TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398163 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 10, 2024, 02:23:44 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Lumbalni sindrom, vjezbe?  (Pročitano 3831 puta)
ensaje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 12, 2017, 08:09:58 pre podne »

Lopta je idealna za vežbanje stabilizatora. Pokrete polako i pažljivo izvodi, bez cimanja, mala opterećenja...
hvala puno, znaci fudbal moze, i uz jacanje ledja stopalo ce biti okej i nece se umarati tako brzo koliko sam shvatio? i kako je vas kolega rekao..
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Novembar 12, 2017, 01:27:49 pre podne »

Lopta je idealna za vežbanje stabilizatora. Pokrete polako i pažljivo izvodi, bez cimanja, mala opterećenja...
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 12, 2017, 01:23:08 pre podne »

Jedan od primera za trbušnjake...izbegavaj hiperekstenzije...izražene rotacije
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Novembar 12, 2017, 01:20:36 pre podne »

Izdržaji 10 do 30 sekundi...doziraj prema subjektivnom osećaju
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 12, 2017, 01:03:34 pre podne »

Mislim da mozes igrati, da to nije toliki problem, ail preventivno moras pored snage razvijati fleksibilnost gluteusa, zadnje loze. Jer ako se ovi misici skrate, vrsice jaci pritisak na nerv i to moze pogorsati stanje na stopalu.

a da li ste citali nalaze sto sam postavio, promjene na l4/l5, sta one znace zapravo i koliko je ta vrsta povrede opasna?

Pročitala.
Sa godinama svima se dešavaju promene na kičmenim pršljenovima i diskusima.
Konkretno u tvom slučaju, pritisak na kičm.stub je takav da uzrokuje opisano bubrenje 2 diska. Da bi se sprečila dalja progresija potrebno je jačati mišiće koji "drže" koštane i ligamentarne strukture na svom mestu.
Dakle, može sport ali uz jačanje...šaljem primere vežbi

Sačuvana
ensaje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 11, 2017, 08:32:44 posle podne »

Bubrenje i deformacije diskova koje imas, imaju mnogi ljudi. kad neko nastavi da dize tesko i napravilno cesto se dese hernije. Ako pozis na sebe ne bi trebao da imas problem.

tako su mi otprilike rekli u bolnici tj kad sam radio magnetnu.. znaci u sustini vjezbe ove za jacanje trupa/nogu/misica u sustini, + ne dizanje teskog i ne bi trebalo biti problema? znaci sport moze, mislim fudbal normalno i to.. , naravno pripraziti se jer i zdrav 100% se povrijedi tako da..
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 11, 2017, 06:35:00 posle podne »

Bubrenje i deformacije diskova koje imas, imaju mnogi ljudi. kad neko nastavi da dize tesko i napravilno cesto se dese hernije. Ako pozis na sebe ne bi trebao da imas problem.
Sačuvana
ensaje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 11, 2017, 03:59:19 posle podne »

Mislim da mozes igrati, da to nije toliki problem, ail preventivno moras pored snage razvijati fleksibilnost gluteusa, zadnje loze. Jer ako se ovi misici skrate, vrsice jaci pritisak na nerv i to moze pogorsati stanje na stopalu.

a da li ste citali nalaze sto sam postavio, promjene na l4/l5, sta one znace zapravo i koliko je ta vrsta povrede opasna?
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 11, 2017, 03:54:13 posle podne »

Sačuvana
ensaje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 11, 2017, 01:11:18 posle podne »

Pozdrav!
Problem u stopalu nije u misicima koje ga pokrecu vec u isijadikusu, nervu koji ga inervise, a koji je iziritiran usled povrede ledja. kod tebe je bitno da odradis jacanje jezgra trupa u prve dve,tri nedeljse sa statickim vezbama i delimicno dinamickim.
-legnes na pod, savijes noge u kolenu do gluteusa koliko mozes, i ruke stavis na pod. Guras rukama pod ispod sebe i i istovremeno napravis izdisaj i zalepis lumbalni deo za patos. Kontrakcije oko 5 sec, pa mala pauza, ponovis desetak puta u dve,tri serije.
-legnes na stomak, ruke stavis pored tela i stisnes rukama butine. Napravis ledjnjak, zadrzis taj polozaj oko 20-30se i istovremeno stiskas butine rukama. Oko 4 serije napravis.
- uhvatise za za oslonac neki (vrata,radijator,stub) i PRAVE kice se spustas polako u cucanj. Spustas se samo do ugla dok ledja ostaje prava. uradis 10 cucanjeva u 3-4 serije

Mozes ovo raditi skoro svaki dan, 5x nedeljno. Svake nedelje povecas za 10-15 sec svaku staticnu seriju.

Kroz par nedelja mozes krenuti na klasican cucanj svojom tezinom, iskorake itd.

to je vec starija povreda, i imam neke vjezbe koje radim medjutim hocu jos neke nove.. a zanima me da li je moguce to stopalo vratiti vjezbama kako je bilo iili? na sta je se potrebno bazirati da se ono ne umori nakon 50ak ponavljanja dorzalne fleksije i slicno?

Hvala, pa ono volim vjezbati pa nekad uradim i vise nego sto treba.. :)
Da li ste citali nalaze sto sam postavio, da li bi smio da se bavim sportom sa tim "povredama"?
Ako imas jos koja dobra vjezba za ledja/jacanje misica kukova, kvadricepsa i td.. takodje i za jacanje misica koljena i  to, jer me nekad bole, napisite mi molim vas, hvala

Pozdrav.
Krajem 2014e godine.. , stopalo je sada okej a bilo je palo i nisam mogao da ga podignem uopste..
Nalaze sam postavio u temi pa mozete pogledati linkove.
Ni sam ne znam kako, jednostavno dosao s fudbala kuci i da obucem carapu ne mogu stopalo podici.. a pre toga sam na fudbalu pao na straznjicu naglo, na beton.. pa vjerujem da je to glavni uzrok.

U banji su mi rekli da mogu da radim sve vjezbe bez tegova, a tegove da ne diram do 25e godine. Najvise sam radio u banji ledjnjake, vjezbe na lopti za jacanje kvadricepsa, ledja..

Fudbalom, jer i prije te povrede sam ga igrao dan noć :)

Moze vjezbe :)

Nakon oporavka sam nastavio i dan danas raditi vjezbe sto mi je i preporuceno, igrao sam fudbal par puta i nisam imao vecih problema, zagrijem se i istegnem i to, jedini problem je bila kondicija(jer nisam 2 godine trcao) i zamor stopala(koje je bilo palo) nakon 20ak minuta igre i zato sam pitao da li ga je moguce ojacati ili sta je potrebno ojacati da stopalo ne gubi snagu tako brzo, jer imam osjecaj kao da ce noga propasti kad stanem na to stopalo... i takodje pazio sam se od duela i padova jer uvijek imam taj strah sta ako padnem nezgodno pa se to opet desi sa stopalom.. pa se zato pitam na osnovu nalaza bi li smio igrati.. zadnji put kod fizijatra mi je rekla doktorica da smijem igrati s tim da pazim da ne padnem na tur..
« Poslednja izmena: Novembar 11, 2017, 01:16:27 posle podne od strane ensaje » Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 11, 2017, 12:38:45 posle podne »

da li bi smio da se bavim sportom sa tim "povredama"?
Ako imas jos koja dobra vjezba za ledja/jacanje misica kukova, kvadricepsa i td.. takodje i za jacanje misica koljena i  to, jer me nekad bole, napisite mi molim vas, hvala
[/quote]

Kojim sportom?
Mozes trenirati ali prethodno ojacas stabilizatore, noge, glutealne...
Saljem kasnije vezbe...
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 11, 2017, 12:35:33 posle podne »

Kao sto Marko rece, sve je od kicme i DH.
Potrebno jacati ledjne i trbusne misice ( stabilizatore trupa)...oni cine " prirodni mider" koji drzi telo pa i kicmu u pravilnom polozaju
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 11, 2017, 12:33:37 posle podne »

Pozdrav
Kada se desila povreda, kako?
Koje vezbe su ti dr preporucili da radis?
Sačuvana
ensaje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 11, 2017, 09:21:16 pre podne »

Pozdrav!
Problem u stopalu nije u misicima koje ga pokrecu vec u isijadikusu, nervu koji ga inervise, a koji je iziritiran usled povrede ledja. kod tebe je bitno da odradis jacanje jezgra trupa u prve dve,tri nedeljse sa statickim vezbama i delimicno dinamickim.
-legnes na pod, savijes noge u kolenu do gluteusa koliko mozes, i ruke stavis na pod. Guras rukama pod ispod sebe i i istovremeno napravis izdisaj i zalepis lumbalni deo za patos. Kontrakcije oko 5 sec, pa mala pauza, ponovis desetak puta u dve,tri serije.
-legnes na stomak, ruke stavis pored tela i stisnes rukama butine. Napravis ledjnjak, zadrzis taj polozaj oko 20-30se i istovremeno stiskas butine rukama. Oko 4 serije napravis.
- uhvatise za za oslonac neki (vrata,radijator,stub) i PRAVE kice se spustas polako u cucanj. Spustas se samo do ugla dok ledja ostaje prava. uradis 10 cucanjeva u 3-4 serije

Mozes ovo raditi skoro svaki dan, 5x nedeljno. Svake nedelje povecas za 10-15 sec svaku staticnu seriju.

Kroz par nedelja mozes krenuti na klasican cucanj svojom tezinom, iskorake itd.

to je vec starija povreda, i imam neke vjezbe koje radim medjutim hocu jos neke nove.. a zanima me da li je moguce to stopalo vratiti vjezbama kako je bilo iili? na sta je se potrebno bazirati da se ono ne umori nakon 50ak ponavljanja dorzalne fleksije i slicno?

Hvala, pa ono volim vjezbati pa nekad uradim i vise nego sto treba.. :)
Da li ste citali nalaze sto sam postavio, da li bi smio da se bavim sportom sa tim "povredama"?
« Poslednja izmena: Novembar 11, 2017, 10:14:39 pre podne od strane ensaje » Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 10, 2017, 10:30:09 posle podne »

Mislim da je 50 ponavljanja bilo cega, bilo kog pokreta dovodi svakako do zamora. :) iz kog razloga ti je potrebno preko 50 x?
Generalno stopalo ce ojacati kada ojacaju i ledja, jer problem u stopalu pravi inervacija u ledjima nastala od te stare povrede. Dakle, fokusiraj se na ledjnje misice i misice kukova.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.19 sekundi sa 17 upita.