TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 03:24:21 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 1007 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: CAFFE...  (Pročitano 1390420 puta)
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14904 poslato: Novembar 30, 2015, 11:09:20 pre podne »

знам да у Шведској има овај фазон да по таблицама видиш ко је власник. Мада мени, поред свега што имамо на располагању код провере човека или биланса фирме у Србији, ово представља задирање у приватност до краја...

Елем ево један билдерски клип

https://www.youtube.com/watch?v=byOw4AYd7-8
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14903 poslato: Novembar 29, 2015, 02:35:55 posle podne »

Ljudi jedno pitanje. Da li postoji mogucnost da se na nekom sajtu (drzavnom verovatno) vidi ime i prezime vlasnika vozila ako imam njegov broj tablice? :)  Hvala
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14902 poslato: Novembar 25, 2015, 06:59:50 pre podne »

Lat spread. Eyebrows spread.  :P
Sačuvana
Vule~
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14901 poslato: Novembar 24, 2015, 08:45:51 posle podne »

Pa kako je to moguce :D
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14900 poslato: Novembar 24, 2015, 08:17:48 posle podne »

15252525 weeks out Srecko Sojic 😂😂😂
Form check, lat spread.
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14899 poslato: Novembar 22, 2015, 11:06:19 pre podne »

Slazem se, samo ipak nije svejedno kad pogledas snimak, zapita se covek. Ko zna sta je mozda prethodilo tome da ne znamo, ali opet.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #14898 poslato: Novembar 21, 2015, 11:32:18 posle podne »

Daleko od toga da kao lekar želim da potcenim takav vid brige za sebe, kroz prevenciju povreĂ°ivanja...ali najkraće moguće - "NO PAIN, NO GAIN"...

Naučimo kako se pravilno izvodi neka vežba, obratimo pažnju i na negativni deo pokreta, ne preterujmo sa težinama, ne zapostavljamo osnovne vežbe, "mind-muscle connection", dajmo svom telu dovoljno odmora i kvalitetne hrane "za oporavak i izgradnju"( kao i zdravorazumne i svrsishodne upotrebe suplemenata), istežimo se, redovne posete fizioterapeutu, eventualno i kiropraktičaru...eto najboljeg načina za prevenciju povreda...i "velikih i malih"...

P.S. i da, ne zapostavljati postojeće povrede, ne maskirati ih sa NSAIL i sličnim "painkiller" lekovima...dobar i valjan oporavak zlata vredi..."restitutio ad integrum"( potpun oporavak, ako je tako nešto i moguće)

Dr PeĂ°a Tutorov će sigurno detaljnije o tome...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/kako-spreiti-nastanak-sportske-povrede.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/sportske-povrede-uzroci-i-prevencija.html
« Poslednja izmena: Novembar 21, 2015, 11:43:00 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14897 poslato: Novembar 21, 2015, 07:25:26 posle podne »

Aha, vazi, nije hitno.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14896 poslato: Novembar 21, 2015, 07:21:22 posle podne »

Sada sam preko telefona pa mi je nezgodno da pogledam video jer dugo traje  pa cu pogledati kada budem bio kuci za racunarom.
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14895 poslato: Novembar 21, 2015, 07:14:26 posle podne »

Sta mislis o retkim povredama poput klipa ispod?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14894 poslato: Novembar 21, 2015, 07:13:18 posle podne »

Dobro zagrevanje, pravilno izvodjene vezbi i na kraju istezanje su veoma bitne stavke. Jos jedna stvar na koju moras voditi racuna je ono sto ti telo porucuje.Ako pre treninga osecas neku napetost, umor ili blagi bol u ledjima to ti je dovoljan znak da tog dana preskocis veslanje,mrtvo dizanje,cucanj i slicne vezbe koje opterecuju i stresiraju daj deo ledja.
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14893 poslato: Novembar 21, 2015, 06:39:46 posle podne »

Takodje koji je neki nacin za prevenciju na duze staze, kako prepoznati akumulaciju povreda ako tako nesto uopste postoji. Da li neke male povredice i bolovi (tipa donja ledja posle teskih veslanja, rame posle pogresnog vracanja sipke na bencu, lakat kod preteskih ekstenzija za triceps itd itd) mogu na duzi period izazvati ozbiljnu povredu ako one prodju za 2 dana.

Znaci ukoliko sam pred odredjeni trening spreman bez bolova i odradim ga bez bolova, da li je to znak da je sve ok ili nema pravila? Ok, ako me boli nesto pa odem na trening i istrpim, razumno da ce za tri nedelje doci jos gori problem, ali ako me danas bole donja ledja, prodju za dan, dva pa sam sl nedelje vec spreman, da li je to akumulirana povreda ili potpuno isceljena (resetovana na nulu). Nadam se da ste razumeli sta hocu da kazem?  ;D

Ozbiljna je tema, nesto sam razmisljao, rastu tezine, i jos ce rasti, to nisu male stvari i ozbiljni su pritisci na zglobove i pripoje, pa mi je palo na pamet kako na tome sto bolje poraditi i zastiti se na vreme. Pravilna forma, odmor, hrana, istezanje, zagrevanje su sigurno preduslov, ali ako ima jos nekih tipova sto da ne cujemo. :)

Trudim se da pazim na te stvari i biram vezbe na kojima izazivam najmanje takvih povredica i na kojima sam u formi perfektan, ali uvek se provuce nesto da zigne, hoces brze da napredujes, odradis 5-6 ponavljanja, zaneses se na preteskom veslanju i eto problem(cic).

Recimo sad me bole donja ledja pri savijanju na dole, nemam pojma odakle, cucanj radio u cetvrtak, veslanje u ponedeljak, nista osetio nisam, isto jutros i negde oko 12 odjednom neki tup osecaj, za sta pojma nemam razlog.
« Poslednja izmena: Novembar 21, 2015, 06:43:56 posle podne od strane R1 » Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14892 poslato: Novembar 21, 2015, 06:26:58 posle podne »

Slucajno naleteh na ovaj klip. Povrede su deo sporta, ali me je malo pomeo snimak. Ipak kaze da dize tu kilazu 10x lagano, a na 4om ponavljanju mu puce pripoj grudnog misica.

https://www.youtube.com/watch?v=NHoKk-kjq8I

Dole u komentarima citam da se ne spusta sipka do kraja, sta mislite vi koji je razlog i kako ga prevenirati? Ja sipku ne spustam do kraja jer nemam nesto duge ruke i nakon odredjene visine sipke ne osecam misic, tako da mi je bezveze da spustam sipku na grudi kad vec pre te tacke osetim potpuno istezanje.
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14891 poslato: Novembar 20, 2015, 10:02:16 posle podne »

Jel neko radi stomak vakuum i jel korisna vezba? Tj da li stvarno izravna trbusni zid vremenom
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #14890 poslato: Novembar 20, 2015, 01:48:29 posle podne »

Mada mene neke stvari bune...iSatori se kod svog Bio-Gro-a baš hvali sastojcima koji su eto na listi zabranjenih supstanci (Growth Factors IGF-1, TGF Beta-2, EGF, PDGF).

http://rs.bodybuilding.com/store/isatori/bio-gro.html?&_requestid=295826

He, he...cuvena tajna kravljeg kolostruma...ako se na varam i da nasem trzistu postoje legalni suplementi na bazi kolostruma i sa javnim isticanjem da proizvod sadrzi IGF-1  ;) Koji je inace i normalni sastojak prvog mleka, tj. kolostruma ljudi i zivotinja...

A kad smo kod toga...

Kolostrum nastaje u mlečnim žlezdama svih sisara u prvim satima nakon roĂ°enja mladunčeta i po sastavu je puno bogatiji od mleka. Svojim raznovrsnim i dragocenim sastavom prvo mleko ili kolostrum svoj novoroĂ°enčadi( i ljudskoj i zivotinjskoj) pruža neophodne sastojke za rast, vitalnost i zdravlje.  Prvo mleko je bogat izvor više od 90 zaštitnih supstanci, meĂ°u kojima su najvažniji imunološki faktori i faktori rasta, vitamini, minerali i aminokiseline. Neprocenjivost kolostruma i njegove brojne koristi skrivaju se u njegovom jedinstvenom i uravnoteženom sastavu koji se ne može naći nigde drugde.

A svi navedeni peptidi su normalni sastojci istog...e sada, hm, doziranje je realtivno  ::)

http://www.ekolostrum.rs/sr/ekolostrum/ekolostrum-kapsule/

Majke ne dopingujte svoju decu  ;D

IGF-1 na usta ulazi  ::)  :D  ;)
« Poslednja izmena: Novembar 20, 2015, 01:50:05 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 1007 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.122 sekundi sa 17 upita.