TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 409582 Teme od strane 25084 Članovi Poslednji član: old_skull

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 22, 2026, 11:13:38 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Početak sa 40  (Pročitano 52474 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #142 poslato: danas u 09:42:57 posle podne »

I njemu je verovatno teško da kaže sebi dosta je.
Verujem da je posle ogromnog uspeha to jedna od najtežih stvari.
Sigurno je teško. Samo je teško i da se prekine.
Jako tesko.Osecas se bezvrednim.Sve sto si dotle radio 20-30 godina dan za danom odjednom prestaje....i sve gubi smisao....ljudi kojima si dotle bio idol polako pocinju da te zaboravljaju.....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #141 poslato: danas u 09:41:07 posle podne »

Svako od nas ko se takmiči mora jednom reči e sada je krak toga.
Teško jeste ali to je normalan proces.
I to treba znati prepoznati i znati kada stati,zato je najbolje uraditi jos dok si u formi,na vrhuncu karijere,a ne  takmiciti se u pedesetim,sezdesetim itd godinama....svaka cast njima,nemojte me pogresno shvatiti,ali nije to to.
Važno je prepoznati. Ne snađe se svako. Ali si ti dao savete.
Jako je tesko priznajem,ja zbog toga nisam sudio oko 3 godine nakon prestanka bavljenja takmicarskim sportom.....ali jednostavno moras uvideti da moras da sacuvas svoje zdravlje i da saniras to sto si dotle preopteretio....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #140 poslato: danas u 09:39:02 posle podne »

Odluka da prioritet daš zdravlju, a ne podignutim kilogramima, jeste najzreliji potez koji sportista može da povuče. Telo pamti napore, a prelazak na rekreativni nivo je jedini pravi način za dugovečnost i očuvanje zglobova i kardiovaskularnog sistema.
Slažem se. Možda sam mogao to i ranije učiniti imajući u vidu da mi je poslednje takmičenje bilo 2019 godine,tojest pre 7 godina,ali bolje ikad nego nikad!
Slažem se sa tobom.
Sad kako razmisljam sigurno mi je bilo tesko "ostaviti" takmicarski sport i mozda sam se podsvesno nadao da cu nastaviti sa takmicenjem,ali pogledajuci unazad drago mi je da nisam.Nije mi zao,jer sam ostvario svoj stan a to je da budem svetski prvak.To sto sam petostruki to je samo slag na torti.
Mislim da samo treba da budeš zadovoljan svim uspesima koje si postigao.
Jesam i vise od toga,ja sam prezadovoljan!!!Postigao sam i vise nego o cemu sam sanjao.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #139 poslato: danas u 09:38:07 posle podne »

Povratak na tron nakon teške saobraćajne nesreće, uprkos prvobitnim prognozama lekara, dokaz je koliko su disciplina, sportska baza i pozitivan sklop uma moćni alati u lečenju i rehabilitaciji.
Ovde svako može da se ugleda na njega.
Hvala ti puno dr.Nikola!!!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #138 poslato: danas u 09:37:38 posle podne »

Ja mislim da mnogi kažu da Miki i ja nismo zbog toga normalni 😀
To ne treba tako da bude. Svako ima svoj način života i dok god ne ugrožava druge, ni sebe nema potrebe da ga neko okarakteriše na tako ružan način.
Slazem se sa tobom,ali zivimo u zemlji gde ce pre prihvatiti da dete pije pivo ili pusi cigaru nego da uzima kreatin.....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #137 poslato: danas u 09:36:25 posle podne »

Ne takmičite se sa klincima iz teretane, takmičite se sa samim sobom od juče. Krenite pametno, postepeno, slušajte svoje telo, i videćete kako se sarkopenija (gubitak mišića) pretvara u snagu, a bolovi u leđima nestaju. Osećaj kad uđete u petu deceniju jači i vitalniji nego u tridesetoj je neprocenjiv.
Ti kao da čitaš u mojoj glavi!
Ja sam se sa tim vodio dok sam se takmičio i zato sam se i prestao takmičiti jer nisam više bio u stanju da pobedim samog sebe i da budem bolji nego što sam juče bio.
Sad mi je cilj zdravlje, pošto sam to dosta zapostavio dok sam se takmičio. Nijedan takmičarski sport nije zdrav.
Da 3-4 puta nedeljno odeš u teretanu rekreativno ili bilo koji sport rekreativno to je okej,sve preko toga nije zdravo.
Svaka ti čast zaista, još jednom. Pravo je umeće prepoznati kada treba stati.
Hvala ti puno!
Nije bilo lako i posle poslednjeg takmicenja sam bio dugo u nedoumici sta da radim,kako da treniram,ali sam brzo nasao odgovore i pratio ih.
Sigurno ti je bilo teško, kao i ostalima. Samo si ti našao rešenje kako da nastaviš nakon završene takmičarske karijere.
Nije bilo lako i potrajalo je,ali snasao sam se.
Evo i texta o tome kako sam se izvukao i sta je moj predlog kako je najbolje da se nade resenje:
https://www.pansport.rs/tekstoteka/vezbanje/povlacenje-iz-takmicarskog-sporta-iz-mog-ugla
Sećam se tvog teksta. Izuzetno je poučan i može poslužiti kao podstrek svima. Nije ograničen samo na sportsku karijeru i takmičenja, nego se mogu izvući pouke i saveti za život.
Tako sam ga i pisao jer sam i sam posle sporta mnogo stvari aplicirao i u privatnom zivotu.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: danas u 08:13:26 posle podne »

Siguran sam,jer sam prosao kroz to,ali kao sto vec rekoh tako veliki sampion ne bi smeo dozvoliti sebi da ga neki autsajder eliminise u prvom kolu....a druga stvar i njemu bi trebalo da je zdravlje vaznije od svega,jer ne verujem da je sve to okej raditi u 38-oj godini zivota....zato su mu sada i cesce povrede i treba mu vise vremena za oporavak i posle povrede a i posle meceva.
U svom prajmu je igrao finale sa Nadalom od 5,5 sati!!!
Teško je. Ne razmišljaju svi isto.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #135 poslato: danas u 08:10:08 posle podne »

Sigurno je teško. Samo je teško i da se prekine.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: danas u 08:09:00 posle podne »

Baš tako, to je normalan i biološki opravdan proces.
Koji proces mnogi kasno prepoznaju nažalost.
Evo i za Noleta recimo,po mom mišljenju trebao je posle olimpijskog zlata da se povuče a ne da doživi ovo da ga u prvom kolu neki no name igrač izbaci iz daljeg takmičenja.... Nemojte me pogrešno shvatiti obožavam ga i imam ogromno poštovanje prema njemu zato mi je i teško da ga ovakvog gledam....
Mogu samo da zamislim kako je to. Nije lako.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: danas u 08:07:51 posle podne »

I to treba znati prepoznati i znati kada stati,zato je najbolje uraditi jos dok si u formi,na vrhuncu karijere,a ne  takmiciti se u pedesetim,sezdesetim itd godinama....svaka cast njima,nemojte me pogresno shvatiti,ali nije to to.
Važno je prepoznati. Ne snađe se svako. Ali si ti dao savete.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #132 poslato: danas u 08:02:16 posle podne »

Odluka da prioritet daš zdravlju, a ne podignutim kilogramima, jeste najzreliji potez koji sportista može da povuče. Telo pamti napore, a prelazak na rekreativni nivo je jedini pravi način za dugovečnost i očuvanje zglobova i kardiovaskularnog sistema.
Slažem se. Možda sam mogao to i ranije učiniti imajući u vidu da mi je poslednje takmičenje bilo 2019 godine,tojest pre 7 godina,ali bolje ikad nego nikad!
Slažem se sa tobom.
Sad kako razmisljam sigurno mi je bilo tesko "ostaviti" takmicarski sport i mozda sam se podsvesno nadao da cu nastaviti sa takmicenjem,ali pogledajuci unazad drago mi je da nisam.Nije mi zao,jer sam ostvario svoj stan a to je da budem svetski prvak.To sto sam petostruki to je samo slag na torti.
Mislim da samo treba da budeš zadovoljan svim uspesima koje si postigao.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: danas u 07:58:16 posle podne »

Povratak na tron nakon teške saobraćajne nesreće, uprkos prvobitnim prognozama lekara, dokaz je koliko su disciplina, sportska baza i pozitivan sklop uma moćni alati u lečenju i rehabilitaciji.
Ovde svako može da se ugleda na njega.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: danas u 07:55:38 posle podne »

Ja mislim da mnogi kažu da Miki i ja nismo zbog toga normalni 😀
To ne treba tako da bude. Svako ima svoj način života i dok god ne ugrožava druge, ni sebe nema potrebe da ga neko okarakteriše na tako ružan način.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: danas u 07:54:12 posle podne »

Ko hoće nađe način a ko neće razlog.
Godine su samo broj.
Nema izgovora.
Sa svim ovim se potpuno slazem,ali znas i ti Zoli da osim nas par fanatika 90% ostale populacije ne funkcionise tako.
Treba da damo motivaciju. I to je nekima dovoljno da se pokrenu.
Motivaciju i smernice. ;)
Naravno. Dajemo i savete.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: danas u 07:52:04 posle podne »

Ne takmičite se sa klincima iz teretane, takmičite se sa samim sobom od juče. Krenite pametno, postepeno, slušajte svoje telo, i videćete kako se sarkopenija (gubitak mišića) pretvara u snagu, a bolovi u leđima nestaju. Osećaj kad uđete u petu deceniju jači i vitalniji nego u tridesetoj je neprocenjiv.
Ti kao da čitaš u mojoj glavi!
Ja sam se sa tim vodio dok sam se takmičio i zato sam se i prestao takmičiti jer nisam više bio u stanju da pobedim samog sebe i da budem bolji nego što sam juče bio.
Sad mi je cilj zdravlje, pošto sam to dosta zapostavio dok sam se takmičio. Nijedan takmičarski sport nije zdrav.
Da 3-4 puta nedeljno odeš u teretanu rekreativno ili bilo koji sport rekreativno to je okej,sve preko toga nije zdravo.
Svaka ti čast zaista, još jednom. Pravo je umeće prepoznati kada treba stati.
Hvala ti puno!
Nije bilo lako i posle poslednjeg takmicenja sam bio dugo u nedoumici sta da radim,kako da treniram,ali sam brzo nasao odgovore i pratio ih.
Sigurno ti je bilo teško, kao i ostalima. Samo si ti našao rešenje kako da nastaviš nakon završene takmičarske karijere.
Nije bilo lako i potrajalo je,ali snasao sam se.
Evo i texta o tome kako sam se izvukao i sta je moj predlog kako je najbolje da se nade resenje:
https://www.pansport.rs/tekstoteka/vezbanje/povlacenje-iz-takmicarskog-sporta-iz-mog-ugla
Sećam se tvog teksta. Izuzetno je poučan i može poslužiti kao podstrek svima. Nije ograničen samo na sportsku karijeru i takmičenja, nego se mogu izvući pouke i saveti za život.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.038 sekundi sa 18 upita.