TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404438 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 15, 2025, 03:21:48 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: BeastMode: ON!  (Pročitano 42081 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #71 poslato: Decembar 11, 2013, 10:33:11 pre podne »

Pa ako misliš na navikavanje na bol koji ide sa steznicima onda možeš samo da ih nosiš po par minuta dnevno, ali to je malo...ako ne možeš da izdržiš bol onda menjaj sport jer što si veći i jači sve će više da te boli celo telo. Ipak je powerlifting sport extremne snage.

Navikavaš se na steznike kada napadaš maksimalne kilaže. Po mom iskustvu na bol će noge da otupe već posle tri treninga, a kako da se najbolje iskoristi feder koji se dobija bandažama se uči godinama.

Vidiš, lako je naučiti kontrolisati malu težinu jer ni jedna slabost neće da se pokaže, ali kada staviš preko 95% od maksimuma onda se vide sva mesta gde ti je telo slabo. Tu steznici imau svoju primenu jer tek tada ih možeš iskoristiti za svrhu u koju su namenjeni, a to je da digneš što više kila. Jer ako bez steznika radiš npr. 200kg onda sa dobrim korištenjem steznika možeš da podigneš recimo 220kg, koja je onda poenta da stavljaš steznike na 180 kada to ide i bez njih?
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Jev
Gost
« Odgovor #70 poslato: Decembar 10, 2013, 01:53:48 posle podne »

Oduzeće ti na samopouzdanju to ti govorim. Ja ne vidim smisao da se rade steznici na kilaži koju možeš raditi ponavljanja. Ostavi steznike za maks i preko maks što im i jeste cilj. Ovako ćeš se navici na steznike i nećeš se toliko oslanjati na mišiće da izguraš težinu nego na feder koji daju steznici.
Ako smem da pitam, kako onda da se naviknemo na steznike ako ih ne koristimo?

Razumem da se ne trebaju koristiti na težinama na kojima smo već stabilni i bez njih, ali ne vidim drugi način treniranja i navikavanja tela da ih prihvati osim upotrebe na manjim težinama?

Ne mislim ništa loše, samo pitam! Pozdrav!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #69 poslato: Decembar 10, 2013, 01:42:01 posle podne »

Oduzeće ti na samopouzdanju to ti govorim. Ja ne vidim smisao da se rade steznici na kilaži koju možeš raditi ponavljanja. Ostavi steznike za maks i preko maks što im i jeste cilj. Ovako ćeš se navici na steznike i nećeš se toliko oslanjati na mišiće da izguraš težinu nego na feder koji daju steznici.
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Decembar 10, 2013, 11:22:18 pre podne »

Nisam ni mislio stalno da radim u njima , vec ponekad da ih ukombinujem , onako - da mi daju na samopouzdanju :)
Sačuvana
You are only strong as your weakest link!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #67 poslato: Decembar 10, 2013, 10:13:16 pre podne »

Kreni sve to lagano i izbaci maotanje kolena, ako ti trebaju steznici za ovako slab čučanj onda ga bolje nemoj raditi. Steznici ti ništa neće pomoći, samo ćeš oslabiti od njih.
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Decembar 09, 2013, 11:48:21 posle podne »

posto nemas nesto velike noge mozes namotati vise puta...kad namotavas bandaze motaj tako da svaki novi red pokrije 2/3 prethodnog reda (kontas?) tako ti nece viriti koljeno..... koje si bandaze kupio, koja marka?

Aj probacu pa cemo da vidimo sledeci trening :)) http://www.schiekuk.com/ekmps/shops/schiek_uk/images/schiek-black-red-line-knee-wraps-[2]-328-p.jpg

Schiek Knee Wraps 78'' (198cm) model 1178
Sačuvana
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #65 poslato: Decembar 09, 2013, 11:44:57 posle podne »

posto nemas nesto velike noge mozes namotati vise puta...kad namotavas bandaze motaj tako da svaki novi red pokrije 2/3 prethodnog reda (kontas?) tako ti nece viriti koljeno..... koje si bandaze kupio, koja marka?
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Decembar 09, 2013, 11:39:39 posle podne »

ne znam kako si uspio namotati wrapse da ti ne pomazu... vjerovatno ih nisi stegao dobro a i vidim da si radio neka ukrstanja tu... ja idem standardno odozdo prema gore i sto jace da stegnem znaci jednom rukom natezem wrapase a drugom usmjeravam i pomaze puno... ... sto alen rece mnogo ti je bolje da krenes sporije u cucanj pa kad budes blizu paralele da se brze spustis i iskoristis odbijanje nego ovako kako sad radis..l

http://www.youtube.com/watch?v=8Y5fpcyrG4U

Mislim da sam namotao bas jako ,isto povucem jako i namotam i tako ponovo , probao sam i ja standardno bez ikakvih ukrstanja ali sam u prvoj seriji primetio da mi sklizne bandaza i vidi se koleno pa ne znam koliko je to dobro , verovatno se gubi malo na supportu kolena , pa sam motao ovako , verovatno je to zbog toga sto sam isao previse brzo u rupu pa nisam iskoristio bandaze maximalno , isao sam logikom sto dublje u rupu = veci bounce iz rupe ali nije bas to tako kad se zaletim u rupu :D
Sačuvana
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #63 poslato: Decembar 09, 2013, 11:33:28 posle podne »

ne znam kako si uspio namotati wrapse da ti ne pomazu... vjerovatno ih nisi stegao dobro a i vidim da si radio neka ukrstanja tu... ja idem standardno odozdo prema gore i sto jace da stegnem znaci jednom rukom natezem wrapase a drugom usmjeravam i pomaze puno... ... sto alen rece mnogo ti je bolje da krenes sporije u cucanj pa kad budes blizu paralele da se brze spustis i iskoristis odbijanje nego ovako kako sad radis..l

http://www.youtube.com/watch?v=8Y5fpcyrG4U
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Decembar 09, 2013, 11:32:47 posle podne »

Glute bridge cu ubaciti ako ne budem napredovao od GM-a , glute-ham raise nemam gde da radim , ima neka alternativa ? :)
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Decembar 09, 2013, 11:28:03 posle podne »

Pa mrtvo je mnogo bolje, ali sada je kilaža manja ako se ne varam. Ovo je solidno i odlično napreduješ. mislim da i dalje ideš na prste jer ti se guzica prva diže, to ti se dešava i na čučnju, a to znači da su noge i dalje slabe, pogotovo guzica. Probaj da doaš neke vežbe koje gaðaju guzicu, recimo GM sa šire nogama i stopala u stranu. Možda čak i neke vežbe za aktivaciju gluteusa, recimo glute bridge ili GH raise, sorry što ne znam izraze na srpskom, skontaćeš kad naðeš na YT.

Što se čučnja tiče isto nije loše, ali za početak sam primetio par grešaka koje pod hitno da ispraviš.

Prvo ćeš da skloniš taj gej peškir ili oblogu sa šipke...šta god da je jer ovo će te izlomiti na većoj kilaži. Ovako zadebljavaš obim šipke i kvariš sebi balans jer se šipka stalno pomera. A i skroz je gej...pogotovo ako ne možeš da trpiš bol šipke koja se useca u meso i kost? Promeni sport ;)

Dakle bez ikakvih obloga za šipke.

Takoðe treba da radiš na tome da spustiš šipku niže na zadnje rame, da ti stoji odmah iznad lopatične kosti. Ovako kako ti radiš laktovi odu previše iza leða i držiš šipku na ramenom zglobu i na vratu, a ne na mišićima zadnjeg ramena i trapezima kako je pravilno. Ovo obavezno da menjaš.

Uspori kada ideš na dole. Svako ponavljanje si uradio drugačije i to samo zato što se zalećeš ko lud kada ideš u čučanj. Kontroliši pokret sve do poslednjih 15 - 20cm onda se pusti i odbij se u feder. Ovako ćeš bolje da se namestiš i nećeš gubiti ravnotežu toliko.

Ovaj problem sa izdizanjem guzice kada ideš gore ćeš rešiti tako što ćeš svo vreme gurati kolena u stranu više. Ne neginješ se ti mnogo, ali kako staviš više kila guzica će pre izleteti i sve preuzmu leða. Samo nauči da raširih kolena kad su punom čučnju i guraj kroz pete.

Jako si mlitav kada izneseš šipku. Nemaš nimalo čvrstine. Stegni sve živo, pogotovo trbušnjake i leða. To mora da bude stabilizacija čitavog tela. Udahni puna pluća vazduha kada se namestiš i nema pričanja. Puna pluća vazduha stegni sve živo i onda u čučanj. Ako samo naučiš da se stegneš već si uradio 90% posla.

Ali nije loše odlično ti ide ;)

Kod mrtvog sam napredovao dosta od kako sam promenio formu , znam ranije nisam mogao da odradim 140kg 1 ponavaljanje sa dobrom formom a sad sam na 150x3 sa dosta dobrom formom i to je ok :)

A sto se tice peskirra , tu si u pravu , izbacicu ga ... Ovaj drugar sto me spotuje inace nema trapez pa njemu smeta kad se usece sipka zato i mota taj peskir pa i ja krenuo :D Ne smeta mi to uopste kad se namestim lepo , a to sto kazes da sam mlitav , pa da , jedva sam se dovukao do rack-a u bandazama , jebiga prvi put pa mi sve cudno , inace se namestim bolje ;) Samo ne znam gde si video da se dizem na prste , vise se oslanjam na pete pa mi se ponekad podignu prsti i ostanem samo na petama :D ... Ubacicu good morning umesto stiff legga kad radim noge i mozda ubacim isto GM kad radim ledja , sta mislis ?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #60 poslato: Decembar 09, 2013, 11:14:23 posle podne »

Pa mrtvo je mnogo bolje, ali sada je kilaža manja ako se ne varam. Ovo je solidno i odlično napreduješ. mislim da i dalje ideš na prste jer ti se guzica prva diže, to ti se dešava i na čučnju, a to znači da su noge i dalje slabe, pogotovo guzica. Probaj da doaš neke vežbe koje gaðaju guzicu, recimo GM sa šire nogama i stopala u stranu. Možda čak i neke vežbe za aktivaciju gluteusa, recimo glute bridge ili GH raise, sorry što ne znam izraze na srpskom, skontaćeš kad naðeš na YT.

Što se čučnja tiče isto nije loše, ali za početak sam primetio par grešaka koje pod hitno da ispraviš.

Prvo ćeš da skloniš taj gej peškir ili oblogu sa šipke...šta god da je jer ovo će te izlomiti na većoj kilaži. Ovako zadebljavaš obim šipke i kvariš sebi balans jer se šipka stalno pomera. A i skroz je gej...pogotovo ako ne možeš da trpiš bol šipke koja se useca u meso i kost? Promeni sport ;)

Dakle bez ikakvih obloga za šipke.

Takoðe treba da radiš na tome da spustiš šipku niže na zadnje rame, da ti stoji odmah iznad lopatične kosti. Ovako kako ti radiš laktovi odu previše iza leða i držiš šipku na ramenom zglobu i na vratu, a ne na mišićima zadnjeg ramena i trapezima kako je pravilno. Ovo obavezno da menjaš.

Uspori kada ideš na dole. Svako ponavljanje si uradio drugačije i to samo zato što se zalećeš ko lud kada ideš u čučanj. Kontroliši pokret sve do poslednjih 15 - 20cm onda se pusti i odbij se u feder. Ovako ćeš bolje da se namestiš i nećeš gubiti ravnotežu toliko.

Ovaj problem sa izdizanjem guzice kada ideš gore ćeš rešiti tako što ćeš svo vreme gurati kolena u stranu više. Ne neginješ se ti mnogo, ali kako staviš više kila guzica će pre izleteti i sve preuzmu leða. Samo nauči da raširih kolena kad su punom čučnju i guraj kroz pete.

Jako si mlitav kada izneseš šipku. Nemaš nimalo čvrstine. Stegni sve živo, pogotovo trbušnjake i leða. To mora da bude stabilizacija čitavog tela. Udahni puna pluća vazduha kada se namestiš i nema pričanja. Puna pluća vazduha stegni sve živo i onda u čučanj. Ako samo naučiš da se stegneš već si uradio 90% posla.

Ali nije loše odlično ti ide ;)
Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Decembar 09, 2013, 10:50:38 posle podne »

Evo uploadovao sam na brzaka i cucanj od danas ... Hocu da kazem , ne osecam veliku razliku sa i bez bandazera , kao da nisam iskoristio njihov pun benefit .... Prvo ponavaljanje sam probao malo sire i video da mi ne odgovara nikako pa sam se vratio u normalan stav i nastavio jos 2 ponavljanja ...

Video : http://www.youtube.com/watch?v=TXiI4kAKBmk&feature=youtu.be

inace gledam ja sam sa 17 god digao 25 kg na bencu 3x cetvrti spoter pomogao xDDD

Znam kako je , verujem da si tad bio u punom gasu za igrice a ? :D ja sam na vreme izasao iz WoW sekte :))
« Poslednja izmena: Decembar 09, 2013, 10:52:30 posle podne od strane BeastMode » Sačuvana
BeastMode
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Decembar 09, 2013, 10:25:02 posle podne »

hahahahaha izvinite buraz me istrollovao za sve pare hahahaha :)))) promenio mi link :> evo promenio sam sry , i ja sam zaprepascen haha :D
Sačuvana
stefolinhoo
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Decembar 09, 2013, 03:12:09 posle podne »

Kakav ti je ovo Djura Kelj? :D
Sačuvana
Ima tres tresu, ima naj najke i ramena siroka ko regal
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.047 sekundi sa 13 upita.