TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398248 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 14, 2024, 05:30:15 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Anketa
Pitanje: Mogu li da vratim misic u stanje kao pre povrede?
koliko vremena da odmaram? - 1 (33.3%)
kad pocnem da treniram, mogu li istim intenzitetom kao do sada, uz postepeni uvod? - 2 (66.7%)
Ukupno glasova: 3

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: ischioglutealni bursitis  (Pročitano 38823 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Februar 18, 2016, 10:01:24 pre podne »

Čini mi se da su se tegobe smanjile za 1%. Nije nešto,ali primećujem. Tek sam 2 puta bila na shokwave-videćemo. Znači,mislite da bih trebala da istežem zadnju ložu? Mada,u jogi ima puno položaja u kojima je istegnuta zadnja loža i položaj traje,tako da ispadne istezanje. Kalcifikati su upravo ba mestu koje definišete-na samu ili uz samu sedalnu kost. Kada mi radi shokwave,udara i u tu kost i 'penje' se uz nju. Iskreno se nadam da će razbiti kalcifikate,trpim ih već 2 godine. Jedva ih je dr uočila na UZ,uz moje sugeriranje šta je i gde su,otprilike. Šta mislite,koliko mi tretmana treba? Znam i to da treba da prodje malo vremena,posle zadnjeg odradjenog tretmana.
1% nije mnogo  ;) čak se teško i primeti... (možda 10% je pre neka promena...)
- rešenje problema sa tetivama i pripojima tetiva na kost se rešava programom - pravilnodozirane vežbe zagrevanja/(postepenog) jačanja mišića + istezanje tih mišića (uvek posle vežbi - kada su zagrejani)...
- joga ima problem što se istežu nedovoljno zagrejani mišići > što predstavlja problem kod postojanja povrede...
- problem kod bokserskih treninga je ekslpozivni i pokreti velikog obima i brzine > kod postojanja povrede to može predstavljati problem...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: Februar 18, 2016, 09:56:35 pre podne »

koliko često imate shockwave tretmane?
koliko je tretmana bio do sada (u ovom ciklusu)?
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: Februar 13, 2016, 09:25:40 pre podne »

Čini mi se da su se tegobe smanjile za 1%. Nije nešto,ali primećujem. Tek sam 2 puta bila na shokwave-videćemo. Znači,mislite da bih trebala da istežem zadnju ložu? Mada,u jogi ima puno položaja u kojima je istegnuta zadnja loža i položaj traje,tako da ispadne istezanje. Kalcifikati su upravo ba mestu koje definišete-na samu ili uz samu sedalnu kost. Kada mi radi shokwave,udara i u tu kost i 'penje' se uz nju. Iskreno se nadam da će razbiti kalcifikate,trpim ih već 2 godine. Jedva ih je dr uočila na UZ,uz moje sugeriranje šta je i gde su,otprilike. Šta mislite,koliko mi tretmana treba? Znam i to da treba da prodje malo vremena,posle zadnjeg odradjenog tretmana.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: Februar 12, 2016, 05:53:02 posle podne »

Od 1-10,kad odradim jogu,kalcifikati bole 8. Juče sam počela sa shokwave terapijom i ići ću svaki četvrti dan. Strašno me boleo pripoj na levoj nozi,tačno na kost,odakle počinje zadnja loža. Desna-tu i tamo. Treniram svaki dan,kondicioni,boxing i jogu 2 puta nedeljno.
Znači,zabole me zadnje lože,tj.kalcifikati,kad se preklapam,spuštam napred,što je dosta puta tokom joge. Inače ne istežem zadnje lože namerno i ciljano. Da vidimo koliko će tretman da poboljša stanje. Razbijene kalcifikate izbacuje telo samo? Mokraćom..?
problem je definitivno na pripoju zadnje lože na tuberu išijadikusu sedalne kosti...
nisam siguran da je dobra kombinacija za vaš problem - joga + boxing joga bez istezanja zadnje lože...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #168 poslato: Februar 12, 2016, 05:38:29 posle podne »

kalcifikati ne bi trebalo da ulaze u cirkulaciju u većoj meri - cilj shockwave terapije je da ih pretvori u prah - a u toj formi ih ćelije razgradjuju (fagociti, makrofagi)...
- kako napreduje sa terapijom i tegobama...?
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #167 poslato: Februar 08, 2016, 10:44:55 pre podne »

Od 1-10,kad odradim jogu,kalcifikati bole 8. Juče sam počela sa shokwave terapijom i ići ću svaki četvrti dan. Strašno me boleo pripoj na levoj nozi,tačno na kost,odakle počinje zadnja loža. Desna-tu i tamo. Treniram svaki dan,kondicioni,boxing i jogu 2 puta nedeljno.
Znači,zabole me zadnje lože,tj.kalcifikati,kad se preklapam,spuštam napred,što je dosta puta tokom joge. Inače ne istežem zadnje lože namerno i ciljano. Da vidimo koliko će tretman da poboljša stanje. Razbijene kalcifikate izbacuje telo samo? Mokraćom..?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #166 poslato: Februar 08, 2016, 10:21:56 pre podne »

koliko su tegobe izražene - od 1 do 10?
šta trenutno radiš od treninga/vežbi?
kad se javljaju tegobe (na piriformisu, pripojima lože) - u kojim situacijama? koliko često(stalno ili ponekad)
------------
promena/poboljšanje u odnosu na ranije?
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #165 poslato: Februar 03, 2016, 12:32:19 posle podne »

Poštovanje, trenutno me više muče kalcifikati na pripojima obe zadnje lože,nego stara povreda na piriformisu,koju mogu i da apstrahujem😀. Taj osećaj kao da na momenat prislonim kockicu leda na mesto povrede je samo na piriformisu,ne i nazadnje lože. Zarivanje kalcifikata je na obe zadnje lože,pri preklapanju ka napred i jakom istezanju. Čekam da se malčice vreme prolepša,pa da počnem sa shokwave terapijom.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #164 poslato: Februar 03, 2016, 11:07:10 pre podne »

Postovanje, Pedja
molim Vas da mi odgovorite, ako možete da se setite moje povrede i naše prepiske, zašto sada, s vremena na vreme, osetim na mestu gde je pre 3 I po godine napukao mišić, predeo piriformisa,kao da mi neko prisloni kockicu leda. To traje par sekundi I prestane.
Pozdrav
pozdrav  :)
kakvo je stanje trenutno?
- tegobe koje navodite ukazuju na lokalni problem sa funkcijom senzitivnih nervnih završetaka, što može biti u sklopu vaše povrede....
- takodje u drugoj temi osećaj zabijanja iglica/mrvica razbijenog kalcifikata - je takodje osećaj stimulacije senzitivnih završetaka....
(da li su na istom mestu obe senzacije?)?
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #163 poslato: Januar 26, 2016, 09:39:03 pre podne »

Postovanje, Pedja
molim Vas da mi odgovorite, ako možete da se setite moje povrede i naše prepiske, zašto sada, s vremena na vreme, osetim na mestu gde je pre 3 I po godine napukao mišić, predeo piriformisa,kao da mi neko prisloni kockicu leda. To traje par sekundi I prestane.
Pozdrav
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #162 poslato: Jul 08, 2015, 11:47:20 pre podne »

:)
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #161 poslato: Jun 28, 2015, 09:36:51 pre podne »

Postovanje, Pedja
Pozdrav
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #160 poslato: Jun 23, 2015, 11:41:32 posle podne »

Postovanje, Pedja
odavno se nisam javljala...završila sam sa fizioterapeutima, u smislu da ne želim više njihove usluge -em su skupi, em ne pomažu mi uopšte.  Izgleda da će vreme učiniti napredak. Po ko zna koji put sam uradila UZ, I pošto se ništa ne vidi, na dr insistiranje sam uradila I skener kičme.Piše: Na nivou IV prostora L4-L5  vidi se subligamentarna protruzija diska  prosteromedijalno. Bila sam kod neurologa, koji mi je samo potvrdio da taj diskus nema veze sa mojom povredom mišića.  A na moje pitanje zbog čega me I dalje,posle 3 godine boli,odgovorio mi je da za takve povrede 3 god I nije dug period. Znači da se naoružam strpljenjem I čuvam.  Novina je to što skoro maksimalno izbegavam istezanje zadnje lože.  Verujte mi da mi i to sada pomaže. Opet ću kao i prošle godine da odmorim mesec dana bez treninga, ali potpuno,pa da vidimo. Boli kada sedim, najbolja sam kad stojim:)) Smetaju mi položaji u jogi kada se isteže zadnja loža-ali trpim. Da zaključim: dosta mi je bolje od zadnjeg javljanja. Nije prošlo, alI verujem da hoće
Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #159 poslato: Februar 02, 2015, 12:35:33 posle podne »

Masaža i shockwave se razkikuju - masaza kalcifikata samo iritira predeo tkiva oko kalcifikata, udarni talasi razbijaju kalcifikat i time resavaju problem...
(sigurno bi u nekoj meri bilo bolno...)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: Februar 02, 2015, 12:32:05 posle podne »

Istezanje povećava fleksibilnost i elasticnost mišića, sto smanjuje opterećenje na pripoju i na mestu kalcifikata...
Sto je misić elasticnji, to je manja iritacija u predelu kalcifikata, pri kontrakciji mišića...
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.108 sekundi sa 21 upita.