TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398451 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 11:05:16 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Namirnice koje mogu povećati rizik od raka  (Pročitano 20043 puta)
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4031


« Odgovor #264 poslato: Novembar 06, 2023, 03:48:40 posle podne »

Jos cekam misljenje dr.Anite,da li se i ona slaze sa mojom konstatacijom.
Svaka čast. Psihologija je zanimljiva.
Inače lakše je naučiti teoriju, bilo iz knjige, bilo od drugih ljudi, lakše je i pričati o tome ali je jakooo teško primeniti na sebi i u komunikaciji sa ljudima. Kada uspešno komuniciraš to je odraz pravog shvatanja, što tebi Miki uspešno ide
Odraz njegove adekvatne socijalne inteligencije, kao i emocionalne.
Naravno i te dve sfere ali i karaktera.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #263 poslato: Novembar 06, 2023, 09:16:55 pre podne »

Jos cekam misljenje dr.Anite,da li se i ona slaze sa mojom konstatacijom.
Svaka čast. Psihologija je zanimljiva.
Inače lakše je naučiti teoriju, bilo iz knjige, bilo od drugih ljudi, lakše je i pričati o tome ali je jakooo teško primeniti na sebi i u komunikaciji sa ljudima. Kada uspešno komuniciraš to je odraz pravog shvatanja, što tebi Miki uspešno ide
Odraz njegove adekvatne socijalne inteligencije, kao i emocionalne.
Hvala lepo dr.Nikola!!!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #262 poslato: Novembar 06, 2023, 09:16:08 pre podne »

Ako se govori o raku I riziku bolje je pričati koje to namirnice ga ne izazivaju jer u današnje vreme sve je pod rizikom.
Pošto je mnogo toga prskano i ko zna kako još zagađeno zemljište, a kod nas i ozračeno, onda je teško reći šta je sve 100% bez rizika za nastanak raka.
Skoro da ga i nema,samo domace sto ti odgajas a recimo voce sam i ja morao da prskam.....tako da tesko....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #261 poslato: Novembar 06, 2023, 09:15:08 pre podne »

Jos cekam misljenje dr.Anite,da li se i ona slaze sa mojom konstatacijom.
Svaka čast. Psihologija je zanimljiva.
Inače lakše je naučiti teoriju, bilo iz knjige, bilo od drugih ljudi, lakše je i pričati o tome ali je jakooo teško primeniti na sebi i u komunikaciji sa ljudima. Kada uspešno komuniciraš to je odraz pravog shvatanja, što tebi Miki uspešno ide
Punno puno ti hvala!!!
Inace maximalno se slazem sa tobom sto se teorije i prakse tice!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #260 poslato: Novembar 06, 2023, 09:13:53 pre podne »

Konzumiranje vrelih napitaka
Na sreću, SZO je 2016. skinula kafu sa liste kancerogenih namirnica zbog nepostojanja dovoljno dokaza o potencijalnoj povezanosti između konzumiranja kafe i pojave raka, istovremeno, Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) objavila je izveštaj u kome se navodi da konzumiranje bilo kakvih „vrelih napitaka“ povećava rizik od stvaranja raka. Tradicionalno ispijanje ekstremno vrelih biljnih čajeva u Kini, Iranu i državama Južne Afrike, gde se služe mnogo toplija pića nego u kafićima u Evropi i Severnoj Americi, može biti posebno riskantno, navodi se u izveštaju IARC.
Ja mislim da bi SZO trebala da skine puno hrane sa te liste jer nemaju dovoljno dokaza,samo plase ljude.
Sto bi trebali uzeti u obzir je da sa nijednom hranom/picem ne treba preterivati,izbegavati secere,masti,gmo i za ono za sta 100% znamo da je stetno i to je to.
Samo masti ne bi toliko trebalo izbegavati. Ranije su ih dosta ocrnili. Nema potrebe za time. Ranije su generacije odrastale na masti i hlebu, a onda se svinjska mast krivila za mnogo šta. Nije baš tako.
Ovde bih se složila sa Mikijem. Ne možemo izbegavati baš sve što se proglasi nezdravim. I belo brašno ima svoje prednosti, a o mastima ste već rekli .
Beli hleb konzumiram,ali ja nemam problem. Neko bi odmah dobio na tezini.
Ja crni jer beli me naduje,ali PRAVI crni a ne obojeni. ;)
Mislim da se nekad previše pažnje obraća i na nadimanje. Pa većina hrane to izaziva. Treba praviti razliku kad je zdravstvena, kad estetska tegoba.
Dr Anita, koji hleb ti preferiras?
Meni je apsolutno svejedno. Retko jedem testo ali kad jedem volim obično testo, domaće kiflice, hlebove, burek itd. Ne opterećujem se sa mira testo biti od zdravijeg brašna kad je samo po sebi nezdravo. Ali napominjen da ja zaista nemam potrebu za njim i ne jedem ga često.
Ja uglavnom kod dorucka jedem hleb,posle se trudim da ga izbegnem.Ja kao zamenu koristim uglavnom krompir i pirinac.Kod krompira ne mislim na pomfrit nego uglavnom kuvani.
Pomfrit uopste i ne razmatramo :) Jedna od dosta nezdravih varijanti pripreme krompira.
Ti i ja i dr.Anita sigurno ne,ali bi onda dosao Dule sa pitanjem,pa sam zato unapred napisao. ;)

Nisam ja valjda ovde najgori? :D
Nisi,daleko od toga,samo volis malo da kontriras. ;D
Ali to je normalno,ne moze a i ne treba da svako ima jednako misljenje kao i drugi.
Dule mi te volimo. ;)

Nije da volim da kontriram, ali prosto imam drugacije stavove. :)
Znam,zato sam i napisao da te volimo da ne mislis da je ovo protiv tebe.Recimo ako se nas troje slazemo ti se garant neces sloziti.S tim da je dr.Anita najumerenija od svih nas,sto je za veliku pohvalu,dr.Nikola sve pedantno izmeri i obrazlozi ja sa svojim iskustvom sve to podrzim i onda dodes ti i sve okrenes naopacke... ;D
Miki, dobro si nas sve opisao. Svaka cast. Genijalno :)
Hvala,trudio sam se.Nisam dzabe imao 10-ku na faksu iz psihologije. ;D
Jos cekam misljenje dr.Anite,da li se i ona slaze sa mojom konstatacijom.
Bravo, vrlo si nas fino isprofilisao. Ima to do toga što si učio, svaka čast na želji da razumeš psihologiju ali ima i do velikog iskustva i komunikacije sa ljudima na čemu ti još veća svaka čast.
Puno ti hvala,jako mi puno znace tvoje reci!!!!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #259 poslato: Novembar 06, 2023, 09:12:30 pre podne »

To jesi u pravu. ALi kolicina hrane mora biti veca.
Šta znam, kad uopšte nemaš tu naviku onda je porcija normalna. Verovatno ljudi koji nakon redovnog konzumiranja hleba hoće da ga izbace povećavaju porciju ostalih namirnica.
Ja mislim da je tu Dule mislio da ako ne jedes hleb teze ces se najesti,pre ces imati osecaj glada.
Verovatno samo u pocetku odvikavanja od hleba. Ali treba poceti postepeno. Izbacivanjem iz vecere,pa tako redom. Mada ja konzumiram hleb i meni to nije problem. Iz nekih obroka izbacim,kada ima krompira ili pirinca.
Postepenost je kljuc svega.Jer ako naglo prestanes sa bilo cim pre ces imati osecaj da se vratis tom poroku,a ako postepeno radis vece su ti sanse da uspes.I ja sam tako smanjio unos hleba.
Jeste. Mada evo primera mog ćaleta sa cigarama. Pokušavao je postepeno, ali tako nije uspeo da se odvikne. Već je rešio jedan dan da neće više uzimati i to je to.
Ja sam tako sa cigaretama.Mada nikad i nisam bio neki pusac,navikao sam posle 25 godine,pusio nekih 10-15 godina 7-8 cigareta dnevno a i to vise fuckao i onda jedan dan rekao sebi da mi to ne treba u zivotu i od onda vise nijednu nisam zapalio.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #258 poslato: Novembar 06, 2023, 09:10:28 pre podne »

Konzumiranje vrelih napitaka
Na sreću, SZO je 2016. skinula kafu sa liste kancerogenih namirnica zbog nepostojanja dovoljno dokaza o potencijalnoj povezanosti između konzumiranja kafe i pojave raka, istovremeno, Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) objavila je izveštaj u kome se navodi da konzumiranje bilo kakvih „vrelih napitaka“ povećava rizik od stvaranja raka. Tradicionalno ispijanje ekstremno vrelih biljnih čajeva u Kini, Iranu i državama Južne Afrike, gde se služe mnogo toplija pića nego u kafićima u Evropi i Severnoj Americi, može biti posebno riskantno, navodi se u izveštaju IARC.
Ja mislim da bi SZO trebala da skine puno hrane sa te liste jer nemaju dovoljno dokaza,samo plase ljude.
Sto bi trebali uzeti u obzir je da sa nijednom hranom/picem ne treba preterivati,izbegavati secere,masti,gmo i za ono za sta 100% znamo da je stetno i to je to.
Samo masti ne bi toliko trebalo izbegavati. Ranije su ih dosta ocrnili. Nema potrebe za time. Ranije su generacije odrastale na masti i hlebu, a onda se svinjska mast krivila za mnogo šta. Nije baš tako.
Ovde bih se složila sa Mikijem. Ne možemo izbegavati baš sve što se proglasi nezdravim. I belo brašno ima svoje prednosti, a o mastima ste već rekli .
Beli hleb konzumiram,ali ja nemam problem. Neko bi odmah dobio na tezini.
Ja crni jer beli me naduje,ali PRAVI crni a ne obojeni. ;)
Mislim da se nekad previše pažnje obraća i na nadimanje. Pa većina hrane to izaziva. Treba praviti razliku kad je zdravstvena, kad estetska tegoba.
Dr Anita, koji hleb ti preferiras?
Meni je apsolutno svejedno. Retko jedem testo ali kad jedem volim obično testo, domaće kiflice, hlebove, burek itd. Ne opterećujem se sa mira testo biti od zdravijeg brašna kad je samo po sebi nezdravo. Ali napominjen da ja zaista nemam potrebu za njim i ne jedem ga često.
Ja uglavnom kod dorucka jedem hleb,posle se trudim da ga izbegnem.Ja kao zamenu koristim uglavnom krompir i pirinac.Kod krompira ne mislim na pomfrit nego uglavnom kuvani.
Pomfrit uopste i ne razmatramo :) Jedna od dosta nezdravih varijanti pripreme krompira.
Ti i ja i dr.Anita sigurno ne,ali bi onda dosao Dule sa pitanjem,pa sam zato unapred napisao. ;)

Nisam ja valjda ovde najgori? :D
Nisi,daleko od toga,samo volis malo da kontriras. ;D
Ali to je normalno,ne moze a i ne treba da svako ima jednako misljenje kao i drugi.
Dule mi te volimo. ;)

Nije da volim da kontriram, ali prosto imam drugacije stavove. :)
Znam,zato sam i napisao da te volimo da ne mislis da je ovo protiv tebe.Recimo ako se nas troje slazemo ti se garant neces sloziti.S tim da je dr.Anita najumerenija od svih nas,sto je za veliku pohvalu,dr.Nikola sve pedantno izmeri i obrazlozi ja sa svojim iskustvom sve to podrzim i onda dodes ti i sve okrenes naopacke... ;D
Miki, dobro si nas sve opisao. Svaka cast. Genijalno :)
Hvala,trudio sam se.Nisam dzabe imao 10-ku na faksu iz psihologije. ;D
Jos cekam misljenje dr.Anite,da li se i ona slaze sa mojom konstatacijom.
Svaka čast. Psihologija je zanimljiva.
Ja je obozavam,ceo zivot je bio prisutan.I roditelji i svi rodaci su mi prosvetni radnici pa nisam mogao zaobici i da sam hteo.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #257 poslato: Novembar 06, 2023, 09:09:23 pre podne »

Mogu li neke namirnice smanjiti rizik od raka?
Prema naučnim istraživanjima, neke namirnice sadrže korisna jedinjenja koja mogu pomoći u smanjenju rizika od raka. Ovo uključuje hranu kao što je:
Voće i povrće. Prema pregledu iz 2017. godine, voće i povrće su bogati antioksidansima. Ova jedinjenja mogu pomoći u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i oštećenja DNK.
Ovo opet zavisi sa cime je to voce prskano,jer ako je prskano sa nekim jakim herbicidom onda opet nije zdravo....ako nije prskano onda si naravno u pravu.
Slažem se. Ako je prskano voće i povrćče, onda nema ništa od zdravog obroka.
Samo da ti kazem da imam jabuke,kruske,sljive,orah.E sad osim oraha sve sam morao da prskam jer bi mi inace pojeli vaske celo drvo....a hteo sam da nista ne prskam kao moj tata pre visse od 20 godina,ali sam skontao u yadnjih 10 godina ako hoces da imas voce moras da prskas nayalost....Tako da toliko o tome....

Zato sto su i insekti toliko mutirali. Ali i ti sigurno jesi prskao po pravilu i u tacnim dozama za razliku od proizvodjaca npr. malina...
Mozda sam cak i manje prskao nego sto su rekli....stavio vise vode manje tog sredstva.

I sve je bilo ok sa plodovima?
Jeste hvala bogu,bili su jako ukusni i bez dodatnog proteina. ;D
Nije lose ni kad ima zivotinjskih proteina u vocu ;D
Samo da ga ne vidim,onda moze.
Ko zna koliko smo pojeli, a da ne znamo. Najviše u trešnjama. Tako mi se čini. Nekad otvorim svaku trešnju, da se uverim da nema crvića ;D
Tresnje,visnje.Ja ni dan danas ne otvorim bas zato da ne nadem,jer ako nadem necu jesti a ovako mi bas fino. ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #256 poslato: Novembar 06, 2023, 09:07:49 pre podne »

Konzumiranje vrelih napitaka
Na sreću, SZO je 2016. skinula kafu sa liste kancerogenih namirnica zbog nepostojanja dovoljno dokaza o potencijalnoj povezanosti između konzumiranja kafe i pojave raka, istovremeno, Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) objavila je izveštaj u kome se navodi da konzumiranje bilo kakvih „vrelih napitaka“ povećava rizik od stvaranja raka. Tradicionalno ispijanje ekstremno vrelih biljnih čajeva u Kini, Iranu i državama Južne Afrike, gde se služe mnogo toplija pića nego u kafićima u Evropi i Severnoj Americi, može biti posebno riskantno, navodi se u izveštaju IARC.
Ja mislim da bi SZO trebala da skine puno hrane sa te liste jer nemaju dovoljno dokaza,samo plase ljude.
Sto bi trebali uzeti u obzir je da sa nijednom hranom/picem ne treba preterivati,izbegavati secere,masti,gmo i za ono za sta 100% znamo da je stetno i to je to.
Samo masti ne bi toliko trebalo izbegavati. Ranije su ih dosta ocrnili. Nema potrebe za time. Ranije su generacije odrastale na masti i hlebu, a onda se svinjska mast krivila za mnogo šta. Nije baš tako.
Ovde bih se složila sa Mikijem. Ne možemo izbegavati baš sve što se proglasi nezdravim. I belo brašno ima svoje prednosti, a o mastima ste već rekli .

Ni so vise ne spada u belu smrt kao nekada.
Ne spada. Ona se uvek koristila. Samo sto sam ja navikao da jedem manje slano i tako mi odgovara.
Ja sam na vikao da jedem manje jos dok sam se takmicio u bodi bildingu i odgovara mi tako.A najveca ironija je da bodi bilderi sada koriste so i to u dosta velikim kolicinama.Onda nismo smeli jer so veze vodu zbog cega nam misici nece biti tako definisani/vidljivi....
To je važno za definiciju. A sada uzimaju diuretike pred takmičenje.
To su uvek uzimali,samo sada su vec preterali sa dozama....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #255 poslato: Novembar 06, 2023, 09:07:04 pre podne »

Ja prosto obožavam,kremaste torte,kolače...
Volim i ja. Ali posto dugo godina bas slabo konzumiram,onda ss izgubi i neka posebna zelja. A ovako se postane i zavistan od slatkisa.
To sam i ja primetio kod sebe da je prosla zelja,ustvari nije toliko izrazita kao ranije.Ranije ako nisam pojeo cokoladu bio sam nervozan i lose volje a sad i kad se setim samo odmahnem rukom i to je to.
Ljudi budu nervozni. Bukvalno je to zavisnost. I sam si primetio. A ovako toga nema i čovek se lepše oseća.
Ali ne mora značiti da će se kod svih ljubitelja slatkiša razviti zavisnost. Kao što je Miki naveo ako se javlja nervoza kada nešto slatko nije dostupno onda je to već loš signal.
Naravno da nece svako razviti zavisnost. Ali kada se pretera i javlja nervoza,ako nema slatkisa,onda se vec ide ka zavisnosti.
Sto je najgore ja sam vec na pocetku bio takav,jos kao klinac kad zbog neceg nisam dobio cokoladu a smatrao sam da sam trebao pravio sam problem roditelima u smislu da sam izrazavao svoje nezadovoljstvo.
To si me podsetio. Pisalo je da Kristijano Ronaldo ne daje svojoj deci slatkise. Mozda to i nije losa odluka.
A sad si me ti podsetio da su mene uvek nagradivali pored grljenja i lepih reci sa necim slatkim pa mozda otuda i ta losa navika....
Verovatno da je to u pitanju. Mnoge navike iz detinjstva ostanu u odraslom dobu.
Siguran sam u to.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29361


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #254 poslato: Novembar 06, 2023, 09:06:29 pre podne »

Ko nešto voli i ume da se kontroliše naravno da treba da jede. Kad neko gubi kontrolu to se vidi u svim poljima zdravlja i dr. Tako da su torte i kolači sasvim u redu.
Naravno. Slažem se. Treba konzumirati sa merom. Treba to svima skretati pažnju.
Kad je o ovome rec ja uvek spomenem kao primer sebe koji je u mogucnosti da sa jedne table cokolade svaki dan sam stigao dotle da msecno jednom dvaput pojedem max pola table.
Potrebna je celicna volja. Odlicno si uspeo da se kontrolises.
Bilo je jako tesko,pogotovo u pocetku.Teze mi je to palo nego teski treninzi,veruj mi.
Verujem ti. Uvek sam i smatrao da je teze izboriti se sa necim psihicki,a da je fizicki napor laksi.
Ne samo to da odlucis da neces vise,to je najlakse nego kad naide kriza treba izdrzati i ne pronalaziti izgovore zasto moram....
Kao kada krene apstinencijalni sindrom kod mnogih drugih zavisnosti.
Da,naravno,samo to zato nisam naveo jer sa time nemam licnog iskustva,a sa ovim imam. ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7338


« Odgovor #253 poslato: Novembar 05, 2023, 09:54:42 posle podne »

Jos cekam misljenje dr.Anite,da li se i ona slaze sa mojom konstatacijom.
Svaka čast. Psihologija je zanimljiva.
Inače lakše je naučiti teoriju, bilo iz knjige, bilo od drugih ljudi, lakše je i pričati o tome ali je jakooo teško primeniti na sebi i u komunikaciji sa ljudima. Kada uspešno komuniciraš to je odraz pravog shvatanja, što tebi Miki uspešno ide
Odraz njegove adekvatne socijalne inteligencije, kao i emocionalne.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7338


« Odgovor #252 poslato: Novembar 05, 2023, 09:52:48 posle podne »

Konzumiranje vrelih napitaka
Na sreću, SZO je 2016. skinula kafu sa liste kancerogenih namirnica zbog nepostojanja dovoljno dokaza o potencijalnoj povezanosti između konzumiranja kafe i pojave raka, istovremeno, Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) objavila je izveštaj u kome se navodi da konzumiranje bilo kakvih „vrelih napitaka“ povećava rizik od stvaranja raka. Tradicionalno ispijanje ekstremno vrelih biljnih čajeva u Kini, Iranu i državama Južne Afrike, gde se služe mnogo toplija pića nego u kafićima u Evropi i Severnoj Americi, može biti posebno riskantno, navodi se u izveštaju IARC.
Ja mislim da bi SZO trebala da skine puno hrane sa te liste jer nemaju dovoljno dokaza,samo plase ljude.
Sto bi trebali uzeti u obzir je da sa nijednom hranom/picem ne treba preterivati,izbegavati secere,masti,gmo i za ono za sta 100% znamo da je stetno i to je to.
Samo masti ne bi toliko trebalo izbegavati. Ranije su ih dosta ocrnili. Nema potrebe za time. Ranije su generacije odrastale na masti i hlebu, a onda se svinjska mast krivila za mnogo šta. Nije baš tako.
Ovde bih se složila sa Mikijem. Ne možemo izbegavati baš sve što se proglasi nezdravim. I belo brašno ima svoje prednosti, a o mastima ste već rekli .
Beli hleb konzumiram,ali ja nemam problem. Neko bi odmah dobio na tezini.
Ja crni jer beli me naduje,ali PRAVI crni a ne obojeni. ;)
Mislim da se nekad previše pažnje obraća i na nadimanje. Pa većina hrane to izaziva. Treba praviti razliku kad je zdravstvena, kad estetska tegoba.
Dr Anita, koji hleb ti preferiras?
Meni je apsolutno svejedno. Retko jedem testo ali kad jedem volim obično testo, domaće kiflice, hlebove, burek itd. Ne opterećujem se sa mira testo biti od zdravijeg brašna kad je samo po sebi nezdravo. Ali napominjen da ja zaista nemam potrebu za njim i ne jedem ga često.
Ja uglavnom kod dorucka jedem hleb,posle se trudim da ga izbegnem.Ja kao zamenu koristim uglavnom krompir i pirinac.Kod krompira ne mislim na pomfrit nego uglavnom kuvani.
Pomfrit uopste i ne razmatramo :) Jedna od dosta nezdravih varijanti pripreme krompira.
Ti i ja i dr.Anita sigurno ne,ali bi onda dosao Dule sa pitanjem,pa sam zato unapred napisao. ;)

Nisam ja valjda ovde najgori? :D
Nisi,daleko od toga,samo volis malo da kontriras. ;D
Ali to je normalno,ne moze a i ne treba da svako ima jednako misljenje kao i drugi.
Dule mi te volimo. ;)

Nije da volim da kontriram, ali prosto imam drugacije stavove. :)
Znam,zato sam i napisao da te volimo da ne mislis da je ovo protiv tebe.Recimo ako se nas troje slazemo ti se garant neces sloziti.S tim da je dr.Anita najumerenija od svih nas,sto je za veliku pohvalu,dr.Nikola sve pedantno izmeri i obrazlozi ja sa svojim iskustvom sve to podrzim i onda dodes ti i sve okrenes naopacke... ;D
Miki, dobro si nas sve opisao. Svaka cast. Genijalno :)
Hvala,trudio sam se.Nisam dzabe imao 10-ku na faksu iz psihologije. ;D
Jos cekam misljenje dr.Anite,da li se i ona slaze sa mojom konstatacijom.
Bravo, vrlo si nas fino isprofilisao. Ima to do toga što si učio, svaka čast na želji da razumeš psihologiju ali ima i do velikog iskustva i komunikacije sa ljudima na čemu ti još veća svaka čast.
Pored teorije, ipak je iskustvo izuzetno važno za sve aspekte života, kao i za svako zanimanje.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7338


« Odgovor #251 poslato: Novembar 05, 2023, 09:48:42 posle podne »

Ako se govori o raku I riziku bolje je pričati koje to namirnice ga ne izazivaju jer u današnje vreme sve je pod rizikom.
Ali generalno se zna da je voće i povrće uvek dobar izbor. Pre svega, zbog različitog sadržaja antioksidanata, uključujući vitamine i minerale.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7338


« Odgovor #250 poslato: Novembar 05, 2023, 09:46:52 posle podne »

Ako se govori o raku I riziku bolje je pričati koje to namirnice ga ne izazivaju jer u današnje vreme sve je pod rizikom.
Pošto je mnogo toga prskano i ko zna kako još zagađeno zemljište, a kod nas i ozračeno, onda je teško reći šta je sve 100% bez rizika za nastanak raka.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.2 sekundi sa 18 upita.