TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399990 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 22, 2025, 04:54:56 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: redukcija masnih naslaga i skidanje slaufa  (Pročitano 30312 puta)
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Oktobar 08, 2015, 06:52:32 pre podne »

a sta mogu da iskombinujem zadnji obrok mesto ella sira, sa kikirikijem ?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #71 poslato: Oktobar 07, 2015, 10:13:56 posle podne »

juce sam poceo sa onom ishranom, i nije lako hehe vecinu stvari sam jeo na silu, ali sam sve na kraju pojeo, svih pet obroka... interesuje me jel moze crni hleb uz ovo il neki drugi, jel juce sam sve jeo bez hleba ?

Zašto misliš da ti je hleb uopšte potreban kao "kvalitetan izvor ugljenih hidrata"? Bez hleba se itetakako može dok god na meniju imaš ovsene pahljuce, pirinač, krompir, mahunarke...kao kvalitetne izvore složenih hidrata...

Jedini "provereni" hleb je hleb koji "zamesiš i ispešečeš" od brašna u čiji si kvalitet siguran...ako govorimo o crnom hlebu i tipu brašna misli se pre svega na tip 1100 i 1600, pa i tip 800 je "koliko-toliko" ok( bez "mixeva" sa tipom 500, 400 - "nativno belo brašno")...neki naši trgovci čak preboje belo bršno npr. kakaoom i eto "crnog hleba", kod koga je jedino boja "autentična"  ;)

Dakle, i bez hleba se može...

Ako ti je već u prvom planu "kupovni hleb", moj predlog ide za "Tonus hleb"...
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Oktobar 07, 2015, 06:43:06 pre podne »

juce sam poceo sa onom ishranom, i nije lako hehe vecinu stvari sam jeo na silu, ali sam sve na kraju pojeo, svih pet obroka... interesuje me jel moze crni hleb uz ovo il neki drugi, jel juce sam sve jeo bez hleba ?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Septembar 30, 2015, 10:41:37 pre podne »

"Razlika izmedju leka i otrova je doza", tako da...oprezno za izvorima kofeina...pogotovu "kod osetljivih"...

Izvini, ali po pitanju jaja za dorucak, koja se piju( nadam se da sam dobro razumeo)...odavno smo u Tekstoteci "pricali" i o tome...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/zabluda-ispijanja-ivih-jaja.html

Avidin i Salmonela kazu...Hello  :P
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Septembar 30, 2015, 06:08:37 pre podne »

nisam se konsultovao ni sa kim :D sta mislite o espresu jel on nije preporucljiv ili ??? i ova jaja za dorucak oni se piju, jel tako ? :D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: Septembar 25, 2015, 10:26:06 posle podne »

da da, isao sam u privatnu kliniku Vuk na Crvenom krstu... i najcesce sam bio kod kardiologa i to najboljeg u toj klinici Bojan Jasovic i on je bio u cudu hehe ima sam pritisak gornji cak i preko 200, pio sam od ozbiljnih lekova Nebilet za smanjenje pritiska i jos sto nekih vitamina i djavola... nisam sam prestao sa terapijama, bio sam kod lekara na kontroli i on mi je rekao da prestanem ,jel je posle sve super izgledalo i hvala bogu i sad sam zdrav a proslo e dosta vremena.. i pritisak dobar i rad srca sve sve :D radio sam i test opterecenja i ekg, test opterecenja dobro izneo, ekg dobar sve sve :D

Neka ti sve to bude neka vrste opomene da budeš maksimalno odgovoran prema sebi i svom zdravlju...

Neki ljudi cene zdravlje, tek kada ga izgube...redovno treniraj( naglasak na obavezni kardio), ishrana sa ograničenom upotrebom soli i "loših masti", budi realan u svojim očekivanjima...bez krajnosti...redovne kontrole kardiologa uz obavezne preglede( lab., ekg...), kao i redovno praćenje "vrednosti" krvnog prtiska

Uvek budi svestan mogućih interakcija izmeĂ°u lekova koji se koriste u tretmanu povišenog krvnog pritiska i nekih suplemenata...kao i eventualne (pre)osetljivosti na efekte istih...

Da li se konsultovao sa lekarom spec. sportske medicine koji je najkompetentniji oko nekih procena koja se tiču "treninga i sl."? Funkcionalna dijagnostika?

Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Septembar 25, 2015, 09:02:43 posle podne »

da da, isao sam u privatnu kliniku Vuk na Crvenom krstu... i najcesce sam bio kod kardiologa i to najboljeg u toj klinici Bojan Jasovic i on je bio u cudu hehe ima sam pritisak gornji cak i preko 200, pio sam od ozbiljnih lekova Nebilet za smanjenje pritiska i jos sto nekih vitamina i djavola... nisam sam prestao sa terapijama, bio sam kod lekara na kontroli i on mi je rekao da prestanem ,jel je posle sve super izgledalo i hvala bogu i sad sam zdrav a proslo e dosta vremena.. i pritisak dobar i rad srca sve sve :D radio sam i test opterecenja i ekg, test opterecenja dobro izneo, ekg dobar sve sve :D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Septembar 09, 2015, 11:54:28 posle podne »

videli ste slike nisam ni cista definicija a ni neka masa :( tek sam pocetnik malte ne u ovome ... pa ne pijem nikakve lekove, sad sam super, pritisak mi je u redu, sve se stabilizovalo :D a slikacu vam bas ledja da vidite :D

Problemi sa krvnim pritiskom?

Koje si lekove pio? Da li si prekinuo sa terapijom po savetu lekara ili samoinicijativno? Da li sada redovno "meriš pririsak"? ( pratiš stanje)

Kontrole kardiologa?

Napomenuću da bi trebalo posebnu pažnju usmeriti na prevenciju..."bolje sprečiti, nego lečiti"...

Dakle, posebnu pažnju obratiti na način ishrane( manje loših masti, prostih šećera, dominacija izvora omega-3), ograničen unos soli( kao i zadovoljavajući unos kalijuma), redovnu i kontrolisanu fizičku aktivnost( nadam se da praktikuješ i redovan kardio, bar 2 puta nedeljno)...

Da li u porodici ima srčanih bolesnika...problema sa povišenm krvnim pritiskom?

Možda sam dosadan...ili sam već pitao...ali neke stvari moramo da iznova potenciramo...da li si radio skoro neki lab. pregled, krvi i urina? Holesterol, trigliceridi? Vrednost šećera u krvi? Ekg?

Isto tako, s obrzirom na već pomenute "tegobe" u prošlosti vezane za povišen krvni pritsik, trebalo bi da budeš obazriv kada su u pitanju suplementi sa mogućim efektima na krvni pritisak, pre svega iz grupe stimulativnih sagorevača masti...

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Septembar 09, 2015, 12:56:55 posle podne »

http://imgur.com/4GLjV9b    evo ga link slike, ovo je skorasnja slika

Izgleda ovo ok, ja ti preporučujem da kreneš da radiš na masi sa malo " čistijom" ishranom pa kad nabaciš malo mišićne mase onda da skineš taj višak što imaš. Što se tiče trapeza postoji velika sansa da nije razlika u veličini već da si se "loše" namestio jer znam dosta ljudi koji uvek jedan trapez izbace više kad se ovako stegnu.
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Septembar 09, 2015, 11:39:29 pre podne »

Pa slikaj da vidimo kolika je ta razlika,mozda nije toliko kao sto tebi izgleda,jer i meni kao takmicaru veca je npr leva strana grudi,ja to uvek primecujem dosta ali kad neko ovako pogleda kaze da se to cak ni ne primecuje ili se vidi neznatna razlika..
Sačuvana
Nenad Glisovic
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Septembar 08, 2015, 09:21:43 posle podne »

videli ste slike nisam ni cista definicija a ni neka masa :( tek sam pocetnik malte ne u ovome ... pa ne pijem nikakve lekove, sad sam super, pritisak mi je u redu, sve se stabilizovalo :D a slikacu vam bas ledja da vidite :D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Septembar 08, 2015, 10:18:15 pre podne »

http://i.imgur.com/gVfJwS1.jpg a ovo je slika pre dva meseca 108 kg...  http://i.imgur.com/4VJI6e2.jpg e a ova je slika pre godinu i osam meseci tu sam imao 64 kg :D sta mislite ???  e sad videli ste na prvoj slici sto sam stavio link prvi da mi je jedan trapez veci od drugog, sto to ? nisam ja sad nesto, tek sam pocetnik vezbam ja godinu i osam meseci ali sam cetiri meseca imao pauze imao sam zdravstvenih problema pa posle toga jos sednu pauzu od 3 meseca isto zbog zdravstvenih problema :(

Mozes li da slikas ledja( zadnji deo tela), onako u relax varijanti, i bocno...?

Nekada razlog neproporcionalnosti misicnih partija moze biti i posledica nekog deformiteta kicmenog stuba, npr. skolioza...

O kojim se to zadravstvenim problemima radilo? Pijes li neke lekove? Mislim da smo vec pitali, ali da si radio skoro neki lab. pregled krvi i urina? Ekg?
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Septembar 07, 2015, 11:48:34 posle podne »

http://i.imgur.com/gVfJwS1.jpg a ovo je slika pre dva meseca 108 kg...  http://i.imgur.com/4VJI6e2.jpg e a ova je slika pre godinu i osam meseci tu sam imao 64 kg :D sta mislite ???  e sad videli ste na prvoj slici sto sam stavio link prvi da mi je jedan trapez veci od drugog, sto to ? nisam ja sad nesto, tek sam pocetnik vezbam ja godinu i osam meseci ali sam cetiri meseca imao pauze imao sam zdravstvenih problema pa posle toga jos sednu pauzu od 3 meseca isto zbog zdravstvenih problema :(
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Septembar 07, 2015, 11:01:29 posle podne »

http://imgur.com/4GLjV9b    evo ga link slike, ovo je skorasnja slika, 89kg :(
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Septembar 07, 2015, 10:12:41 posle podne »

Kad uĂ°eš da napišeš post imaš dole dodatne opcije i onda ides na Browse i odabereš sliku koju hoćeš :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 18 upita.