TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 09:44:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Imam dosta pitanja..  (Pročitano 4957 puta)
MiOG
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Septembar 22, 2014, 06:47:14 posle podne »

Onda se ipak ne bih opredelio za mrtvo dizanje.. Ne zelim da se desi nesto pogresno, barem ne dok sam jos "mali"

Slavisa, da da, jasno je sada, hvala na strpljenju..
M, ako bih unosio 2 grama proteina po kg (u mom slucaju nekih 130g), verovatno nije svejedno da li cu to uneti u jednom obroku ili cu razoliziti.. e sada, kako da raspodelim i proteine i UH..? Da li najveci deo da bude u dorucku, obroku posle treninga..?
I da li sve jedno da li cu ja za ceo dan proteine unositi samo kroz jednu vrstu namernice ili kroz vise (da li je vazno kombinovati izvor iz koga dobijamo proteine (odnosno UH))?
BMR i TDEE sam radio preko interneta..

Momci, hvala vam jos jednom.. :)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #15 poslato: Septembar 21, 2014, 06:38:20 posle podne »

Mhm, a ovo ostalo bi sve bilo, vise-manje, okej?

Aha, znaci da batalim ovo ostalo za noge?

Am, mrtva dizanja su mi nekako.. 'zastrasujuca', tako mnogo se vrti prica o tome koliko su stetna ako se ne izvode pravilno.. da li je istina, i da li je vredno bilo kakvog rizika..?

Da da, veslanja sam zaboravio da napomenem.. i to imam u vidu :)
Zgibovi su mi mali problem, jer ne mogu mnogo da ih uradim (6-7 i to na pocetku treninga, dok jos imam snage), zato alternativu trazim u lat-masini
Veliki je izbor vezbi za ledja.mnogo je bitnije nacin na koji ih izvodis i kojim intezitetom radis.Dok ne ojacas lat masina je dobar izbor,a zgobove mozes raditi i uz neciju asistenciju.Mrtvo dizanje radi ukoliko imas nekoga ko ce da te nadgleda i koriguje.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #14 poslato: Septembar 21, 2014, 01:09:23 posle podne »

@Miletic Dusan
Nisam nista preterano razmisljao o planu, ali imam u vidu ovako:
Ponedeljak: Samo ruke
Utorak: Odmor
Sreda: Ledja/triceps
Cetvrtak: Ramena/trapezius
Petak: Noge
Subota: Grudi/biceps
Nedelja: Odmor
*Razmisljao sam i da za odmor radim cardio, ako je to pametno, ili je odmor doslovno odmor..?
A od vezbi, za ruke, krivu sipku, uski benc, bucice za biceps, potisak sa cela za triceps, i na kraju na sajlama za biceps i triceps.
Prvo radim krivu sipku i uski po 8 ponavljanja obe, pa pauza 1:30min, 4 serije, onda bucice i potisak 10 ponavljanja 4 serije, minut pauze, i na kraju sajle 12 ponavljanja, 4 serije, 30sec pauza
Ledja/triceps sam mislio lat (uski oba hvata, siroki ispre i iza ledja, svega po 8-10 ponavljanja, po 4 serije, triceps 'propadanja' na klupi, potisak sa cela, sajla 8-10 po 4 serije
Ramena-trapezius hm.. Tu ne znam sta bih mogao.. Moracu da pronjuskam po internetu o tome, ili ako bi mogao da mi iskucas sta bi bilo odgovarajuce?
Noge 8-10x prednja loza, 8-10x zadnja losa, 12x za list, 10-12x leg press, 20 cucnjeva (njih radim bez opterecenja, zbog kicme, da li da ubacim opterecenje?) posle toga pauza 1:30, i tako 4x
Grudi-biceps, tu bih radio obican benc, kosi benc, kontra kosi benc, razvlacenje bucicama, razvlacenje sajlama, dizanje bucica na ravnoj i kosoj klupi, propadanja, e sada ne znam koje kombinacije vezbi, koliko serija i gde i koliko odmor..
Biceps, kriva sipka, bucice, sajla, 12x 5serija
Ovo je neko moje vidjenje trening kombinacija koje je Marko Dimitrijevic postavio (hvala mu :) )

@Slavisa, hvala na dugackom odgovoru
Do sada sam bio ubedjen da je za misicnu masu bitan protein, a ne UH, je l zapravo i jeste tako ili..? (cisto informativno, ne zelim da pomislis da proveravam tvoje znanje ili sta vec.. :) )
BMR: 1730
TDEE: 2970
Procenat masti: 11,4
16 godina.. :)
Zdravstveno, da, sve je u redu..
Radio sam u aprilu testove pred polumaraton, rekli su da je sve dobro, i njega sam istrcao bez problema..
Mhm, znaci ideja je da se sada 'natovim' da jedem sto vise (ne bilo cega, naravno) da dobijem masu, i onda nakon toga dolazi oblikovanje tih misica?

Vidi, ajmo ovako...sve što želimo za naše mišiće je povećanje mišićne mase...tj. hipertrofija...

Hipertrofija je porast mišićne mase na račun mišićnih proteina i vode...

Mišićni proteini kao i svi drugi se sastoje od amino kiselina...

Tvoje telo na mišićne proteine gleda kao na rezerve brzo dosupnih amino kiselina u uslovima kada je rezerva ugljenih hidrata u tvom telu nedovoljna...tj. kada su depoi glikogena u jetri i mišićima "prazni"...

Čim nema dovoljno glikogena telo poseže za rezervama...da, reći ćeš, pa tu si masni depoi( tj. salo), ali telu treba vremena da počne da koristi efikasno masne depoe, tj. ketonska tela koja nastaju kao posledica sagorevanja masti( lipolize)...i ko je prvi na udaru, pa naravno mišići...proces glikoneogeneze se aktivira u jetri...tj. stvaranje glukoze iz amino kiselina...

Dakle, DOVOLJNO GLIKOGENA( UGLJENIH HIDRATA) I KASKADA PROCESA RAZGRADNJE SE NE AKTIVIRA I STVOREN JE OSNOVNI PREDUSLOV, ZA OČUVANJE I IZGRADNJU NOVE MIŠIĆNE MASE...i tada na scenu stupa potreba za visokoproteinski unosom...2-2,5 gr /kg

Dakle, polako i postpeno sa porastom ugljenih hidrata...HIDRATI SU DAKLE, INDIREKTNI ČINIOCI ZA MIŠIĆNI ANABOLIZAM( stvaranje mišićnih proteina iz amino kiselina)...

Inače tvoj BF je jako nizak( mada, ipak si ti aktivan sportista, atletičar??? )...15-17% je neka normalna vrednost za prosečnog muškarca...dakle, mani se estetike, već kreni na masu...savete već imaš...

Što se tiče BMR, TDEE, ovo si radio po formulama, na nekom sajtu...ili je to bila u pitanju antropometrija? Impedanca?

Nema "tova" samo kvalitet...zato i kažem polako i postepeno sa povećanjem unosa hidrata, ali složenih...

Ako imaš još pitanja na temu ishrane izvoli...

P.S. naravno da bi adekvatno stimulisao "mišić na rast", potreban ti je i navedeni trening hipertrofije...
« Poslednja izmena: Septembar 21, 2014, 07:13:51 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Septembar 21, 2014, 10:34:28 pre podne »

Ne moraš da batališ ostale vežbe za noge, možeš i njih da ubaciš na nekom treningu.
Mrtvo dizanje nosi rizik ako stavljaš veliko opterećenje i pritom ne izvodiš pravilno vežbu. Ako ne možeš da naĂ°eš nekog ko bi ti objasnio i pokazao kako pravilno da radiš probaj sam da naučiš. Imaš na internetu mnogo klipova gde se objašnjava i pokazuje pravilna tehnika, stani pored ogledala i radi sa nekom malom kilažom dok ne uvežbaš pokret.
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #12 poslato: Septembar 21, 2014, 07:21:50 pre podne »

Nije vredno rizika. Ako nemas nekog da ti pomogne bolje ih ne radi.
Sačuvana
MiOG
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Septembar 21, 2014, 12:01:00 pre podne »

Mhm, a ovo ostalo bi sve bilo, vise-manje, okej?

Aha, znaci da batalim ovo ostalo za noge?

Am, mrtva dizanja su mi nekako.. 'zastrasujuca', tako mnogo se vrti prica o tome koliko su stetna ako se ne izvode pravilno.. da li je istina, i da li je vredno bilo kakvog rizika..?

Da da, veslanja sam zaboravio da napomenem.. i to imam u vidu :)
Zgibovi su mi mali problem, jer ne mogu mnogo da ih uradim (6-7 i to na pocetku treninga, dok jos imam snage), zato alternativu trazim u lat-masini
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Septembar 20, 2014, 11:27:47 posle podne »

Moj predlog ti je da se se držiš osnovnih vežbi i "slobodnog tega" nisam  neko ko voli razne sprave i sajle. Tako da kada je trening nogu u pitanju ja ti preporučujem da radiš prvu vežbu čučanj (slobodno ubaci opterećenje,naravno ako znaš kako pravilno da radiš čučanj)  u 4-5 serija 8-10 ponavljanja.Posle toga iskorak,rumunsko mrtvo dizanje ili hiperekstenziju.

Za trening ramena možeš da radiš:
Stojeci potiska ispred glave 4 serija po 12 ponavljanja ili sedeći sa bučicama
Letenje za srednje rame
Letenje za zadnje rame
Face pulls
Sleganje ramenima

Kod treninga leĂ°a ja bi smanjio vežbe na lat mašini i ubacio mrtvo dizanje, zgibove i neko veslanje u pretklonu  ili jednoručno veslanje :)
Sačuvana
MiOG
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 20, 2014, 11:08:17 posle podne »

@Miletic Dusan
Nisam nista preterano razmisljao o planu, ali imam u vidu ovako:
Ponedeljak: Samo ruke
Utorak: Odmor
Sreda: Ledja/triceps
Cetvrtak: Ramena/trapezius
Petak: Noge
Subota: Grudi/biceps
Nedelja: Odmor
*Razmisljao sam i da za odmor radim cardio, ako je to pametno, ili je odmor doslovno odmor..?
A od vezbi, za ruke, krivu sipku, uski benc, bucice za biceps, potisak sa cela za triceps, i na kraju na sajlama za biceps i triceps.
Prvo radim krivu sipku i uski po 8 ponavljanja obe, pa pauza 1:30min, 4 serije, onda bucice i potisak 10 ponavljanja 4 serije, minut pauze, i na kraju sajle 12 ponavljanja, 4 serije, 30sec pauza
Ledja/triceps sam mislio lat (uski oba hvata, siroki ispre i iza ledja, svega po 8-10 ponavljanja, po 4 serije, triceps 'propadanja' na klupi, potisak sa cela, sajla 8-10 po 4 serije
Ramena-trapezius hm.. Tu ne znam sta bih mogao.. Moracu da pronjuskam po internetu o tome, ili ako bi mogao da mi iskucas sta bi bilo odgovarajuce?
Noge 8-10x prednja loza, 8-10x zadnja losa, 12x za list, 10-12x leg press, 20 cucnjeva (njih radim bez opterecenja, zbog kicme, da li da ubacim opterecenje?) posle toga pauza 1:30, i tako 4x
Grudi-biceps, tu bih radio obican benc, kosi benc, kontra kosi benc, razvlacenje bucicama, razvlacenje sajlama, dizanje bucica na ravnoj i kosoj klupi, propadanja, e sada ne znam koje kombinacije vezbi, koliko serija i gde i koliko odmor..
Biceps, kriva sipka, bucice, sajla, 12x 5serija
Ovo je neko moje vidjenje trening kombinacija koje je Marko Dimitrijevic postavio (hvala mu :) )

@Slavisa, hvala na dugackom odgovoru
Do sada sam bio ubedjen da je za misicnu masu bitan protein, a ne UH, je l zapravo i jeste tako ili..? (cisto informativno, ne zelim da pomislis da proveravam tvoje znanje ili sta vec.. :) )
BMR: 1730
TDEE: 2970
Procenat masti: 11,4
16 godina.. :)
Zdravstveno, da, sve je u redu..
Radio sam u aprilu testove pred polumaraton, rekli su da je sve dobro, i njega sam istrcao bez problema..
Mhm, znaci ideja je da se sada 'natovim' da jedem sto vise (ne bilo cega, naravno) da dobijem masu, i onda nakon toga dolazi oblikovanje tih misica?

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Septembar 20, 2014, 08:52:25 posle podne »

P.S.  s obzirom da si visok 177cm, težak 64kg...predložio bih da se prvo pozabaviš radom na čistoj mišićnoj masi...dobro si to primetio...da bi se "sekao", moraš da imaš šta da sečeš...dakle, moj savet rad na "čistoj" mišićnoj masi, pa onda period za sečenje...( preporuke za ishranu imaš)

Vešta manipulacija ugljenim hidratima rešava sve...ugljeni hidrati su neophodni i da bi sačuvao mišićnu masu, a i da bi stvorio preduslove za "porast" mišićne masti...ali ne zaboravi da moraš da imaš dovoljan unos proteina i zdravih masti...

Ako se pak odlučiš za rad "na definiciji"( što ne savetujem)...odaberi varijantu kalorijskog deficita...dakle, 500 kCal manje( dnevno) u odnosu na tvoj TDEE( dnevna potrošnja energije), pola hranom( na račun ugljenih hidrata), pola kroz trening...

Nisam za rotacije hidratima i keto-varijante, to bih ostavio iskusnijim vežbačima...kvalitet iznad kvantiteta...

Opet naglašavam pozabavi se čistom mišićnom masom...pa tek onda sečenje...
« Poslednja izmena: Septembar 20, 2014, 08:54:15 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #7 poslato: Septembar 20, 2014, 08:33:33 posle podne »

Kao sto naslov kaze, imam dosta pitanja.. Pocetnik sam, pa me sve zanima.. Nadam se da ce se naci neko ko ce biti voljan da mi odgovori, i da mi pojasni neke stvari.. Hvala unapred :)

e ovako.. Imam oko 177cm, i 64kg
U teretanu sam poceo da idem pre nekih mesec dana, za to vreme sam radio uglavnom celo telo (otprilike nekih 4-5 puta nedeljno), upoznao sam se sa spravama, i sa pravilnim izvodjenjem vezbi..
Smatram da je vreme da pocnem malo ozbiljnije da krenem da vezbam, da bih ostvario bolje rezultate..
Cilj mi nije da postanem neki profesionalni bb, vec da se zategnem, izbacim misice, definisem se..(odnosno prvo misicnu masu da nabacim, jer trenutno nemam sta da definisem).

1. Nasao sam po netu dosta kombinacija za grupacije (mislim na ponedeljak: grudi/triceps, utorak: rame/noge (npr)). Koji je su po vama najbolje kombinacije? (sto se mene tice, mogao bih i svaki dan da idem, tako da je sve jedno kojim danom cu ici, a kojim ce biti odmor)
2. Da li bi bilo previse da vise od jednom nedeljno radim ruke, grudi i stomak? (posto mi je nekako akcenat na njima (nemojte samo pomisliti da sam neki 'isfurani tip' ali jednostavno, to je nekako 'najbitnije'  sto se izgleda tice.. slozicete se))
3. Sta raditi ukoliko se dobije upala? Da li npr ako dobijem upalu grudi, da li da sutrasnji trening pauziram, da li da radim grupe koje nemaju dodirnih tacaka sa grudima (noge) ili..?
4. Koji je po vama najbolji program za grudi? (masu/definiciju celih grudi, onako 'izbacene' grudi sto bi se reklo)
5. Da li se od kontrakosog benca i propadanja dobija ona 'donja crta' grudi?
6. Da li ako se radi veci broj ponavljanja to vise utice na definiciju, a manji (sa vecim tezinama) na masu?
7. Koliko vremena provodite u teretani po treningu? (prosecno, posto sam procitao negde, da nije pozeljno biti preko sat-sat i po, da se stvara kontraefekat)
8. Sta jesti pre/posle treninga (i koliko vremenski pre i posle da jedem)? (ako moze tacno sta i koliko (a ne prosti, slozeni UH.. ne snalazim se najbolje bas sa tim pojmovima :) )
9. Nisam debeo, ali kada sednem, zna stomak onako da mi se lepo nabora, sto bi se reklo da mi se stvori 'slauf', i grudi onako da mi se opuste.. Da li to znaci da treba da smrsam jos ili..? (poslednji put sam %masti merio u aprilu, imao sam 11.4, od tada nisam sigurno nabacio jos, jedino sam mozda smanjio)
10. Koliki broj serija i ponavljanja treba raditi svake vezbe, i koliko razlicitih vezbi za jednu grupu misica?

Hvala vam unapred, izvinite na malo poduzem postu, i na mozda poprilicno glupim pitanjima.. :)

1.noge radis nezavisno.grudi i biceps,ledja i triceps,ramena i trapezijus,
2.mozes jedan trening na kraju nedelje da odradis ruke na jednom treningu
3.upala se resave adekvatnom ishranom,nakon treninga staticko istezanje,a naredni dan radis misicnu grupu koji nisi radio,
4.trening hipertrofije 8 do 12 ponavljanja potiski ,ravni I kosi bendz,razvlacenje bucicama,propadanje
5.propadanje je dobra vezba,ali kada procenat masti dovedes na nizi nivo ta izrazajnost ce doci do izrazaja
6.definicija se postize izbalansiranom ishranom,a trening mora biti 8 do 12 ponavljanja I kardio trening dugog obima niskog inteziteta
7.trening sa opterecenjem do 70 min
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Septembar 20, 2014, 07:39:32 posle podne »

Hm.. ishranom se bas i ne mogu pohvaliti.. I za to bi mi trbali saveti..
Kada sam 1. smena, doruckujem, eventualno pojedem neko voce na odmoru, kada se vratim rucam, kasnije uzinam, i oko 7 veceram
Kada sam 2. doruckujem, rucam pre skole, uzina isto voce, kada se vratim veceram
Za dorucak je to neki klasican dorucak, jaja, sendvici..
Rucak, zavisi sta mama pravi (uglavnom bude neko meso, corba, supa.. ) za veceru, isto kao dorucak..

Kada treniram, pozitiv (to je dizanje, zar ne?) radim brzo, dok negativ radim sporo..
Mm, procenat misicne mase mi nisu rekli. Radio sam pred maraton, i samo su mi radili %masti..

Hvala vam na brzim odgovorima :)

Potrudi se da koliko-toliko ispoštuješ sledeće preporuke..ništa nije "must have", ali bi bilo korisno da se upoznaš sa nekim osnovnim stvarima...

Uvek naglasak na kvalitet ne na kvantitet...izbaci proizvode od belog brašna...integralne "sigurne" varijante uvek...

Potrudi se da imaš 3 glavna obroka i dve užine...ja bih rekao da je bolje 5-6 manjih obroka...

Akcenat na proteine visoke biološke vrednosti, složene ugljene hidrate i zdrave masti...

Ključ uspeha bilo da se radi "na masi" ili "definiciji"...su ugljeni hidrati...

Prosti ugljeni hidrati( do 30 gr) su poželjni samo posle treninga ili rano ujutru( ubrzo po ustajanju) sa whey proteinom kao brzo-dostupnim izvorom amino-kiselina...

Imaj dominantno u ishrani složene ugljene hidrate koji se "sporije" vare...ne stvaraju neželjene "pikove" insulina koji mogu negativno uticati na deponovanje masnog tkiva...a i daju "stabilne nivoe energije"...

Inače bitan je i način pripreme hrane...akcenat na sveže meso i ribu, kao i presno povrće( sa što manje termičke obrade, tako će očuvati svoju hranljivu vrednost)...dakle, ok je kuvanje, barenje, blanširanje( u sopstvenom soku sa malo vode), gril( el. pekač, izbegavaj ćumur-varijante)...

A evo i male preporuke oko izbora namirinica...

Izvori proteina visoke biološke vrednosti: pileće belo, riba( oslic, skusa,morska-losos,pastrmka, konzervirane varijante najvise 2 puta nedeljno), ćuretina, belance( 1-2 zumanca dnevno su ok, ako nemas bilo kakvih problema sa holesterolom), nemasno crveno meso( posna govedina, konjsko), mleko i mlečni proizvodi sa (naj)manjim procentom mlečne masti

Izvori hidrata: ovsene pahuljice, integralne žitarice( heljda,raz...), beli i braon "integralni" pirinac, krompir, hleb od integralnog brasna( bez mikseva sa belim brasnom)....izbegavaj sve od belog brasna,kifle,razne vrste peciva,beli hleb...

Povrće: brokoli, mahune( grasak, pasulj,boranija...), karfiol, spanac,zelena salata, paradajz, paprika(presna varijanta).

Zdrave masti: puter od kikirija, bademi, lesnici, orasi, kiki-riki, maslinovo ulje...pozeljna je i suplementacija Omega-3 masnim kiselinama, a i riblje ulje je ok...

Voće: citrusi ( limun, kivi, pomorandža, grejp), jabuke...

Unosi i dovoljno vode...2,5 do 4l ,pogotovu tokom intenzivnih fizičkih aktivnosti dobro doĂ°e...tokom trening se ne lišavaj vode...pij koliko ti se pije...neka preporuka bi bila litar po satu intenzivne aktivnosti...

Trebalo bi ti 2-2,5 gr proteina po kg, a 3-5 gr ugljenih hidrata po kg( ali sa hidratima pažljivo, postepeno ih povećavaj, ali naglasak na kvalitet)...

Da li znaš svoj BMR( bazalni metabolizam, potrošnja energije u stanju mirovanja), TDEE( ukupna dnevna potrošnja energije), BF( procenat telesnih masti)?

Koliko imas godina?

Zdravstveno si ok? Radio skoro neku lab. analizu( krv, urin)?

« Poslednja izmena: Septembar 20, 2014, 07:41:11 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 20, 2014, 06:38:44 posle podne »

Moraćeš da se malo pozabaviš što se tiče ishrane ako želiš da dobiješ mišićnu masu.U toku dana bi trebao da se potrudiš da uneseš dovoljno proteina ,uh i zdravih masti.Proteina oko 2-3g a uh oko 4-5g
Izvori proteina su ti : belo meso,jaja,mlečni proizvodi,riba,nemasno crveno meso
Izvori UH : krompir,pirinač,ovsene pahuljice
Izvori masti : bademi, orasi, kiki-riki, laneno seme,lešnici

Što se tiče trening programa da li već imaš neku ideju šta bi radio ?
Sačuvana
MiOG
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 20, 2014, 06:00:38 posle podne »

Hm.. ishranom se bas i ne mogu pohvaliti.. I za to bi mi trbali saveti..
Kada sam 1. smena, doruckujem, eventualno pojedem neko voce na odmoru, kada se vratim rucam, kasnije uzinam, i oko 7 veceram
Kada sam 2. doruckujem, rucam pre skole, uzina isto voce, kada se vratim veceram
Za dorucak je to neki klasican dorucak, jaja, sendvici..
Rucak, zavisi sta mama pravi (uglavnom bude neko meso, corba, supa.. ) za veceru, isto kao dorucak..

Kada treniram, pozitiv (to je dizanje, zar ne?) radim brzo, dok negativ radim sporo..
Mm, procenat misicne mase mi nisu rekli. Radio sam pred maraton, i samo su mi radili %masti..

Hvala vam na brzim odgovorima :)
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #3 poslato: Septembar 20, 2014, 02:30:05 posle podne »

Umesto broja ponavljanja trebao bi da mislis na duzinu trajanja serije, pauzu izmedju serija i na duzinu ekscentricne kontrakcije.

Svi imamo kifle na stomaku kada sednemo, neki od sala a neki od koze. 11.5% masti je vrlo zavidno, medjutim koliki ti je bio procenat misicne mase? Nema potrebe da razmisljas u pravcu mrsavljenja jer nece nista da ti ostane.

Donja crta grudi se dobija tako sto se % masnoce smanjuje a grudni misic povecava. Ne zavisi od vezbi.

Posle upala jedne misicne partije radi neku drugu misicnu partiju.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 20, 2014, 02:03:34 posle podne »

Pozdrav i dobrodošao na forum.
Što se tiče treninga mogao bi da kreneš da radiš svakog dana po jednu mišićnu grupu 3-5 vežbi,3-4 serija,ponavljanja od 8-12 sve zavisi od mišićne grupe.Upale su u pečtku češće i jače ali vremenom nestaju i dosta su slabije, nemoj da obraćaš previše pažnju na njih već nastavi da radiš po planu.
Trening za definiciju i masu i nema nekih razlika,definicija i masa se najvećim delom prave kroz ishranu.Zato nam za početak napiši kako se hraniš da bi te posavetoali oko toga.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.368 sekundi sa 17 upita.