TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399833 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 16, 2025, 12:43:07 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Glavna pitanja(za Alena)  (Pročitano 5898 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #17 poslato: Januar 22, 2012, 02:49:20 posle podne »

Ja nikad ne savetujem da se radi više od 2 ili 3 vežbe...ako ne možeš da uradiš to što hoćeš sa 2 vežbe onda se baš slabo trudiš na tom svom treningu.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
sportista995
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Januar 22, 2012, 12:52:11 posle podne »

A ne, nisi dobro razumeo, nije rekao trbusnjake, nego da ne radim kontra kosi na klupi za trbusnjake, ako vec radim kosi i ravan benc.
U sustini, i ja sam tako mislio, da pokusavam da povecavam tezine, bez nekih promena vezbi. E, sada da li je 4 vezbe za grudi stvarno neki optimut ili se moze raditi i vise, ako vec osecamo da moze?
Sačuvana
bigbadwolf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Januar 22, 2012, 12:14:02 posle podne »

ja mislim da je mislio na kosi i kontra kosi na klupi za trbusnjake  a ne trbusnjake

a i meni su rekli da to ne radim kao pogadja kontra delove misica

jel to moze da bude problem ili opet neka glupost?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #14 poslato: Januar 22, 2012, 11:20:51 pre podne »

I jeste i nije. Nisam nikada bio fan tih Weidir principa...

Ja lično nikada ne menjam vežbe koje radim niti smatram da ih je potrebno menjati nešto drastično. Ono što treba menajti je kilaža koja se radi, tačnije stalno trebe pokušavati raditi sa sve većom kilažom.

Naravno to nije uvek moguće i vremenom se dolazi do neke stagnacije i snaga više ne napreduje. Tada ima smisla recimo umesto ravnog bench press - a raditi kosi bench i tako ponovo krenuti sa napretkom. Taj napredak će se desiti iz razloga što je mišić navikao na jedan pokret i tačno je da vremenom postajemo sve efikasniji u izvedbi tog pokreta, tako da sama promena ugla pod kojim se radi bench press će naterati naš CNS da se ponovo krene prilagoĂ°avati i samim time na neki način ponovo napredovati.

MeĂ°utim čak ni iz ovog razloga ne treba menajti vežbe češće od svaka dva meseca i to kod iskusnih sportista, a kod početnika nema potrebe da se radi ni svakih pola godine jer fakat ni jedan početnik se ne adaptira tako brzo.

E sad, bilderi su ti uvek u fazonu ovo ili ono će imati najbolji efekat na mišić, ali tako nešto ne postoji. Sve što ti možeš da izmisliš će imati samo jedan mali neznačajan procenat u odnosu na svakodnevni naporan trening.

Sa druge strane kada čitam da ti je taj isti lik rekao da ne radiš kosi bench i trbušnjake isti dan sve mi bude jasno koliko je iskusan vežbač i ne mogu da ga shvatim ozbiljno...

Sačuvana
sportista995
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Januar 21, 2012, 10:00:56 posle podne »

Evo mene opet sa novim pitanjima...
Naime, juce u teretani dok sam radio grudi, covek koji ima vec pozamasno iskustvo u teretani, kaze da vezbe stalno moram menjati, da bih tako svaki trening sokirao misic i da bi on bolje i brze napredovao. Odnosno, da se mozak ne bi stalno navikao na iste vezbe pa nece biti efekta, a i da bi se tako mogao pogoditi svaki misic. I da, kada radim kao benc i kosi benc, da ne radim onda benc na krivoj klupi za trbusnjake, ili obrnuto, pa da tako menjam i kombinujem, da ce tako biti najbolji efekat. I da mi 4 vezbe budu maks za grudi.. E, sada pitanje je da li je to tacno?
Sačuvana
sportista995
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Januar 14, 2012, 09:20:36 posle podne »

A, pogresno sam se izrazio.  :)
Hvala jos jednom. Javim se za odredjeno vreme da pogledamo rezultate.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #11 poslato: Januar 14, 2012, 05:29:04 posle podne »

Hvala, Alene.
Sta mislis o tome, posto nemam para da kupim ni 1kg whey-a trenutno, da uzimam svaki dan po jednu kesicu od 30g, tako bih mogao da se prilagodim? Kazem ovo, jer sam ovde procitao da je jako bitno posle treninga u roku od 20 minuta uneti u sebe proteine, da bi sprecio razgradnju misica.
Sto se tice corbastih jela, paprikas, sarma, i tome slicno, da li to mogu da unosim?

Znaci, sto se nogu tice, skoncentrisacu se na duboki cucanj, pa cemo videti rezultate, a u dogledno vreme cu gledati da se prebacim u neku teretanu u NS-u.

Kako misliš "da li možeš da unosiš"? Hrana se jede, a ne unoai ;)

Niko tebi ne brani da jedeš šta god ti se hoće i treba da jedeš tako, sve je to dobra i zdrava hrana. Problem nastaje kada ljudi krenu da se tovare sa bilo kakvom hranom i onda se dešava da se prekomerno ugoji itd...

Što se proteina posle treninga tiče to je precenjena priča, ukoliko možeš da popiješ protein posle treninga to će pomoći, ali ako ne možeš iz nekog razloga neće biti velike razlike.

Šta misliš kako su bilderi trenirali pre proteinskih prahova?
Sačuvana
sportista995
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Januar 14, 2012, 02:04:29 posle podne »

Hvala, Alene.
Sta mislis o tome, posto nemam para da kupim ni 1kg whey-a trenutno, da uzimam svaki dan po jednu kesicu od 30g, tako bih mogao da se prilagodim? Kazem ovo, jer sam ovde procitao da je jako bitno posle treninga u roku od 20 minuta uneti u sebe proteine, da bi sprecio razgradnju misica.
Sto se tice corbastih jela, paprikas, sarma, i tome slicno, da li to mogu da unosim?

Znaci, sto se nogu tice, skoncentrisacu se na duboki cucanj, pa cemo videti rezultate, a u dogledno vreme cu gledati da se prebacim u neku teretanu u NS-u.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #9 poslato: Januar 14, 2012, 12:55:59 posle podne »

Postavicu pitanja ovde, da se teme ne nagomilavaja, posto su i moja pitanja najvise namenjena Alenu, mada i ostali koji znaju odg, slobodno mogu da se ukljuce. Nadam se da nece smetati decku koji je otvorio temu.
Naime, citam ovaj forum vec neko vreme, tacnije od kada sam i poceo da treniram, nekih mesec i po dana. Ali mi neke stvari nisu bas najjasnije, a mislim da bi vi mogli da mi ih razjasnite i da mi pomognete..

Kao prvo, ishrana. Cilj, sto vise mase (misicne), i sto kvalitetnije, a toga bez kvalitetne ishrane nema. Uspeo sam sebi da stvorim neku sliku kako bi ishrana trebala da izgleda i hocu to da pocnem da primenjujem ali u neke stvari nisam siguran. 4-5 obroka, to bi trebalo da bude dovoljno uz dve uzinice, izmedju? Sto se tice hidrata, kada i u kolikoj meri smem da ih unosim? Da napomenem, trenutno nemam dovoljno finansija, za neki suplemenat, pa mi je pravilna ishrana jako bitna.

Sto se tice sistema treninga, radim ga u ovim grupama: Grudi-triceps, ledja-biceps, ramena-trbusnjake. Da li je ovo ok, ili je bolje raditi svaku grupu pojedinacno?
Noge nisam radio, zbog prilicno losih uslova u teretani, ali posto hocu malo ozbiljnije da se posvetim ovom sportu, moracu to pa cak i improvizacijom.. Da li biste mogli da mi kazete, najbolje vezbe za noge koje bi trebalo da radim?

Jos jedno pitanje, da li bi se isplatio prelazak u neku bolje opremljenu teretanu/skuplju u Novom Sadu, posto tu idem u skolu? Iako mi je malo nezgodno, zbog stalnog putovanja, ukombonovao bih ako kazete da bi to moglo da pomogne.

Izvnjavam se na prilicno glupim pitanjima, ali nadam se da necete zameriti, pocetnik sam.
Hvala unapred.

Neće nikome smetati što si ovde postavio svoja pitanja, a ja sam u teretani skoro 20 godina i još uvek mi neke stvari nisu jasne, tako da se ništa ne brini...

Ishrana je jednostavna stvar i problem nastaje samo kada ljudi krenu da komplikuju, evo ti moje najjednostavnije šeme ishrane:

Ustaneš i u roku od pola sata doručkuješ.

Posle jedno 3 sata imaš užinu i ovde je najbolja opcija proteinski šejk

Posle 3 sata ručaš

Posle 3 sata užina i to ti je opet najbolje šejk

Posle 3 sata večeraš i odeš da spavaš.

Naravno neko ustane ranije pa može da jede na svaka 4 sata ili neko ima baš ubrzan metabolizam pa mora da jede na svaka 2 sata da bi uspeo da unese dovoljno kalorija da bi napredovao, ali to je već stvar eksperimentisanja pošto šablon funkcioniše samo neko vreme.

Dakle ono što je najbitnije zapamtiti je da šema koju sam ti dao je okvirna šema i od nje gotovo svi mogu da krenu i potom da ju prilagoĂ°avaju sebi na načine kako to njima odgovara.

Druga stvar koja ti je bitna u bb pored ovog raposreda su proteini u ishrani. Ima gomile formula da se izračuna koliko ti treba, ali 2 gr po kg telesne težine je po meni najbolja opcija za rekreativca i osobu koja ne uzima steroide.

Jednom kada uklopiš tu količinu proteina u svoju ishranu onda razmišljaš o ugljenim hidratima.

Evo ti moj primer. Svaki dan jedem 5 celih jaja, 250gr pilećeg belog i 250 gr junetine. To ti je samo po sebi nekih 150 - 160gr proteina, manje više, a pošto imam 110kg doĂ°e da mi treba oko 200 - 220 gr proteina dnevno i u ovoj mojoj šemi meni fali nekih 50 do 70gr proteina što doĂ°e na 2 šejka od po 20 - 30 gr proteina svaki.

Jednom kada izračunaš koliko proteina ti treba onda ubacuješ UH i Masti, ali većma UH pošto bi u mesu i jajima već trebao da imaš dovoljno masti, tako da su ti UH prioritet.

Za mene je to 150gr ovsenih, 150gr testenine ili pirinča i par voćki tokom dana.

Ovde ti ja doĂ°em na neku količinu hrane koja mi treba da održavam svoju masu, a kad hoću da dodam mase onda još pijem ili litru mleka dnevno ili litru jogurta, obično na smenu i ovako dodam još proteina, kalorija i svega što mi treba da bi napredovao.

Ovako ne dobijaš mnogo sala, a ukoliko dovoljno jako treniraš napredovaće ti i mišićna masa.

Što se nogu tiče samo te čučanj treba interesovati i ništa drugo, sve ostalo je zezanje. I to duboki čučanj, a ako ti teretana nema uslove da radiš čučanj onda beži iz te teretane što pre.
Sačuvana
sportista995
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Januar 13, 2012, 11:26:08 posle podne »

Postavicu pitanja ovde, da se teme ne nagomilavaja, posto su i moja pitanja najvise namenjena Alenu, mada i ostali koji znaju odg, slobodno mogu da se ukljuce. Nadam se da nece smetati decku koji je otvorio temu.
Naime, citam ovaj forum vec neko vreme, tacnije od kada sam i poceo da treniram, nekih mesec i po dana. Ali mi neke stvari nisu bas najjasnije, a mislim da bi vi mogli da mi ih razjasnite i da mi pomognete..

Kao prvo, ishrana. Cilj, sto vise mase (misicne), i sto kvalitetnije, a toga bez kvalitetne ishrane nema. Uspeo sam sebi da stvorim neku sliku kako bi ishrana trebala da izgleda i hocu to da pocnem da primenjujem ali u neke stvari nisam siguran. 4-5 obroka, to bi trebalo da bude dovoljno uz dve uzinice, izmedju? Sto se tice hidrata, kada i u kolikoj meri smem da ih unosim? Da napomenem, trenutno nemam dovoljno finansija, za neki suplemenat, pa mi je pravilna ishrana jako bitna.

Sto se tice sistema treninga, radim ga u ovim grupama: Grudi-triceps, ledja-biceps, ramena-trbusnjake. Da li je ovo ok, ili je bolje raditi svaku grupu pojedinacno?
Noge nisam radio, zbog prilicno losih uslova u teretani, ali posto hocu malo ozbiljnije da se posvetim ovom sportu, moracu to pa cak i improvizacijom.. Da li biste mogli da mi kazete, najbolje vezbe za noge koje bi trebalo da radim?

Jos jedno pitanje, da li bi se isplatio prelazak u neku bolje opremljenu teretanu/skuplju u Novom Sadu, posto tu idem u skolu? Iako mi je malo nezgodno, zbog stalnog putovanja, ukombonovao bih ako kazete da bi to moglo da pomogne.

Izvnjavam se na prilicno glupim pitanjima, ali nadam se da necete zameriti, pocetnik sam.
Hvala unapred.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #7 poslato: Januar 12, 2012, 04:22:45 posle podne »

Nebitno je stvarno, možeš na prazan stomak, možeš posle jela nema nikakve veze.
Sačuvana
ddeejjaann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Januar 12, 2012, 04:05:57 posle podne »

Ostalo je pitanje vezano za ishranu...ovako nekako izgleda(posto pre podne idem u skolu):
1.07:00 – 100g ovsenih pahuljica sa 2dl mleka + 4 jaja
2.09:35 –(veliki odmor) 120g pilećeg belog mesa + 100g pirinca
3.13:30 –(posle skole) pre treninga: konzerva (185g) tunjevine + 100g pirinča
4.15:30 – posle treninga: 30g wheya + 5g kreatina
5.16:00 – 120g belog mesa,100g pirinča
6.20:00 – 500ml domaceg mleka+100g plazme
I da uglavnom posle obroka ide neko voce jabuka,banana...i kostunjavo voce badem,kikiriki...

E sad neznam kako da ,,uglavim" ovo pre treninga 5g kreatina sa 30g wheyom? posto cini mi se mora na prazan stomak...a neznam kako bi u skoli mogao da mesam to...
a kad ne treniram...jel bi moglo kad dodjem iz skole(oko 14h) na prazan stomak ?posto mi je tada nekako najzgodnije
Sačuvana
Powerlifting competitor
Gold medal on Balcan championship in category -75kg junior
TOTAL 500kg
https://www.youtube.com/watch?v=svUSdk00q3Y
ddeejjaann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Januar 09, 2012, 12:09:11 posle podne »

Hvala puno!!!
Sačuvana
Powerlifting competitor
TOTAL 500kg
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #4 poslato: Januar 09, 2012, 08:22:13 pre podne »

Znaci tako...hvala puno Alene...
Mada imam jos poneko pitanje...
Znaci ovako:
Koji je whey meni potreban uopste?da li izolat ili obican?
i znaci taj whey mesam sa kreatinom pre i posle treninga? i to je to?
Da li za kreatin mora faza punjenja ili moze odmah po 10g dnevno?i za sta je namenjena faza punjenja uopste?
I da li se pije bas svaki dan po 10g ili samo za dane sa treningom ?
I da li ima neko striktno vreme koriscenja kreatina ili bas mora 8 nedelja? ili da li moze npr 1 mesec ?
i stalno se dvoumim...neznam od kog proizvodjaca da uzmem kreatin,naravno sa creapure oznakom...da li je svejedno ili ?
Trening:
Trudim se da sto pravilnije izvodim vezbe...mada opet se dvoumim jos ovo
Do sada sam trenirao fullbody sa ovim vezbama  i max tezinama(za mene :) )
http://www.mediafire.com/?8xe58zy23jabtze
e tvoj se malo razlikuje...malo je glupo od mene sto trazim da mi ovo kazes,jel tvoj sistem rasporeda vezbi bolji ili su slicni?
A za onaj trening mi je rekao jedan bb...nekada je bio sampion drzave...stvarno gromada od coveka...mada ko zna,mozda je to namerno rekao...nemam pojma
Hvala jos jednom

01. Neće ti predstavljati nikakvu razliku koji whey da uzimaš, izolat je samo za nijansu više očišćen od masti u UH, a to tebi ništa ne znači.

02. Whey je protein u prahu dobijen od surutke i samim time to ti je kao i svaka druga hrana, recimo kao neka hrana za bebe u prahu, samo što je ovo hrana za bildere i samim  time možeš da ga jedeš ili ti piješ kad god hoćeš, ali ako imaš dovoljno dobru ishranu za ovaj sport onda ti ne treba više od pre i posle treninga, tako bar ja dajem preporuku, ali imaš neke ljude koji više vole samo posle treninga ili dva šejka posle treninga itd. Fora je sve to ukombinovati sa sihranom.

03. Ja više volim fazu punjenja i pogotovo mislim da je efikasna kod početnika koji prvi put uzimaju. Isto tako volim da u fazi punjenja uzimam .45gr po kg telesne težine, što recimo doĂ°e na 45gr kreatina dnevno za osobu od 100kg dok mnogi rade generička punjenja sa 20gr kreatina dnevno bez obzira na kilažu vežbača.

Faza punjenja je namenjena da se maksimalno popune rezerve kreatina u organizmu. Naši mišići i telo generalno ima odreĂ°anu količinu kreatina samo po sebi, a može da drži u sebi mnogo više kreatina, tako sa fazom punjenja imaš bukvalno punjenje tih rezervi koje imaš u telu. Jednom kada su te rezerve popunjene samo je dovoljno održavati nivo kreatina u telu sa nekom količinom kao što je tih 5 do 10 gr dnevno.

03. Mnogo je bolja opcija da ga piješ svaki dan, samo recimo možeš na dane kada ne treniraš da pijše 5gr jer ćeš manje kreatina i da trošiš, a na dane kada treniraš da uzimaš 10gr, sve to naravno mimo faze punjenja.

04. Nema striktnog vremena korišćenja, ja ga koristim bez pauze niti je pauza potrebna, a po nekom mom iskustvu najviše efekata ćeš imati posle 6 nedelja, ali ako i prestaneš previše brzo možeš imati i dosta gubitaka nakon prestanka.

Nije bitno kog proizvoĂ°ača uzimaš, nema mnogo fabrika koje proizvode kreatin u svetu, tako da su šanse dosta velike da kod nas stiže uvek isti kreatin, samo sa drugačijom etiketom na sebi.

Opet ti moram reći da nema loših treninga nego loših vežbača, ukoliko ti radiš trening na pravi način onda nije bitno koji trening ćeš i da radiš, a to što je neko gromada ništa ne znači, pogotovo ako govori o hiperplaziji sa 20 ponavljanja...
Sačuvana
ddeejjaann
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Januar 08, 2012, 08:00:21 posle podne »

Znaci tako...hvala puno Alene...
Mada imam jos poneko pitanje...
Znaci ovako:
Koji je whey meni potreban uopste?da li izolat ili obican?
i znaci taj whey mesam sa kreatinom pre i posle treninga? i to je to?
Da li za kreatin mora faza punjenja ili moze odmah po 10g dnevno?i za sta je namenjena faza punjenja uopste?
I da li se pije bas svaki dan po 10g ili samo za dane sa treningom ?
I da li ima neko striktno vreme koriscenja kreatina ili bas mora 8 nedelja? ili da li moze npr 1 mesec ?
i stalno se dvoumim...neznam od kog proizvodjaca da uzmem kreatin,naravno sa creapure oznakom...da li je svejedno ili ?
Trening:
Trudim se da sto pravilnije izvodim vezbe...mada opet se dvoumim jos ovo
Do sada sam trenirao fullbody sa ovim vezbama  i max tezinama(za mene :) )
http://www.mediafire.com/?8xe58zy23jabtze
e tvoj se malo razlikuje...malo je glupo od mene sto trazim da mi ovo kazes,jel tvoj sistem rasporeda vezbi bolji ili su slicni?
A za onaj trening mi je rekao jedan bb...nekada je bio sampion drzave...stvarno gromada od coveka...mada ko zna,mozda je to namerno rekao...nemam pojma
Hvala jos jednom

« Poslednja izmena: Januar 08, 2012, 09:36:35 posle podne od strane Miroslav1 » Sačuvana
Powerlifting competitor
TOTAL 500kg
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.333 sekundi sa 18 upita.