TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 11:16:17 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc Za Novi Pocetak  (Pročitano 4612 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Oktobar 25, 2014, 12:20:19 pre podne »

Sta tacno kuci imas od rekvizita za vezbanje,bucice, sipku za zgibove,dvorucnu sipku ? Mozes da improvizujes za propadanja i jos neke vezbe pa da radis trening po misicnim grupama :)
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 25, 2014, 12:02:22 pre podne »

Ili, sto Dule kaze, procitaj lepo sta je Marko napisao :D
Sačuvana
"Put the victim to bad, and wake the hero instead."
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 25, 2014, 12:01:36 pre podne »

Da, tacno, greska je bila... izmedju 16 i 17h.

Moze ovako:

pre posla, ovsene pahuljice sa mlekom ili jogurtom + kompleks vitamina i minerala
za vreme posla, pa mogao bi da napravim neki sendvic, tipa integralna kila sa pilecim ili curecim prsima i pirincem
posle posla, pilece belo, ili riba, sa povrcem

Pre posla, dodaj jaja, posle posla dodaj krompir recimo. I ne zaboravi veceru, odnosno obrok i posle onog kad zavrsis sa treningom, ukoliko naravno, ne lezis odmah posle treninga...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 25, 2014, 12:01:06 pre podne »

Evo predlazem ti da procitas ovaj tekst kada je planiranje obroka pre i posle treninga :D
http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/ishrana-pre-i-posle-treninga.html
Sačuvana
PlaviSlon
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 25, 2014, 12:00:40 pre podne »

Pa onda, posle treninga opet neko pilece meso ili tunjevina sa povrcem
i vecera tipa sir, jaja.
Sačuvana
PlaviSlon
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 24, 2014, 11:58:15 posle podne »

Da, tacno, greska je bila... izmedju 16 i 17h.

Moze ovako:

pre posla, ovsene pahuljice sa mlekom ili jogurtom + kompleks vitamina i minerala
za vreme posla, pa mogao bi da napravim neki sendvic, tipa integralna kila sa pilecim ili curecim prsima i pirincem
posle posla, pilece belo, ili riba, sa povrcem
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 24, 2014, 11:46:45 posle podne »

P.S. u dorucak ubaci i koje jaje, mozes 2, 3 cela i jos neko belance preko :)
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Oktobar 24, 2014, 11:44:40 posle podne »

Momci, hvala na brzim odgovorima.

Sto se tice vezbanja, skapirao sam, svaki drugi dan sa tegovima je ok, plus trbusnjaci 1-2 puta ndeljno na kraju treninga je dovoljno. Plivanje sam ranije trenirao, pa mi pricinjava zadovoljstvo, plus mi cini da ne bude sve nekako staticno.

Sto se tice obroka...

Pre posla, oko pola 8, ovsene pahuljice sa mlekom ili jogurtom
Za vreme posla, izmedju 11-12h, mogu da ponesem vec pripremljeno integralno pecivo sa namazom (puter od kikirikija ili med sa orasima, bademom i sl.)
Posle posla, izmedju 15-16h, pilece belo meso, ili riba, sa sve povrcem, grasak, boranija, krompir, karfiol, zelena salata, paradajz, i na kraju voce, limun, pomorandza, jabuka
Imam veliki problem pre treninga, izmedju 18-19h, tu ne bi znao sta, nemam ideju.
Posle treninga merica whey proteina, plus opet nesto integralno sa nekim sirom ili tunjevina.

Inace, pijem oko 3 litra vode dnevno.
Sta si na kraju odlucio, teretana ili se drzis kucne varijante? Pazi, dorucak je ok. Obrok posle, hmm, ne bas. Imas li mogucnosti da spremis i poneses recimo pirinac, krompir i neko meso na poslu pa da jedes? Fali ti malo vise tih slozenih hidrata, a integralno nije bolji izvor istog od krompira i pirinca. Povrce inace ubacuj sto vise mozes, ne mora samo u tom jednom obroku. Sad mi nesto nije jasno, kazes posle posla oko 3-4, a rekao si da radis do 4? Zar taj obrok ne bi onda bio oko pola 5, 5? Ako ti je trening oko 6, onda bi poslednji obrok trebao da ti bude oko 4, pola 5, nema potrebe nista da uzimas odmah pre treninga, da ne bi opteretio stomak. A obrok posle treninga mora da bude nesto jaci, jer je to uz dorucak, najbitniji obrok. Tu bih isto ubacio pirinac ili krompir, umesto tog peciva ( nekad moze i pecivo), i neko meso, moze vec i junetina, piletini, zavisi kakve su ti mogucnosti. I fali ti vecera, pred spavanje, mozes neki nemasni sir recimo, i nesto zdravih masti- kostunjavo voce i slicno.
Sačuvana
PlaviSlon
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 24, 2014, 11:35:18 posle podne »

Momci, hvala na brzim odgovorima.

Sto se tice vezbanja, skapirao sam, svaki drugi dan sa tegovima je ok, plus trbusnjaci 1-2 puta ndeljno na kraju treninga je dovoljno. Plivanje sam ranije trenirao, pa mi pricinjava zadovoljstvo, plus mi cini da ne bude sve nekako staticno.

Sto se tice obroka...

Pre posla, oko pola 8, ovsene pahuljice sa mlekom ili jogurtom
Za vreme posla, izmedju 11-12h, mogu da ponesem vec pripremljeno integralno pecivo sa namazom (puter od kikirikija ili med sa orasima, bademom i sl.)
Posle posla, izmedju 15-16h, pilece belo meso, ili riba, sa sve povrcem, grasak, boranija, krompir, karfiol, zelena salata, paradajz, i na kraju voce, limun, pomorandza, jabuka
Imam veliki problem pre treninga, izmedju 18-19h, tu ne bi znao sta, nemam ideju.
Posle treninga merica whey proteina, plus opet nesto integralno sa nekim sirom ili tunjevina.

Inace, pijem oko 3 litra vode dnevno.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 24, 2014, 10:58:53 posle podne »

Niko ti ne moze sastavljati dnevni jelovnik, napisi kako si i sta zamislo konkretno po obrocima pa cemo videti. Ako ne zelis da mrsavim i ne moras kardio da radis, a ako bas zelis onda mozes lagani kardio posle treninga (jos jedan razlog zasto je bolje ici u teretanu)! Trbusnjake radis na kraju ili pred kraj redovnog treninga. Glupo je i bespotrebno trbusnjacima poklanjati ceo dan. Isto je tako bespotrebno raditi posle svakog treninga stomak. 2 puta nedeljno sasvim dovoljno. Ja ih radim jednom nedeljno... Zna se gde se oni prave.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 24, 2014, 10:57:38 posle podne »

Slozio bih se sa Pechom oko treninga, nema mnogo vajde od kucne varijante. U pocetku ce biti napretka, sigurno, ali sve sporije dok vremenom ne bude izostao. Koliko puta bi mogao da jedes u kancelariji, odnosno na poslu? Voce i kostunjavi plodovi mogu da budu i kao neka uzinina, medjuobrok... Napisi nam ti lepo kako si zamislio ishranu, pa cemo da korigujemo.
Sačuvana
PlaviSlon
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2014, 10:48:32 posle podne »

Izvini, greska... Trebalo je da pise: obroci pre i posle TRENINGA

Masnih naslaga imam samo oko donjeg stomaka, ono klasicno, ali ne nesto preterano.

Sta da smanjim? Vezbanje sa tegovima npr. 3 dana, trbusnjaci 1 dan a plivanje 1 dan? Ili vezbanje i trbusnjaci po 2 dva dana a plivanje 1 dan? Ne znam, za sada mi se cini da mi trbusnjaci ne oduzimaju previse vremena i ne umaraju me. Ok, ipak je to samo 2 puta nedeljno, radim 5 serija po 25 trbusnjaka, svaki naredni put promenim vezbu, znaci donji stomak, kosi stomak, gornji stomak. Plivanje mi je takodje ok.

Mada mi izgleda da si u parvu, na duzi rok... Nisam razmisljao da su to dani, nedelje, meseci treninga. Slobodan dan je ipak preko potreban.   
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 24, 2014, 10:33:22 posle podne »

Napisi prvo kako si tacno, po obrocima, zamislio svoju ishranu citajuci forum. Protein uzimaju uz dorucak- ovsene, mleko i whey, i posle treninga sa vodom. Voce i orasasti plodovi su deo obroka, ima onih koji to jedu za uzinu. Ja sam protivnik toga i tvdim da svaki obrok treba biti pojednako bitan i da sadrzi protein.
Sta ti znaci ovo ''Obroci pre i posle JELA mi takodje predstavljaju problem jer nemam nikakvu ideju kako bi tada trebalo da se hranim'' ?
Ja iskreno preporucujem da se upises u teretanu, od tih kucnih varijanti uglavom bude slaba vajda. Smanji malo te fiz. aktivnosti, videcemo do kad ces izdrzati bas svaki dan da radis nesto. Posto radis, 4 puta nedeljno je ok. Ako preteras smorice te sve i prestaces sa ovim...
Kako izgledas fizicki ? Msm da li ima masnih naslaga i to.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
PlaviSlon
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Oktobar 24, 2014, 10:18:45 posle podne »

Imam 35 godina, 187 cm i 83 kg, kancelarijski posao i godine neaktivnosti iza sebe. Sve to me je ucinilo tromijim i umornijim, a ne krivim nikog drugog do samog sebe. Resio sam da se da se ispravno hranim, pravilno vezbam i zivim zdravije. Cilj mi je da poboljsam fizicki izgled i budem uvek u formi. 

Napominjem da se trenutno hranim, sto bi se reklo, s brda s dola. Treba mi pomoc oko planiranja ishrane jer citajuci forum zakljucio sam da je to najbitnija stvar. Radno vreme mi je od 8 do 16 sati. Najrealnije vreme za trening bi bilo izmedju 18 i 20 casova.

Citajuci o ishrani, vec sam isplanirao da bi pre posla mogao da jedem ovsene pahuljice i mleko (sta bi jos moglo?). Veliki problem mi je vreme provedeno u kancelariji i tu imam poteskoca da osmislim sta bi mogao da jedem u tom periodu, pa molim za predloge. Posle posla, tj. za rucak, najcesce i sada jedem belo meso ili ribu (ribu najmanje 1 nedeljno), u ostalim danima uglavnom barenu boraniju, grasak, ali i tradicionalnija jela iz "mamine kuhinje".  Obroci pre i posle jela mi takodje predstavljaju problem jer nemam nikakvu ideju kako bi tada trebalo da se hranim. Citajuci forum, zbunjuje me konzumiranje voca i kostunjavih plodova, da li se njihova upotreba tretira kao obrok ili zasebno?

Kupio sam 100% whey protein pro, za koji mi je prodavac rekao da uzimam jednu mericu posle treninga i jednu mericu pre spavanja. OK?
Takodje sam kupio i nat omega3 na bazi ribljeg ulja, i da uzimam jednu kapsulu dnevno uz obrok. Molio bi da mi napisete ako treba jos neki suplement da koristim.

Sto se tice treninga, radio bi u kucnim uslovima sa bucicama. Cini mi se, opet citajuci ovaj forum, da je metod kruznog treninga najadekvatniji za pocetnike i ovakve uslove vezbanja, pa evo kako sam ga osmislio:

1. potisak bucicama sa grudi za grudi
2. veslanje u pretklonu sa bucicama za ledja
3. cucanj sa bucicama (ili iskorak sa potiskom bucicama iznad glave) za kvadriceps
4. jednorucno veslanje u pretklonu za ledja
5. letenje (ili podizanje ispred sebe) za ramena
6. potisak sa cela za triceps
7. pregib bucicama za biceps

Broj ponavljanja bi bio oko 10 za svaku vezbu. Ne znam koliki broj krugova (serija) je adekvatan za pocetnika (da li je jedan premalo?) i koliko puta nedeljno treba da radim po ovakvom programu.

Moje neko razmisljanje je da radim ovaj trening svaki drugi dan, a da u danima izmedju radim trbusnjake i kardio trening (plivanje). Znaci 4 dana u nedelji vezbe sa tegovima, 2 dana trbusnjaci i 1 dan 30-ak minuta plivanja. Da li je to ok ili treba nesto da promenim?

Unapred hvala na svim predlozima i sugestijama.       
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.08 sekundi sa 18 upita.