TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398362 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 02:42:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bisfenol A- ponovo se pokreće pitanje o štetnosti po ljudsko zdravlje  (Pročitano 9268 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #119 poslato: Oktobar 23, 2023, 02:17:10 posle podne »

Sada vec mozda to ne bih uradio ali na pocetku karijere bih sigurno i u to sam siguran da nisam samo ja bio takav na pocetku svoje sportske karijere.
To je možda u sklopu zavisnosti od zdravog života i opterećenosti time ..?
Verujem da je to u nekoj meri zastupljeno kod mnogih sportista.
Ako hoces da pobedis jednostavno moras da budes takav.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #118 poslato: Oktobar 23, 2023, 02:16:35 posle podne »

Sada vec mozda to ne bih uradio ali na pocetku karijere bih sigurno i u to sam siguran da nisam samo ja bio takav na pocetku svoje sportske karijere.
To je možda u sklopu zavisnosti od zdravog života i opterećenosti time ..?
Ne bih rekao da sam bio opterecen time,vise zavistan da vodim sto zdraviji zivot moguce,mada tome i sada tezim,ali sada nisam toliko strog,dopustim ponekad sebi neki chet meal,ne kao ranije,sve po protokolu....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #117 poslato: Oktobar 23, 2023, 02:14:33 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Slazem se jer u 99% slucajeva ono sto je zdravo nikako ne izgleda dobro ali ga jedes jer znas da je to dobro za tvoj organizam.
Tako je. Jer nije sve u izgledu,nego u kvalitetu namirnica.
Ja sam zato rekao vec odavno i za izgled i za ukus da recimo ako utvrde da u glisti ima 90% proteina ja cu ga jesti bez problema.
Ne ide baš ni biti u toj krajnjosti. 😅
Sada vec mozda to ne bih uradio ali na pocetku karijere bih sigurno i u to sam siguran da nisam samo ja bio takav na pocetku svoje sportske karijere.
Na pocetku je svako spreman da uradi sve za misicnu masu i snagu. Tu je najizrazenije ono sto je i kod skoro svakog coveka- hocemo sve preko noci.
To mi je bilo jasno da nece ici preko noci nista a za ono da bih sve pojeo samo da mi dokazu da ima toliko i toliko proteina u njemu mi je bilo sve dok sam se takmicio,sto znaci do 1989 do 2019 godine,sto znaci 30 godina takmicenja.....auuuu pa meni ce dogodine biti 35 godina otkako sam u ovom sportu....
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7293


« Odgovor #116 poslato: Oktobar 22, 2023, 07:19:59 posle podne »

Sada vec mozda to ne bih uradio ali na pocetku karijere bih sigurno i u to sam siguran da nisam samo ja bio takav na pocetku svoje sportske karijere.
To je možda u sklopu zavisnosti od zdravog života i opterećenosti time ..?
Verujem da je to u nekoj meri zastupljeno kod mnogih sportista.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4016


« Odgovor #115 poslato: Oktobar 20, 2023, 07:12:26 posle podne »

Sada vec mozda to ne bih uradio ali na pocetku karijere bih sigurno i u to sam siguran da nisam samo ja bio takav na pocetku svoje sportske karijere.
To je možda u sklopu zavisnosti od zdravog života i opterećenosti time ..?
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7293


« Odgovor #114 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:25:47 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Slazem se jer u 99% slucajeva ono sto je zdravo nikako ne izgleda dobro ali ga jedes jer znas da je to dobro za tvoj organizam.
Tako je. Jer nije sve u izgledu,nego u kvalitetu namirnica.
Ja sam zato rekao vec odavno i za izgled i za ukus da recimo ako utvrde da u glisti ima 90% proteina ja cu ga jesti bez problema.
Daj da radimo istrazivanje ;D ;D ;D
Moze,ali samo sve provereno,ne kao ovi iz SZO. ;)
Zakljucak istrazivanja- Moze da bude,ali ne mora da znaci ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7293


« Odgovor #113 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:24:50 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Slazem se jer u 99% slucajeva ono sto je zdravo nikako ne izgleda dobro ali ga jedes jer znas da je to dobro za tvoj organizam.
Tako je. Jer nije sve u izgledu,nego u kvalitetu namirnica.
Ja sam zato rekao vec odavno i za izgled i za ukus da recimo ako utvrde da u glisti ima 90% proteina ja cu ga jesti bez problema.
Ne ide baš ni biti u toj krajnjosti. 😅
Sada vec mozda to ne bih uradio ali na pocetku karijere bih sigurno i u to sam siguran da nisam samo ja bio takav na pocetku svoje sportske karijere.
Na pocetku je svako spreman da uradi sve za misicnu masu i snagu. Tu je najizrazenije ono sto je i kod skoro svakog coveka- hocemo sve preko noci.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7293


« Odgovor #112 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:22:05 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Zna se kako izgleda recimo neka jabuka neprskana, a kako je savršena ona koja je prskana ko zna koliko puta. To se po 20 puta prska. Znam kada su mi pričali
Voće i povrće su odličan primer toga.
Zato i treba da ljudi obrate paznju i da znaju da kod hrane nije uvek izgled presudan.
Tu bih jos dodao i ukus.
Ja recimo pirinac ne volim,samo u sarmi,punjenoj paprici i cufti,ali ga jedem zato sto je to najbolji izvor ugljenih hidrata.
Ja recimo volim pirinac. A ponekad i sutlijas napravim. Uglavnom mi ne smeta mleko u toj kombinaciji. A ovako pirinac kao prilog,pilav ili tako u jelima mi prija.
Auuuu,sutlijas.Interesantno i to volim,mozda zbog mleka ili kombinacija ukusa pirinca i mleka,ne znam.Sada si mi dao ideju za sledeci obrok.
Drago mi je da dajem ideje :) probao sam i kada naprave u restoranu,ali mi je bolja kucna verzija,jer ja ne stavljam secer. Najcesce dodam malo cimeta.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #111 poslato: Oktobar 20, 2023, 03:14:23 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Slazem se jer u 99% slucajeva ono sto je zdravo nikako ne izgleda dobro ali ga jedes jer znas da je to dobro za tvoj organizam.
Tako je. Jer nije sve u izgledu,nego u kvalitetu namirnica.
Ja sam zato rekao vec odavno i za izgled i za ukus da recimo ako utvrde da u glisti ima 90% proteina ja cu ga jesti bez problema.
Daj da radimo istrazivanje ;D ;D ;D
Moze,ali samo sve provereno,ne kao ovi iz SZO. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #110 poslato: Oktobar 20, 2023, 03:13:40 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Slazem se jer u 99% slucajeva ono sto je zdravo nikako ne izgleda dobro ali ga jedes jer znas da je to dobro za tvoj organizam.
Tako je. Jer nije sve u izgledu,nego u kvalitetu namirnica.
Ja sam zato rekao vec odavno i za izgled i za ukus da recimo ako utvrde da u glisti ima 90% proteina ja cu ga jesti bez problema.
Ne ide baš ni biti u toj krajnjosti. 😅
Sada vec mozda to ne bih uradio ali na pocetku karijere bih sigurno i u to sam siguran da nisam samo ja bio takav na pocetku svoje sportske karijere.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #109 poslato: Oktobar 20, 2023, 03:12:03 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Zna se kako izgleda recimo neka jabuka neprskana, a kako je savršena ona koja je prskana ko zna koliko puta. To se po 20 puta prska. Znam kada su mi pričali
Voće i povrće su odličan primer toga.
Zato i treba da ljudi obrate paznju i da znaju da kod hrane nije uvek izgled presudan.
Tu bih jos dodao i ukus.
Ja recimo pirinac ne volim,samo u sarmi,punjenoj paprici i cufti,ali ga jedem zato sto je to najbolji izvor ugljenih hidrata.
Ja recimo volim pirinac. A ponekad i sutlijas napravim. Uglavnom mi ne smeta mleko u toj kombinaciji. A ovako pirinac kao prilog,pilav ili tako u jelima mi prija.
Auuuu,sutlijas.Interesantno i to volim,mozda zbog mleka ili kombinacija ukusa pirinca i mleka,ne znam.Sada si mi dao ideju za sledeci obrok.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4016


« Odgovor #108 poslato: Oktobar 19, 2023, 07:27:02 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Slazem se jer u 99% slucajeva ono sto je zdravo nikako ne izgleda dobro ali ga jedes jer znas da je to dobro za tvoj organizam.
Tako je. Jer nije sve u izgledu,nego u kvalitetu namirnica.
Ja sam zato rekao vec odavno i za izgled i za ukus da recimo ako utvrde da u glisti ima 90% proteina ja cu ga jesti bez problema.
Ne ide baš ni biti u toj krajnjosti. 😅
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7293


« Odgovor #107 poslato: Oktobar 19, 2023, 05:45:19 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Slazem se jer u 99% slucajeva ono sto je zdravo nikako ne izgleda dobro ali ga jedes jer znas da je to dobro za tvoj organizam.
Tako je. Jer nije sve u izgledu,nego u kvalitetu namirnica.
Ja sam zato rekao vec odavno i za izgled i za ukus da recimo ako utvrde da u glisti ima 90% proteina ja cu ga jesti bez problema.
Daj da radimo istrazivanje ;D ;D ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Na mreži Na mreži

Poruke: 7293


« Odgovor #106 poslato: Oktobar 19, 2023, 05:44:34 posle podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Zna se kako izgleda recimo neka jabuka neprskana, a kako je savršena ona koja je prskana ko zna koliko puta. To se po 20 puta prska. Znam kada su mi pričali
Voće i povrće su odličan primer toga.
Zato i treba da ljudi obrate paznju i da znaju da kod hrane nije uvek izgled presudan.
Tu bih jos dodao i ukus.
Ja recimo pirinac ne volim,samo u sarmi,punjenoj paprici i cufti,ali ga jedem zato sto je to najbolji izvor ugljenih hidrata.
Ja recimo volim pirinac. A ponekad i sutlijas napravim. Uglavnom mi ne smeta mleko u toj kombinaciji. A ovako pirinac kao prilog,pilav ili tako u jelima mi prija.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29334


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #105 poslato: Oktobar 19, 2023, 08:51:02 pre podne »

Ja mislim da vecu glupost nisam cuo. 10000 godina postoji stocarstvo,a sada kao zagadjuju. Ma necemo da se lazemo. Samo da bi se plasiralo vestacko meso. Vec ima takvih fabrika.
Upravo tako i to ne samo kod mesa je tako nego i kod drugih proizvoda a da lekove i ne spominjemo.
Bolje da se ne spominje. Mnogo sta moze da se danas koristi kao osnovna supstanca.
Možeš li ipak nešto više o tome?
Mnogi recimo ne znaju sta se stavlja u mesni narezak,pastete,salame,virsle itd....a kad bi samo znali zaobisli bi ga na kilometre....
Sve te mesne preradjevine,koje si naveo, su potencijalno kancerogene. Mora vise da se povede racuna o hrani.
Bas zato trebaizbegavati svakakve preradevine,probati jesti organsko sto je vise moguce.
Ali pravu organsku hranu, a ne sve ono što se predstavlja kao organsko u hipermarketima.
Ono o cemu smo vec pricali u nekoj drugoj temi,da samo od proverenih proizvodaca odakle znamo sta jedemo. ;)
Kada god je to moguce,onda tako i treba da se radi. Iako je mnogima lakse da udju u samoposlugu i kupe voce i povrce sa polica.
Da,ali bi trebalo krenuti od toga sta je dobro za moj organizam i za organizam mog deteta a ne od toga sta je lakse i puno nezdravije....
Tu je bitno i ono da bude zdravije od "izgleda " hrane. Mnogima je izgled opravdanje kad jedu nezdravo - kad kažu "moram da probam jer predobro izgleda"... 😅
Zna se kako izgleda recimo neka jabuka neprskana, a kako je savršena ona koja je prskana ko zna koliko puta. To se po 20 puta prska. Znam kada su mi pričali
Voće i povrće su odličan primer toga.
Zato i treba da ljudi obrate paznju i da znaju da kod hrane nije uvek izgled presudan.
Tu bih jos dodao i ukus.
Ja recimo pirinac ne volim,samo u sarmi,punjenoj paprici i cufti,ali ga jedem zato sto je to najbolji izvor ugljenih hidrata.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 18 upita.