TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 409582 Teme od strane 25084 Članovi Poslednji član: old_skull

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 23, 2026, 12:59:42 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Push-pull-legs (PPL) trening metoda  (Pročitano 874 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Maj 22, 2026, 08:26:07 posle podne »

Da li je neko od vas probao i sta mislite o ovom trening programu?
Probao samo svega jednom ili dva puta. Kada obično spojim 2 treniga u jedan. Leđa i biceps sam i dobro odradio. Ali kada sam radio dan za grudi, ramena i triceps, tada sam imao veliki zamor ramena tokom treninga.
Verovatno si posle grudi radio previse vezbi za ramena.
Uradi kosi benc,razvlacenje sa bucicama,letenje za ramena,letenje u predklonu ,potisak na lat mašini i scullcrushers i to je to  4 serije po 8-12 ponavljanja i to je to. 😉💪
Ja sam malo više. jer radim i propadanja i sklekove tog dana. Evo danas sam tako spojio trening i ramena skoro ne osećam ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #16 poslato: Maj 17, 2026, 10:05:14 posle podne »

Probao samo svega jednom ili dva puta. Kada obično spojim 2 treniga u jedan. Leđa i biceps sam i dobro odradio. Ali kada sam radio dan za grudi, ramena i triceps, tada sam imao veliki zamor ramena tokom treninga.
Verovatno si posle grudi radio previse vezbi za ramena.
Uradi kosi benc,razvlacenje sa bucicama,letenje za ramena,letenje u predklonu ,potisak na lat mašini i scullcrushers i to je to  4 serije po 8-12 ponavljanja i to je to. 😉💪
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Maj 17, 2026, 01:17:31 posle podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #14 poslato: Maj 14, 2026, 10:26:13 pre podne »

Vrlo koristan i edukativan tekst!
Ja lično nisam probala mada si mi sad dao dobru ideju, treba nešto novo primeniti posle toliko vremena u fitnesu i sportu.
Hvala ti puno!
Drago mi je,ne boj se probati nešto novo.😉💪
Hoću i javljam utiske. 🙌
Hvala ti puno!
Jedva cekam!
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Maj 13, 2026, 06:07:10 posle podne »

Ja lično nisam probala mada si mi sad dao dobru ideju, treba nešto novo primeniti posle toliko vremena u fitnesu i sportu.
Hvala ti puno!
Hoću i javljam utiske. 🙌
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #12 poslato: Maj 12, 2026, 08:45:35 posle podne »

Hvala ti puno!
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Maj 12, 2026, 03:06:19 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #10 poslato: Maj 12, 2026, 10:18:50 pre podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #9 poslato: Maj 12, 2026, 10:17:05 pre podne »

Ovaj trening program nije magična formula za uspeh, ali njegova efikasnost i ravnoteža objašnjavaju zašto je i dalje toliko popularan. Daje strukturu, pokriva sve glavne mišiće i omogućava fleksibilnost i početnicima i naprednim dizačima tegova. Glavni nedostatak je ulaganje vremena, ali za svakoga ko ozbiljno želi da izgradi snagu i mišiće, to je jedan od najpouzdanijih i najodrživijih programa kojeg se treba pridržavati.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #8 poslato: Maj 12, 2026, 10:16:46 pre podne »

Forma iznad ega: Pravilna tehnika sprečava povrede i osigurava da mišići efikasno rade.

Prilagodite se svom načinu života: Ako ne možete da trenirate 6 dana u nedelji, držite se 3-4 i fokusirajte se na doslednost.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #7 poslato: Maj 12, 2026, 10:16:29 pre podne »

Par saveta u vezi ovog trening programa

Progresivno preopterećenje: Postepeno povećavajte težinu, broj ponavljanja ili intenzitet da biste nastavili da napredujete.

Oporavak je važan: San, ishrana i dani odmora su podjednako važni kao i sami treninzi.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: Maj 12, 2026, 10:15:51 pre podne »

Mane PPL-a

1. Vremenska posvećenost – Da biste videli pune koristi, idealno je trenirati najmanje 4–6 puta nedeljno, što može biti zahtevno za ljude sa zauzetim rasporedima.

2. Dugi treninzi – Pošto svaki dan pokriva više velikih mišićnih grupa, sesije mogu trajati dugo (posebno dani za noge).

3. Nije specifično za sport – Iako je odlično za opštu kondiciju, bodibilding ili trening snage, sportistima u sportovima koji zahtevaju specifične obrasce kretanja može biti potreban prilagođeniji program.

4. Umor početnika – Novi dizači tegova mogu imati problema sa oporavkom ako odmah pređu na 6-dnevnu verziju sa velikim obimom.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #5 poslato: Maj 12, 2026, 10:15:32 pre podne »

Prednosti PPL-a

1. Uravnotežen trening – Svaka mišićna grupa se trenira ravnomerno, izbegavajući uobičajenu grešku preteranog fokusiranja na gornji deo tela, a zanemarivanje nogu.

2. Fleksibilnost – Podela se može prilagoditi na 3, 4, 5 ili 6 dana u nedelji u zavisnosti od vašeg rasporeda.

3. Jasan sistem oporavka – Mišići se dovoljno odmaraju pre nego što ponovo počnu da rade. Na primer, nakon dana guranja, grudi i ramena se ne treniraju ponovo sve do dana povlačenja i noge.

4. Odlično za snagu i hipertrofiju – Složene vežbe čine okosnicu rutine, što je čini pogodnom i za izgradnju snage i mišićne mase.

5. Lako za razumevanje – Podela je logična i jednostavna, tako da je čak i početnici mogu pratiti bez zabune.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #4 poslato: Maj 12, 2026, 10:15:10 pre podne »

Šta je push/pull/legs iliti PPL?

Dan guranja: Fokusira se na grudi, ramena i tricepse. Vežbe obično uključuju benč pres, potisak iznad glave, propadanja, sklekove i varijacije podizanja u stranu.

Dan povlačenja: Trenira leđa, bicepse i zadnje deltoidne mišiće. Ovo često uključuje zgibove, veslanja, mrtvo dizanje i pregibe.

Dan nogu: Cilja kvadricepse, tetive kolena, gluteuse i listove. Čučnjevi, iskoraci, rumunsko mrtvo dizanje i podizanja listova su uobičajeni izbori.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #3 poslato: Maj 12, 2026, 10:14:50 pre podne »

Šta je to, prednosti i mane i zašto funkcioniše

Ova vrsta treninga jedna je od najčešće korišćenih i preporučenih struktura treninga u svetu fitnesa. Kao što i samo ime sugeriše, deli treninge u tri glavne kategorije: pokreti guranja, pokreti povlačenja i trening nogu. Ovo stvara jednostavan, ali veoma efikasan sistem za organizovanje vežbi i trening celog tela na uravnotežen način.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.466 sekundi sa 18 upita.