TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398361 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 10:53:17 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sta mislite o humusu?  (Pročitano 1784 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 10, 2022, 01:17:46 posle podne »

Za borbu protiv hronicnih upala ni ja nisam znao.Veoma interesantno.Hvala na informaciji.Onda jos vise cenim ovu hranu.Za probavu to sam znao,iskreno zbog toga sam i ja poceo da koristim.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4016


« Odgovor #11 poslato: Oktobar 07, 2022, 04:23:34 posle podne »

Zbog visokog sadržaja vlakana utiče na poboljšanje probave i hrani dobre crevne bakterije.

Obezbeđuje 6 grama dijetetskih vlakana na 100 grama, što je jednako 24% dnevne preporuke za vlakna za žene i 16% za muškarce.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4016


« Odgovor #10 poslato: Oktobar 07, 2022, 04:20:44 posle podne »

Na primer neki od benefita je što humus je prepun zdravih sastojaka koji mogu pomoći u borbi protiv hronične upale.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 07, 2022, 12:59:50 posle podne »

Ja ga pravim na sledeci nacin:
Skuvati 200gr nauta (leblebije)
Dodati: Maslinovo ulje 1-2 kašike
Beli luk - 1 čen
Pola limuna
So
Biber
Sve u blender, dodati malo vode i izblendirati dok se ne sjedini.
Posle pravim razlicite ukusu,u jedan deo ubacim gljive u drugu malo jalapenja,posto obozavam ljuto itd.A citao sam i da neki ne kuvaju leblebiju samo je ostave da stoji 24 sata i posle ga blenduju.Koja su vasa iskustva?

iskreno, osim psotojanja na rafovima, nisam znao ni sta je niti od cega se pravi.
Zato sam i pokrenuo ovu temu,da upoznam ovu hranu sa ljudima,jer je jako hranljiv,sadrzi puno belancevine biljnog porekla,ali ima i ostale dobre efekte na organizam a i ukusan je i nije ga tesko napraviti. ;).
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4016


« Odgovor #8 poslato: Oktobar 06, 2022, 07:37:59 posle podne »

Izuzetno je hranljiv i ukusan. Jesi li probao?
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #7 poslato: Oktobar 06, 2022, 07:22:16 posle podne »

Ja ga pravim na sledeci nacin:
Skuvati 200gr nauta (leblebije)
Dodati: Maslinovo ulje 1-2 kašike
Beli luk - 1 čen
Pola limuna
So
Biber
Sve u blender, dodati malo vode i izblendirati dok se ne sjedini.
Posle pravim razlicite ukusu,u jedan deo ubacim gljive u drugu malo jalapenja,posto obozavam ljuto itd.A citao sam i da neki ne kuvaju leblebiju samo je ostave da stoji 24 sata i posle ga blenduju.Koja su vasa iskustva?

iskreno, osim psotojanja na rafovima, nisam znao ni sta je niti od cega se pravi.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 01, 2022, 08:06:14 posle podne »

Ja više volim recept sa pasuljem:
0,5 kg belog pasulja
sok od jednog limuna
1 kašičica mlevenog kima
2 čena belog luka, seckanog na komadiće
1 dl tahini paste (pasta od susama)
so i biber po ukusu
1 dl ekstra devičanskog maslinovog ulja
Super,hvala ti,probacu i to.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 01, 2022, 08:05:43 posle podne »

Hummus je sjajan izvor biljnog proteina koji pruža 7,9 grama proteina po porciji.

To ga čini odličnom opcijom za ljude na vegetarijanskoj ili veganskoj ishrani.
Pored toga, Hummus sadrži gvožđe, folate i B vitamine, a sve ovo je važno za vegetarijance i vegane, jer iste ne mogu dobiti dovoljno iz ishrane.
Meni plus svega sto si navela pomaze i u varenju.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4016


« Odgovor #4 poslato: Septembar 30, 2022, 11:19:11 pre podne »

Ja više volim recept sa pasuljem:
0,5 kg belog pasulja
sok od jednog limuna
1 kašičica mlevenog kima
2 čena belog luka, seckanog na komadiće
1 dl tahini paste (pasta od susama)
so i biber po ukusu
1 dl ekstra devičanskog maslinovog ulja
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4016


« Odgovor #3 poslato: Septembar 30, 2022, 11:14:16 pre podne »

Hummus je sjajan izvor biljnog proteina koji pruža 7,9 grama proteina po porciji.

To ga čini odličnom opcijom za ljude na vegetarijanskoj ili veganskoj ishrani.
Pored toga, Hummus sadrži gvožđe, folate i B vitamine, a sve ovo je važno za vegetarijance i vegane, jer iste ne mogu dobiti dovoljno iz ishrane.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #2 poslato: Septembar 30, 2022, 10:25:01 pre podne »

Ja ga pravim na sledeci nacin:
Skuvati 200gr nauta (leblebije)
Dodati: Maslinovo ulje 1-2 kašike
Beli luk - 1 čen
Pola limuna
So
Biber
Sve u blender, dodati malo vode i izblendirati dok se ne sjedini.
Posle pravim razlicite ukusu,u jedan deo ubacim gljive u drugu malo jalapenja,posto obozavam ljuto itd.A citao sam i da neki ne kuvaju leblebiju samo je ostave da stoji 24 sata i posle ga blenduju.Koja su vasa iskustva?
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #1 poslato: Septembar 28, 2022, 08:15:22 pre podne »

Prvo bi me interesovalo vase misljenje sta mislite o humusu,da li ih koristite,da li imate neke recepte po kojem ih pravite ili ih kupujete?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.097 sekundi sa 17 upita.