TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398451 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 04:01:18 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Imam dosta pitanja, nedoumica  (Pročitano 11239 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #35 poslato: Jun 04, 2010, 07:22:05 pre podne »

možda je odgovor u ono staroj "sve so merom"

apsolutno se slazem ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Jun 03, 2010, 09:01:19 posle podne »

Sve je to OK, ali pre bi reko da sa mlekom vise problem laktoza iz mleka, nego mlecna mast, ali opet to sam samo ja ... ;)

zavisi za koga..
meni recimo ne smeta laktoza u smislu da me goji jer je ni ne razlažem (lactose skoro pa intolerant)...
sa druge strane manje je šećera u siru nego u mleku...

možda je odgovor u ono staroj "sve so merom"
Sačuvana
mixfix
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Jun 02, 2010, 03:09:41 posle podne »

momci izvinjavam se na smetnji.... i jos jednom hvala puno na odgovoru.... :-)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #32 poslato: Jun 02, 2010, 12:16:53 posle podne »

zdravo,nov sam na sajtu i imam jedno pitanje....
imam 24 god,visok sam 180cm i tezak 79kg,
treniram oko 3 puta nedeljno i uglavnom vezbe sa svojom tezinom,zgib,sklekove,propadanja,trbusnjake,radim i sa bucicama od 8,10 i 12 kg,ali slabo mi se pumpaju ruke,koliko god da uradim sutradan maltene sve splasne... :-(
-Sta bi trebao da ispravim ili koji preparat da krenem da koristim da bih napravio solidne ruke,da li je to kreatin,aminokiseline ili sta vec...???

Hvala unapred!!!

Deckonjo uleces u tudje teme, ali nema veze.

Prvo sto moras da naucis je da je ovaj sport malo komplikovaniji od prostog uradi ovo ili ovo i desice se ono. Onda opet Marko ti je dao dosta sazet i direktan odgovor.

ja smao hocu da dodam da se ne opterecujes tim zatupljenim nacinom razmisljanja "da mi se samo ruke nabudze" jer to je toliki klise kod raje koja ide u teretanu da vec boli koliko je to sve jadno.

Bolje malo pocni da se edukujes o svemu sto je vezano za tegove pa nauci kako da treniras i pravilno da se hranis i nece zaostajati ni velikih ruku ni ostatka tela ;)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #31 poslato: Jun 02, 2010, 10:53:15 pre podne »

Pocni da treniras u teretani 4x nedeljno sve misicne partije,povecaj unos proteina i hidrata,whey protein.
Sačuvana
mixfix
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Jun 02, 2010, 09:54:31 pre podne »

zdravo,nov sam na sajtu i imam jedno pitanje....
imam 24 god,visok sam 180cm i tezak 79kg,
treniram oko 3 puta nedeljno i uglavnom vezbe sa svojom tezinom,zgib,sklekove,propadanja,trbusnjake,radim i sa bucicama od 8,10 i 12 kg,ali slabo mi se pumpaju ruke,koliko god da uradim sutradan maltene sve splasne... :-(
-Sta bi trebao da ispravim ili koji preparat da krenem da koristim da bih napravio solidne ruke,da li je to kreatin,aminokiseline ili sta vec...???
Hvala unapred!!!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #29 poslato: Jun 02, 2010, 06:55:32 pre podne »

Sve je to OK, ali pre bi reko da sa mlekom vise problem laktoza iz mleka, nego mlecna mast, ali opet to sam samo ja ... ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #28 poslato: Jun 01, 2010, 10:09:02 posle podne »

stvar sa ello, je što nema masti a to je jako velika stvar za sir.. nema sira na pijaci sa nula masti...
mlečna mast je nepoželjna u svakom slučaju

AMIN!  Ja ga mesam sa piletinom ponekad..a i solo je ok opcija na duge staze bar kod mene.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Jun 01, 2010, 09:34:20 posle podne »

stvar sa ello, je što nema masti a to je jako velika stvar za sir.. nema sira na pijaci sa nula masti...
mlečna mast je nepoželjna u svakom slučaju
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #26 poslato: Jun 01, 2010, 08:41:44 posle podne »

Sloboda izbora je mama ;)
Sačuvana
sunce86
Član
**
Van mreže Van mreže

Zabava - Online
« Odgovor #25 poslato: Jun 01, 2010, 06:37:04 posle podne »

Ella kao poslednji obrok sa bademom i indijskim i ja jedem, ne bas pred spavanje kao sto sam rekao ali sat dva pred spavanje.

Zasto Ella? Recimo zato sto nemam vremena da idem na pijacu i kupujem sireve svaki drugi, treci dan, bolja je od mleka, brzo se pojede, ne mogu meso jer sam ga vec 3 puta jeo danas... itd. Meni je to dovoljno :D
Sačuvana
Squat till u puke!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #24 poslato: Jun 01, 2010, 05:22:47 posle podne »

Sir+badem/lesnik/orasi/salata sa maslinovim uljem/omaga tabs... tako valjda vecina radi ovde

ako je vecina onda svaka cast, ali koliko ja znam "vecina" se uvek svede na jedno ili dvoje ;)
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #23 poslato: Jun 01, 2010, 02:42:44 posle podne »

Sir+badem/lesnik/orasi/salata sa maslinovim uljem/omaga tabs... tako valjda vecina radi ovde
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #22 poslato: Jun 01, 2010, 02:35:16 posle podne »

Bez uvrede, ali 250gr Ella pred spavanje bas i nije sto bi se nazvalo dobrim obrokom...

Sa ovime se ne bih slozio a verujem ni vecina ovde.Mozes li nam objasniti zasto?

Pa objasni kako je to Ella posebna?

Dalje, sta je u tom siru toliko specijalno kad je u pitanju protein, da ce ti dati ne znam kakvu prednost. Bilo koji proizvod koji je toliko procesovan da ima toliko malo masti i UH iz mleka izbaceno i onda dobijen takav odnos makro elemenata po meni nikad ne moze biti dobra stvar. JBG imao sam priliku da posetim par mlekara i da vidim kako neke stvari funkcionisu. Ne znam za tebe ali ja ne pijem UHT mleko od kad sam video kako ga prave...radje pijem koka kolu...

Dalje ako Ella ima toliko malo masti i toliko malo UH, kako je to onda dobar obrok pred spavanje? Pa valjda treba nesto sto se sporije vari, a sta to usporava varenje ovog proteina, nece se svariti nista sporije od belanca i opet nista ne postignes...moj izbor bi ovde bio ella sir sa jajima ili mesom, ali nikako solo. Uostalom uvek se radje opredeljujem za prirodno spravljen sir koji se moze kupiti na selu, a ne ovo sto je upakovano i stavljeno na policu megamarketa.

Takodje ne znam ni jednog takmicara, cak ni kod nas, koji bi se opredelio za Ella sir i to solo u obroku, ali ovo je manje bitna stavka.

Nemoj me pogresno shvatiti, ja jedem ovaj sir i mislim da nije losa Ella serija proizvoda, bar nije ocajna, ali nikad ne bi jeo pola ili celu Ellu (sto je slucaj na gomilu strana) i da mi to bude jedan obrok. Jos treba da vidim nekoga sa dobrim rezultatima ko radi ovakve stvari.
Sačuvana
Jello
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jun 01, 2010, 01:52:58 posle podne »

Hvala na pomoci , nisam do sad znao da bas tako treba , mada bi mi taj pomak od 100g konzumiranja proteina iz hrane bio preveliki skok, posto i nisam jakog apetita. Da li bi onda bilo ok da npr. povecam na nekih 80g iz hrane + whey uz dorucak + posle treninga(kada mi je dan treninga) + pred spavanje sam razmisljao da kupim kazein, citao sam da valja zbog spore apsorbcije pa samim tim sprecavanja katabolizma?

Sto se tice BCAA i glutamina , ne bih birao izmedju njih nego bih uzeo oba, dobar sam sa finansijama, pa mogu i pomalo da se bahatim sa suplementima :) Dakle , pre treninga 5g kreatina, 10g BCAA, posle treninga 30-40g dekstroze, 5g kreatina, 10g BCAA, 5g glutamina, merica wheya?

Da li jos neki suplement sem wheya uzimam ikada sem pre i posle treninga?

edit:da li je ok Pro-Long Scitec Nutrition kao sporoapsorbujuci protein?

Ne znam kako da ti kazem, ali ako ne mozes za ceo dan da uneses 100g proteina iz hrane onda i nisi za teretanu. Imas 250g ella pred spavanje, to ti je 30g, i uzmi samo 2 obroka po 200g grama belog i vec si presao 100g...

A stvarno ne vidim potrebu za tolikim bcaa i glutaminom, pored whey-a koji vec pijes, a pretpostavljam da ti treninzi nisu neverovatno iscrpni i dugi.

I za oko mi je zapalo pitanje 4. Cilj tvog treninga grudi je da ih maksimalno aktiviras i napatis, a ne da uradis i bench i kosi bench sa nekim unapred zacrtanim tezinama. Ako prvo uradis bench sa velikim tezinama, normalno da neces moci podici isto toliko i na kosom jer si vec umoran, ali ce tvoji misici biti biti izmoreni sa 10g kao da si radio sa 80. Poenta, nije vazno koliko dizes vec da das svoj maksimum u svakoj seriji.
Moj predlog je da jedne nedelje prva vezba bude bench a druga kosi, a sledece obrnuto.

Prvo, nije mi problem da unesem 100g proteina preko ishrane, samo nisam znao da je to od tolikog znacaja, trudicu se da od sad toliko uzimam.

Drugo, nisam belezio dovoljan napredak samo sa wheyom, iz prostog razloga sto imam jako brz metabolizam(nije moje misljenje, cinjenica je da imam jako brz metabolizam), i zato smatram da bi bilo pozeljno da uzmem jos neki suplement, ionako ne moze da mi skodi, a sa keshom sam dobar.

Trece, u vezi treninga grudi, bio sam tog misljenja da ne treba raditi bench pa kosi u istom treningu, jer ne delim tvoje misljenje da nije bitno koliko podgines nego koliko si umorio misic da bi misic rastao, cak sam i procitao na ovom forumu da ne treba raditi ravan i kosi u istom treningu, tako da bih voleo kada bi neko potvrdio ili negirao tvoju teoriju, jer ne mogu biti siguran sta da mislim u ovoj situaciji.

Hvala na odgovorima u svakom slucaju.

Malidm , sto se tice tvog odgovora, i meni zvuci logicno da uzimam whey pre treninga, mozda cu i da probam tu kombinaciju, ionako mi jedino whey ima lep ukus pa ce mi pomoci da popijem ostalo :) Sto se tice glutamina, moje je misljenje da telo ne moze da ga proizvede koliko je potrebno posle treninga, tako da cu probati i sa glutaminom, a slazem se da je BCAA jako bitan, BCAA mi je nekako odmah iza wheya po znacaju.

Hvala na odgovoru.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.126 sekundi sa 18 upita.