TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398362 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 12:56:24 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potreban savet za povredu ramena  (Pročitano 6005 puta)
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 10, 2017, 07:10:50 posle podne »

Ako nisi radio ultrazvuk vidi da obavis, eventualno ako treba i MR. Ali sve to u konsultaciji sa specijalistom koji bi verovatno trebao da da savet za neke fizikalne terapije kombinovano uz vezbe...ipak ponavljane tegobe, bol...
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Oktobar 10, 2017, 06:58:51 posle podne »

Do koliko stepeni ides u abdukciji od tela?
Pretpostavljam da je hronicna upala tetiva kao sto ti je i Marko rekao. To sto kazes da se ne secas od kad je sve pocelo govori u prilog preopterecenju misicno- tetivnih struktura a ne konkretnoj povredi ( intenzivni treninzi, ponavljani pokreti, neadekvatno vreme oporavka, neistezanje nakon treninga). Rezultat je opterecenje tetive (najverov.supraspinatusa, moguce udruzena sa jos nekom), reaktivno zapaljenje, nakupljanje kalcifikata sto sve dovodi do bola
Sačuvana
Loshmigthefighter
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Oktobar 10, 2017, 06:21:20 posle podne »

Opisi pokret pri kome osecas bol u ramenu
Radis li redovno istezanja nakon treninga?
Da li posao kojim se bavis ukljucuje neki fizicki rad?
Boli i kad jednostavno podignem ruku u odrucenje, mislim boli u mnogo situacija ali ovako najvise. Sklek ne mogu da uradim dok se dobro ne zagrejem a i tad boli, ne mogu propadanje, bench, boli me manje kod stojeceg potiska i tu stisnem zube.
Istezem se posle svake serije kad radim sa tegovima, ostali treninzi moram da priznam ne.
A ne radim posao gde se mnogo fizicki radi.
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 10, 2017, 03:36:29 posle podne »

Opisi pokret pri kome osecas bol u ramenu
Radis li redovno istezanja nakon treninga?
Da li posao kojim se bavis ukljucuje neki fizicki rad?
Sačuvana
Loshmigthefighter
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 10, 2017, 02:26:58 posle podne »

Pre svakog treninga zagrevanje rotatora. Posle treninga sa tegovima vezbe sa bucicama za rotatore... i nista mi ne pomaze.
Ili sam tu genetski slab ili ne sacekam da se povreda zaleci totalno. Evo sa zenom skoro istresao neku staru cebad i taj pokret aktivirao mi bol u oba ramena, zena mi se smejala kaze vidi koliki si, pobedilo te jedno cebe.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 10, 2017, 12:28:53 posle podne »

Kod  takvih hronicnih povreda, najcesce su istegnuca tetiva i ligamenata dovode do zadebljanja istih, sto stvara pritisak u kanalu rotatorne manzetne i na akromionu ramena. Otuda dolazi cest bol svugde gde ja aktivacija misica prednjeg ramena. Ja sam kod sebe to resavao elasticnim trakama, gde sam radio i po 100x ponavljanja po treningu, istezanja tih traka. Isto tako sam radio bench i potiske sa praznom sipkom u preko 50x ponavljanja. Vremenom je doslodo jacanja i dubinskih misica ramena koji su preuzimali funkcioju i malo rasterecivali tetive, sto je pomagalo. No, maksimale tezine najcesce izazivaju ovu povredu.
Sačuvana
Loshmigthefighter
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 10, 2017, 10:47:55 pre podne »

Napisacu ovde da ne otvaram temu, rame od letos boli i kad podignem sasvim malu tezinu iz nekog ugla. Zanimljivo je da mi se povrede ramena javljaju na po nekoliko meseci i to kad se zaleci jedno ne prodje malo povredi se drugo i tako godinama... Poludecu sta da kazem...
Ne radim bench, ne smem da pomislim na to pa za snagu gornjeg dela radim military ili push
Ne znam kad i kako sam se povredio a to nikad i ne mogu da primetim nista mi nikad ne kvrcne ili tako nesto. Primetio sam i sumnjam posle jakog rada na dzaku da se to desava.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 09, 2017, 12:30:11 posle podne »

Moze da bude nategnuce tetive. Za sad miruj, vidi za 3-4 dana dali bol prolazi tj dal se smanjuje. Ako ne, kod lekara na snimanje, onda je moguće da je možda neka ruptura. U bacačkim sportovima, to je normalna povreda, kod padova. Ja sam 2x imao.
Sačuvana
bbahtijarevic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 09, 2017, 12:09:53 posle podne »

Pre tri dana na džudo treningu desila mi se povreda ramena. Prilikom bacanja pao sam direktno na desno  rame i osetio kako je rame krenulo napred  ali kad sam  se potrbuške  ispružio i ramenom bio oslonjen na strunjaču rame kao da se vratilo. Kod lekara nisam išo. Treća noć kako nemogu da spavam od bolova prilikom okretanja u toku noći. Rame boli i  kad miruje. Bolovi su iz dana u dan malo jači.
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jul 13, 2017, 04:07:13 posle podne »

Odlično. Verujem da hoće.
Bitno je da i ubuduće posvećuješ pažnju vežbama istezanja kako ne bi došlo do novih povreda.

Još nešto što bi moglo biti od koristi:
https://youtu.be/sw_EtkaF5Vk
https://youtu.be/SYeGTf8AtAk

Sačuvana
Lord Milutin
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 13, 2017, 12:30:52 posle podne »

https://youtu.be/luoiGpT4PJ8
Vežbe za jačanje i istezanje ramenog pojasa koje mogu biti od pomoći u prevenciji povreda.

- zagrevanje pre treninga obavezno
- dozirati opterećenje
-istezanje nakon trenažne epizode

Hvala ti! Vec 2 nedelje radim neke vezbe za zagrevanje sa tog videa, i mogu reci da sam se 90% oporavio. Vise me ne boli kada radim vezbe za grudi, ramena, ruke itd. Jedino malo boli u odredjenom polozaju kada stavim ruku iza glave i naslonim glavu na tu ruku kao da guram. Ali verujem da je samo pitanje vremena kada ce se i to smiriti. :)
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 12, 2017, 09:05:03 posle podne »

https://youtu.be/luoiGpT4PJ8
Vežbe za jačanje i istezanje ramenog pojasa koje mogu biti od pomoći u prevenciji povreda.

- zagrevanje pre treninga obavezno
- dozirati opterećenje
-istezanje nakon trenažne epizode

Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 10, 2017, 12:39:28 posle podne »

Javi napredak.
Sačuvana
Lord Milutin
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 10, 2017, 09:43:09 pre podne »

Ovo ne bi trebalo da je strasno, ali ne treba odmah posegnuti za istim treningom :) treba ramena malo da miruju, jer kod sveze povrede ako se na zaleci, lako predje u hronicnu. Mozes trenirati noge, stomak, lumbalni deo.
Kad kroz neko vreme osetis da mozes da radis citavu amplitudu na prazno a da se bol ne javi, ili samo tek pomalo se bol javi, pocni s treningom za rameni pojas. Prvo dobr s elasticnim gumam zagrej ramena, sitnim pokretima dok ne osetis da "peku" misici. Radi u svim uglovima da meka tkiva i duboke misice aktiviras, prokrvis. I naravno, ne navaljuj odmah na tezine :)

Hvala ti puno na odgovoru, Marko! :)
Da, tako sam i planirao, da ne radim nista nedelju dana dok se malo ne zaleci samo od sebe, onda drugu nedelju krecem sa trcanjem, nogama i trbusnjacima i bez tegova malo razgibavanje ramena, trecu nedelju sa malim tezinama neke osnovne vezbe za ramena, cisto da ih aktiviram malo, i posle povecavam malo po malo ako nema bola.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 09, 2017, 10:44:00 posle podne »

Ovo ne bi trebalo da je strasno, ali ne treba odmah posegnuti za istim treningom :) treba ramena malo da miruju, jer kod sveze povrede ako se na zaleci, lako predje u hronicnu. Mozes trenirati noge, stomak, lumbalni deo.
Kad kroz neko vreme osetis da mozes da radis citavu amplitudu na prazno a da se bol ne javi, ili samo tek pomalo se bol javi, pocni s treningom za rameni pojas. Prvo dobr s elasticnim gumam zagrej ramena, sitnim pokretima dok ne osetis da "peku" misici. Radi u svim uglovima da meka tkiva i duboke misice aktiviras, prokrvis. I naravno, ne navaljuj odmah na tezine :)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.036 sekundi sa 13 upita.