TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394580 Teme od strane 25004 Članovi Poslednji član: Sandra1986

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 28, 2024, 11:48:25 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pirinac  (Pročitano 6800 puta)
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #7 poslato: Septembar 07, 2015, 03:06:12 posle podne »

Mislim da deo tajne leži i u tome da treba pronaći idealnu temperaturu za kuvanje, tj. podesiti ringlu. Pošto ne volim da bdim nad pirinčem, već samo da se pojavim 10 min kasnije u kuhinji, kuvanje počinjem ringlom na najjače (trojka) sve do ivice ključanja, a onda smanjim na jedan i po, dodam pirinač i odem svojim putem. :D Vratim se posle tačno 10 min (svako mora pronaći tačnu minutažu, ja sam merio za sebe), u šerpici je ostalo taman toliko vode (i to je mereno) da se nije osušila, izlijem kroz cediljku, properem hladnom vodom, i to je to.

Lepljenje je minimalno ili nikakvo, i to u sasvim običnoj šerpici. Kuvam ga i na pari, ali mi se tada više lepi, a traje i nešto duže, pa onda češće preferiram kao što sam opisao. Ako bih kuvao na jačoj temperaturi, morao bih stalno mešati i proveravati da ne iskipi ili da se ne zalepi. To je moja tajna. :)
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #6 poslato: Septembar 07, 2015, 02:49:03 posle podne »

Pavac bre kakvo ulje pri kuvanju, ne lupetaj..

Ako ti se lepi stavi vise vode i cesce mesaj.
E ovo je poenta mog posta :D
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #5 poslato: Septembar 07, 2015, 02:47:50 posle podne »

Pavac bre kakvo ulje pri kuvanju, ne lupetaj..

Ako ti se lepi stavi vise vode i cesce mesaj.
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #4 poslato: Septembar 07, 2015, 02:43:56 posle podne »

Ja stavim u serpu priinac npr 200g i sipam dosta vode i onda mesam pomalo kasikom na pocetku, i posle kad provri opet pomalo mesam dok ne vidim da je gotovo i samo prespem pirinac naglo iz serpe u ovako https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQBMjKRzQsLXkGWeSaxwBdvvuUZ9bC5RDCYh9BG6y4xBL_9XAK_ reseto i onda opet dodam malo vode i sipam u serpu i sipam opet u reseto, ostane mozda 3/4 zrna u serpi i to je to, bude lep pirinac.
Sačuvana
Cicaa
Gost
« Odgovor #3 poslato: Septembar 07, 2015, 02:42:54 posle podne »

Nema potrebe da stavlja ulje bez razloga. Meni se ne zalepi uopste, samo promesam kad provri i onda ostavim tako.
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #2 poslato: Septembar 07, 2015, 02:19:10 posle podne »

ja stavim malo ulja,tek tek...samo par kapi...
cisto da bude lakse pri presipanju u tanjur
mada opet se malo zalepi i tad...  :-X
Sačuvana
uros124567
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 52


« Odgovor #1 poslato: Septembar 07, 2015, 02:15:17 posle podne »

Kako skuvati pirinac a da se posle kuvanja ne zalepi?
Da li to ima veze sa vrstom pirinca ili nacinom spremanja?
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.054 sekundi sa 18 upita.