TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398263 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 14, 2024, 05:25:18 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u vrhu lakta  (Pročitano 2100 puta)
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 11, 2017, 08:42:28 pre podne »

Pozdrav,
Ima li poboljšanja?
Pridržavaš li se saveta?
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 16, 2017, 11:10:18 pre podne »

Zahvaljujem se na objasnjenjima, a da li bi to trebalo da prodje ili kad jednom pocne ostaje tu, posto i posle 2-3 meseca mirovanja osetim da boli?
Nista cudno, tetive verovao ili ne mogu i po godinu ili dve da se vuku. Zato uvek savetujem, cemu tezine ako se ne mora? :)
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 16, 2017, 09:40:25 pre podne »

Da bi PREVENIRAO ponovno javljanje:

- dobro zagrevanje pre treninga (narocito regije koje su ranije "trpele" povredu)
- akcenat na pravilnu tehniku izvodjenja
- oprez sa tezinama
- veoma bitno istezanje nakon treninga (opusta misice, smanjuje upalu, povecava fleksibilnost, misicnu izdrzljivost i snagu, povecava pokretljivost zglobova...)
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 16, 2017, 09:34:19 pre podne »

Mirovanje nije dovoljno da problem bude resen.
Usled upale su se "nakupili" produkti zapaljenja koji samo dobrom prokrvljenoscu mogu da se otklone.
Dobra prokrvljenost = trening: primeni vezbe koje si dobio i kroz neki period resices se bola i nelagodnosti.
Sačuvana
Deja95
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Oktobar 16, 2017, 12:51:02 pre podne »

Zahvaljujem se na objasnjenjima, a da li bi to trebalo da prodje ili kad jednom pocne ostaje tu, posto i posle 2-3 meseca mirovanja osetim da boli?
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 15, 2017, 06:27:08 posle podne »

Opsti savet za one koji imaju problem s tetivom tricepsa, je da rade zagrevanje sa gumama elasticnim, tj trakama. Uzeti traku malog opterecenja i raditi potiske i ekstenzije sporo, na nacin da guma u citavom opsegu pokreta ne bude labava.
To dobro zagreva zglob lakta i pokrece sinovijalnu tecnost u zglobu sto ga "podmazuje" i sprema za trening.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 15, 2017, 06:25:10 posle podne »

Uski benc, ili uski sklekovi koje radim sporo ili s tegom na ledjima. Tu je i triceps potisak bucicom iz glave, kao i triceps ekstenzije na sajlama.
Doduse, ako radis kvalitetno bench i potiske za ramana, u dobroj meri se razvija triceps. Bicepsu i tricepsu treba mnogo manje paznje posvetiti nego glavnim vezbama jer se oni razvijaju kao posledica dobro uradjenih osnovnih vezbi. Stoga ih ne treba ubijati tezinom na izolujucim vezbama vec ihraditi visokim intenzitetm- mala pauza, spor pokret i srednja tezina.
Sačuvana
Fearless
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 15, 2017, 06:13:29 posle podne »

Pozdrav!
Taj bol u laktu je klasicna upala tetive tricepsa, koja nastaje iz vezbe lezeci potisak s cela, koju si radio. Inace jako cesta povrede u teretani koja nastaje na toj vezbi, a razlog je velika tezina koja direktno ima obrtni momenat u laktu. Znam brdo ljudi s tim problemom. Iskreno za triceps, radim sve druge vezbe, osim te. Ili je ostavim za kraj gde je uradim sa malom tezinom.
Isti slučaj kod mene posle te vezbe je počelo da me boli cim sam povećao tezinu na 35kg pre toga sam sa manjim tezinama radio pri kraju treninga nisam nista osećao..

Sa kojom vezbom počinjes umesto nje ?

Uski benč ?

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Oktobar 15, 2017, 05:17:02 posle podne »

Slazem se sa Markom...ide u prilog tetive.
Pokusaj da uvrstis i istezanja u svoj trening, narocito kada radis sa tezinama
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 15, 2017, 09:48:41 pre podne »

Pozdrav!
Taj bol u laktu je klasicna upala tetive tricepsa, koja nastaje iz vezbe lezeci potisak s cela, koju si radio. Inace jako cesta povrede u teretani koja nastaje na toj vezbi, a razlog je velika tezina koja direktno ima obrtni momenat u laktu. Znam brdo ljudi s tim problemom. Iskreno za triceps, radim sve druge vezbe, osim te. Ili je ostavim za kraj gde je uradim sa malom tezinom.
Sačuvana
Deja95
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Oktobar 15, 2017, 01:05:17 pre podne »

Pozdrav ljudi, pre par meseci sam imao bolove u samom vrhu laktova dok radim triceps pushdown ili skullcrusher (sta god mi je prva vezba za triceps), i sto je najgore u oba lakta istovremeno. Bol je bio poprilicno jak u prve dve tri serije i posle prestane i do kraja treninga sam miran a opet pocne da boli tek posle treninga ali samo kada naslonim vrh lakta na nesto ili kada ga slucajno udarim u nesto, poprilicno boli. Naravno pre toga se zagrejem sa mnogo manjim opterecenjem ali dzabe jer bol tek pocne kad dosta povecam kilazu. Bol uglavnom prodje za koji dan ali cim opet dodje na red triceps, laktovi pocnu da bole - "seku" istim intenzitetom. Tokom tih par meseci treninga laktovi kao da su mi postali spicastiji ako nisam nesto umislio. Iznerviran bolom odem kod doktora i on mi kaze, mozete pretpostaviti, nemoj vise da treniras. Sticajem okolnosti, odnosno faksa i nekih drugih stvari 2-3 meseca nisam trenirao i bol me naravno kao i ranije prosao, tih par meseci nisam osecao nista, dok juce nisam osetio isti bol samo mnogo manjeg intenziteta (jer nisam opterecivao triceps) prilikom manjeg dodira vrha lakta sa necim tvrdjim... Pa sada da vas pitam da li je neko imao slicna iskustva sa tim bolom u vrhu lakta i kako ga se resio i sta to moze biti da toliko dugo boli, a opet kada ga istreniram pod velikim opterecenjem sa prejakog bola spadne na nikakav bol... Citao sam neke teme ali su od pre 10 godina i nije bilo tacnog opisa kako je proslo i da li ih je proslo.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.27 sekundi sa 18 upita.