TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395192 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 29, 2024, 04:48:35 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Uticaj mikroflore na imunitet  (Pročitano 5617 puta)
Boban Šaranović
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5697


« Odgovor #21 poslato: Jul 29, 2022, 03:46:22 posle podne »

Možemo samo da se prepustimo čarima. Juče je bio podatak o tome da smo već sada istrosili sve prirodne resurse za ovu godinu. I da ostakat godine živimo na kredit. A tako je već godinama unazad.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5899


« Odgovor #20 poslato: Jul 28, 2022, 09:23:25 posle podne »

A posto smo i ozraceni, onda mozemo opusteno i neoljusteno voce da jedemo :)
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 3208


« Odgovor #19 poslato: Jul 28, 2022, 06:47:57 posle podne »

Vazduh koji udišemo je pun otrova. Voda sigurno nije idealna... Pesticidi u kori, posebno ako je domaće, su najmanja briga. 😅
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16710


« Odgovor #18 poslato: Jul 27, 2022, 06:28:36 pre podne »

Mislim da svako voće ili povrće koje ne mora da se ljušti da bi se jelo ni ne treba da se ljušti. Čak i kada ga oljuštimo, mnogi preporučuju da se maksimalno do kore pojede.

A ja se sve nesto pribojavam zbog pesticida 😐
Da,mnogi se toga plase,ali ja mislim da se pesticidi nece zaustaviti samo na kori.... ;)

Ne smatram ni ja, ali kao.... Idu preko kore.... Pa je tu najveca koncentracija....
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5899


« Odgovor #17 poslato: Jul 26, 2022, 09:29:20 posle podne »

Obicno govore da se pesticidi vise u kori nalaze. Nisam siguran da je to bas sve tako. Ja sam ranije jedno vreme koristio glinu i zeolit za detoksikaciju voca i povrca. Sve zajedno se potopi u vodi i malo odstoji. Ali sada vise i ne koristim. Operem lepo i sta moze pojedem sa korom.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27375


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #16 poslato: Jul 26, 2022, 03:40:28 posle podne »

Mislim da svako voće ili povrće koje ne mora da se ljušti da bi se jelo ni ne treba da se ljušti. Čak i kada ga oljuštimo, mnogi preporučuju da se maksimalno do kore pojede.

A ja se sve nesto pribojavam zbog pesticida 😐
Da,mnogi se toga plase,ali ja mislim da se pesticidi nece zaustaviti samo na kori.... ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27375


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #15 poslato: Jul 26, 2022, 03:39:47 posle podne »

Mislim da svako voće ili povrće koje ne mora da se ljušti da bi se jelo ni ne treba da se ljušti. Čak i kada ga oljuštimo, mnogi preporučuju da se maksimalno do kore pojede.
Tako sam ja kao mali na dedovu preporuku koji je bio otolaringolog jeo celu jabuku.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16710


« Odgovor #14 poslato: Jul 26, 2022, 12:45:18 posle podne »

Mislim da svako voće ili povrće koje ne mora da se ljušti da bi se jelo ni ne treba da se ljušti. Čak i kada ga oljuštimo, mnogi preporučuju da se maksimalno do kore pojede.

A ja se sve nesto pribojavam zbog pesticida 😐
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 3208


« Odgovor #13 poslato: Jul 26, 2022, 11:56:23 pre podne »

Ranije je neko voće bilo dovoljno samo malo proprati,danas je drugačije pa ne znam koliko iste stvari možemo sad preporučivati. A svaka obrada voća narušava sastav.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5899


« Odgovor #12 poslato: Jul 25, 2022, 08:42:14 posle podne »

Da li recimo skidanjem "koze" sa jabuke i/ili breskve smanjujemo dobrobit tog voca?Koliko znam tu se nalazi jako puno vlakana koji pomazu pri varenju
Definitivno je da smanjujemo unos vlakana. Slazem se sa Anitom. Ako nema potrebe da se ljusti, onda neka ostane kora.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 3208


« Odgovor #11 poslato: Jul 25, 2022, 03:50:01 posle podne »

Mislim da svako voće ili povrće koje ne mora da se ljušti da bi se jelo ni ne treba da se ljušti. Čak i kada ga oljuštimo, mnogi preporučuju da se maksimalno do kore pojede.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 27375


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #10 poslato: Jul 25, 2022, 09:33:02 pre podne »

Da li recimo skidanjem "koze" sa jabuke i/ili breskve smanjujemo dobrobit tog voca?Koliko znam tu se nalazi jako puno vlakana koji pomazu pri varenju
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5899


« Odgovor #9 poslato: Jul 24, 2022, 08:57:17 posle podne »

Mogućnosti da se održava adekvatna mikroflora su:
 

Korišćenje probiotičke hrane (npr. jogurt, kefir, fermentisano povrće, kiseli kupus), probiotskih suplemenata (naročito onih koji sadrže bakterije iz roda Lactobacillus i Bifidobacterium), dosta voća i povrća, jer predstavljaju prebiotike (to su ugljeni hidrati, prvenstveno vlakna, koji hrane dobre bakterije i omogućavaju održavanje normalne mikroflore), korišćenje čajeva (naročito zeleni čaj), smanjenje stresa (koristan je čaj od kamilice i biljka Ašvaganda), normalan san (tinktura Valerijane).
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5899


« Odgovor #8 poslato: Jul 24, 2022, 08:56:22 posle podne »

Korišćenje antibiotika menja sastav crevne flore, tako što uništava bakterije koje su osetljive na taj antibiotik, a time se omogućava razmnožavanje bakterija koje su otporne na taj antibiotik, kao i razmnožavanje gljivica. Tako nastaje poremećaj crevne flore. Zato se uvek preporučuje da se tokom antibiotske terapije koriste i preparati probiotika.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5899


« Odgovor #7 poslato: Jul 24, 2022, 08:56:01 posle podne »

Vlakna su ključni nutrijent za zdrav mikrobiom. Mikroflora pomaže u razgradnji vlakana svojim enzimima za varenje. Ishrana bogata vlaknima posebno utiče na vrstu i količinu mikroba u crevima.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.08 sekundi sa 17 upita.