TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405438 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 07, 2025, 12:27:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako trenirati?  (Pročitano 5108 puta)
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Januar 08, 2008, 11:06:24 pre podne »

Znachi meni nesmeta dextroza ako ocju da radim na definiciji??
Tako je, ali samo ako je popijes nakon treninga,mada i tada budi oprezan s kolicinom. 60tak gr bi trebalo da bude ok.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #10 poslato: Januar 04, 2008, 07:44:15 posle podne »

Znachi meni nesmeta dextroza ako ocju da radim na definiciji??
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Januar 04, 2008, 10:33:35 pre podne »

Sto se tice dextroze bez obzira da li se sagoreva ili ne nece da skodi ako se uzma posle treninga, belancevina koja se unese u vidu lakovarljivog praha mora da se zastiti, u protivnom ce biti upotrebljenjen kao izvor energije. Kod kardija je bitno da drzis otkucaje u zoni od 70% od maximalnog broja otkucaja. Trening je dobar ukolko je intenzivan toliko da potrosi glikogen kako bi kada budes radio kardio telo sagorevalo. Probaj tvoj sistem pa ako ne odgovara promeni. On je vrlo individualna stvar, mozda tebi bas ta strategija odgovara.
Oko 7-8 sati sna je minimum, pozeljno je oko 9sati ali i to je individualna stvar. Bitno je i vreme odlaska u krevet(oko 22h ili nesto ranije bi bilo najoptimalnije).
Sačuvana
The Mickey
Only rage gives me strenght!!!
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #8 poslato: Januar 03, 2008, 03:33:53 posle podne »

Sto se tice spavanja minimum 8h odmora.
Sačuvana
"In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti"
Dark Angel....Maybe dark but still Angel

Debeli021
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Januar 03, 2008, 02:27:05 posle podne »

Pozdrav svima, hvala na odgovorima !!! Ljudi pravi ste, nema šta, pomogli ste mi sa novinama i sa potvrdama nekih stvari koje sam iščitao na forumu.

Iz svega što ste mi naveli ovde korisnog, vidim da su stvari sledeće:

1)TRENING
- trening kardio je najbolji posle tegova, jer mi posao ne dozvoljava ujutru. Je li dosta 30min laganog trčanja posle tegova?
- ciklus će mi time biti kraći i onda bi izgledao ovako:
P  grudi-biceps, trbušnjaci, kardio
U  leða-triceps, trbušnjaci, kardio
S  odmor
Č  ramena, noge, kardio
P  grudi-biceps, trbušnjaci, kardio
S  kardio (fudbal u sali)
N  odmor
dalje sve isto, samo što počinjem tamo gde sam stao, a to bi ovde značilo u ponedeljak leða-triceps. Može li komentar na ovo???
2)ISHRANA
- sve jasno, evo već danima dumam sa nutritivnom tablicom namirnica kako ću i šta da jedem u toku nedelje. Ne bi škodilo, ako neko ima gotovu stvar, pa da uporedimo.
- The Mickey nisam znao za taj procenat od 30% proteina koje jedeš iz preparata. Hvala.
3)ODMOR
Je li 7h spavanja dovoljan odmor za mišiće?

Hvala svima još jednom ! Pozdrav.
« Poslednja izmena: Januar 03, 2008, 03:55:09 posle podne od strane Debeli021 » Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #6 poslato: Januar 03, 2008, 12:48:18 posle podne »

Mislim da bi mu bilo bolje da izbaci za sad dekstrozu...Necje njegovi treninzi biti toliko intenzivni ako bude pratio onaj plan tako da cje shejk sam da odradi dovolino posla...
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Januar 03, 2008, 09:45:32 pre podne »

Pozdrav svim ljudima dobre volje! Sretna Nova 2008 i Božićni praznici.

Posle pola godine ne odlazenja u teretanu, konacno sam krenuo pre 2 nedelje i prebrodio prve najgore upale. E sada, treba mi asistencija KOJI PROGRAM uzeti, jer sam vise zbunjen tonama informacija koje sam procitao i cuo. Ovako:

imam: 185cm, 94kg (sada već sala oko stomaka i na sisama), 25 godina, do pre 2 godine aktivno trenirao fudbal, pa uz to i teretana.
cilj: ne igram vise fudbal i zelja mi je da dobijem vece ruke, ramena i grudi i da to izgleda kao kupatilo (sve zategnuto u plocicama).

pitanje1: sta za ishranu (da li visokoproteinska djeta, s obzirom na pihtijasto telo ili ishrana za masu, pa onda definicija)? Ima li negde neki sedmodnevni meni???
pitanje2: kako da treniram? Da li:
P       grudi-biceps
U       kradio (lagano trčanje 30min), trbusnjaci
S       ledja-triceps
Č       kardio (lagano trčanje 30min), trbusnjaci
P       ramena-noge, trbusnjaci
S       kardio (fudbal u sali 1h)
N       odmor
pitanje3: posle mesec dana bih da krenem sa proteinom, pa me zanima da li je dovoljno 2g/kg težine sve zajedno sa redovnom ishranom?

Molim vas pomozite mi u nameri da uspem, jer imam volju kao nikad, pa ne bih da mi neko za 6 meseci kaže da nisam dobro radio.

Trening strategija nije losa samo je ipak nesto efikasnije ubaciti kardio odmah posle teretane. Kao sto je spominjano u vise navrata nema velikih ruku i grudi kada se sagoreva. Redosled bi bio prvo sagoris salo koje imas na sisama i stomaku(odgovarajuca ishrana i trening) pa onda krenes sa laganim nabacivanje uz vodjenje racuna da se opet ne dobije previse sala(pravilna ishrana i trening). Jedes 6 puta dnevno, moze oko 2g - 2,5g proteina po kg rasporedjenih u tih 6 obroka. Uzmi i proteinski preparat(visoko proteinski). Pazi na uh, unosi dovoljno povrca. Izbaci brasno, masno, slatko iz ishrane. Primer obroka do 16h: belo meso(kuvano), brokoli i soljica pirinca(ako je obrok pre treninga inace ne), dorucak:" ovsene pahuljice(samo one dolaze i ubzir, a ne musli, konflejks itd), kasicica lesnika i suvog grozdja(staviti u ovsene) i 5 kuvanih belanaca. Psle treninga bi bilo dobro da se popije proteinski sejk u koji ce se ubaciti i dekstroza (oko 60tak grama). Sve to pomesano zajedno u vodi.
Predlazem da za mnogo vise informacija ipak pregledas forum.
Sačuvana
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #4 poslato: Januar 02, 2008, 10:08:30 posle podne »

sto se tice treninga cini mi se da je 7 dana predugacak period da se uradi celo telo, bolja je varijanta da uradis celo telo u 4-5 dana,dan pauze, pa novi krug, jer nema svrhe ni ako se pretreniras!
e sad ne znam da li ti obaveze dozvoljavaju da uradis pre podne kardio, pa uvece sa tegovima, ili kardio posle tegova. treba da smanjis UH, da cepas sto vise proteina jer ishrana ti je na prvom mestu sto se tice skidanje sala, pa onda trening, a kad ishranu skroz sredis onda i trening podigni na visi nivo. obavezno ukljuci neki whey a i neki dobar sagorevac ne bi ti bio na odmet, cuo sam mnogo reci hvale za animal cut ...
samo konstantan rad i ishrana i za par meseci ima da se ne prepoznas(u pozitivnom smislu)!  ;)
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
The Mickey
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #3 poslato: Januar 02, 2008, 05:23:02 posle podne »

nisam ti jos rekao za trening:
Sto se njega tice meni on izgleda ok kako si ga naveo...
Sačuvana

The Mickey
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #2 poslato: Januar 02, 2008, 05:22:05 posle podne »

pitanje1: sta za ishranu (da li visokoproteinska djeta, s obzirom na pihtijasto telo ili ishrana za masu, pa onda definicija)? Ima li negde neki sedmodnevni meni???

posto ti nije cilj vise mase, nego da smrsas onda kao sto si rekao visoko proteinska dijeta.
jedes piletinu, curetinu, ribu.... Ne smes da jedes przeno ili pohovano nego samo peceno ili dinstano i gledaj da dnevno uneses minimum 2g/kg proteina.  ali ako ti je cilj da dobijes i na misicnoj masi onda oko 2.5 - 3g/kg proteina. To iz ishrane je dosta tesko zato kupi neki protein i on neka ti sacinjava 30% od unosa proteina.... i sve to lepo rasporedi u 6 obroka dnevno.
Od UH samo one dobre tipa (pirinac, pasulj, ovsene...) i to do 17h posle toga nemoj ih unositi.
izbaci hleb, peciva, slatkise, sokove.

Uzmi i neki sagorevac masti....recimo Animal Cut ili Stim&Trim

to bi ti bilo to ukratko...ako ti jos nesto nije jasno pitaj.

pozz
Sačuvana

Debeli021
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Januar 02, 2008, 04:32:03 posle podne »

Pozdrav svim ljudima dobre volje! Sretna Nova 2008 i Božićni praznici.

Posle pola godine ne odlazenja u teretanu, konacno sam krenuo pre 2 nedelje i prebrodio prve najgore upale. E sada, treba mi asistencija KOJI PROGRAM uzeti, jer sam vise zbunjen tonama informacija koje sam procitao i cuo. Ovako:

imam: 185cm, 94kg (sada već sala oko stomaka i na sisama), 25 godina, do pre 2 godine aktivno trenirao fudbal, pa uz to i teretana.
cilj: ne igram vise fudbal i zelja mi je da dobijem vece ruke, ramena i grudi i da to izgleda kao kupatilo (sve zategnuto u plocicama).

pitanje2: kako da treniram? Da li:
P       grudi-biceps
U       kradio (lagano trčanje 30min), trbusnjaci
S       ledja-triceps
Č       kardio (lagano trčanje 30min), trbusnjaci
P       ramena-noge, trbusnjaci
S       kardio (fudbal u sali 1h)
N       odmor
pitanje3: posle mesec dana bih da krenem sa proteinom, pa me zanima da li je dovoljno 2g/kg težine sve zajedno sa redovnom ishranom?

Molim vas pomozite mi u nameri da uspem, jer imam volju kao nikad, pa ne bih da mi neko za 6 meseci kaže da nisam dobro radio.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.035 sekundi sa 13 upita.