TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 09:02:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitanje u vezi sa ribom u konzervi (Tunjevina, sardina i sl...)  (Pročitano 5505 puta)
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #12 poslato: Septembar 06, 2010, 01:13:46 posle podne »

Napisao sam ti, kada otvoris stisnes jako odgore i iscedidjes skoro sve. ono malo sto ostane ti treba i dobro ce ti doci a i mnogo je ukusnije to malo nego nista
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #11 poslato: Septembar 06, 2010, 12:00:50 posle podne »

Ok hvala na odg
ma nije opterecivanje zbog kalorija, nego kao sto rekoh slabije metabolism masti, pa mi smeta
a dosta vremena mi i smeta jer mislim da je masnije kad u stvari nije :)
placebo je cudo
pa zato cisto pitam

Ko pita ne skita ;)
Tu smo da pomognemo zato slobodno ubuduce pitaj ako nesto nije jasno :)
Sačuvana
Keva
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 3

« Odgovor #10 poslato: Septembar 06, 2010, 06:51:49 pre podne »

Ok hvala na odg
ma nije opterecivanje zbog kalorija, nego kao sto rekoh slabije metabolism masti, pa mi smeta
a dosta vremena mi i smeta jer mislim da je masnije kad u stvari nije :)
placebo je cudo
pa zato cisto pitam
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #9 poslato: Septembar 02, 2010, 11:36:21 pre podne »

Imam jednu dilemu vec duze vreme i raspravljam se sa drugom godinama pa reko da potrazim savet ako je neko upucen :)
E posto svi stalno pricaju kako je tunjevina idealan izvor proteina, zanima me da li se to odnosi i na sardine i tunjevine koje su u ulju, jer npr ja sardine nisam nikad video van ulja, a tunjevinu sam tek skoro i jako retko vidjam da ima negde da se kupi u vodi (salamuri ako je to to), i obicno je dosta skuplja
e sad uglavnom je to oko 70% meso ostalo to ulje, pa me sad zanima kad se' sve to maksimalno iscedi, to sto ostane koliko je to dobar odnos protein/mast (posto ja kontam da tu ipak se upije bas dosta ulja), ili tako nesto ne pomisljati i iskljucivo kupovati onu u salamuri?
Mozda treba da napomenem da ja imam malo presavijenu holecistu pa slabije podnosim masti, pa sad me zanima jel to sto ja mislim da ima puno ulja placebo ili stvarno ima previse?

imaš u IDei odličnu tunu K+, u salamuri...   nije skuplja uopšte.

A ako uzimaš u ulju, propereš kroz cediljku ili na gazi... to ulje koje vidiš nije riblje ulje
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #8 poslato: Septembar 01, 2010, 01:19:08 posle podne »

Ja sam samo za cedjenje, bez "pranja" vodom. jer to sto ostane ako se dobro stisne metal je nista, to ulje i treba uneti, ne moze skoditi pa da pojedete 5 kg tune takve ili sardine... plus, ukus je 3 puta bolji makar i sa tako malo ulja, a nista posebno se ne dobija t.j. gubi u vidu masti ili dodatnih kalorija, preveliko optericivanje ako se bas toliko vodi racuna... plus sardina se zna raspasti kada se hoce bas i poslednji gram ocediti ili isprati. to su proteini, uz to idu masti :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #7 poslato: Septembar 01, 2010, 01:14:31 posle podne »

Pa obicno samo iscedim nisam probao da ispiram...

Stavis tunu u mrezicu-cediljku...lagano pustas topli mlaz vode i posle nekog vremena je sve ok.Mada ne vidim poentu toga toliko...ako vec zelis defku onda se zna uzmes oslic kuvan na vodi i sve reseno ;)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2338


« Odgovor #6 poslato: Septembar 01, 2010, 12:04:16 posle podne »

Barut suvo - samo iscediš, posle pustiš mlaz vode unutra, i to ocediš. Gotovo.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #5 poslato: Septembar 01, 2010, 10:59:22 pre podne »

Ne može mnogo ulja da upije, ali dovoljno je da ocediš jer šta se brineš koliko ulja ima u samoj tunjevini koja je oceĂ°ena, koliko inače grama masti unosiš u toku dana?
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Keva
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 3

« Odgovor #4 poslato: Septembar 01, 2010, 10:07:33 pre podne »

Pa obicno samo iscedim nisam probao da ispiram...
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1267


BRO-SLAYER

« Odgovor #3 poslato: Septembar 01, 2010, 10:05:45 pre podne »

Prvo iscedis , pa operes mlakom vodom, tj samo propustis par minuta blag mlaz da ide od gore i bude ko barut suvo. :D
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
BBBbbb
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1177


Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #2 poslato: Septembar 01, 2010, 09:53:01 pre podne »

Pa u salamuri i nije skuplja zato sta su to komadi, a toliko otprilike kostaju i komadi u ulju. Sad zasto nema komadica u salamuri ne znam.
Za ulje imas dve opcije - ili se isprsis za tunu u maslinovom ulju pa ne brines bas toliko da li si svaku kap iscedio ili isperes vrelom vodom.

Ako nisi bas frik dovoljno ti je da ostavis u posudi da se izdvoji ulje i prospes ga. To sto ostane onda nije toliko strasno. Mada slamura FTW.
Sačuvana
Keva
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 3

« Odgovor #1 poslato: Septembar 01, 2010, 09:22:10 pre podne »

Imam jednu dilemu vec duze vreme i raspravljam se sa drugom godinama pa reko da potrazim savet ako je neko upucen :)
E posto svi stalno pricaju kako je tunjevina idealan izvor proteina, zanima me da li se to odnosi i na sardine i tunjevine koje su u ulju, jer npr ja sardine nisam nikad video van ulja, a tunjevinu sam tek skoro i jako retko vidjam da ima negde da se kupi u vodi (salamuri ako je to to), i obicno je dosta skuplja
e sad uglavnom je to oko 70% meso ostalo to ulje, pa me sad zanima kad se' sve to maksimalno iscedi, to sto ostane koliko je to dobar odnos protein/mast (posto ja kontam da tu ipak se upije bas dosta ulja), ili tako nesto ne pomisljati i iskljucivo kupovati onu u salamuri?
Mozda treba da napomenem da ja imam malo presavijenu holecistu pa slabije podnosim masti, pa sad me zanima jel to sto ja mislim da ima puno ulja placebo ili stvarno ima previse?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.123 sekundi sa 17 upita.