TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 05:49:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Polne bolesti - Uzroci,lecenje,zastita...  (Pročitano 42700 puta)
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #88 poslato: Januar 26, 2016, 11:48:01 pre podne »

Ne boli me u mirovanju, samo mokrenje. Au jbt koja patnja...
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #87 poslato: Januar 26, 2016, 11:45:25 pre podne »

Ma kakvih par dana, bude sat-dva da jako boli, posle mozda malo pecka. Stisnes se i po malo jbg :)
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #86 poslato: Januar 26, 2016, 11:40:32 pre podne »

Da, sat vremena nakon vadjenja brisa. Sad citam nekom traje danima :o Evo i meni se sad opet ide, a bojim se.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #85 poslato: Januar 26, 2016, 11:34:47 pre podne »

Posle brisa? Normalno. Muke su to... ide ti se u wc a toliko boli da ne smes da se usudis da krenes...
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #84 poslato: Januar 26, 2016, 11:17:15 pre podne »

Jako me pece pri mokrenju i ima krvi malo. Opasno ili normalno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 13582


« Odgovor #83 poslato: Januar 26, 2016, 10:58:45 pre podne »

da - prilično je neprijatno - ali tako mora...  :-[
- ne znam koji ti je bakterijski bris (za bakterije se uradi urinokultura) - bris se radi za hlamidiju...
- poradi na rešavanju kiselosti - uputstva si prethodno dobio  ;)
- lažno pozitivan - ne, ali lažno negativan - postoji mala mogućnost (zavisi od toga ko čita nalaz...)
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #82 poslato: Januar 26, 2016, 10:52:58 pre podne »

Izvadio bris, uzasno boli. Ali nisam vadio onaj obican bakt bris, nego hlam, miko i urea. Nadam se da je to dovoljno. Iskreno najvise mi se cini da je kiselost u pitanju. Moze li nesto da da lazno pozitivan/negativan nalaz na ovo sto sam vadio?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 13582


« Odgovor #81 poslato: Januar 26, 2016, 10:38:51 pre podne »

Takva mi je ishrana inace. Trudicu se da pojacam povrce (iako jedem salatu uz svaki obrok), voce jedem svaki dan, jednu do dve vocke + te limunade. Kazem, generalno je meni cista ishrana, a za neki standard kako ljudi jedu i zive i perfektna.

Da, ali ne možemo uopštavati neke stvari, svi reagujemo drugačije na odreĂ°en način ishrane...a negativnosti vezane za pH "status" našeg tela nas stignu pre ili kasnije...na tu temu...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/uticaj-ishrane-na-kiselost-organizma.html

Naravno tu su i "test trakice" za brzu orijentaciju...

A kada govorimo u uopštenim preporukama oko ishrane, detaljno...

Hrana koja alkalizira i koju bi trebalo da jedemo bar tri puta dnevno tokom cele godine:

- Sve vrste sirovog povrća (Nemojte da vas zavara kiseo ukus, jer kada se unese, u telu reaguje i postaje alkalno).

- Voće takoĂ°e. Sok od limuna ima pH faktor približno 2,2, ali ima veoma visok stepen alkalnosti, možda najjači od sveg voća, iako mu je ukus takoĂ°e kiseo.

- Neki jezgrasti plodovi poput badema, veoma su alkalni.

- Integralne žitarice – jedina alkalna žitarica je proso. Sve ostale su lagano kisele, no kako ishrana treba da sadrži manji procenat kiselosti, integralne žitarice su dobra opcija i treba ih konzumirati skuvane.

- Med ima visok procenat alkalnosti.

- Hlorofil: bilje je veoma alkalno (pogotovo aloe vera)

- Voda – najvažnija za proizvodnju kiseonika. Hronična dehidracija je koren većine degenerativnih bolesti.

Ukratko...Namirnice sa baznim efektom :

pH 9.0 Limun, lubenica

pH 8.5 Dinje, grožĂ°e, peršun, kivi, kruške, ananas, suvo grozĂ°e, umeboshi šljive, sokovi od svežeg povrća i voća, sušene smokve, sušene urme, papričice, mango, papaja, maline, mandarine, crni luk.

pH 8.0 sveže urme i smokve, slatke jabuke, kajsije, banane, šargarepe, celer, beli luk, avokado, grejpfrut, zelena salata, nektarine, breskve, bundeve, spanać, brokoli.

pH 7.5 kisele jabuke, cvekla, kupus, karfiol, Ă°umbir, krompir, jagode, masline

pH 7.2-7.3 bademi, domaći krastavčići, artičoka, tresnja, krastavci, domaći med, pečurke, zrele sveže masline, rotkvice, seme susama, paradajz, maslinovo ulje, razni začini, umebosi sirće, kafa u zrnu, kokosovo i laneno ulje.

A da, tu je i naravno soda-bikarbona...ali trebalo bi obratiti pažnju da se odabere ona farmaceutske čistoće i bez aluminijuma( kojim je često kontaminirana, dakle, ne ona koja se može kupiti u obližnjoj prodavnici)...ako postoje indikacije - pola kašičice sode bikarbone u čaši vode, rastvoriti i piti izmeĂ°u obroka( sačekajte da proĂ°e bar 2 sata od obroka, interakcije)...pijte je svaki dan 2 puta dnevno ujutru i uveče, na prazan želudac, pomešanu sa vodom( neki pominju i limunov sok i jabukovo sirće u ovoj kombinaciji).

Mogući neželjeni efekti sode bikarbone obuhvataju grčeve u stomaku i povećanu žeĂ°...isto tako kod povišenog krvnog pritiska, bolesti jetre i bubrega, kao i sl., se navedena "terapija" ne preporučuje...
Slaviša, svak čast - hvala za iscrpan vodič oko alkalizacije  :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 13582


« Odgovor #80 poslato: Januar 26, 2016, 10:37:11 pre podne »

u suštini treba konzumirati ribu - skuša, tunjevina i sl... (zdrave masti)
i kretanja što više + kardio program...
a, takodje i trening snage i povećanje mišićne mase povećava metabolizam tj energetsku potrošnju (u miru) i smanjuje insulinsku rezistenciju (!)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #79 poslato: Januar 25, 2016, 10:44:08 posle podne »

A naravno celu sliku "holesterol fobije", koja itekako ima realnu osnovu, komplikuje i dominacija omega-6 masti u ishrani, kao i trans-masti...a sa druge strane i nedovoljan unos omega-3...

Ne bi trebalo zaboraviti da naše telo ima svoje potrebe i za holesterolom...ali, svaki ekstrem ostavlja posledice...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/holesterol-va-najbolji-neprijatelj.html
« Poslednja izmena: Januar 25, 2016, 11:03:33 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #78 poslato: Januar 25, 2016, 10:32:23 posle podne »

Takva mi je ishrana inace. Trudicu se da pojacam povrce (iako jedem salatu uz svaki obrok), voce jedem svaki dan, jednu do dve vocke + te limunade. Kazem, generalno je meni cista ishrana, a za neki standard kako ljudi jedu i zive i perfektna.

Da, ali ne možemo uopštavati neke stvari, svi reagujemo drugačije na odreĂ°en način ishrane...a negativnosti vezane za pH "status" našeg tela nas stignu pre ili kasnije...na tu temu...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/uticaj-ishrane-na-kiselost-organizma.html

Naravno tu su i "test trakice" za brzu orijentaciju...

A kada govorimo u uopštenim preporukama oko ishrane, detaljno...

Hrana koja alkalizira i koju bi trebalo da jedemo bar tri puta dnevno tokom cele godine:

- Sve vrste sirovog povrća (Nemojte da vas zavara kiseo ukus, jer kada se unese, u telu reaguje i postaje alkalno).

- Voće takoĂ°e. Sok od limuna ima pH faktor približno 2,2, ali ima veoma visok stepen alkalnosti, možda najjači od sveg voća, iako mu je ukus takoĂ°e kiseo.

- Neki jezgrasti plodovi poput badema, veoma su alkalni.

- Integralne žitarice – jedina alkalna žitarica je proso. Sve ostale su lagano kisele, no kako ishrana treba da sadrži manji procenat kiselosti, integralne žitarice su dobra opcija i treba ih konzumirati skuvane.

- Med ima visok procenat alkalnosti.

- Hlorofil: bilje je veoma alkalno (pogotovo aloe vera)

- Voda – najvažnija za proizvodnju kiseonika. Hronična dehidracija je koren većine degenerativnih bolesti.

Ukratko...Namirnice sa baznim efektom :

pH 9.0 Limun, lubenica

pH 8.5 Dinje, grožĂ°e, peršun, kivi, kruške, ananas, suvo grozĂ°e, umeboshi šljive, sokovi od svežeg povrća i voća, sušene smokve, sušene urme, papričice, mango, papaja, maline, mandarine, crni luk.

pH 8.0 sveže urme i smokve, slatke jabuke, kajsije, banane, šargarepe, celer, beli luk, avokado, grejpfrut, zelena salata, nektarine, breskve, bundeve, spanać, brokoli.

pH 7.5 kisele jabuke, cvekla, kupus, karfiol, Ă°umbir, krompir, jagode, masline

pH 7.2-7.3 bademi, domaći krastavčići, artičoka, tresnja, krastavci, domaći med, pečurke, zrele sveže masline, rotkvice, seme susama, paradajz, maslinovo ulje, razni začini, umebosi sirće, kafa u zrnu, kokosovo i laneno ulje.

A da, tu je i naravno soda-bikarbona...ali trebalo bi obratiti pažnju da se odabere ona farmaceutske čistoće i bez aluminijuma( kojim je često kontaminirana, dakle, ne ona koja se može kupiti u obližnjoj prodavnici)...ako postoje indikacije - pola kašičice sode bikarbone u čaši vode, rastvoriti i piti izmeĂ°u obroka( sačekajte da proĂ°e bar 2 sata od obroka, interakcije)...pijte je svaki dan 2 puta dnevno ujutru i uveče, na prazan želudac, pomešanu sa vodom( neki pominju i limunov sok i jabukovo sirće u ovoj kombinaciji).

Mogući neželjeni efekti sode bikarbone obuhvataju grčeve u stomaku i povećanu žeĂ°...isto tako kod povišenog krvnog pritiska, bolesti jetre i bubrega, kao i sl., se navedena "terapija" ne preporučuje...

https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg


Po pitanju žumanaca...da bi mogli da procenimo eventualnu "opasnost" konzumacije istih...prvo pogledajmo lipidni status - najbitniji parametri - ukupni holesterol, HDL, LDL,trgliceridi, kao i glikemija...a naravno trebalo bi razmisliti i o udruženim stanjima poput "insulinske rezistencije"...

O insulinskoj rezistenciji možemo govoriti, ako su ispunjena 3 od 4 faktora:

-trigliceridi u krvi viši od 150mg/dl,
-HDL holesterol niži od 40mg/dl,
-krvni pritisak viši od 130/85mmHg,
-glukoza viša od 110mg/dl

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/klju-vaeg-uspeha-poveajte-osetljivost-na-insulin.html

 
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #77 poslato: Januar 25, 2016, 06:36:52 posle podne »

Takva mi je ishrana inace. Trudicu se da pojacam povrce (iako jedem salatu uz svaki obrok), voce jedem svaki dan, jednu do dve vocke + te limunade. Kazem, generalno je meni cista ishrana, a za neki standard kako ljudi jedu i zive i perfektna.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 13582


« Odgovor #76 poslato: Januar 25, 2016, 06:31:04 posle podne »

nije rešenje u grejfrutu ili limunu (samo u jednom od toga - ne možeš pojesti kilo limuna/grejfruta na dan...)  :D
- što više voća i povrća, manje industrijskih proizvoda, beli šećeri (posebno fabrički slatkiši), manje konzervansi, suhomesnato...
više kuvano, prirodno, voće/povrće (meso, jaja, mlečni proizvodi su ok), više na vazduhu, suncu, kretanje šetnje na vazduhu i suncu...
- prolom voda je bazna
- soda bikarbona...
- pojedi neku voćku, salatu od povrća, izbaci sv grickalice, suhomesnato, gazirane sokove
- popiješ neku limunadu, čaj nana/zeleni sa limunom...
- sve industrijsko ima konzervanse, aditive, hemiju > što stvara kiselu reakciju u organizmu....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 13582


« Odgovor #75 poslato: Januar 25, 2016, 06:13:35 posle podne »

pravi kardio je 60min 3x nedeljno (min 45min) - to možeš podeliti po npr 20min na početku treninga i 30min posle treninga...
- koristi svaku priliku za kretanje (hodanje - umesto auta, lifta, javnog prevoza)...
- 2 jaja na dan je bolja varijanta (prihvatljiva...)
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1525

« Odgovor #74 poslato: Januar 25, 2016, 06:02:33 posle podne »

Nastavio bi grejfrut, ali jak je i ne preporucuju se tolike kolicine na dnevnom nivou. Procitao sam da limun iako je kiselina, takodje u urinarnom traktu deluje bazno i smanjuje kiselost, da li bi povecanje limunada i jos vise tecnosti mogao da probam?

Popijem svaki dan pola do jednog limuna, da povecam to malo?

U vezi masti, pa sta znam, jeo sam ranije samo belanca, posle vidim po forumu se pise kako zumanca nisu toliko opasna i onda da ustedim pa poceo da jedem i ja cela jaja. Da li da smanjim na 2 jel to moze proci?

kardio sam ubacio nakon tegova, 3x nedeljno, 20min, hod do brzi hod 4.5-6kmh na traci.

Da li nesto moze da da lazno negativan/pozitivan nalaz na hlamidiju, miko i ureaplazmu?
« Poslednja izmena: Januar 25, 2016, 06:13:51 posle podne od strane R1 » Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 18 upita.