TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399759 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 13, 2025, 12:47:26 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: ZAGREVANJE ORGANIZMA - WARMING UP  (Pročitano 19357 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Mart 26, 2008, 09:24:37 pre podne »

DHEA je ekstra atipičan.. dakle ono što ja vidim jeste: ulazak u teretanu, dizanje (trzanje) vellikih težina, izlazak iz teretane ;)
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #38 poslato: Mart 25, 2008, 08:13:38 posle podne »

ma to istezanje se radi u kako da kazem etapama ...  lagano skroz + zagrevanje zglobova pa onda posle 3-4 min jache .. i kasnije kada se organizam dovede bash na nivo da je skroz spreman za trening onda se isteze max ... tako sam ja trenirao proshle godine i to su bukvalno najbolji treninzi bili u mom zivotu (o fudbalu pricham .. nisam siguran koliko je ovo primenljivo na teretanu )u ovom aspektu i jedina sezona kada se nisam povredio ...
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #37 poslato: Mart 25, 2008, 12:43:29 pre podne »

Tu se slažemo!

Evo kako sam danas odradio ceo taj proces warm up - cool down, takoreći trening:

- 6 min verglanje na korstrenažeru ( 45 RPM i bez opterećenja tj. na kecu);
- 5 min laganog istezanja
- zagrevajuća serija kružnog treninga
- 2x kružni trening
- 3 min verglanja na krostrenažeru ( 40-45 RPM)
- 15 min istezanja

E sad, ja sam samo rekreativac koji pokušava da se vrati na odreĂ°eni nivo forme i to mi je jedini cilj! Ništa masa, ništa skidanje masti, ništa definicija, samo spartanski treninzi, ostalo će doći samo! Bez nervoze i žurbe, imam ja dovoljno vremena, želje i strpljenja!  ;D ;D ;D
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Mart 24, 2008, 08:07:35 posle podne »

Ma čitam ja postove DHEA..
negro morala sam malo da podsetim o čemu mi zapravo govorimo te da džabe sve ako izgeldaš ko nabubrena kifla
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Mart 24, 2008, 03:26:31 pre podne »

DoĂ°i da te opajdarim prošlonedeljnom čarapom!  ;D ;D ;D
Sačuvana

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
Lokk1
Gost
« Odgovor #34 poslato: Mart 24, 2008, 02:13:36 pre podne »

pa jeste zakon  :D :D :D
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Mart 24, 2008, 12:39:26 pre podne »

Ja primećujem da ljudi ne čitaju postove kako treba, već kako im odgovara!  ::)

Hans, Beka i ja smo lepo napisali u kojim sitacijama nije preporučljivo istezanje i razgibavanje celog tela!

O bilderima u pokušaju ne želim da raspravljam... one koje sam imao priliku da gledam su klasične budale, koje misle da je kreatin svemoćan, a "zagrevanje" započinju benčom sa nekih 70% maxa! Pored njih, dodao bih i "sezonce" koji misle da će uspeti da skinu 10 kg masti i nabace istu tu količinu mišićne mase za 2 meseca! I naravno - kreatin je zakon...  :'(
Sačuvana

MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #32 poslato: Mart 24, 2008, 12:38:05 pre podne »

Citat
Moram da kažem da se momci mnogo mnogo manje istežu nego devojke (mislim na posle treninga) i da mnogo češće preskaču i zagrevanje... kao to je za devojčice... i onda polako postaju veoma zgrbljeni i iskrivljeni, sa polusavijenim nogama.. i džaba mišići i džaba definicija kad izgledaju smešno.. puna ih je teretana...

odlicno napisano Danijela, ja upravo zato smaram sve drugare i ljude koje znam u teretani da ni slucajno ne idu u svlacionicu a da se pre toga ne istegnu, malo njih ipak i poslusa nazalost...
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #31 poslato: Mart 24, 2008, 12:34:50 pre podne »

Koliko sam shvatila niko ni ne preporučuje istezanje hladnog mišića...

Moram da kažem da se momci mnogo mnogo manje istežu nego devojke (mislim na posle treninga) i da mnogo češće preskaču i zagrevanje... kao to je za devojčice... i onda polako postaju veoma zgrbljeni i iskrivljeni, sa polusavijenim nogama.. i džaba mišići i džaba definicija kad izgledaju smešno.. puna ih je teretana...

Slazem se. Manji je rizik od povrede kad su misici razgibani, ne misilim samo u toku treninga, vec uopste.

Primetila sam tacno kod sebe (a pratim to vec 3 godine) - i moram da naglasim - krajnje subjektivno - da sam najgipkija kad sam maximalno odmorna, i uradim 20 minuta lagane voznje bicikla.
Kada radim istezanje na kraju treninga, desi se da nemam potpunu gipkost.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Mart 23, 2008, 10:46:54 posle podne »

Koliko sam shvatila niko ni ne preporučuje istezanje hladnog mišića...

Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #29 poslato: Mart 23, 2008, 03:43:56 posle podne »

Ja se nikako ne slazem sa istezanjem pre treninga,meni bar ne prija.
A zagrevanje obavezno,treba ipak pripremiti zglobove i celokupno telo za novi trening.
Slazem se i sa Markovim predlogom,ali bih opet naglasila da je to normalno za takmicare poput njega i ljude koji su nesto iskusniji u ovom sportu jer im iskustvo dozvoljava da sebi odrede koliko im je dovoljno,ali sto se pocetnika tice klasicno i detaljno zagrevanje je ipak moja preporuka
Sačuvana
Be Happy!!!
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #28 poslato: Mart 22, 2008, 09:27:31 posle podne »

postoji takozvani "pre-stretch" a radi se nakon kraceg aerobnog zagrevanja, tj. radi se samo kratko istezanje sa ne-predugim zadrzavanjem

naravno slazem se da nezagrejan misic ne treba tegliti...
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #27 poslato: Mart 22, 2008, 03:18:34 posle podne »

ne kontam prichu ... aj ok shto neradite to .. nego josh trazite izmishljene argumente da to netrebanir aditi ..

cuti tu,nema veze snaga,istezati nezagrejan misic koji se jos nije ispunio krvlju ne treba istezati...mozete tokom treninga ali cete tad malo gubiti na snazi jer opet tu krv dospelu cete malo isterati iz misica.To je to
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Lokk1
Gost
« Odgovor #26 poslato: Mart 22, 2008, 03:34:13 pre podne »

ne kontam prichu ... aj ok shto neradite to .. nego josh trazite izmishljene argumente da to netrebanir aditi ..
Sačuvana
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #25 poslato: Mart 21, 2008, 02:14:18 posle podne »

i ja sam citao dosta tekstova o kontra efektima istezanja u toku zagrevanja, medjutim meni licno to nema nikakvog efekta i ne vidim nikakvu razliku...
mada u poslednje vreme i ne radim istezanje vec samo zagrevanje, skokovi, eksplozivni pokreti itd... sve dok me ne probije znoj i dok ne osetim da sam spreman za trening.
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.329 sekundi sa 18 upita.