TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 12:35:54 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitanje u vezi treninga  (Pročitano 1083 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 21, 2015, 11:31:33 posle podne »

Slažem se sa Nenadom po svim stavkama samo bih naglasio da smanjiš broj ponavljanja.
Nekad ti "iskusni" vezbaci nisu bas tako iskusni i strucni kako ti na prvi pogled izgleda...
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 21, 2015, 10:55:31 posle podne »

Nekada dobra formamizvidjenja ne mora da znaci dobro pogodjen misic, nov si, polako naucices...

Najbitnija stvar kada je vezbanje u pitanju muscle-mind connection, nacin na koji se fokusiras dok vezbas.

Smanjite ponavljanja, previse je to, radicete u opsegu 10-12. Broj serija takodje, nekada vise u sportu ne znaci bolje.

Da li ti je ishrana uredjena kako bi postigao cilj.?

Da li su ljudi koji ti daju potvrdu da dobro radis strucni i kako znas da oni dobro vezbaju.?
« Poslednja izmena: Decembar 21, 2015, 10:58:10 posle podne od strane Kolev Nenad » Sačuvana
Chinchiilla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 21, 2015, 10:40:16 posle podne »

Pozdrav svima,
Krenuo sam u teretanu pre nekih mesec ipo dana,trenutno imam 102kg i visok sam 195 cm.Plan mi je mrsavljenje i izgradnja misicne mase.Imam par pitanja u vezi sa treningom :
1) Od pocetka idem sa drugarom koji trenira oko mesec dana vise od mene ( ranije je krenuo ),i plan nam je potupono isti.Svaki dan idemo zajedno,radimo iste vezbe,iste tezine,ista ponavljanja/setove.Ali dok radimo on mi stalno prica kako ga bole misici,peku itd ( u pozitivnom smislu kao da su se dobro aktivirali ),dok sa druge strane ja to uopste ne osecam.Mislim osecam dok radim vezbu ( ne brinite radim do otkaza nije problem sto se ne trudim ) ali nekako cim spustim tegove par sekundi kasnije me odma prestane bol i nista ne osecam...Kao da nisam ni dizao.Isto tako nikada nisam imao upalu od kada sam krenuo da vezbam.Znaci nije do forme ( pitao sam iskusnije ljude iz tertane i svi kazu da je ok forma ),takodje nije ni opterecenje znaci dizem dokle mogu...I kao sto sam rekao cim spustim tegove par sekundi kasnije prestane bilo kakav bol ili slicno,isto tako kada zavrsimo sa treningom ( koji traje od sat- sat ipo ) kada izadjem iz teretane kao da nisam nista radio.Brine me to,jednostavno nekako los osecaj kako da vam objasnim.Ali sto se tice napretka u snazi to je super.Primera radi kada sam krenuo da vezbam bench sam radio 20kg jedva 10 ponavljanja,sada nakon mesec i nesto dana 75kg,leg press sa 200 na 400kg,razvlacenje sa 8 na 20kg itd itd.
2) Drugo pitanje je da li je pametno raditi vise ponavljanja i serija sa malo manjom tezinom i da li je pametno raditi dosta vezbi za jedan deo tela isti trening?Primera radi danas smo radili Grudi/biceps i radili smo sledece : Bench 60kg 15 ponavljanja 5 serija, ravlacenja 20kg 20 ponavljanja 6 serija,razvlacenja na kosom benchu 15kg 25 ponavljanja 5 serija,Propadanja 20 ponavljanja 4 serije ( sa olaksanjem ) , i jos 2 masine za grudi nisam sigurno kako se zovu po 15-20 ponavljanja 4 serije,a za biceps samo 3 vezbe posto su nam otpale ruke od vezba za grudi,ali isto dosta ponavljanja.Ako nije pametno molim vas obrazlozite mi zasto i sta bih trebao da promenim
Hvala najlpese,pozdrav!
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.126 sekundi sa 17 upita.