TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394998 Teme od strane 25006 Članovi Poslednji član: Vlad77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 19, 2024, 07:08:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pravilno kombinovanje hrane  (Pročitano 15835 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #51 poslato: Maj 18, 2010, 06:23:05 posle podne »

postove koji su usledili nakon ovog sam premestila u okviru nove teme "Uzimanje dekstroze" pa možemo tamo nastaviti diskusiju o šećerima... da se ne udaljavamo od teme.
Sačuvana
Dominator
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 56

« Odgovor #50 poslato: Maj 08, 2010, 10:48:56 posle podne »

OK, hvala na odgovorima!
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #49 poslato: Maj 08, 2010, 10:54:48 pre podne »

Dotakli ste se u ovoj temi insulinske osetljivosti,
zanima me koja je poenta sa tom pričom,
da li je samo jednom u toku dana potrebno uneti u organizam proste šećere (dekstrozu) i to nakon treninga, da bi se podigao insulin u krvi i na taj način bolje 'ugradili proteini u mišiće' ?

ovo je van teme pa nećemo dužiti, ali da, zaista nema potrebe za unosom prostih šećera u bilo kom drugom delu dana sem nakon treninga odnosno napora.

Moram da napomenem rekreativcima da NE uzimaju dekstrozu pre treninga jer primećujem da to dosta ljudi radi...

dakle NE izazivati skok šećera pre treninga!
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8654


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #48 poslato: Maj 05, 2010, 09:00:45 pre podne »

Dotakli ste se u ovoj temi insulinske osetljivosti,
zanima me koja je poenta sa tom pričom,
da li je samo jednom u toku dana potrebno uneti u organizam proste šećere (dekstrozu) i to nakon treninga, da bi se podigao insulin u krvi i na taj način bolje 'ugradili proteini u mišiće' ?
Sve zavisi od dnevnog unosa slozenih hidrata i glikogenskih depoa,tako da treba biti obazriv sa unosom prostih secera i posle treninga.
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #47 poslato: Maj 04, 2010, 10:46:32 posle podne »

da  ;)
Sačuvana
Dominator
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 56

« Odgovor #46 poslato: Maj 04, 2010, 10:14:17 posle podne »

Dotakli ste se u ovoj temi insulinske osetljivosti,
zanima me koja je poenta sa tom pričom,
da li je samo jednom u toku dana potrebno uneti u organizam proste šećere (dekstrozu) i to nakon treninga, da bi se podigao insulin u krvi i na taj način bolje 'ugradili proteini u mišiće' ?
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3776


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #45 poslato: Mart 25, 2010, 12:25:20 pre podne »

 8) 8) 8)

Lupio sam...zaboravio sam...bas u tom obroku dodam uvek 1 parce hleba ''citas'' mi jelovnik lol!
@Nickey ne nego prah preko tune da je zasladi   :-X :-X :-X  ;D

Inace probajte preko tek skuvanih integralnih rezanaca(ili spageta ) da pospete ne smucen whey...rastopi se i dobije se fenomenalan ukus ..ja se odusevio danas

probao sam jos davno..odlicno ispadne
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
lanami
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 346


« Odgovor #44 poslato: Mart 23, 2010, 08:19:23 pre podne »

Ognjene, jesi li cuo za Gracie ishranu?
"Radi" na principu odrzavanja pH vrednosti krvi neutralnom, sto olaksava varenje (mislim da ima slicnosti sa tvojim kombinovanjem, ovde iznesenim).
Namirnice su podeljene u grupe, i date su preporuke sta treba kombinovati a koje komb. treba izbegavati (npr krompir i hleb, sto je meni sasvim logicno hehehe)

http://www.graciemag.com/en/gracie-diet/
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #43 poslato: Mart 22, 2010, 07:10:15 posle podne »

Da, to je super, pola mleko, pola voda. to sam i ja otkrio isto, ukus mleka a dovoljno je samo malo mleka a i ne lepi se kao kod vode :)

Da, i ja sa testom mogu bilo sta jesti :) Ali kada mi ostane od rucka (skoro uvek :D) kao dezert pomesam sa dzemom uglavnom, heh

Daniela, pa nazovimo kako bilo, ali to nigde ne postoji, ni u jednoj kuhinji, pa zato zovem brlja :D u stvari banatsko slatko je testo sa makom, znaci nesto slicno, hehe
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #42 poslato: Mart 22, 2010, 06:21:03 posle podne »

ja testenine toliko obožavam da bih mogla da ih jedem i same bez ičega...

A zlatiborski rezanac skuvam sa pola mleko - pola vode, i bude jako ukusan... ništa mi ni ne treba više uz njega
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #41 poslato: Mart 21, 2010, 08:25:25 posle podne »

Ognjene to tvoje mešanje je čista fantazija a ne brlja ;)
mora da je fino ;)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #40 poslato: Mart 20, 2010, 09:03:22 posle podne »

Aha, da, svakako... nego samo inace da rascistimo da nije neka kvazi dijetam vec jednostavno nazovimo ga nacin ishrane :)

Seph ala ga ti buckas, pa to mu dodje kao desert jer je slatko :D?
A ja mislio da moje mesanje ponekad paste i dzema sa malo mleka i cimeta brlja  ;D
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1372


Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #39 poslato: Mart 20, 2010, 08:56:41 pre podne »

Naravno da se ne radi o gluposti, sta eto i svedoci ta preporuka nekog eto ko je i iz bb-a :)

Beko kao sto je i Monika napisala nije to dijeta ili nesto za gulbjenje kilograma, nego jednostavno jedan nacin ishrane koji ne mora nista da promeni sto se tice izgleda, kilaze, ali moze itekako u smislu osecaja u toku dana, a prvenstveno nakon jela, varenja, digestigvnog trakta... kao i smisli varijacije energije u toku dana... i uz osnovna nacela je moguce da se covek nekako bolje oseca nakon jela i da ako neko ima problema npr da mu se ne prispava...

...ali opet ponavljam uopste se ne radi o rigoroznim stvarima, samo se mora paziti na to sta je od namirnica prioritet u konkretnom obroku...

Znam Ognjene skontala sam,zato i kazem jer me to bas i zanima.Imam problema sa varenjem nakon nekih zdravstvenih problema pa mi je to problem.
Nisam ni ja na dijeti samo na izbalansiranoj ishrani,kvalitetnijoj,ali naravno kako sam imala uzasnu ishranu onda je to odreagovalo i na moj izgled,hvala Bogu.
Sačuvana
Be Happy!!!
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 367

« Odgovor #38 poslato: Mart 20, 2010, 12:26:10 pre podne »

Lupio sam...zaboravio sam...bas u tom obroku dodam uvek 1 parce hleba ''citas'' mi jelovnik lol!
@Nickey ne nego prah preko tune da je zasladi   :-X :-X :-X  ;D

Inace probajte preko tek skuvanih integralnih rezanaca(ili spageta ) da pospete ne smucen whey...rastopi se i dobije se fenomenalan ukus ..ja se odusevio danas
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #37 poslato: Mart 19, 2010, 09:27:32 posle podne »

Pa to su sve proteini, koliko kupusa pojedes :D
Nisi naveo hleb npr, tako da i ti postujes pravilo, haha
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 17 upita.