doze jedna ujutru i jedna uvece.Znam da je cena vecini problem ali ovo je stvarno odlican preparat za teze povrede.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #72 poslato: Jul 09, 2010, 12:25:33 posle podne »

Nije poenta samo u parketu već i u konstantnom ponavljanju jednog te istog pokreta (skoka, udarca)

Od suplemenata Natrol Msm glukozamin, Dymatize Joint repair - za pocetak
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Jul 09, 2010, 07:43:39 pre podne »

:( pa koliko nedeljno je preporičljivo raditi HIIT i u kom trajanju? Koja je alternativa za kvalitetan kardio? Trčanje u parku?

Probao sam skoro i trčanje na traci i slična je situacija ujutru kad se probudim, kao da me pregazio voz...

Kad sam pitao 'šta da jedem?' mislio sam na suplementaciju koja može da pomogne, tipa msm&glucosamin ili nešto u tom fazonu...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Jul 08, 2010, 08:37:20 posle podne »

Ti sportisti postepeno povećajavu opterećenje na zglobove a i ko kaže da im ne stradaju zglobovi?
Ne znam rešenje tvog problema ali činjenica jeste da ovaj program nije dobar za tvoje zglboove i da nijedna hrana neće povratiti hrskavicu ako nastaviš tako
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #69 poslato: Jul 08, 2010, 07:43:05 posle podne »

Ima dobrih preparata za zglobove, ali to neće rešiti problem koji je ovde više nego očigledan - tvoj trening "skakutanja"... možda tvoji mišići i srce mogu da ga podnesu, ali zglobovi ne mogu...

ne znam zašto mi svaki put treba nekoliko postova da se objasnim, izgleda da ne radim stvari kako treba...

Elem, 'skakutanje' je zapravo INSANITY program koji sam pronašao na netu, pitao sam ovde za taj program ranije negde u topicu, inače se radi 6 puta nedeljno i 1 dan pauza. Skontao sam da mi je to previše, pa sam stavio 3-4 puta nedeljno cardio circuit ili pure cardio ili plyometrics...

U čemu je razlika izmeĂ°u igranja košarke na parketu, skakanja, trčanja, bacanja lopte, čučnja itd. od mog trčanja na parketu? jel to tako užasno za zglobove - ako je tako onda bi svaki rukometša, košarkaš, odbojkaš već bio u kolicima posle tri meseca treninga...  ne kontam... ispade da su ovi što su uradili px90 ili insanity ustvari hteli da sahrane pola nacije...   

Ti skakutanjem i to intervalnim daleko veci pritisak vrsis na zglobove nego prosecan sportista....jos ga ti upraznjavas 4 puta po 45-60 minuta..mislim da je to previse...
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Jul 08, 2010, 11:46:53 pre podne »

Ima dobrih preparata za zglobove, ali to neće rešiti problem koji je ovde više nego očigledan - tvoj trening "skakutanja"... možda tvoji mišići i srce mogu da ga podnesu, ali zglobovi ne mogu...

ne znam zašto mi svaki put treba nekoliko postova da se objasnim, izgleda da ne radim stvari kako treba...

Elem, 'skakutanje' je zapravo INSANITY program koji sam pronašao na netu, pitao sam ovde za taj program ranije negde u topicu, inače se radi 6 puta nedeljno i 1 dan pauza. Skontao sam da mi je to previše, pa sam stavio 3-4 puta nedeljno cardio circuit ili pure cardio ili plyometrics...

U čemu je razlika izmeĂ°u igranja košarke na parketu, skakanja, trčanja, bacanja lopte, čučnja itd. od mog trčanja na parketu? jel to tako užasno za zglobove - ako je tako onda bi svaki rukometša, košarkaš, odbojkaš već bio u kolicima posle tri meseca treninga...  ne kontam... ispade da su ovi što su uradili px90 ili insanity ustvari hteli da sahrane pola nacije...   
Sačuvana
Arbeit macht frei.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #67 poslato: Jul 08, 2010, 11:07:24 pre podne »

Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Jul 08, 2010, 07:47:32 pre podne »

na čemu da ga radim ako ne na parketu?  ??? da naspem šljaku u sobu  ;D
Sačuvana
Arbeit macht frei.
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Jul 07, 2010, 04:02:35 posle podne »

Nije me bilo neko vreme, dosta ste mi svi pomogli svojim komentarima i odgovorima na raznorazna pitanja i hvala celoj ekipi na tome.
Zaključci do kojih sam došao posle nekih 5 meseci aktivnog treninga su sledeći:
1. ako nemaš ispoštovanu ishranu ne može ti pomoći sva suplementacija na svetu i samo bacaš pare
2. mislim da nema leba bez dovoljne količine UH u svakom obroku do večernjeg. Hidrati su OGROMNA stavka u priči sa tegovima. Bez hidrata kao riba bez vode.
3. Bez najmanje 8 sati sna dnevno isto tako nema priče o nekom napretku, ulaziš u neku vrstu insomnije gde se više ne zna ko pije ko plaća...

E sad imam JEDNO pitanje:

Poslednjih mesec dana se budim sa bolovima u nožnim zglobovima, i nekako kao da sam polomljen, jedva se odvučem do kupatila dok se malo 'ne razradim'. Kontam da je ovo zahvaljujući HIIT kardiju (u sopstvenoj režiji) koji radim 3-4 puta nedeljno po 45-60minuta -- u pitanju su razne vrste intervalnog skakutanja po parketu. Imam zagrevanje na poč. i istezanje na kraju. Jel ima neko ideju šta da jedem da se ne budim ko stari Vujadin? 

Ishrana je sledeća:
1. 06:30h Mera do mera i po Iso Sensation + 120g ovsene
2. 08:30h 200g pileće belo + 62.5g pirinač
3. 12:30h 200g pileće belo + 62.5g pirinač + salata
4. 14:00h 120g pileće belo + 30g pirinač
5. Oko treninga, u toku treninga i posle treninga: shotgun, synthesize, xtend, bcaa, iso senstaion
6. PWM 250g pileće belo + 30g pirinač + brokoli, mrkva, tikvice
7. Pred spavanje jedno 100g ella sira, ponekad kajgana sa 2 cela jaja+4 belanca, ponekad junetina, nekad blend --- zavisi kako kad šta imam
Od vitamina tu su: easy C, take1, masti omega 3, svaka salata ima kašiku-dve maslinovog ulja, pijem oko 4-5 litara vode u proseku dnevno

Da jedeš nešto za smirenje ;)
Smanji brate intervalni trening po parketu! Uništićeš zglobove.

Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Jul 07, 2010, 09:30:05 pre podne »

Nije me bilo neko vreme, dosta ste mi svi pomogli svojim komentarima i odgovorima na raznorazna pitanja i hvala celoj ekipi na tome.
Zaključci do kojih sam došao posle nekih 5 meseci aktivnog treninga su sledeći:
1. ako nemaš ispoštovanu ishranu ne može ti pomoći sva suplementacija na svetu i samo bacaš pare
2. mislim da nema leba bez dovoljne količine UH u svakom obroku do večernjeg. Hidrati su OGROMNA stavka u priči sa tegovima. Bez hidrata kao riba bez vode.
3. Bez najmanje 8 sati sna dnevno isto tako nema priče o nekom napretku, ulaziš u neku vrstu insomnije gde se više ne zna ko pije ko plaća...

E sad imam JEDNO pitanje:

Poslednjih mesec dana se budim sa bolovima u nožnim zglobovima, i nekako kao da sam polomljen, jedva se odvučem do kupatila dok se malo 'ne razradim'. Kontam da je ovo zahvaljujući HIIT kardiju (u sopstvenoj režiji) koji radim 3-4 puta nedeljno po 45-60minuta -- u pitanju su razne vrste intervalnog skakutanja po parketu. Imam zagrevanje na poč. i istezanje na kraju. Jel ima neko ideju šta da jedem da se ne budim ko stari Vujadin? 

Ishrana je sledeća:
1. 06:30h Mera do mera i po Iso Sensation + 120g ovsene
2. 08:30h 200g pileće belo + 62.5g pirinač
3. 12:30h 200g pileće belo + 62.5g pirinač + salata
4. 14:00h 120g pileće belo + 30g pirinač
5. Oko treninga, u toku treninga i posle treninga: shotgun, synthesize, xtend, bcaa, iso senstaion
6. PWM 250g pileće belo + 30g pirinač + brokoli, mrkva, tikvice
7. Pred spavanje jedno 100g ella sira, ponekad kajgana sa 2 cela jaja+4 belanca, ponekad junetina, nekad blend --- zavisi kako kad šta imam
Od vitamina tu su: easy C, take1, masti omega 3, svaka salata ima kašiku-dve maslinovog ulja, pijem oko 4-5 litara vode u proseku dnevno
Sačuvana
Arbeit macht frei.
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Jun 03, 2010, 09:07:12 posle podne »

slažem se kolega :)
i još nešto - prvo da se sredi ishrana jedno vreme, pa tek onda da se krene sa sagorevačem - u tome je ključ uspeha
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #62 poslato: Jun 01, 2010, 10:16:31 posle podne »

Uglavnom vecina ljudi zna sta se podrazumeva kada se kaze slab sagorevac.Ali ajd da kazemo onda blazi po sastavu (jacini)  A svaki sagorevac moze biti nedelotvoran ako se jedu gluposti (keksevi,kolaci itd..)  sto znaci svaki deluje na svoj nacin uz dobru ishranu.Sve u svemu rangiranje postoji a poenta mog prethodnog posta je da se ljudi manu odmah AC jer pouzdano znam da se vecina odmah za njega hvata a ni ne znaju njegovu primenu.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Jun 01, 2010, 10:10:18 posle podne »

kad Kozma kažeš slabi sagorevači može da se pomisli da nisu delotvorni...
mislim da je efekat sagoevača veoma individualna stvar možda najindividualnija od svih suplemenata...
znam ljude koji obožavaju i Super Cuts i koriste ga dugo vremena sa dobrim rezultatima, a npr AC im smeta zbog podsticanja štitne žlezde...
treba se konsultovati sa ljudima koji znaju svoj posao i videti šta bi bila najbolja opcija za tu osobu uključujući i cenu 
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #60 poslato: Maj 31, 2010, 01:24:15 posle podne »

Savetujem sve pocetnike da ne idu odmah na Animal Cuts ili neke jake sagorevace vec da krecu postepeno od slabih ka jacima.Nema potrebe odmah udarati jake doze jer nikada ne znate kako reagujete na neke stvari pa cak i slabiji vam mogu lepo odraditi posao.
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #59 poslato: Maj 31, 2010, 01:18:37 posle podne »

Evo ja sam upravo krenula da koristim ovaj sagorevac koji je Monika preporucila,ON Diet boost.Koristim ga tek par dana pa o nekim vecim rezultatima ti ne mogu mnogo reci,ali za ovo kratko vreme mi se cini da je sasvim Ok,naravno u kombinaciji sa dobrim treningom i korigovanom ishranom.A po ovoj ceni je zaista vredno uzeti ga
Sačuvana
Be Happy!!!
Stranice: [1] 2 3 ... 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.21 sekundi sa 18 upita.