TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 03:38:37 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Iznenadna slabost leve strane  (Pročitano 69093 puta)
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #385 poslato: Mart 14, 2016, 12:21:41 posle podne »

:) Postovanje,

ide na bolje ali bolovi su jos prisutni stim da ne uzimam analgetike zbog reakcije na ljekove,jak osip itd.Uz vase savjet popravio sam drzanje glave i vrata kako ste mi dolje i naveli.Radim za sada samo vjezbe istezanja koje ste mi dali,bez utega i bez izometrije.Bol je smanjena u vratu ali je jos dosta prisutna u lijevom ramenu,dijelu lopatice na pregibu lakta i povremenom trnjenju kasiprsta i malo u saku.idem na fizikalne terapije,napravijo 10 galvanizacija i .Nakon uvida u kontrolnom pregledu produzeno jos 10 terapija istih+dodan tens lijevog trapezijusa.Jos imam 5 terapija i uz vase vjezbe nadam se skorm potpunom prestanku bolova.
Evo vec mjesec dana da boli pa nije lako ali vase preporuke mislim da pomazu a posebno se nadam u buducnosti nakon ozdravljenja ostati pri vasim vjezbama i boljem ocuvanju vrata i vratnom pojasu.

Hvala vam.Ako imate jos neki savjet uvjek cu rado prihvatiti od vas sa veseljem.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #384 poslato: Mart 12, 2016, 11:47:44 pre podne »

pozdrav, kako napredujete?
 :)
Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #383 poslato: Februar 26, 2016, 11:33:48 pre podne »

:) ,hocu,hvala.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #382 poslato: Februar 26, 2016, 11:00:11 pre podne »

:)
Javi kako napredujes sa vežbama, ne forsiraj...
Pozdrav
Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #381 poslato: Februar 23, 2016, 04:20:52 posle podne »

:D nevjerovatno ste profesionalni,puno,puno hvala i sretno vam u daljnjem radu i naravno zivotu.
Lp
slaven
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #380 poslato: Februar 23, 2016, 03:10:56 posle podne »

i ove vežbe za rameni pojas...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #379 poslato: Februar 23, 2016, 02:50:37 posle podne »

ovo su vežbe za rameni pojas - koji treba da radiš posle 2-3 nedelej prethodnog programa
- male težine 4-6-8kg... tako da možeš uraditi 10-15 pon, 3 serije po vežbi...
(ne sme da boli)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #378 poslato: Februar 23, 2016, 02:35:39 posle podne »

po nalazu rendgena koji ste postavili - očuvana je medjupršljenska visina - što bi išlo u prilog razmišljanja da ne postoji izraženija diskus hernija tj oštećenje medjupršljenskog diska (što bi bilo dobro...) mada jedino je magnetna rezonanca sasvim pouzdana u dijagnostici stanja medjupršljenskih diskova...
- drugo - postoje koštani derformiteti na pršljenu tj okoštavanje (unkalni osteofiti...) - što bi bio uzrok bola tj iritacije korenova nerava koji idu ka ruci, posebno kod nepravilnog držanja glave/vrata u nekim položajima...
- ptianje je uzroka tih okoštavanja na pršljenovima - oni su posledica obično dužeg nepravilnog opterećenje vratne kičme (?)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #377 poslato: Februar 23, 2016, 02:21:15 posle podne »

Dali da radim vjezbe za vrijeme upale,odnosno tog boli?
u bolnoj fazi treba odmarati, izbegavati opterećenje - mirovati u položaju koji ne boli...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #376 poslato: Februar 23, 2016, 02:20:26 posle podne »

Nevjerovatno koliko ste mi pomogli sa ovim savjetima i po ko zna koji put odgovorili na moj upit.Neznam kako da vam zahvalim.
Bogu hvala  :)
trudite se da budete što bolji čovek, svakog dana - to je zadatak za svakog od nas...  ;)
Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #375 poslato: Februar 23, 2016, 02:17:19 posle podne »

biceps,triceps za sad kad se oporavim bolje ne ili da? recimo nakon 15 ak dana od kad sve prode i bude u redu da i to uvedem uz naravno ove vjezbe sve sto ste mi dali?Trčanje da ili ne?I nakon odprilike koliko od kad prode upala?
Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #374 poslato: Februar 23, 2016, 02:14:37 posle podne »

Dali da radim vjezbe za vrijeme upale,odnosno tog boli?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #373 poslato: Februar 23, 2016, 02:10:42 posle podne »

ovo su vežbe koje treba da radiš - izometrijske vežbe
- statički zadržaj u položaju izvodjenja vežbe 10-15sec, 3x se ponavlja po svakoj vežbi
- radi polako, kreni sa lakšim vežbama, važno je da nema bola pri izvodjenju vežbi...
Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #372 poslato: Februar 23, 2016, 02:07:35 posle podne »

Nevjerovatno koliko ste mi pomogli sa ovim savjetima i po ko zna koji put odgovorili na moj upit.Neznam kako da vam zahvalim.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #371 poslato: Februar 23, 2016, 01:09:42 posle podne »

Vežbe za korekciju nepravilnog držanja:
- Prva vežba: stanite pored zida, oslonite lopatice i ramena na zid (obratite pažnju da spoljne drzanjeglave_1tačke ramena oslonite na zid), spustite bradu na grudi, bez podizanja brade pomerite vrat što više unazad, podignite bradu i pogled na više, kao da gledate preko nekoga ispred vas.
- Druga vežba: sedite, oslonite se laktovima na kolena, spojite šake. Pomerajte polako glavu i vrat što više napred, što više pozadi. Zadržite glavu u krajnjem prednjem i zadnjem položaju, postanite svesni osećaja kada je glava pomerena napred i kada je ona pozadi.
- Treća vežba: u istom položaju oslonjeni laktovima na kolena savijete leĂ°a u luk, povijete ramena prema napred i uvučete stomak, zatim ispravite leĂ°a u luk povlačeći ramena u nazad i podižuči glavu što više na gore. Ovo se može izvoditi na podu, oslonjeni na šake i kolena, kao kada se mačka proteže.
- Četvrta vežba: kada sedite, sedite na lopti za pilates, posebno kada radite za računarom. Sedenje na lopti za pilates aktivira mišiće stabilizatore trupa, što olakšava pravilno držanje tela.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.121 sekundi sa 17 upita.