TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:01:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Imam dosta pitanja..  (Pročitano 4964 puta)
MiOG
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 20, 2014, 01:53:30 posle podne »

Kao sto naslov kaze, imam dosta pitanja.. Pocetnik sam, pa me sve zanima.. Nadam se da ce se naci neko ko ce biti voljan da mi odgovori, i da mi pojasni neke stvari.. Hvala unapred :)

e ovako.. Imam oko 177cm, i 64kg
U teretanu sam poceo da idem pre nekih mesec dana, za to vreme sam radio uglavnom celo telo (otprilike nekih 4-5 puta nedeljno), upoznao sam se sa spravama, i sa pravilnim izvodjenjem vezbi..
Smatram da je vreme da pocnem malo ozbiljnije da krenem da vezbam, da bih ostvario bolje rezultate..
Cilj mi nije da postanem neki profesionalni bb, vec da se zategnem, izbacim misice, definisem se..(odnosno prvo misicnu masu da nabacim, jer trenutno nemam sta da definisem).

1. Nasao sam po netu dosta kombinacija za grupacije (mislim na ponedeljak: grudi/triceps, utorak: rame/noge (npr)). Koji je su po vama najbolje kombinacije? (sto se mene tice, mogao bih i svaki dan da idem, tako da je sve jedno kojim danom cu ici, a kojim ce biti odmor)
2. Da li bi bilo previse da vise od jednom nedeljno radim ruke, grudi i stomak? (posto mi je nekako akcenat na njima (nemojte samo pomisliti da sam neki 'isfurani tip' ali jednostavno, to je nekako 'najbitnije'  sto se izgleda tice.. slozicete se))
3. Sta raditi ukoliko se dobije upala? Da li npr ako dobijem upalu grudi, da li da sutrasnji trening pauziram, da li da radim grupe koje nemaju dodirnih tacaka sa grudima (noge) ili..?
4. Koji je po vama najbolji program za grudi? (masu/definiciju celih grudi, onako 'izbacene' grudi sto bi se reklo)
5. Da li se od kontrakosog benca i propadanja dobija ona 'donja crta' grudi?
6. Da li ako se radi veci broj ponavljanja to vise utice na definiciju, a manji (sa vecim tezinama) na masu?
7. Koliko vremena provodite u teretani po treningu? (prosecno, posto sam procitao negde, da nije pozeljno biti preko sat-sat i po, da se stvara kontraefekat)
8. Sta jesti pre/posle treninga (i koliko vremenski pre i posle da jedem)? (ako moze tacno sta i koliko (a ne prosti, slozeni UH.. ne snalazim se najbolje bas sa tim pojmovima :) )
9. Nisam debeo, ali kada sednem, zna stomak onako da mi se lepo nabora, sto bi se reklo da mi se stvori 'slauf', i grudi onako da mi se opuste.. Da li to znaci da treba da smrsam jos ili..? (poslednji put sam %masti merio u aprilu, imao sam 11.4, od tada nisam sigurno nabacio jos, jedino sam mozda smanjio)
10. Koliki broj serija i ponavljanja treba raditi svake vezbe, i koliko razlicitih vezbi za jednu grupu misica?

Hvala vam unapred, izvinite na malo poduzem postu, i na mozda poprilicno glupim pitanjima.. :)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 18 upita.