TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398361 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 09:47:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Veoma bitne - zdrave masti  (Pročitano 4210 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #6 poslato: Februar 26, 2014, 10:12:32 pre podne »

predlažem ti i da baciš pogled na odeljak Tekstoteka na našem sajtu, ima interesantnih tekstova koji će te zanimati ;)
http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/suplementacija-zdravim-mastima.html
Sačuvana
murbi
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 89


« Odgovor #5 poslato: Februar 26, 2014, 06:15:02 pre podne »

Hvala na odgovorima!

Za ovo hladno presovano suncokretovo se ne zna tacka diljenja? Cuo sam da je palmino najbolje za termicku obradu zbog kombinacije visoke tacke dimljenja i niske cene, tako da sledeci put uzimam njega.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2067


« Odgovor #4 poslato: Februar 26, 2014, 12:18:27 pre podne »

Nisam do sada nasao temu o mastima, a pokusavao sam i u pretrazi, pa da pokrenemo ovako.
Ovde strucniji mogu objasniti zasto su nam neophodne zdrave masti, u kojoj meri i sta se desava pri njihovom deficitu.

Prvo pitanje od mene: Da li se hladno presovano ulje suncokreta moze termicki tretirati (przenje) ili tada postaje rafinisano? Zna li neko tacke rafinisanja ulja, odnosno pri kojoj temperaturi gube prirodna zdrava svojstva i koja su ulja najpogodnija za termicku upotrebu?

Za termicku obradu pogodna su ulja sa visokom tackom dimljenja, kokosovo ulje npr je jedno od tih, zatim palmino.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #3 poslato: Februar 25, 2014, 09:30:01 posle podne »

Omega 3 masti smanjiju sposobnost koagulacije crvenih krvnih zrnaca i smanjuju mogucnost stvaranja tromba,poboljsavaju dotokkiseonika do celija,redukcija upalnih procesa,poboljsanjelucenja gh,..
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #2 poslato: Februar 25, 2014, 09:21:40 posle podne »

Vecina ulja termickom obradom postaju rafinisana.Pokusaj sa uljem od koscice grozdja .
Sačuvana
murbi
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 89


« Odgovor #1 poslato: Februar 25, 2014, 01:02:56 posle podne »

Nisam do sada nasao temu o mastima, a pokusavao sam i u pretrazi, pa da pokrenemo ovako.
Ovde strucniji mogu objasniti zasto su nam neophodne zdrave masti, u kojoj meri i sta se desava pri njihovom deficitu.

Prvo pitanje od mene: Da li se hladno presovano ulje suncokreta moze termicki tretirati (przenje) ili tada postaje rafinisano? Zna li neko tacke rafinisanja ulja, odnosno pri kojoj temperaturi gube prirodna zdrava svojstva i koja su ulja najpogodnija za termicku upotrebu?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 17 upita.