TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395000 Teme od strane 25006 Članovi Poslednji član: Vlad77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 19, 2024, 01:23:47 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Celodnevna ishrana  (Pročitano 49788 puta)
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #90 poslato: Jul 01, 2015, 02:50:36 posle podne »

Mozes i crve..puni su proteina.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #89 poslato: Jul 01, 2015, 02:39:27 posle podne »

au brate tvoja pitanja su vrh
Sačuvana
bbahtijarevic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 126

« Odgovor #88 poslato: Jul 01, 2015, 02:30:55 posle podne »

Interesuje me vaše mišljenje o puževima umesto belog mesa.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #87 poslato: Jun 29, 2015, 04:06:13 posle podne »

Hvala :-)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16676


« Odgovor #86 poslato: Jun 29, 2015, 01:20:24 posle podne »

Od kog dela su one? Od buta?
Nisam siguran ali mislim da su od buta.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #85 poslato: Jun 29, 2015, 12:02:11 posle podne »

Ma nije bitna brzina, nego da ode tamo gde treba :) i beli pirinac se brzo apsorbuje pa retko ko jede integralni a ne beli. Int brasno nema skroba? Konkretno da li bi pokvarilo formu ako bi integralno zamenilo ovsene?

Bratac pa neces u obroku samo jesti beli pirinac...sigurno ces u obroku imati i povrce, npr. piletinu, tu na scenu stupa pravilo sumiranja glikemijskih indeksa...

Dakle, iz toga proizilazi da će obrok sastavljen iz belog pirinča, sa dodatkom nekih izvora vlakana, masti i/ili proteina imati približno isti uticaj na nivo šećera u krvi( GI – glikemijski indeks) kao i obrok koji čine smeĂ°i pirinač, vlakna, masti i proteini. Zbog toga se može reći da GI postaje neupotrebljiv kao faktor koji odreĂ°uje da li je beli pirinač dobar ili fatalno loš za nas.

Ja vec malo pisah na tu temu... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/uvena-dilema-beli-ili-integralni-pirina.html

Integralno brasno ima skroba...naravno da ga ima...kao sto rekosmo - biljni glikogen...

Pa i belo brasno ima skroba...mada tu su i mala "cepanja" molekula skroba( hlebni dekstrini,maltoza)...pa i prisustvo , tj. odsustvo vlakana...dakle, skroba imas i u bananama, kukuruzu, mahunarkama, krompiru,pirincu, zitaricama...tj. u plodovima, semenkama, liscu, korenju i krtolama biljaka...prisustvo dijetnih vlakana utice na brzinu "varenja"( cepanja) istog, kao i na brzinu otpustanja dekstroze kao finalnog produkta razlaganja skroba u krvotok...

Biljke u procesu fotosinteze stvaraju glukozu( tj. dekstrozu), a od glukoze se stvara nerastvorljivi skrob...pa tu je prica o amiloplastima( stvaranje skrobnih znaraca)...bla, bla...itd.

A sto se tice integralnog brasna, obradom zrna nije uklonjena ovojnica, tako je "brzina skroba" manja...ali skroba ima...

Npr. krtola krompira ima oko 30% skroba, dok psenicna zrna imaju i do 70% skroba...

Hm...razlika je samo u kolicini skroba...  ;D

E sad da li ce pokvariti tvoju formu za Mr. O , ne znam, ne bi trebalo  ;)

Sve u svemu,kombinuj...ne bi trebalo da bude problema, ako je brasno provereno integralno...  ;)

Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #84 poslato: Jun 29, 2015, 08:51:12 pre podne »

Ma nije bitna brzina, nego da ode tamo gde treba :) i beli pirinac se brzo apsorbuje pa retko ko jede integralni a ne beli. Int brasno nema skroba? Konkretno da li bi pokvarilo formu ako bi integralno zamenilo ovsene?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #83 poslato: Jun 29, 2015, 03:34:55 pre podne »

A to integralno brasno od celog zrna i ovseno brasno (smlevene ovsene u blenderu) su isti djavo? Tj i jednu i drugo se deponuje kao glikogen u misicima? I da li je takvo brasno ravnopravno sa ostalim proverenim izvorima uh (pirinac,ovsene,krompir) ?

Skrob je skrob bratac...mada tu je i malo dijetnih vlakana koja modifikuju "brzinu hidrata"( ovsene, celo zrna žitarica, integralni pirinač...)...ali sve se svodi na rezervni ugljeni hidrat kod svih biljaka - SKROB( biljni glikogen)...  ::)

Sve što si naveo ima skroba u sebi - i pirinač, i krompir i ovsene...

A skrob ide do...  :D
« Poslednja izmena: Jun 29, 2015, 03:37:44 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #82 poslato: Jun 29, 2015, 03:27:03 pre podne »

Pošto krompir ima manje ugljenih hidrata koliko može da se pojede za obrok.

Zanimljiva konstrukcija pitanja...poĂ°i od toga koliko imaš hidrata na 100 gr krompira...oko 20 gr( ako se ne varam)...

A na 100 gr pirinča ima oko 70-80 gr hidrata...dakle, kako će glasiti logička proporcija? Koji bi to odnos bio?

Mada neki ljudi teže "podnose" da pojedu 350 gr krompira, nego li 100 gr pirinča?!  ;)
« Poslednja izmena: Jun 29, 2015, 03:36:23 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #81 poslato: Jun 28, 2015, 11:09:50 posle podne »

Od kog dela su one? Od buta?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16676


« Odgovor #80 poslato: Jun 28, 2015, 08:14:33 posle podne »

Svinjske šnicle a pošto sam video da je dzigerica jeftinija ubacicu i nju, barem 1/3 u odnosu na šnicle. Mora da se uštedi a ja nemam problem sa dobijanjem masti i kilaže pa gledam ono što je jeftinije a da kroz njega unesem proteine.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #79 poslato: Jun 28, 2015, 08:04:04 posle podne »

Mene puno krompira naduje. Inace, ljustilica za krompir, bez toga nigde ne idem haha. Jedna od najboljih stvari ikad smišljenih.
 @Dusane, koje crveno meso kupuješ?
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #78 poslato: Jun 28, 2015, 07:17:15 posle podne »

Pošto krompir ima manje ugljenih hidrata koliko može da se pojede za obrok.
zavisi od tvojih dnevnih potreba za ugljenim hidratima

100g krompira 20-25g hidrata
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #77 poslato: Jun 28, 2015, 07:17:10 posle podne »

400g krompira ti ima uh kao 100g pirinca pa vidi
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16676


« Odgovor #76 poslato: Jun 28, 2015, 07:16:48 posle podne »

Ja kad jedem krompir ne bitno dal u kesi ili kao pomfrit pojedem preko 1kg nekad i preko 2kg, mene on ne može da zasiti.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.052 sekundi sa 18 upita.