TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 04:53:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: tečne amino ili u tabletama?  (Pročitano 31979 puta)
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Decembar 01, 2009, 01:37:56 posle podne »

Pa kakve veze ima ako si bio na 0gr. UH, ako si recimo imao dobar unos masti i naravno proteina? Naravno depoi nece biti puni, ali ce telo imati odakle da crpe energiju u to budi siguran  ;)

Pa ko je šta rekao?
Nisam ja dovodio u pitanje redosled dobijanja energije, već sam samo napravio digresiju da kad je neko više dana na 0 uh + teški treninzi, nema teoretske šanse da mu nivo glikogena bude kao u "normalnim" uslovima, tako da ne vidim zašto si ono gore rekao...tj znam pucaju hormoni ili što bi rekli mi malo stariji udarila ti sp.rma u glavu ;)
Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Decembar 01, 2009, 01:32:35 posle podne »

4 dana mozes da ides low carb , sa zestokim treninzima , da kazem 3 treninga u tih  4 dana , i onda tek dolazi , 5 dan , dolazi do potrosnje BCAA iz misica

Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #56 poslato: Decembar 01, 2009, 01:24:10 posle podne »

Pa kakve veze ima ako si bio na 0gr. UH, ako si recimo imao dobar unos masti i naravno proteina? Naravno depoi nece biti puni, ali ce telo imati odakle da crpe energiju u to budi siguran  ;)
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Decembar 01, 2009, 01:18:45 posle podne »

pa ne mozes da potrosis sav glikogen za sat vremena , telo coveka ima  300-480g , a i ima i drugih izvora energije ,a i onako ne trosi samo glikogen kao izvor energije

M a r k o n i  ako si par dana na ishrani bez UH tada telo nema 300-480gr glikogena, jer se ispraznio u prethodnim danima.
Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #54 poslato: Decembar 01, 2009, 01:15:34 posle podne »

Heh :)

Marko pa iz masti. Nesto poslednje sto organizam radi je crpljenje energije iz proteina. Znaci glikogeinski depoi POPTPUNO PRAZNI, metabolizam masti skoro prekinut, znaci tek posle duzeg vremena sagorevanja masti pocinje razlaganje misica... to su sati u pitanju

COOLic, i kada covek ima malo masti sagorevaju se i te kako. opet kazem, nakon nekoliko sati dolazi do katabolizma. plus jos ako se ovde uzme u obzir da se neposredno pred i nakon treninga uzimaju ak, nakon prost secer, stvarno ne treba biti bojazni da ce se igubiti gram misica, to mogu da potpisem :)
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Decembar 01, 2009, 01:12:35 posle podne »

Tacno, jer ce telo koristiti energiju iz masti kada potrosi glikogen, nece sigurno odmah poseci za misicem ako je misic uredno bio nahranjen kvalitetnom hranom pre treninga + bcaa pre treninga i nema govora o katabolizmu. Jedino kada se radi hard dijeta i kada se zeli uci u takmicarsku formu i tek u poslednjim fazama te dijete kada je nivo masti u telu veoma mali moze se razmisljati o potrosnji misica u suprotnom nema govora o tome
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Decembar 01, 2009, 12:59:39 posle podne »

niko ovde ne moze ni 1/4 ognjenovog treninga da izdrzi :D :D
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Decembar 01, 2009, 12:59:04 posle podne »

pa ne mozes da potrosis sav glikogen za sat vremena , telo coveka ima  300-480g , a i ima i drugih izvora energije ,a i onako ne trosi samo glikogen kao izvor energije
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #50 poslato: Decembar 01, 2009, 12:40:14 posle podne »

Da li shvatas da na niskom unosu hidrata,glikogenski depoi bivaju veoma brzo prazni i sta mislis kako dalje ide proces dobijanja energije.Opet ti napominjem za rekreativca je nebitno,neko ko se ozbiljno bavi ovim ili slicnim sportom treba da iskoristi pumpu u misicu i obezbedi mi sto vise AK.I ocito da nisi gledao kako izgleda jedan jak trening,cim tako pises.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #49 poslato: Decembar 01, 2009, 09:20:25 pre podne »

Skroz je meni sve jasno to Marko, ni me moras da napominjes, ali ako uz uzimanje pre i odmah nakon treninga ne mogu da shvatim kako moze da dodke i do k od katabolizma, jer se radi o treningu koji je kraci od 1 h... ma kakavog on inteziteta bio, i uz to da se pred trening i nakon trening unesu ak, misicni protein ce ostati netaknut pa neznam sta ga snaslo... Znaci nevezano za sve ovo, da ne ispadne da nekom savetujem da radi ovo ili ono, samo me zanima taj fenomen katabolizma u ovom slucaju...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Novembar 30, 2009, 10:03:53 posle podne »

Recimo da sam radio sa nekima koji su dugo vec u treningu i nakon par meseci napredak je bio vidljiv,naravno sve ostalo je bilo na nivou,mislim na ishranu i trening.Jedino u cemu se slazem sa tobom je da biram izmedju kvalitetne ishrane i suplementacije,pre bih se bazirao na sto kvalitetnoj ishrani.
Ali dok nesto ne probas neces ni znati,a da li je bacanje novca ili ne,pa valjda ulazes u sebe.E sada je druga stvar da li ti se ulozeno vraca!
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Novembar 30, 2009, 09:56:16 posle podne »

Kad budem bio bas pri parama probacu tako nesto, jer sada trenutno nemam para za bacanje i za experimente koji po mom misljenju imaju samo da mi otanje novcanik i nista vise od toga jer u teoriji to sto ti pricas ne ide tako, a da li je praksa drugacija, videcu i iznecu svoj komentar ovde i reci da lisam pogresio ili ne. Jos jedna stavka, da li si radio i sa grupom momaka paralelno sa tom grupom koja je pila AK u toku treninga, pa je ta grupa koja je pila AK imala bolje rezultate ili je to samo onako? Pitam zato sto je ta ekipa sa kojom si radio, mogla mozda da ima iste rezultate i bez tih AK, mozda su promenili trening, ishranu, odmor... ima milion faktora tom napretku i treba odraditi KONKRETAN TEST sa kontrolnom i reprezentativnom grupom, pa izneti zakljucke
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Novembar 30, 2009, 09:45:10 posle podne »

I bitna stvar,sve ovo sam radio i sa momcima koji su natural i imali su vidan napredak.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Novembar 30, 2009, 09:44:15 posle podne »

Colicu opet pricas o necemu sto si PROCITAO.
Dodji odradi trening za noge samnom 45 min do 1h sa tezinama koje su tebi pristupacne i videces o cemu ti pricam.Natural i ne natural uslovi ce u toku treninga dovesti do neke vrste katabolizma i to treba spreciti,a i iskoristiti pumpu u misicu u tom trenutku kao bitnu stavku.
Ako si u mogucnosti probaj jedno vreme da koristis ovo ali malo duze vreme pa onda iznesi kako je nesto BEZVEZE a ne na osnovu toga sto si citao.
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Novembar 30, 2009, 09:37:16 posle podne »

Da, ali tvoj trening i trening naturalca rekreativca ni u snu ne smeju biti isti. Tebi treninzi sigurno duze traju nego naturalcu (barem bi trebalo tako da bude) intenzivniji su i jaci, pa shodno tome, tebi je i neophodan dwm i te silne AK koje unosis, dok nekom ko trenira 45-50 min. koliko bi trebalo da traje jedan trening u natural uslovima, apsolutno nema potrebe za ubacivanjem AK u toku treninga jer nema teorije da dodje do katabolizma ako je sve ispostovano pre treninga (hrana i suplementi)...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.198 sekundi sa 19 upita.