TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394260 Teme od strane 25002 Članovi Poslednji član: lazic037

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 19, 2024, 12:05:03 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Belo meso sa pirincem  (Pročitano 7088 puta)
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #6 poslato: Jun 15, 2015, 08:37:39 pre podne »

Pirinač staviš u šerpicu i dodaš hladne vode u odnosu 1:1,5. Kada krene da ključa skineš da šporeta i poklopiš, ne mešaš i ne skidaš poklopac 15 minuta. I to je to. Ako ti nije baš jasno uklucaj na YT-u ''rice steaming'' ja sam video kako sprema Gordon Remzi. Ne moraš da stojiš pored šerpe i mešaša sve vreme i nećeš ga raskuvati. Ovako može beli, integralni ne.
Meso peci na teflonu ili u rerni. Prženje ne.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #5 poslato: Jun 14, 2015, 05:51:09 posle podne »

Da li moze recimo da se napravi pilav i da se meso proprzi ili ispece u rerni?

Bolje je ispeći meso...prženje na ulju ne bih preporučio...

Sačuvana
jeff seid
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 12


« Odgovor #4 poslato: Jun 14, 2015, 05:27:58 posle podne »

Da li moze recimo da se napravi pilav i da se meso proprzi ili ispece u rerni?
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 742


« Odgovor #3 poslato: Jun 14, 2015, 04:25:13 posle podne »

Belo meso na teflonski tiganj, malo zacinis. Kad dobije lepu boju gotovo je
Pirinač u vodu, odnos 2:1 (1 šolja pirinča, 2 šolje vode) držiš na vatri dok ne provri voda, zatim gasiš ringlu i poklopnjenu šerpu držiiš na toj ringli nekih 10 minuta.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2 poslato: Jun 14, 2015, 04:24:53 posle podne »

Da li neko zna kako da pripremim belo meso sa pirincem..?Pozdrav

Zanimljiva formulacija pitanja  ;D

Život bi trebalo da bude jednostavan, kao i priprema hrane...skuvaj pirinač( u meniju koji si dobio na mail-u), izmeriš pre kuvanja, skuvaš...e sad, ako želite da se pirinač brže skuva (bilo koje vrste) onda ga potopite tokom noći u "običnoj vodi"...

Po pitanju pripreme mesa - pečenje - el. gril, bar u mom slučaju...ili dodaš malo začina,uviješ u foliju, u pleh,pa u rernu...i kesice za pečenje su odlično rešenje...
Sačuvana
jeff seid
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 12


« Odgovor #1 poslato: Jun 14, 2015, 04:02:31 posle podne »

Da li neko zna kako da pripremim belo meso sa pirincem..?Pozdrav
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.129 sekundi sa 18 upita.