TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399990 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 22, 2025, 04:59:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Savet strucnjaka?  (Pročitano 24282 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #54 poslato: Mart 18, 2009, 01:37:41 posle podne »

Ako nemas energije, generalno u toku dana, moguce da unosis jako malo kalorija ili da ne jedes redovno pa secer pada...

gledaj da jedes na svaka 2-3 sata, neces nikad biti gladan , ujutru ubacis ovsene a u toku dana integralni pirinac, krompir - umereno... nakon 5-6 popodne gledaj da bude proteinska ishrana...

ako se ne osecas dobro, postoji neki problem... moguce i psihicki da ti se hrana koju treba da jedes "gadi" pa je nesvesno radije neces pojesti... i onda nakon par sati krene nesnosna glad i klopnes bonzitu i slicno... jer ti je secer pao...

najbolje da nam napises sta i kako jedes...
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #53 poslato: Mart 18, 2009, 09:08:40 pre podne »

Nitro pa za ujutru je sigurna jedna od najboljih varijanti, nece mu to smetati sigurno, a cinjenica je da je bolje od bonzite i banane... a i ako vec radi i trcanje i tegove onda treba nesto da jede...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #52 poslato: Mart 17, 2009, 10:23:43 posle podne »

Hidrati?  ::)
Ugljeni hidrati a neki od najboljih izbora su: pirinac i krompir.Oni su ti veoma potrebni ali mora se raditi pravilni balans sto znaci da ih pravilno rasporedis u vise manjih obroka.
Sačuvana
PrestigeHD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Mart 17, 2009, 10:22:43 posle podne »

Hvala  ;) nadam se da se javljam sa novim rezultatima a do tada bez problema.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #50 poslato: Mart 17, 2009, 09:02:45 posle podne »

Ako ces samo cardio da radis nemoj jesti nista,a ako radis i tegove onda jedi,Sto se tice ovog sejka banana,pomorandza kivi....zameni grejp,kivi,limun...manje kalorija..ako u medjuvremenu osetis stagnaciju,jednim nedeljno sokiraj organizam sa mnogo hidrata,moze i prosti hidrati
Sačuvana
PrestigeHD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Mart 17, 2009, 08:53:09 posle podne »

Dok ne zavrsim ovaj proces skidanja kilograma (ostalo je jos 5kg) necu uzimati nista pored AC.
I mene malo bune saveti koji se kose jedni sa drugima, kao na primer to sto mi neko savetuje da radim jutarnji kardio na prazan stomak (ali bukvalno prazan, ni jogurt da ne uzimam) sto mi je dalo dobre rezultate i drugi saveti da uzmem nesto lagano da bih izbega vrtoglavicu.

Ja mislim da je najbolje resenje ono sto samvec napisao, da nastavim sa jutarnjim kardiom na prazan stomak + AC, a da povremeno ubacim (2 puta nedeljno) trening sa tegovima poslepodne ali sa dobrom podlogom u stomaku. Ovako cu nastaviti provereno uspesan proces skidanja masti jos neko vreme a i razvijati misice radi ubrzavanja metabolizma ali bez nezeljanih efekata. Kada postignem zeljenu tezinu onda prelazim da drugi tip treninga i ishrane ali o tome cemo za par mjeseci.
Mislim da je ovo OK?
Sačuvana
PrestigeHD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Mart 17, 2009, 08:45:55 posle podne »

Posto vidim da banana nije bas najsretnije resenje dok se skidaju kile, jel predstavlja problem to sto posle svakog treninga (pola sata posle treninga) pijem vocni sejk (banana, kivi, pomorandza) koji sam kuci spremim u blenderu. To mi jako prija posle treninga i to je jedino voce koje unosim tokom celog dana. Da li je to pogresno dok sam na programu skidanja masti?

Sat vremena posle toga rucam supu obavezno, meso spremljeno na vodi (pilece ili curece belo, riba, teletina), kuvano povrce (hleb zamenjujem kuvanim krompirom ili rizom). Cesto rucak podelim u dva manja obroka.
Veceram minimum 4 sata pre spavanja, obicno supu, kuvano povrce, vocni jogurt ili nesto slicno (probao sam ella sir ali mi se ne svidja ni malo).

Naravno da sam iz ishrane jos odavno potpuno izbacio: sve sokove, hleb, sve slatkise (juce sam napravio presedan sa bonzitom), svinjsko meso, hranu spremanu na ulju, alkaohol svakako nikada nisam pio, sve vrste mlecnih mazalica, punomasno mleko i jogurt...

A ubacio sam sagorevac AC (sad vec pijem drugo i poslednje pakovanje) i mnogo mnogo vise vode.

O treningu sam vec pisao.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #47 poslato: Mart 17, 2009, 08:43:04 posle podne »

Ognjene nema poente jutarnjem kardiju ako jede ovsene pre njih...onda moze da radi kardio u bilo kom drugom delu dana...
A da ne pricam sto ni ovsene nisu toliko carobna i dobra stvar...dosta veliki i nestabilan GI i GL ,cest food alergen i povezan je za neke stvari vezane za ins.rezistenciju...bash je jednom markoni pisao o tome...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #46 poslato: Mart 17, 2009, 08:40:52 posle podne »

Nije poenta da samo budes zadovoljan izgledom,vec i da se osecas dobro nakon treninga.A taj ko ti je dao savet da "malo prosaras tegovima" i na taj nacin da ces ubrzati metabolizam u pravu je.Ali ce ga ubrzati u pravcu katabolizma.Mnogo bolje rezultate bi postigao kada bi ubacio jedan obrok sa kompleksnim hidratima i proteinima.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #45 poslato: Mart 17, 2009, 08:17:47 posle podne »

Ok, nije toliki poblem sto si pojeo jednu integralnu kiflu, ali treba da nadjes nesto "za uvek", a to su ovsene, koje mozes ujutru pre treninga, t.j. to ti je najbolja varijanta da obezbedis dovoljno uh za trening, od 80 g ovsenih ti se nista ne moze dogoditi, nemoj se zaludjivati... umesto sto si pojeo bonzitu i bananu mogao si napraviti ovsenu kasu...
Sačuvana
PrestigeHD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Mart 17, 2009, 08:02:21 posle podne »

Danas sam pojeo prvu kiflu u poslednjih 3 mjeseca i to je bila integralna, jogurt je bio sa najmanje masti, a bananu i bonzitu sam pojeo iskljucivo zbog problema sa vrtoglavicom pri vecem naporu.
Inace imam dobar program ishrane kojeg se maksimalno pridrzavam i koji je u kombinaciji sa treninzima i sagorevacem vec dao dobre rezultete (skinuo sam 10-11kg u nabacio malo misica, a u odlicnoj sam formi), mene samo malo bune neki problemi sa kojima sam se susreo kada sam malo promenio nacin treniranja ali mislim da sam shvatio u cemu je problem.
Ostaje mi jos da skinem oko 5kg pa prelazim na tegove a do tada nastavljam po starom proverenom receptu samo cu ubaciti po nekad treninge sa tegovima ali ne na prezan stomak kao do sada zbog cega sam imao probleme.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #43 poslato: Mart 17, 2009, 08:01:21 posle podne »

Samo ubacis ovsene pred taj jutranji kardio i resen problem, sa tim kao sto i mickey kaze jos ti je gora stvar, tako da kako hoces, ali ako bi nas poslusao samo bi na bolje otislo...
Sačuvana
The Mickey
Only rage gives me strenght!!!
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #42 poslato: Mart 17, 2009, 07:54:15 posle podne »

Ako zelis da skines masti onda izbaci kifle, jogurt, banane i bonzite...mislim sve sto si nabrojao je puno UH...secera. Izbegavaj maximalno navedene stvari ukoliko hoces dobre rezultate.
Sačuvana
"In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti"
Dark Angel....Maybe dark but still Angel

PrestigeHD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Mart 17, 2009, 07:40:00 posle podne »

Moj trening u osnovi i jeste kardio (trcanje, biciklo, trbusnjaci), radim ga na prazan stomak u kombinaciji sa sagorevacem jel mi je tako preporuceno radi skidanja masti. Moram da napomenem da sam zadovoljan sa svim rezultatima (skidanjem masti i postignutom formom).
Ubacio sam malo tegova cisto da malo "prosaram" trening a i dobio sam savet da cu uz malo tegova ubrzati metabolizam, takodje sam zadovoljan sa rezultatima jel se vizuelno primeti razlika u misicima a pored toga imam dosta vise snage.

Moja greska je verovatno u tome sto sam ubacio previse tegova u kardio na prazan stomak. Sada cu da pukusam da odvojim ova dva treninga pa cu nastaviti da radim kardio na prazan stomak sa sagorevacima dok ne postignem zeljene rezultate (jos mjesec dana) a pored toga cu ubaciti (za sad 2 puta nedeljno) cisti trening sa tegovima ali poslepodne sa dobrom podlogom.

Danas sam odradio trening kardio+tagovi uz sagorevac ali sam imao podlogu (integralna kifla, jogurt, banana, bonzita) i nije bilo nikakvih problema.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Mart 17, 2009, 06:37:00 posle podne »

nema šećera u mišićima dakle odmah kreće razgardanja proteina - nema smisla vežbati na prazan stomak
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.125 sekundi sa 18 upita.