TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397467 Teme od strane 25048 Članovi Poslednji član: mickeymouse

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Oktobar 14, 2024, 02:56:11 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povecanje mase :(  (Pročitano 12923 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 28986


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #50 poslato: Avgust 15, 2023, 08:25:41 pre podne »

Hvala, Trudim se da popravim sto vise ishranu. Pa sam poceo vise da konzumiram: jaja,ribu,meso,mleko...( Pratim kroz tablicu, kako bih znao vrednosti - kao i nacin spremanja ). Ono sto me trenutno najvise muci je to... Kako da ja zapravo izracunam koliko cegaa( Kalorije,proteini...) je meni potrebno? da ne budem u manjku niti u preteranom plusu... Takodje koliko je potrebno uneti proteina po kg tezine?
Samo vodi racuna vezano za konzumiranje mleka. Da sam primetis da li ti zaista prija za varenje. Mnoge osobe imaju intoleranciju na laktozu ili alergiju na kazein ili druge proteine mleka. Malo obrati paznju na to. Ostale principe ishrane ti je Miki sve vec rekao.
I ako pijes protein sa mlekom to jeste vise kalorija,ali duze ces ga variti,organizmu ce trebati vise vremena,plus ono sto je dr.Nikola naveo.
Ja sam probao protein sa mlekom. Stvarno mi ne prija ta kombinacija. Tesko mi je za varenje. Protein samo sa vodom praktikujem.
Ja sam ga dosta dugo pio sa mlekom sve dok se nisam poceo takmiciti u bodi bildingu pa mi je trner objasnio da je bolje da pijem sa vodom.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 28986


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #49 poslato: Avgust 15, 2023, 08:24:29 pre podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To sam i mislio da im nije isplativo. A ovo za crni hleb sam znao da dodaju boje da bi tako izgledao,a samo odvale cenu.
Isplativo bi bilo samo da ljudi malo zarade na hlebu a ne da se obogate.Jer siguran sam da kad bi to neko jeftinije radio i stvarno zaradivao minimalno da bi na kraju zaradio vise nego onaj ko klepi cenu i posle izvesnog vremena mora da izbaci takve proizvode iz asortimana jer zbog visoke cene niko nece kupovati.
To se podrazumeva. Stos je sto oni odvale cene i za hlebove nizeg kvaliteta. Samo ih reklamiraju kao prvoklasne.
Odvale cene a kvalitet i sam hleb manji i manji,a cene sve vece i vece.
Jeste. A i mnoge namirnice su isto tako, smanjili masu, a povecali cene.
Svi to rade nazalost,uzmi samo za primer mleko od 1,5l je sada manje,isto tako i tabla cokolade nije vise 100gr itd....
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7027


« Odgovor #48 poslato: Avgust 14, 2023, 04:38:27 posle podne »

Hvala, Trudim se da popravim sto vise ishranu. Pa sam poceo vise da konzumiram: jaja,ribu,meso,mleko...( Pratim kroz tablicu, kako bih znao vrednosti - kao i nacin spremanja ). Ono sto me trenutno najvise muci je to... Kako da ja zapravo izracunam koliko cegaa( Kalorije,proteini...) je meni potrebno? da ne budem u manjku niti u preteranom plusu... Takodje koliko je potrebno uneti proteina po kg tezine?
Samo vodi racuna vezano za konzumiranje mleka. Da sam primetis da li ti zaista prija za varenje. Mnoge osobe imaju intoleranciju na laktozu ili alergiju na kazein ili druge proteine mleka. Malo obrati paznju na to. Ostale principe ishrane ti je Miki sve vec rekao.
I ako pijes protein sa mlekom to jeste vise kalorija,ali duze ces ga variti,organizmu ce trebati vise vremena,plus ono sto je dr.Nikola naveo.
Ja sam probao protein sa mlekom. Stvarno mi ne prija ta kombinacija. Tesko mi je za varenje. Protein samo sa vodom praktikujem.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7027


« Odgovor #47 poslato: Avgust 14, 2023, 04:36:54 posle podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Domaci hleb samo u kucnoj radinosti. Ovako nema od toga nista. Ja znam da pravim od integralnog brasna. Posto se smesa mesa kasikom. Do sada jos nisam mesio neki hleb rukom ;)
Ti si u prednosti,ja ni toliko ne znam sto se hleba tice,mada iskreno nisam ni probao.
Jednostavno je za ovaj integralni hleb. Svi sastojci se pomesaju u nekoj posudi,dobro izmesaju kasikom i smesa se stavi na pecenje.
Hvala ti puno,ali ja imam svog licnog pekara koji to radi vec godinama. ;)
Tu nemam zamerki. Mozes samo da porucis od zene sta god pozelis. Odmah ti stigne vruc domaci hleb. Prava stvar, uvek.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7027


« Odgovor #46 poslato: Avgust 14, 2023, 04:35:32 posle podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To sam i mislio da im nije isplativo. A ovo za crni hleb sam znao da dodaju boje da bi tako izgledao,a samo odvale cenu.
Isplativo bi bilo samo da ljudi malo zarade na hlebu a ne da se obogate.Jer siguran sam da kad bi to neko jeftinije radio i stvarno zaradivao minimalno da bi na kraju zaradio vise nego onaj ko klepi cenu i posle izvesnog vremena mora da izbaci takve proizvode iz asortimana jer zbog visoke cene niko nece kupovati.
To se podrazumeva. Stos je sto oni odvale cene i za hlebove nizeg kvaliteta. Samo ih reklamiraju kao prvoklasne.
Odvale cene a kvalitet i sam hleb manji i manji,a cene sve vece i vece.
Jeste. A i mnoge namirnice su isto tako, smanjili masu, a povecali cene.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 28986


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #45 poslato: Avgust 14, 2023, 08:41:16 pre podne »

Hvala, Trudim se da popravim sto vise ishranu. Pa sam poceo vise da konzumiram: jaja,ribu,meso,mleko...( Pratim kroz tablicu, kako bih znao vrednosti - kao i nacin spremanja ). Ono sto me trenutno najvise muci je to... Kako da ja zapravo izracunam koliko cegaa( Kalorije,proteini...) je meni potrebno? da ne budem u manjku niti u preteranom plusu... Takodje koliko je potrebno uneti proteina po kg tezine?
Samo vodi racuna vezano za konzumiranje mleka. Da sam primetis da li ti zaista prija za varenje. Mnoge osobe imaju intoleranciju na laktozu ili alergiju na kazein ili druge proteine mleka. Malo obrati paznju na to. Ostale principe ishrane ti je Miki sve vec rekao.
I ako pijes protein sa mlekom to jeste vise kalorija,ali duze ces ga variti,organizmu ce trebati vise vremena,plus ono sto je dr.Nikola naveo.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 28986


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #44 poslato: Avgust 14, 2023, 08:39:23 pre podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Domaci hleb samo u kucnoj radinosti. Ovako nema od toga nista. Ja znam da pravim od integralnog brasna. Posto se smesa mesa kasikom. Do sada jos nisam mesio neki hleb rukom ;)
Ti si u prednosti,ja ni toliko ne znam sto se hleba tice,mada iskreno nisam ni probao.
Jednostavno je za ovaj integralni hleb. Svi sastojci se pomesaju u nekoj posudi,dobro izmesaju kasikom i smesa se stavi na pecenje.
Hvala ti puno,ali ja imam svog licnog pekara koji to radi vec godinama. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 28986


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #43 poslato: Avgust 14, 2023, 08:38:27 pre podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To sam i mislio da im nije isplativo. A ovo za crni hleb sam znao da dodaju boje da bi tako izgledao,a samo odvale cenu.
Isplativo bi bilo samo da ljudi malo zarade na hlebu a ne da se obogate.Jer siguran sam da kad bi to neko jeftinije radio i stvarno zaradivao minimalno da bi na kraju zaradio vise nego onaj ko klepi cenu i posle izvesnog vremena mora da izbaci takve proizvode iz asortimana jer zbog visoke cene niko nece kupovati.
To se podrazumeva. Stos je sto oni odvale cene i za hlebove nizeg kvaliteta. Samo ih reklamiraju kao prvoklasne.
Odvale cene a kvalitet i sam hleb manji i manji,a cene sve vece i vece.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7027


« Odgovor #42 poslato: Avgust 11, 2023, 12:50:19 posle podne »

Hvala, Trudim se da popravim sto vise ishranu. Pa sam poceo vise da konzumiram: jaja,ribu,meso,mleko...( Pratim kroz tablicu, kako bih znao vrednosti - kao i nacin spremanja ). Ono sto me trenutno najvise muci je to... Kako da ja zapravo izracunam koliko cegaa( Kalorije,proteini...) je meni potrebno? da ne budem u manjku niti u preteranom plusu... Takodje koliko je potrebno uneti proteina po kg tezine?
Samo vodi racuna vezano za konzumiranje mleka. Da sam primetis da li ti zaista prija za varenje. Mnoge osobe imaju intoleranciju na laktozu ili alergiju na kazein ili druge proteine mleka. Malo obrati paznju na to. Ostale principe ishrane ti je Miki sve vec rekao.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7027


« Odgovor #41 poslato: Avgust 11, 2023, 12:42:52 posle podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Domaci hleb samo u kucnoj radinosti. Ovako nema od toga nista. Ja znam da pravim od integralnog brasna. Posto se smesa mesa kasikom. Do sada jos nisam mesio neki hleb rukom ;)
Ti si u prednosti,ja ni toliko ne znam sto se hleba tice,mada iskreno nisam ni probao.
Jednostavno je za ovaj integralni hleb. Svi sastojci se pomesaju u nekoj posudi,dobro izmesaju kasikom i smesa se stavi na pecenje.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7027


« Odgovor #40 poslato: Avgust 11, 2023, 12:41:03 posle podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To sam i mislio da im nije isplativo. A ovo za crni hleb sam znao da dodaju boje da bi tako izgledao,a samo odvale cenu.
Isplativo bi bilo samo da ljudi malo zarade na hlebu a ne da se obogate.Jer siguran sam da kad bi to neko jeftinije radio i stvarno zaradivao minimalno da bi na kraju zaradio vise nego onaj ko klepi cenu i posle izvesnog vremena mora da izbaci takve proizvode iz asortimana jer zbog visoke cene niko nece kupovati.
To se podrazumeva. Stos je sto oni odvale cene i za hlebove nizeg kvaliteta. Samo ih reklamiraju kao prvoklasne.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 28986


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #39 poslato: Avgust 11, 2023, 07:58:18 pre podne »

Hvala, Trudim se da popravim sto vise ishranu. Pa sam poceo vise da konzumiram: jaja,ribu,meso,mleko...( Pratim kroz tablicu, kako bih znao vrednosti - kao i nacin spremanja ). Ono sto me trenutno najvise muci je to... Kako da ja zapravo izracunam koliko cegaa( Kalorije,proteini...) je meni potrebno? da ne budem u manjku niti u preteranom plusu... Takodje koliko je potrebno uneti proteina po kg tezine?
To opet zavisi od tvojih ciljeva,ali ja bih preporucio 1,5-2gr proteina po telesnoj tezini,znaci ako imas 100kg onda uneses 150-200g proteina .
Sto se kalorija tice to treba da vidis da pratis koliko kalorija jedes i ako hoces da smanjis kilazu onda smanjis i kalorije,ako hoces da povecas telesnu tezinu onda povecas kvalitetne kalorije.Ali evo ti i jednog linka gde sam mozes izracunati koliko proteina ti je potrebno:
https://www.calculator.net/protein-calculator.html
Sačuvana
Allleksandar
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 11

« Odgovor #38 poslato: Avgust 10, 2023, 07:29:04 posle podne »

Hvala, Trudim se da popravim sto vise ishranu. Pa sam poceo vise da konzumiram: jaja,ribu,meso,mleko...( Pratim kroz tablicu, kako bih znao vrednosti - kao i nacin spremanja ). Ono sto me trenutno najvise muci je to... Kako da ja zapravo izracunam koliko cegaa( Kalorije,proteini...) je meni potrebno? da ne budem u manjku niti u preteranom plusu... Takodje koliko je potrebno uneti proteina po kg tezine?
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 28986


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #37 poslato: Avgust 10, 2023, 12:53:42 posle podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Domaci hleb samo u kucnoj radinosti. Ovako nema od toga nista. Ja znam da pravim od integralnog brasna. Posto se smesa mesa kasikom. Do sada jos nisam mesio neki hleb rukom ;)
Ti si u prednosti,ja ni toliko ne znam sto se hleba tice,mada iskreno nisam ni probao.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 28986


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #36 poslato: Avgust 10, 2023, 12:52:54 posle podne »

Jos bih dodao da se izbaci hleb i pekarska peciva kao i slatkisi,testo itd.Moze integralni hleb,integralno testo ali peciva i slatkise svakako izbegavaj.
Slažem se. Sama peciva su prepuna aditiva i šećera. I slana peciva sadrže dosta šećera.
Isto tako i aditiva sto je jednako lose za organizam ako ne i losije.....
Po meni od svega sto se nalazi u pekari je najmanje stetan burek i pite. Smatram da imaju najmanje aditiva. Ali to ne znaci da su zdravi. Nekad moze da se pojede,ali ne stalno.
Maximalno se slazem kao i moja zena,koja je zavrsila pekarsku skolu i ona isto kaze da su ova dva proizvoda sa najmanje aditiva.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
Dobro je da sam pogodio :) Ma samo sam zamislio sva ona naduvana peciva i zakljucio da u bureku i piti ima brasna, vode, soli i fila. A mozda dodaju neki aditiv,ali je u principu to to. Samo ne znam zasto niko ne moze da napravi pravi domaci hleb. Tvoja zena sigurno zna sta je u pitanju.
Ona kaze da pravi domaci hleb pekari nece da prave jer im se ne isplati,jer jako puno bi kostali,imali bi manju zaradu,jer ovako sa manje testa i aditiva napravi istu kolicinu hleba.
Crni hleb prave od belog brasna i stavljaju vestacku boju da bi izgledao kao crni hleb.
A onaj ko hoce napravice kuci pravi domaci hleb.
Pekari sto prave hleb nemaju ni 500 g a nekada je bio 1 kg.

Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
To sam i mislio da im nije isplativo. A ovo za crni hleb sam znao da dodaju boje da bi tako izgledao,a samo odvale cenu.
Isplativo bi bilo samo da ljudi malo zarade na hlebu a ne da se obogate.Jer siguran sam da kad bi to neko jeftinije radio i stvarno zaradivao minimalno da bi na kraju zaradio vise nego onaj ko klepi cenu i posle izvesnog vremena mora da izbaci takve proizvode iz asortimana jer zbog visoke cene niko nece kupovati.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 18 upita.