TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399884 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 11:45:18 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POMOC oko odabira proteina  (Pročitano 36642 puta)
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #18 poslato: Jul 26, 2015, 10:05:46 pre podne »

tad sam imao ,,viska'' para pa sam hteo malo u suplementaciju da ulozim
sredjena je koliko mogu,bolje ne moze,vec sam navodio zasto
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jul 26, 2015, 10:03:26 pre podne »

ja naprimer ne mogu, i mučnine sam imao itd...zato više ni ne planiram uzimati whey
Pa zasto si ga i uzimao kad ti ishrana nije 100% sredjena?
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #16 poslato: Jul 26, 2015, 09:59:27 pre podne »

ja naprimer ne mogu, i mučnine sam imao itd...zato više ni ne planiram uzimati whey
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jul 26, 2015, 09:50:18 pre podne »

http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-izolati-proteina-surutke-whey/BI339-100-Iso-Whey.html
ja sam koristio ovaj whey,od čokolade
ukus je odvratan i smrdi,šejker mi se ubuĂ°avio,ali šta da se radi,nemam para za nešto kvalitetnije
Mada najbolja je ona opcija,banana i čokoladno...  :D
O ukusima ne treba raspravljati, ja da mogu bio bih i najgori whey, al bitno je da radi posao posle treninga..
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #14 poslato: Jul 26, 2015, 08:31:15 pre podne »

http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-izolati-proteina-surutke-whey/BI339-100-Iso-Whey.html
ja sam koristio ovaj whey,od čokolade
ukus je odvratan i smrdi,šejker mi se ubuĂ°avio,ali šta da se radi,nemam para za nešto kvalitetnije
Mada najbolja je ona opcija,banana i čokoladno...  :D
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #13 poslato: Jul 26, 2015, 08:27:50 pre podne »

joooj šejk....  ;D
ahahahaha
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #12 poslato: Jul 25, 2015, 11:28:07 posle podne »

Dakle ovako za dorucak jedem sardinu, jaja, spanac... Za rucak mesto belo, govedje ili bilo koje drugo zeleno povrce, krompir, uzina ovsene pahuljice, vecera testenine s sirom mladim, sardina tokom celog dana jedem voce i povrce. Posle treninga uzimam sejk od mleka sa0.5 mm, zivim jajetom, plazmom, medom, lanom, sladoledom od cokolade... Sto se tice treninga 3 tj. 4 puta treniram na dan jer je u video snimku odakle radim vezbe pisalo da treba da se rade 3-4puta na dan.

Sve je to lepo...ali pratiš li ciljani unos proteina, hidrata, masti...tj. da preformulišem pitanje...koliki ti je ciljani unos proteina, hidrata, masti?

Koliko si visok, težak?

U kom "obliku" koristiš spanać? Predlog za detljno čitanje o spanaću... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/popajeva-najvea-zabluda-spana.html

Što se tiče šejka posle treninga...zašto živo jaje? U kom obliku koristiš lan? Cilji ti je bolje "pražnjenje creva" ili zdrave masti? Plazma, med, sladoled? Sve u svemu, previše šećera( negativan uticaj pojačane insulinske sekrecije...), a premalo onoga što ti je potrebno u pwm - brzodostupne amino kiselina... iz whey proteina, koji je najbolja alternativa ovom "ala nixa šejku" u pwm sa npr. 1 bananom srednje veličine ili 30-50 gr suvog grožĂ°a ili 15-30 gr dektroza praha ili maltodextrina...

Po pitanju opasnosti vezanih za konzumaciju živih jaja - obavezno pročitati... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/zabluda-ispijanja-ivih-jaja.html

U poslednjem obroku izbegavaj hidrate( negativan uticaj insulinske sekrecije - konzumiranje hidrata kasno noću ometa otpuštanje hormona rasta i promoviše skladištenje masti dok spavamo), bolje se opredeli za posniji sir i izvor zdravih masti - npr. ella sir + kikiriki( pečen, neslan)

Po pitanju plana ishrane...detaljno pročitati...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najbolji-prijatelji-miine-mase-uljeni-hidrati.html

Po pitanju mikro i makronutritivnog( sadržaj proteina, hidrata, masti) sadržaja svake namirnice... http://nutritiondata.self.com/
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #11 poslato: Jul 25, 2015, 11:13:53 posle podne »

Kao što sam već rekao to nije ispravno. Trening služi za to da se mišići stimulišu na rast,posle toga sledi odmor gde se mišići oporavljaju i "rastu". Znači mišići rastu dok odmaraš a trening je samo stimulans. Ako stalno treniraš mišiće i ne daš im dovoljno odmora najmanje (72h )oni neće moći da napreduju čak šta više možda ostvariš i kontra efekat.

Trening kod kuće ti daje dosta ograničenja po pitanju težina i mogućnosti izvoĂ°enja nekih vežbi. Zato je najbolje da kreneš u teretanu ako si u mogučnosti i da onda sastavimo neki trening program koji će tebi odgovarati.
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jul 25, 2015, 10:54:06 posle podne »

Sto se  tice treninga on izgleda ovako. Oko 12prva tura vezbi imate ispod link, oko5 druga serija istih vezbi, oko 8 treca i oko 10 neke druge vezbe sto sam tako skupljao za trbusnjake i plus sklekovi 25, zgibovi15,bucice od 2 kg podizanje 100 puta, propadanja10. 3 dana treninga pa 1 odmor.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #9 poslato: Jul 25, 2015, 10:45:49 posle podne »

Ne bih ja detaljnije ulazio u priču o ishrani za te stvari će ti Slaviša verujem detaljno obrazložiti i objasniti sve. Ja ti mogu pomoći oko treninga, zato dok se Slaviša ne ukjljuči u diskusiju a verujem da će brzo jer je online, napiši malo detaljnije o treningu i da li imaš već neki plan treninga ako kreneš u teretanu.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #8 poslato: Jul 25, 2015, 10:43:18 posle podne »

Imaš mnogo propusta i u treningu i u ishrani, razlog je to što si odgovore tražio na pogrešnim mestima i od ne stručnih ljudi. Dobro je što si došao kod nas na forum jer ovde imamo stručne ljude koji te mogu usmeriti u dobrom pravcu. Za početak je najbolje da zaboraviš sve što znaš od ranije i da kreneš ispočetka od osnova.
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jul 25, 2015, 10:42:09 posle podne »

Sto nevalja taj sejk?
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 25, 2015, 10:40:24 posle podne »

https://youtu.be/PYLSQhLkS_s to su te vezbe koje radim
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #5 poslato: Jul 25, 2015, 10:39:49 posle podne »

Još jedan od onih koji piju niksin šejk, nemoj to sebi da radiš pogotovo sa tim živim jajetom i ostalim stvarima. Prestani sa tim i ako hoćeš kupi protein ili jedi odmah čvrst obrok posle treninga .
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jul 25, 2015, 10:35:27 posle podne »

Dakle ovako za dorucak jedem sardinu, jaja, spanac... Za rucak mesto belo, govedje ili bilo koje drugo zeleno povrce, krompir, uzina ovsene pahuljice, vecera testenine s sirom mladim, sardina tokom celog dana jedem voce i povrce. Posle treninga uzimam sejk od mleka sa0.5 mm, zivim jajetom, plazmom, medom, lanom, sladoledom od cokolade... Sto se tice treninga 3 tj. 4 puta treniram na dan jer je u video snimku odakle radim vezbe pisalo da treba da se rade 3-4puta na dan.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.416 sekundi sa 18 upita.