TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 07:55:19 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Miki Mihajlovic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pripreme za Svetsko u bencu  (Pročitano 6065 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #2 poslato: Decembar 21, 2011, 05:21:34 posle podne »

Ajmo ljudi par komentara,sugestije,kritike,pitanja....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #1 poslato: Decembar 18, 2011, 07:03:41 posle podne »

Posle dobrih rezultata sa Evropskog Prvenstva ove godine u benču u Egeru (MaĂ°arska) i rezultat u Pragu (Češka), (da se podsetimo osvojio sam bronzanu medalju u GPC i WPC savezu), ipak nisam bio zadovoljan podignutom težinom na takmičenju, jer sam 10 dana pre oba takmičenja na treningu digao više nego na takmičenju, što, kod mene, pre nije bio slučaj. Uvek sam dizao više na takmičenjima nego na treninzima. Pa sam posle tih takmičenja seo i rezimirao zašto se to desilo i kako bih sa narednog takmičenja, mogao da se vratim sa još boljim rezultatima, jer sam bio svestan da mogu...

Odlučio sam da se vratim osnovama u treningu (jer onda mi je išlo najbolje), bez nekih tzv. "fensi" vežbi i sprava i svojim starim tehnikama i taktikama.

1.  Prvo što sam uradio jeste da sam ubacio više vežbe za triceps, pogotovo potiske sa uskim hvatom. Ta vežba mi je 2008. godine donela +30kg u benču. Umesto opružanja sa čela sa E-Z šipkom sam radio propadanje (sa dodatnom težinom oko struka) na razboju, jer me kod tog pokreta nisu boleli laktovi, kao kod opružanja sa čela.

2.  Druga stvar koju sam promenio, bila je da sam ubacio benč na maksimalnu kilažu. Radio sam više vrsta vežbi (floor press, benč uskim hvatom, benč spuštajući na daske, kosi benč, kontra kosi itd.), ali nikad nisam išao na maksimalnu težinu. Najmanji broj ponavljanja mi je bio 3. Nikad nisam išao ispod toga.

Treće što sam promenio je da sam ubacio još jedan trening za grudi, tako da je moj program izgledao ovako:

u ponedeljak sam uglavnom radio sa težinama (kad sam bio najodmorniji!),

u četvrtak sam radio tzv. “brzinski trening”, ali i to sam ponekad zamenio, da bih zbunio organizam da se ne navikne. Brzinski trening sam radio sa oko 60% od svoje maksimale i radio sam 8 serija sa po 3 ponavljanja u svakoj seriji. Lagano sam spuštao teg na grudi da bih, potom, eksplozivno izbacio.

3.  Četvrto što sam promenio jeste da kad sam radio ramena (sedeći ili stojeći potisak), držao sam ruke u širini ramena, ponekad i uže, da bih dodatno stimulisao mišiće tricepsa. Ranije sam te potiske radio mnoooogoooo širim hvatom.

4.   Ponekad sam na kraju treninga dodatno ubacio vežbu gde sam teg spuštajući na 3 daske (od po 5cm svaka), još više jačao triceps i taj zadnji pokret u benču koji mi je par puta falio da ispružim ruke što je jedan od uslova za uspešan pokušaj u benču.

Zatim više vremena, i više značaja, sam pridao i vežbama istezanja - pogotovo gornjem delu tela (pošto mi je to bio prioritet) što mi je i dalo veću pokretljivost kod vežbi. Tokom celih priprema za Svetsko prvenstvo bio sam u stalnom kontaktu sa Rokai Robertom, koji mi je svojim savetima puno pomogao i psihički i fizički baš kao i 2008. godine.
Težine i kompletan program namerno nisam napisao, jer smatram da to svako treba da prilagodi svojim potrebama i ciljevima, kao i svom telu, jer svaki organizam drugačije reaguje i na treninge i na dodatke ishrani. Zato postoje osnovne stvari na kojima se može bazirati trening, a sve ostalo je individualno.

Poenta ovog teksta je bila ta da ne treba sami sebi da komplikujemo živote i izmišljamo "toplu vodu", nego, najčešće, (ako ne i uvek!), je najbolje da kada vidite da je napredak stao, se vratite osnovama treninga.

Danas mogu da se pohvalim sa titulom svetskog šampiona i titulom vicešampiona sveta...
Meni je “upalio” ovaj princip rada - zašto ne bi i vama?
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 17 upita.