TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406422 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 08, 2025, 04:47:14 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....  (Pročitano 9009 puta)
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #88 poslato: Novembar 06, 2025, 03:34:45 posle podne »

Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo među, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
To jos nisam probao.Ili pisi recept ili kada budemo imali team building donesi da probamo. ;)
Ima par dobrih recepata sa belim vinom, jajima, šećerom i orasima. Svakako ako bude team building - a donosim home made varijantu. 😁
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32453


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #87 poslato: Novembar 06, 2025, 08:46:48 pre podne »

Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo među, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
To jos nisam probao.Ili pisi recept ili kada budemo imali team building donesi da probamo. ;)
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #86 poslato: Novembar 05, 2025, 03:26:12 posle podne »

Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
Da,samo je ona trebala da jede a nije volela a ja obozavam pilece dzigerice na taj nacin. ;D
I ja ih obožavam ali mi smo izgleda retki. 😂
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #85 poslato: Novembar 05, 2025, 03:25:28 posle podne »

Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo mesu, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
« Poslednja izmena: Novembar 06, 2025, 03:32:52 posle podne od strane drAnita Mrdakovic » Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32453


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #84 poslato: Novembar 04, 2025, 09:03:41 posle podne »

Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
Da,samo je ona trebala da jede a nije volela a ja obozavam pilece dzigerice na taj nacin. ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32453


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #83 poslato: Novembar 04, 2025, 09:01:30 posle podne »

Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #82 poslato: Novembar 03, 2025, 02:41:25 posle podne »

Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #81 poslato: Novembar 03, 2025, 02:40:51 posle podne »

Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32453


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #80 poslato: Novembar 03, 2025, 10:05:09 pre podne »

Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32453


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #79 poslato: Novembar 03, 2025, 10:04:07 pre podne »

Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #78 poslato: Oktobar 30, 2025, 04:29:40 posle podne »

Priprema – ne prekuvaj!

Najveća greška je prepečena džigerica: postane tvrda, suha i gorka.

Prži je na srednje jakoj vatri 2–3 minute sa svake strane, zavisno od debljine.

Unutra treba ostati blago ružičasta, ali ne krvava.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #77 poslato: Oktobar 30, 2025, 04:29:23 posle podne »

Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #76 poslato: Oktobar 30, 2025, 04:28:12 posle podne »

Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 32453


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #75 poslato: Oktobar 29, 2025, 09:22:35 pre podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
Može i smiri od svega toga pa se ukus još manje primećuje.
I ukusnije je.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5724


« Odgovor #74 poslato: Oktobar 27, 2025, 05:14:56 posle podne »

Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
Može i smuti od svega toga pa se ukus još manje primećuje.
« Poslednja izmena: Oktobar 30, 2025, 04:26:35 posle podne od strane drAnita Mrdakovic » Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.038 sekundi sa 12 upita.