TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398163 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 10, 2024, 02:23:46 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Lumbalni sindrom, vjezbe?  (Pročitano 3832 puta)
ensaje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Novembar 10, 2017, 02:47:08 posle podne »

Pozdrav!
Problem u stopalu nije u misicima koje ga pokrecu vec u isijadikusu, nervu koji ga inervise, a koji je iziritiran usled povrede ledja. kod tebe je bitno da odradis jacanje jezgra trupa u prve dve,tri nedeljse sa statickim vezbama i delimicno dinamickim.
-legnes na pod, savijes noge u kolenu do gluteusa koliko mozes, i ruke stavis na pod. Guras rukama pod ispod sebe i i istovremeno napravis izdisaj i zalepis lumbalni deo za patos. Kontrakcije oko 5 sec, pa mala pauza, ponovis desetak puta u dve,tri serije.
-legnes na stomak, ruke stavis pored tela i stisnes rukama butine. Napravis ledjnjak, zadrzis taj polozaj oko 20-30se i istovremeno stiskas butine rukama. Oko 4 serije napravis.
- uhvatise za za oslonac neki (vrata,radijator,stub) i PRAVE kice se spustas polako u cucanj. Spustas se samo do ugla dok ledja ostaje prava. uradis 10 cucanjeva u 3-4 serije

Mozes ovo raditi skoro svaki dan, 5x nedeljno. Svake nedelje povecas za 10-15 sec svaku staticnu seriju.

Kroz par nedelja mozes krenuti na klasican cucanj svojom tezinom, iskorake itd.

to je vec starija povreda, i imam neke vjezbe koje radim medjutim hocu jos neke nove.. a zanima me da li je moguce to stopalo vratiti vjezbama kako je bilo iili? na sta je se potrebno bazirati da se ono ne umori nakon 50ak ponavljanja dorzalne fleksije i slicno?
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 10, 2017, 12:27:36 posle podne »

Pozdrav!
Problem u stopalu nije u misicima koje ga pokrecu vec u isijadikusu, nervu koji ga inervise, a koji je iziritiran usled povrede ledja. kod tebe je bitno da odradis jacanje jezgra trupa u prve dve,tri nedeljse sa statickim vezbama i delimicno dinamickim.
-legnes na pod, savijes noge u kolenu do gluteusa koliko mozes, i ruke stavis na pod. Guras rukama pod ispod sebe i i istovremeno napravis izdisaj i zalepis lumbalni deo za patos. Kontrakcije oko 5 sec, pa mala pauza, ponovis desetak puta u dve,tri serije.
-legnes na stomak, ruke stavis pored tela i stisnes rukama butine. Napravis ledjnjak, zadrzis taj polozaj oko 20-30se i istovremeno stiskas butine rukama. Oko 4 serije napravis.
- uhvatise za za oslonac neki (vrata,radijator,stub) i PRAVE kice se spustas polako u cucanj. Spustas se samo do ugla dok ledja ostaje prava. uradis 10 cucanjeva u 3-4 serije

Mozes ovo raditi skoro svaki dan, 5x nedeljno. Svake nedelje povecas za 10-15 sec svaku staticnu seriju.

Kroz par nedelja mozes krenuti na klasican cucanj svojom tezinom, iskorake itd.
Sačuvana
ensaje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 10, 2017, 12:06:41 posle podne »

Ovako ,imao sam da kazem povredu slabinskog dijela kicme, stopalo mi je bilo palo, isao na rehabilitaciju, u CBR, i banju i vratilo se stopalo rećemo 90%. Zanima me sad koje vjezbe da radim svakodnevno za jacanje misica donjeg dijela ledja? ako mogu slike vjezbi.
Ovo su nalazi/dijagnoze: https://imgur.com/kHYbA2i  , https://imgur.com/LZnJd9R

dakle l4/l5 anularno bubrenje diska.. trenutno sam prilicno okej, iako je blagi bol u donjem dijelu ledja uvijek prisutan, ako duze stojim ili sjedim, medjutim koliko toliko je OK.
Stopalo je okej mada uvijek imam osjecaj neki cudan kada hodam, ali je dobro i neprimjetno da je padalo stopalo i td.. koje vjezbe da radim za jacanje "stopala" i misica koji ga pokrecu ili kako vec.. uglavnom kad uradim par puta dorzalnu fleksiju, recimo 50 60 ponavljanja, stopalo se umori i drhti i nemam snage da uradim vise, odnosno mogu ali drhti stopalo jer nema snage.. hvala
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.415 sekundi sa 17 upita.