TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 383197 Teme od strane 24933 Članovi Poslednji član: DaleAbigai

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 30, 2022, 02:23:53 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Omega-3 masne kiseline  (Pročitano 781 puta)
Dr Nikola Todorov
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2060


« Odgovor #72 poslato: Septembar 26, 2022, 09:08:41 posle podne »

Uvek se treba opredeliti za domaće napravljen čaj od bilja nego onaj u kesicama. Ne znam zašto ali meni ponekad kupovni izaziva osećaj kiseline u želucu.
Ja gledam da kupim čajeve koji nisu iz filter vrećica. Bilo je reči o tome da filter vrećice sadrže gori kvalitet, pa zato treba povesti računa.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2060


« Odgovor #71 poslato: Septembar 26, 2022, 09:05:10 posle podne »

Međutim, ipak je za nas karakteristično da se čaj pije kada je neko bolestan. Ovako retko. Ja povremeno popijem neki čaj. Ali nemam ni ja neku posebnu naviku u ispijanju čaja. A zaista bi trebalo da nam postane jedna korisna navika. Jedna od važnih stvari i koliko dugo se pije neki čaj. Ne mogu svi čajevi da se piju u nedogled. Ima određenih pravila.
Ja sam tako pre par godina recimo preterao sa ispijanjem crnog caja.Svidao mi se ukus jako,ali ako koristite pravi crni caj a ne onaj sto je u filterima onda je to jaci i od kafe,sadrzi vise kofeina,tako da sam imao povisen krvni pritisak,pa posle kada sam prestao sa ispijanjem istog onda se normalizovalo.Sada ga ubacim ponekad cisto zobg ukusa. ;)
To je bitno da se lepo sve prouči sa čajevima. Vidiš kako si saznao na malo teži način. Ali dobro, važno da svako shvati lekciju o čajevima, a to je da moramo prvo da znamo šta se i kako pije.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1358


« Odgovor #70 poslato: Septembar 26, 2022, 09:53:41 pre podne »

Uvek se treba opredeliti za domaće napravljen čaj od bilja nego onaj u kesicama. Ne znam zašto ali meni ponekad kupovni izaziva osećaj kiseline u želucu.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 23212


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #69 poslato: Septembar 26, 2022, 09:39:00 pre podne »

Kod nas je najpoznatija knjiga Lečenje lekovitim biljem, koju je napisao akademik Jovan Tucakov. Imam tu knjigu i smatram da je izuzetno korisna. Smatra se da je Tucakov dao najveći doprinos u proučavanju lekovitog bilja na prostoru bivše SFRJ.
Da,odlicna knjiga.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 23212


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #68 poslato: Septembar 26, 2022, 09:38:17 pre podne »

Međutim, ipak je za nas karakteristično da se čaj pije kada je neko bolestan. Ovako retko. Ja povremeno popijem neki čaj. Ali nemam ni ja neku posebnu naviku u ispijanju čaja. A zaista bi trebalo da nam postane jedna korisna navika. Jedna od važnih stvari i koliko dugo se pije neki čaj. Ne mogu svi čajevi da se piju u nedogled. Ima određenih pravila.
Ja sam tako pre par godina recimo preterao sa ispijanjem crnog caja.Svidao mi se ukus jako,ali ako koristite pravi crni caj a ne onaj sto je u filterima onda je to jaci i od kafe,sadrzi vise kofeina,tako da sam imao povisen krvni pritisak,pa posle kada sam prestao sa ispijanjem istog onda se normalizovalo.Sada ga ubacim ponekad cisto zobg ukusa. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 23212


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #67 poslato: Septembar 26, 2022, 09:33:03 pre podne »

Nema, na žalost. Nama je kulturološki nametnuto ispijanjem kafe ili rakije u društvu još od davnina. Sa rakijom se lako mirimo, kafu mnogo lakše kritikujemo (što se dalo videti u drugim temama), a čajeve apsolutno zanemarujemo.
Tako je!!!!Bravo!
Inace i ja sam veliki ljubitelj kafe,ali recimo u normalnim kolicinama,ujutru popijem jednu i eventualno jednu posle podne i to je to,ali isto tako imam obicaj i da pijem cajeve i to ne samo kada sam bolestan.To me je jos otac navikao koji je bio profesor biologije pa me naucio koja "trava"(kamilica,kopriva,menta,sipak itd) zasto je dobra. ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2060


« Odgovor #66 poslato: Septembar 25, 2022, 08:18:57 posle podne »

Međutim, ipak je za nas karakteristično da se čaj pije kada je neko bolestan. Ovako retko. Ja povremeno popijem neki čaj. Ali nemam ni ja neku posebnu naviku u ispijanju čaja. A zaista bi trebalo da nam postane jedna korisna navika. Jedna od važnih stvari i koliko dugo se pije neki čaj. Ne mogu svi čajevi da se piju u nedogled. Ima određenih pravila.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2060


« Odgovor #65 poslato: Septembar 25, 2022, 08:18:40 posle podne »

Kod nas je najpoznatija knjiga Lečenje lekovitim biljem, koju je napisao akademik Jovan Tucakov. Imam tu knjigu i smatram da je izuzetno korisna. Smatra se da je Tucakov dao najveći doprinos u proučavanju lekovitog bilja na prostoru bivše SFRJ.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1358


« Odgovor #64 poslato: Septembar 25, 2022, 07:43:59 posle podne »

Nema, na žalost. Nama je kulturološki nametnuto ispijanjem kafe ili rakije u društvu još od davnina. Sa rakijom se lako mirimo, kafu mnogo lakše kritikujemo (što se dalo videti u drugim temama), a čajeve apsolutno zanemarujemo.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 23212


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #63 poslato: Septembar 25, 2022, 04:05:48 posle podne »

Slazem se za cajeve,ali tu je Nikola u pravu da kod nas ispijanje caja nazalost nema tu kulturu kao kod Engleza recimo,a puno je zdravije od kafe.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1358


« Odgovor #62 poslato: Septembar 25, 2022, 12:40:44 posle podne »

Čajevi sadrže mnogo više  zdravih sastojaka nego što se globalno zna. Lečenje i prevencija bolesti lekovitim biljem je ozbiljna stvar, cela nauka.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2060


« Odgovor #61 poslato: Septembar 24, 2022, 09:00:10 posle podne »

Samo što kultura ispijanja čaja kod nas nije baš izražena. Baš naprotiv.
Pošto je koleginica Anita spomenula čaj, voleo bih da znam kakve su vaše navike u ispijanju čaja.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1358


« Odgovor #60 poslato: Septembar 24, 2022, 08:19:49 posle podne »

Tianin
L-tianin je amino kiselina koncentrisana u određenim čajevima, uključujući zeleni čaj.

Neka istraživanja pokazuju da suplementacija sa L-tianinom može pomoći u poboljšanju funkcije mozga kod odraslih i zaštiti od disfunkcije jetre povezane sa starenjem, oksidativnog stresa i upale...
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1358


« Odgovor #59 poslato: Septembar 24, 2022, 08:18:11 posle podne »

Vitamini za Anti-age: Vitamin C, o kome je već dovoljno pisano, a posebno vitamin E koji ja lično dosta favorizujem.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1358


« Odgovor #58 poslato: Septembar 24, 2022, 08:14:38 posle podne »

Iako starenje ne možemo zaustaviti postoji par supkemenata koji nam mogu pomoći da usporimo starenje i da se što bolje nosimo sa godinama. Navela sam već q10 i kolagen.
Još neki od favorita su mi:
 Epigalokatehin galat (EGCG) -dobro poznato polifenolno jedinjenje koncentrisano u zelenom čaju. Nudi impresivne zdravstvene prednosti, uključujući smanjeni rizik od određenih karcinoma i srčanih bolesti.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 18 upita.