TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 03:25:20 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Iznenadna slabost leve strane  (Pročitano 69090 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #235 poslato: Jun 25, 2015, 01:38:45 posle podne »

Ognjeneoevo reziltati EMNG-a....

nije mi jasno razlog promena na pleksusu brahijalisu - a nalaz magnetne rezonance vratne kičme je uredan... (?)
to bi trebalo da vidiš sa neurologom... (!)
Bio sam i kod neurologa, nije ni njemu jasno  s obzirom da je nalaz MRI uredan.
 Po njemu a i fizijatru jedini nacin je da sam istegao i ostetio nerve kad sam visio na vratilu.
Imam diskus u lumbalnom dijelu l4-l5 pa sam cuo da je dobro da se uhvatim rukama i visim na vratilu do 1 min, to sam i radio.
 Je li moguce da sam tako mogao da istegnem i ostetim te nerve?Nesto mi to djeluje nemoguce..
u principu ne bi trebalo da je to bio mehanizam nastanka povrede....
posebno, ako nije bilo iznenadnog bola u ramenu....
Nije bilo bilo nikakvog iznenadnog bola u ramenu... Tako da bas vie ne znam sto da radim.
Mislim da su svi moguci pregledi uradjeni emng, ct ,mri, neuroloski...
Ako Ognjene ako imas neki predlog jos kazi...
Ja planiram da se vratim treningu, polako, pocet cu sa manjim tezinama pa cu postepeno povecavati, i naravno prije treninga dobro zagrijavanje i posle istezanje pa cu vidjet kako ce ici dalje...
Uzimaj vitamin b koml, multivitamine, omega - riblje ulje, kreni lagano trening...
Javi kako ide...
Javi kako ide
Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #234 poslato: Jun 23, 2015, 05:27:32 posle podne »

nije mi jasno razlog promena na pleksusu brahijalisu - a nalaz magnetne rezonance vratne kičme je uredan... (?)
 Po njemu a i fizijatru jedini nacin je da sam istegao i ostetio nerve kad sam visio na vratilu.
Imam diskus u lumbalnom dijelu l4-l5 pa sam cuo da je dobro da se uhvatim rukama i visim na vratilu do 1 min, to sam i radio.
 Je li moguce da sam tako mogao da istegnem i ostetim te nerve?Nesto mi to djeluje nemoguce..
Nije bilo bilo nikakvog iznenadnog bola u ramenu... Tako da bas vie ne znam sto da radim.
Mislim da su svi moguci pregledi uradjeni emng, ct ,mri, neuroloski...
Ako Ognjene ako imas neki predlog jos kazi...
Ja planiram da se vratim treningu, polako, pocet cu sa manjim tezinama pa cu postepeno povecavati, i naravno prije treninga dobro zagrijavanje i posle istezanje pa cu vidjet kako ce ici dalje...
Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #233 poslato: Jun 23, 2015, 05:01:50 posle podne »

Molim vas za savjet.Naime operirao sam preponsku lijevu herniju,stavljena je mrezica i prošlo je 8 mjeseci od operacije.Nakon operacije sam se jako dobro čuvao i nisam radio nikakve napore u ta dva mjeseca.Nakon dva mjeseca sam počeo raditi jer sam bio na bolovanju.(prodavač sam i izdajem robu,laminat,parket,vrata i prozore).Dali su mi laganu poštedu još dva mjeseca tako da sam 4 mjeseca jakop dobro čuvao.Sad imam povremen probleme,zatezanja i lagane bolove pa me to zabrinjava i možda lagan blag otok na mjestu gdje je bila operacija i pojacan rad crijeva....V eć sam imao slične simptome u zadnja 4 mjeseca i isao sam kod kirurga(više me svi tamo znaju i dosadio sam im)oni tvrde da kile nema ćak i je i ultrazvuk abdomena raden....a ja i dalje imam te problemčiće pa neznam sta da radim imam osjecaj da možda puno teglim na poslu...ima li razloga za brigu ili to zna biti uobičajeno???Probao sam i sa sportom lagano ali me zna isto zezati bolovi u preponi i na mjestu operacije...a jedan kirurg mi je rekao odnosno bas koji me operirao da nikad neče obe strane biti 100%identične jer je meni malo lijeva strana kao izbočena ali da je to normalno i da zna zezati i do godine dana....?imam 38 god.80 kg visina 185 cm....savjet i mišljenje molim vas?
Pozdrav, dobrodošli na Pansport forum  :)
bol može postojati - na mestu operacije (može biti zahvaćen i manji živac u šav...)
da li ste radili vežbe trbušnjaka?

Hvala na trudu vašem.

Nisam radio trbusnjeke pa vas ovim putem molim i pitam dali bi bilo pametno da ih radim?Počeo sam se rekreativno baviti boxom,udaranje u vreću,dižem bučice za biceps,tricepse do max 5 kg.Ramena  i prsa bi radio sa lat mašinom i težim bučicama  ali me strah da je rano,vratilo i ne pomišlam iako mozdai mogu ali ja možda paničim.Nakon trečeg treninga imao sam mane bolove na predjelu reza i to nakon treninga...dosta cesto mi crijeva kuvaju kao da sam postao osjetljiv na jaču hranu ....sad sam relativno ok pa vas moiml za u kratko ako možete da mi date kratke instrukcije kakv trening bi mi bio dobar uz udaranje u vreču ako uopče i to savjetujete..Inače se dosta istežem i zagrijavam prije i poslje treninga,,,Hvala na razumjevanju..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #232 poslato: Jun 23, 2015, 01:57:16 posle podne »

Molim vas za savjet.Naime operirao sam preponsku lijevu herniju,stavljena je mrezica i prošlo je 8 mjeseci od operacije.Nakon operacije sam se jako dobro čuvao i nisam radio nikakve napore u ta dva mjeseca.Nakon dva mjeseca sam počeo raditi jer sam bio na bolovanju.(prodavač sam i izdajem robu,laminat,parket,vrata i prozore).Dali su mi laganu poštedu još dva mjeseca tako da sam 4 mjeseca jakop dobro čuvao.Sad imam povremen probleme,zatezanja i lagane bolove pa me to zabrinjava i možda lagan blag otok na mjestu gdje je bila operacija i pojacan rad crijeva....V eć sam imao slične simptome u zadnja 4 mjeseca i isao sam kod kirurga(više me svi tamo znaju i dosadio sam im)oni tvrde da kile nema ćak i je i ultrazvuk abdomena raden....a ja i dalje imam te problemčiće pa neznam sta da radim imam osjecaj da možda puno teglim na poslu...ima li razloga za brigu ili to zna biti uobičajeno???Probao sam i sa sportom lagano ali me zna isto zezati bolovi u preponi i na mjestu operacije...a jedan kirurg mi je rekao odnosno bas koji me operirao da nikad neče obe strane biti 100%identične jer je meni malo lijeva strana kao izbočena ali da je to normalno i da zna zezati i do godine dana....?imam 38 god.80 kg visina 185 cm....savjet i mišljenje molim vas?
Pozdrav, dobrodošli na Pansport forum  :)
bol može postojati - na mestu operacije (može biti zahvaćen i manji živac u šav...)
da li ste radili vežbe trbušnjaka?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #231 poslato: Jun 23, 2015, 01:54:51 posle podne »

Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #230 poslato: Jun 13, 2015, 07:05:12 posle podne »

Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #229 poslato: Jun 12, 2015, 11:35:04 posle podne »

« Poslednja izmena: Jun 12, 2015, 11:37:42 posle podne od strane SAJ » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #228 poslato: Jun 12, 2015, 08:31:22 pre podne »

Prva vezba mi je bas ta,i tu odradim sa 50kg jedno 12x4 serije,pa triceps ekstenziju lezeci sa ez 25kg 12pon x 4serije i na kraju ekstenziju iznad glave sedeci.Naravno,program mi se razlikovao ranije gde sam mogao i vise i jace ali trenutno je tako.Da li da probam svaku vezbu pojedinacno ruku,posto mi se cini da u vecini slucajeva desna preuzima dosta?
možeš raditi sajlu sa jednom rukom
ili
smanji težine na sajla+kanap na 35kg i forsiraj malo levu ruku (dozirano...)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #227 poslato: Jun 12, 2015, 08:30:16 pre podne »

Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #226 poslato: Jun 09, 2015, 05:44:44 posle podne »

Sačuvana
dglisha
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #225 poslato: Jun 08, 2015, 06:24:22 posle podne »

Prva vezba mi je bas ta,i tu odradim sa 50kg jedno 12x4 serije,pa triceps ekstenziju lezeci sa ez 25kg 12pon x 4serije i na kraju ekstenziju iznad glave sedeci.Naravno,program mi se razlikovao ranije gde sam mogao i vise i jace ali trenutno je tako.Da li da probam svaku vezbu pojedinacno ruku,posto mi se cini da u vecini slucajeva desna preuzima dosta?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #224 poslato: Jun 08, 2015, 03:18:03 posle podne »

ovo je dobra vežbaza tebe, sa kanapom - možeš da doziraš ugao i opterečenje na spoljašnjoj glavi tricepsa....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #223 poslato: Jun 08, 2015, 03:08:10 posle podne »

Pa malo poboljsanje osecam u tricepsu,ali vidim i osecam i dalje veliku razliku.Sto se tice ramena osecam i tu neku bol posle dugog ponavljanja,tipa posle 12tog.Pricam sve o levoj strani posto mi je desna ok.Razlika u velicini ruke je negde oko 4cm,lateralni deo tricepsa mi je najvise "otisao" cini mi se.Da li postoji sansa da se povrati taj misic,ili je to znak da je nerv trajno ostecen.
koje vežbe radiš za triceps?
sa kojom težinom?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #222 poslato: Jun 08, 2015, 03:06:08 posle podne »

Pa bolje mi  je od fizikalne, a od tada je proslo 7 mjeseci, sad cu opet na fizikalnu...
kakve tegobe imaš trenutno u rukama/ramenima?
Trenutno po nekad imam zarenje sa spoljne strane ruke, do polovine podlaktice a nekad skorz do sake.
Nije stalno prisutno. A ne znam sto ga izaziva, kao da iz cista mira pocne...
Zakazah emng u subotu pa javljam rezultate.
Ognjene mogu li da otvorim posebnu temu pa da se prebace ove poruke sto sam pisao, da ne kvarim momku temu?
javi mi rezultate novog emng-a...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #221 poslato: Jun 08, 2015, 03:05:09 posle podne »

Pa bolje mi  je od fizikalne, a od tada je proslo 7 mjeseci, sad cu opet na fizikalnu...
kakve tegobe imaš trenutno u rukama/ramenima?
Trenutno po nekad imam zarenje sa spoljne strane ruke, do polovine podlaktice a nekad skorz do sake.
Nije stalno prisutno. A ne znam sto ga izaziva, kao da iz cista mira pocne...
Zakazah emng u subotu pa javljam rezultate.
Ognjene mogu li da otvorim posebnu temu pa da se prebace ove poruke sto sam pisao, da ne kvarim momku temu?
možeš otovriti novu temu, ali ne možeš prebaciti prethodne poruke, jedino da iskopiraš....  :(
Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 18 upita.