TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398457 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 08:37:40 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 68 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: savet za ishranu  (Pročitano 198523 puta)
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #294 poslato: Novembar 06, 2014, 01:06:50 posle podne »

Nista, moracu da se strpim malo. Izgledam zategnutije ali sve osim stomaka.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #293 poslato: Novembar 06, 2014, 12:46:45 posle podne »

Izvini, moja greska. Nisam napisao lepo za UH, sluzim se onim sto mi je Slavisa rekao, od 150g UH pa do odnosa 1:1 proteini:UH. Mada u nekim danima unesem i taj minimum od 150g UH pa onda vrlo malo povecam masti ili unesem i tih 400g proteina ali ne kroz hranu sve.

Ok,ok...samo jedno malo dodatno pojašnjenje...

Ono što je uvek konstantno, to je unos proteina i zdravih masti...

Dakle, za proteine 2-2,5 gr po kg...za zdrave masti oko 0,5-0,6 gr po kg...a hidrati su tu za manipulisanje...

Inače, nema potrebe da povećavaš masti previše tj. više 15% od tvog TDEE...jer čak i višak "kvalitetnih" kalorija može otići u "depoe masti"...to važi i za proteine i za zdrave masti...samo ispoštuj preporuke...

I malo strpljenja...ako nema promena "na vagi" i posle dve nedelje...a sve je ispoštovano...onda pokušaj i rotacije...

Da li sebi izgledaš "zategnutije"?

Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #292 poslato: Novembar 06, 2014, 09:51:42 pre podne »

Ako racunas taj tdee preko online kalkulatora onda ti je trening ukljucen u tu brojku. Nije 3650 + trening, vec samo 3650.

Mada i ta potrosnja kalorija na samom treningu je u tvom slucaju puko nagadjanje.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #291 poslato: Novembar 06, 2014, 09:14:32 pre podne »

Izvini, moja greska. Nisam napisao lepo za UH, sluzim se onim sto mi je Slavisa rekao, od 150g UH pa do odnosa 1:1 proteini:UH. Mada u nekim danima unesem i taj minimum od 150g UH pa onda vrlo malo povecam masti ili unesem i tih 400g proteina ali ne kroz hranu sve.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #290 poslato: Novembar 06, 2014, 09:05:24 pre podne »

Kazes da unosis 400g proteina dnevno ?
Sačuvana
Panta rei, panta res.
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #289 poslato: Novembar 06, 2014, 09:01:27 pre podne »

Unosim oko 2600kcal. Od toga gledam da unesem oko 150g UH, od masti jedno zumance i 30g badema uvece ili kasika maslinovog ulja i ostatak su proteini. Vodu pijem oko 2l + 1l na treningu, navikavam besiku na vece kolicine, trenutno mi i ovo predstavlja "problem". Carni FX, pa sta ja znam, ja za sada stvarno ne vidim neku pomoc od njega.

Sada sam nesto razmisljao, meni su ovo potrebe za kilazu od 85-6kg koju sam imao pre 3 meseca (pisao sam ovde da sam losom ishranom na odmoru vratio skoro 10kg za mesec dana zbog loseg nacina na koji sam smrsao pre toga). Takodje, tada mi je i trening bio manjeg intenziteta. Izracunao sam sada opet TDEE i dosao do brojke 3650. Znaci ja sam u stvari do sada bio u deficitu od 1000kcal + trening. Pocetnicke greske koje se uce vremenom jbg. Ostao sam na starom TDEE iako kilaza nije ostala. Moguce da sam unosio premalo kalorija i da zbog toga stagniram.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #288 poslato: Novembar 06, 2014, 08:16:19 pre podne »

Vrlo je lako moguce da si iskoristio koliko si mogao obican, mali deficit. Probaj rotacije.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #287 poslato: Novembar 06, 2014, 12:57:15 pre podne »

Ako me pitas koliko dugo mrsavim, pa oko 2 godine sa manjim prekidima. Ako mislis koliko dugo sam tacno na ovih -500kcal, pa mozda malo vise od nedelju dana ali da merim u kcal. Oko mesec dana sam ukupno na minusu od nekih 500-1000. A ovo da je tkivo lakse od misica nisam bas najbolje shvatio.

Ajmo ovako...ako si nedelju dana "na deficitu" od oko 500 kCal...na nedeljnom nivou je to, 500 x 7 = 3500 kCal...

Okvirno se smatra da 1 kg masnog tkiva( sala ) ima 7000 kCal( inače 1 gr masti ima 9 kCal, ali "deo" masnog tkiva čini voda, tako da je "iznos" manji)...

Na nedeljnom novu bi trebalo da izgubiš oko pola kg "sala"...

To je "logika deficita"...da potrošiš treningom i korekcijom ishrane više "energije" nego što uneseš...tj. manje od svojih dnevnih potreba...

Po pitanju "tkiva"...postoji razlika u konzistenciji masnog i mišićnog tkiva...tako da zato kažem da je masno tkivo lakše od mišićnog tkiva...logika je ta da iako vaga ne pokuzuje drastičan gubitak, kao ni ogledalo, gubitak masnog tkiva ipak postoji...

Ukoliko efekta nema, negde grešiš...ali kažem da imaš malo više strpljenja...brz gubitak "težine" nije preporučljiv, "siguran put je nekada najsporiji, ali garantovano vodi do cilja"...

Koliko kalorija unosiš dnevno?

Koliko gr proteina, hidrata, masti?

Piješ li dovoljno vode?

Zadovoljan si efektom Carni-FX?
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #286 poslato: Novembar 05, 2014, 11:17:10 posle podne »

Ako me pitas koliko dugo mrsavim, pa oko 2 godine sa manjim prekidima. Ako mislis koliko dugo sam tacno na ovih -500kcal, pa mozda malo vise od nedelju dana ali da merim u kcal. Oko mesec dana sam ukupno na minusu od nekih 500-1000. A ovo da je tkivo lakse od misica nisam bas najbolje shvatio.
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2014, 11:19:53 posle podne od strane belgrade style » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #285 poslato: Novembar 05, 2014, 10:51:18 posle podne »

"Kalorijski deficit" ima svoj razuman raspon...500-1000 kCal u odnosu na dnevne potrebe( TDEE)...dakle, možeš ga povećavati postepno i oprezno...

Bitno pitanje je i koliko dugo si na "deficit varijanti"?

I ne zaboravi da je masno tkivo lakše od mišića...
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #284 poslato: Novembar 05, 2014, 10:40:43 posle podne »

@MightyMO, trening sa tezinama svaki drugi dan po 2 grupe misica a kardio (bajs) 60min u danima kad ne radim tezine, nekih 65%.

1.dan ledja-triceps
2.dan bajs
3.dan grudi-biceps
4.dan bajs
5.dan ramena-noge
6.dan bajs
7.dan ledja-triceps
itd.

@Pecha, nisam sve kupovao odjednom, u principu i koristim sve to sto si rekao a jedino preko toga GH Max (osim vitamina).
Naravno da te necu pogresno shvatiti jer si potpuno u pravu, mislim, od onda sam dobio malo u obimu bicepsa ali nista preterano, kad me neko od drustva vidi kaze da se primecuje napredak ali po meni stvarno nista specijalno. Jedino su poceli da mi se definisu misici i to mislim da lepo napreduje. Doduse, ni ne radim masu, radim mrsavljenje i definiciju.

E sad, na svim grupama ima napretka osim na stomaku. E tu taman da odgovorim i @Slavisi. Nista, vaga stoji, ogledalo ni da mrdne iz predsoblja :) Nema bas nikakvih promena a stvarno pazim da ispunim sve sto si mi pisao. Niti sam na malo kalorija niti unosim previse. 500 ispod granice. Zato sam mislio da odradim neku dijetu koju svi zivi preporucuju po forumima i kazu da daje rezultate. Da je odradim cisto te 3-4 nedelje koliko kazu da je ok drzati je, da ubrzam malo metabolizam pa da nastavim sa zdravim, normalnim mrsavljenjem.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #283 poslato: Novembar 05, 2014, 10:24:27 posle podne »

U više navrata smo dali dosta preporuka i ispravki vezano za "razumnu" modifikaciju način ishrane...

Banana je dobra zbog mnogo stvari, prisutnog kalijuma( minerala, hidratatora svake ćelije, borca protiv grčeva), tu je i magnezijum, vitamini B-grupe( npr. vitamin B6), mix prostih i složenih ugljenih hidrata( glukoza, fruktoza, skrob, malo dijetnih vlakana)...

Jedna banana srednje veličine ima oko 110 kCal, i oko 30 gr ugljenih hidrata...dakle, idealna posle treninga...

Moja preporuka je da ubaciš i citruse - pomorandža, kivi, grejp, limun...odličan izvor "prirodnog" vitamina C i "biljnih" antioksidanasa( bioflavonoidi)...

Polako sa rotacijama i sl., ispoštuj već pomenutu priču o kalorijskom deficitu koji je najbezbedniji i najpogodniji put za početnika na ovom polju...

Ne očekuj da ćeš za kratko vreme videti rezultate...ništa se ne postiže preko noći...naoružaj se strpljenjem, voljom, istrajnošću...

Inače, kada znaš da si uspeo?

Onda kada ti sve ovo ne bude "dijetisanje", već način života, uobičajen način ishrane, zdrava navika bez koje ne možeš...

Kako sada napreduješ? Šta kaže ogledalo? Vaga?
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2014, 10:27:01 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #282 poslato: Novembar 05, 2014, 09:17:33 posle podne »

Drugar jedan dobronamerni savet, procitao sam samo tvoje pitanje za bcaa. Mrzelo me ove silne odgovore da citam. Prvo da te pitam koliko si sve para dao na ovo: whey, blend, sagorevac, GH Max, kofein, dekstroza ? Drugo video sam tvoje slike i mogu da ti kazem da je ovo sto ti radis cisto bacanje para!!! Nemoj da me pogresno razumes ali ti skoro da nemas sta da ''izgoris'' osim masti. Antikataboliciti ti nisu potrebni. Dovoljno ti je whey ili blend, jak sagorevac (a i ne mora), multi-vitamin (opet ne mora ako jedes dosta voca i povrca) i omega 3 (opet ne mora ako jedes dosta ribe, orasastih plodova i hladno cedjena kvalitetna ulja). Na tebi je sta ces dalje raditi, ja ti samo kazem sta mislim.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #281 poslato: Novembar 05, 2014, 07:04:35 posle podne »

Moje je mišljenje da možeš bez problema koju voćku posle treninga umesto slatkog, ili čak manju voćnu salatu. Rekreativac si, zaista ne vidim potrebu da budeš toliko rigorozan.

Slaviša je kompetentniji za oblast ishrane, tako da ćeš sigurno dobiti preporuke od njega kako dalje vezano za način ishrane.

Moje je pitanje - kako izgleda trening sada, da li si nešto menjao u treningu i koliko često i kojim intenzitetom radiš kardio?
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #280 poslato: Novembar 05, 2014, 06:31:46 posle podne »

Ja mislim da mi je bas sredjena ishrana ali mi ne bi bilo lose da pojedem ponekad bananu posle treninga pogotovo jer volim voce a jedino "slatko" koje jedem je blend sa ukusom cokolade :-)

Znaci, mogu slobodno da pojedem jednu vocku posle treninga? Bilo koju ili neku odredjenu?

Sto se tice vitamina, slazem se sa svim sto si napisala tako da cu razmisliti da kupim neki kompleks vitamina I minerala u skorije vreme.

Sto se tice dijete, mislim da sam dosao do tacke kad moram malo da promenim jer se izgleda organizam zasitio ovakvog nacina ishrane. Krenuo bih na dijetu gde je manji unos kalorija u nekim danima a u nekim veci pa sam se zbog toga uplasio za misicnu masu.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 68 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.101 sekundi sa 18 upita.