TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 07:48:02 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda trbusnog zida bruh ili kila  (Pročitano 171753 puta)
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #442 poslato: Avgust 02, 2013, 10:57:03 pre podne »

marco, kako si?

Ej pozdrav Pedja. A nema nekih promjena ni nabolje ni nagore, čini mi se da je bolje kad sam jako zagrijan u teretani, ali kad se vratim u normalu onda je isto.
Od smetnji - mala bol kod primicanja lijevog koljena na podu desnome koje "gleda" uvis) (samo lijevog, obratno je ok) - ovo samo kroz jutro, tokom dana nestane.

Vježbe: - 1 dan teretana, 1 dan kućne vježbe - radim 3x12 u teretani (kućne 3x15), pauze 1 min kod svih vježbi i istezanja
- na mašinama leg ekstenzije i hamstringse mogu bez ikakve boli (tež. 15-20 kg)- posebno leg ekstenzije, čini mi se da ih mogu i punom jačinom kao i prije povrede - slično kao i kraul plivanje (isti pokreti nogama)
- mašina za primicače - ovo radim jako polako sa min. težinom (10 kg), malo boli u trbusnima samo prva serija
- kućne vježbe - sve bez problema, ponekad mala bol u pocetku prve serije kod dizanja donje ispružene noge

- Trčanje/ trčkaranje - na parketu u teretani na kraju treninga, jako zagrijan - tu mi se čini bez problema da bih mogao minut vrlo sporog trčanja da ima prostora više od 20-tak m. - ne znam kako bi bilo vani na betonu, ono kad sam probao prije 15 dana nije bilo ok.
Možda na kraju treninga odvesti se vani pa probati ili da ne forsiram još? Neke nove vježbe?

Pozdrav, tnx.
« Poslednja izmena: Avgust 03, 2013, 10:42:10 pre podne od strane marco » Sačuvana
Anri1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #441 poslato: Avgust 02, 2013, 08:41:24 pre podne »

U ponedeljak ce biti nalazi pa cu postaviti. Bolove imam pri svim pokretima i položajima osim kod ležanja na ledjima.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #440 poslato: Avgust 01, 2013, 11:23:01 posle podne »

Malo sam guglao i našao da u 2-3 % slučajeva kod operacije preponske kile dolazi do uklještenja nerva koji izaziva ove simptome (bol u donjem dijelu reza, u kuku, unutrašnjem dijelu butine i trnjenje u nozi i prstima) To bi trebao da bude Ilioinguinal nerv. Ako je neko imao nešto slično ili zna nešto o ovome neka piše, kakva je operacija, rizik, poslijedice...

Ovo je iz neke hrv. bolnice: http://postimg.org/image/9nmwclqsx/
Ja sam malo više guglao o ovome, i naišao više puta na podatak da se uz pojačanje trbušnog zida (mrežicom ili drugačije) treba napraviti i neurolizu ilioingvinalnog nerva, inače operacija često nema željenog efekta. Urolozi za ovaj problem nemaju smisla,  mislim da se trebaš obratiti nekom kirurgu s iskustvom koji radi opisani zahvat.

marco, kako si?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #439 poslato: Avgust 01, 2013, 11:20:58 posle podne »

Kod urologa sam išao oko 2-3 godine prije prve operacije jer kila ni na jednoj preponi nije bila vidljiva pa su svi doktori mislili da su u pitanju mokraćni k., čak i sad na drugoj (desnoj preponi) imam bol.

Mene je dva puta operisao načelnik hirurgije koji vjerovatno ne zna za ilioingvinalnog nerv pošto sam sigurno 30 puta bio kod njega na kontroli i svaki put me je vraćao govoreći da je sve u redu i da sam umislio... a kad odem kod drugih hirurga oni ne smiju ništa reći suprotno jer me je operisao načelnik. Znači moram pomoć tražiti negdje dalje. Preporučite mi nekog bez obzira gdje se nalazi.

Da li postoje pregledi kojima se može dokazati da je taj nerv u pitanju? U ponedeljak idem na Color dopler KS nogu i EMG (elektromiografiju) obe noge, nadam se da ce se tu nesto vidjeti.
napiši nalaze sa pregleda...
Pri kojim pokretima imaš bol?
Sačuvana
Anri1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #438 poslato: Jul 31, 2013, 05:22:37 posle podne »

Kod urologa sam išao oko 2-3 godine prije prve operacije jer kila ni na jednoj preponi nije bila vidljiva pa su svi doktori mislili da su u pitanju mokraćni k., čak i sad na drugoj (desnoj preponi) imam bol.

Mene je dva puta operisao načelnik hirurgije koji vjerovatno ne zna za ilioingvinalnog nerv pošto sam sigurno 30 puta bio kod njega na kontroli i svaki put me je vraćao govoreći da je sve u redu i da sam umislio... a kad odem kod drugih hirurga oni ne smiju ništa reći suprotno jer me je operisao načelnik. Znači moram pomoć tražiti negdje dalje. Preporučite mi nekog bez obzira gdje se nalazi.

Da li postoje pregledi kojima se može dokazati da je taj nerv u pitanju? U ponedeljak idem na Color dopler KS nogu i EMG (elektromiografiju) obe noge, nadam se da ce se tu nesto vidjeti.
Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #437 poslato: Jul 31, 2013, 04:17:48 posle podne »

Malo sam guglao i našao da u 2-3 % slučajeva kod operacije preponske kile dolazi do uklještenja nerva koji izaziva ove simptome (bol u donjem dijelu reza, u kuku, unutrašnjem dijelu butine i trnjenje u nozi i prstima) To bi trebao da bude Ilioinguinal nerv. Ako je neko imao nešto slično ili zna nešto o ovome neka piše, kakva je operacija, rizik, poslijedice...

Ovo je iz neke hrv. bolnice: http://postimg.org/image/9nmwclqsx/
Ja sam malo više guglao o ovome, i naišao više puta na podatak da se uz pojačanje trbušnog zida (mrežicom ili drugačije) treba napraviti i neurolizu ilioingvinalnog nerva, inače operacija često nema željenog efekta. Urolozi za ovaj problem nemaju smisla,  mislim da se trebaš obratiti nekom kirurgu s iskustvom koji radi opisani zahvat.

Sačuvana
Anri1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #436 poslato: Jul 31, 2013, 03:39:31 posle podne »

Evo ja sam na drugoj fazi vec 2-3 mjeseca i ne mogu dalje, odustajem. Bol je i dalje prisutna, ne mogu da hodam, sjedim, ma ništa osim ležanja na ledjima. Izgleda da je sa mišićima sve u redu. Malo sam guglao i našao da u 2-3 % slučajeva kod operacije preponske kile dolazi do uklještenja nerva koji izaziva ove simptome (bol u donjem dijelu reza, u kuku, unutrašnjem dijelu butine i trnjenje u nozi i prstima) To bi trebao da bude Ilioinguinal nerv. Ako je neko imao nešto slično ili zna nešto o ovome neka piše, kakva je operacija, rizik, poslijedice... i gdje da tražim pomoć pošto doktori u mojoj zemlji nemaju riješenje za ovaj problem.

Imam ovde i nekoliko nalaza ako mogu pomoci.

http://img189.imageshack.us/img189/4563/1zmk.jpg
http://img809.imageshack.us/img809/5179/umbn.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/6240/sj1y.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/5611/81vi.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/379/posg.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/7471/eqkb.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/5522/ehwg.jpg
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #435 poslato: Jul 26, 2013, 10:37:17 posle podne »

Ne povećavaj težine za sada. Na mašini za primicače radi sa minimalnim težinama, ako osećaš bol izbaci tu vežbu za sada....
Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #434 poslato: Jul 26, 2013, 04:40:27 posle podne »

Evo report:

Vježbe:
Da li da povecavam tezinu ili da idem na vise ponavljanja s istom težinom? (15,20)
- na mašinama leg ekstenzije i hamstringse mogu bez problema (trbušni i prepone ne bole ništa) - posebno leg ekstenzije, čini mi se da ih mogu i punom jačinom kao i prije povrede. Hamstringse možda na trenutke osjetim zanemarivo u točki u trbušnima dole desno.
- mašina za primicače - ovo je bilo problematično, sad sam 10kg povecao na 15kg što prvi put nisam mogao - boli samo prva serija (radim vrlo polako i onda nekako mogu).
- kućne vježbe - sve bez problema, eventualno mala bol kod nekih vjezbi u prvoj seriji.
Ako probam stiskanje koljenima malo boli, ne mogu punom snagom

- Plivanje kraul - odradio sam srijeda popodne lagano 10x po 30-tak sek. Zadnjih par puta sam probao i malo brže - ništa ne boli, čini mi se da bih čak mogao i sprint na negdje 80% max. brzine (slično je opterećenje kao na leg ekstenzije na mašini, "udarci" ravno ispred - ovo opterećenje ne stavra nikakve probleme, mogu praktično max. snagom)

- Trčanje: probam na parketu u teretani na kraju treninga, jako zagrijan i tu mi se čini bez problema da bih mogao ono minut laganog trčanja da ima prostora više od 20-tak m. (a opet, kad sam u ponedjeljak probao vani na betonu bilo je kako sam opisao niže)
Da li da probam opet, možda na kraju treninga odvesti se vani pa probati ili da ne forsiram još?

Pozdrav!
« Poslednja izmena: Jul 26, 2013, 04:44:29 posle podne od strane marco » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #433 poslato: Jul 24, 2013, 11:27:29 posle podne »

Pitanje: Mogu li razdvojiti vježbe na 2x po pola sata, iz praktičnih razloga bi mi bilo lakše :
- ujutro (oko podne : ) trbušne pa njihovo istezanje,
- a popodne navečer (20 h) ostale vježbe (za noge i primicače), pa istezanje prepona

Ili je neophodno da bude sve u komadu sat-sat ipo ?

možeš razdvojiti vežbe.
Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #432 poslato: Jul 24, 2013, 11:26:41 posle podne »

Ok, trčanje izbaci za sada, pravićemo update ovih dana... Javljaj kako ide.

Ok, dok ne bude updatea radim ovako dan/dan:
- Teretana dan = spomenute 3 vježbe na mašini, pa 20 min kasnije kućne vježbe (trbušni i istezanje)
- kućne vježbe dan = isto to, samo umjesto 3 vježbe na mašini kućne vježbe (za primicače dizanje donje ispružene noge i ostale)

(I plivanje kad stignem 2x, možda 3x sedmično.)

marco, taj program je okej.
Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #431 poslato: Jul 24, 2013, 09:36:12 pre podne »

Pitanje: Mogu li razdvojiti vježbe na 2x po pola sata, iz praktičnih razloga bi mi bilo lakše :
- ujutro (oko podne : ) trbušne pa njihovo istezanje,
- a popodne navečer (20 h) ostale vježbe (za noge i primicače), pa istezanje prepona

Ili je neophodno da bude sve u komadu sat-sat ipo ?

« Poslednja izmena: Jul 24, 2013, 01:30:42 posle podne od strane marco » Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #430 poslato: Jul 23, 2013, 11:58:51 pre podne »

Ok, dok ne bude updatea radim ovako dan/dan:
- Teretana dan = spomenute 3 vježbe na mašini, pa 20 min kasnije kućne vježbe (trbušni i istezanje)
- kućne vježbe dan = isto to, samo umjesto 3 vježbe na mašini kućne vježbe (za primicače dizanje donje ispružene noge i ostale)

(I plivanje kad stignem 2x, možda 3x sedmično.)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #429 poslato: Jul 23, 2013, 11:53:43 pre podne »

Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #428 poslato: Jul 23, 2013, 11:35:26 pre podne »

Da li boli kad šetaš tokom dana?  boli kad plivaš?
Ne, zadnjih mjesec dana je hodanje ok. Mogu čak i normalnom brzinom, i žurno - javlja se malo zatezanje tek nakon jedno pola sata hodanja.

Plivanje kraul - samo malo boli desna strana pri jačim zamasima desne noge, i to zanemarivo
Sačuvana
Stranice: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.041 sekundi sa 13 upita.